FC INTER

Riberi odbio Inter....

Fudbaler Bajerna iz Minhena Frank Riberi odbio je ponudu da pređe u Inter, uz obrazloženje da želi da igra samo u Realu iz Madrida, piše italijanski dnevni list Korijere delo Sport, a prenosi Beta. Prema pisanju tog lista, vlasnik Intera Masimo Morati telefonom je pozvao Riberija, ali nije uspeo da ga ubedi da promeni mišljenje.

- Želim samo u Real, ne zanimaju me drugi klubovi - preneo je italijanski list Riberijev odgovor.

Pored Reala i Intera, za Riberija se interesuje i engleski Čelsi, a Bajern je odredio obeštećenje od 60 miliona evra. Korijere delo Sport navodi i da će nakon negativnog odgovora Riberija, Inter pokušati da angažuje fudbalera Liverpula Stivena Džerarda.

Riberi je u Bajern došao 2007. godine i do sada je odigrao 89 utakmica i postigao 34 gola.

Pančev o Pandevu i Interu....

Darko Pančev, član trofejne generacije Crvene zvezde, veruje da će njegov zemljak Goran Pandev bolje proći od njega u Interu. Pandev je stigao iz Lacija u Inter, s kojim je potpisao petogodišnji ugovor, a Pančev smatra da "nero-azuri" sa njim mogu konačno da osvoje Ligu šampiona.

- Inter je napravio sjajan posao. Veliki je to potez vlasnika kluba Masima Moratija. Sada Inter s pravom može da računa na osvajanje Lige šampiona posle 45 godina. Pandev je rođeni pobednik i ima mentalnu snagu da pokaže ono najbolje od sebe i u tako velikoj ekipi. Dugi niz godina konstanto igra u Italiji i mislim da zna šta ga čeka. Ne može ga ništa iznenaditi i biće veliko pojačanje - kaže Pančev.

Pančev je došao u Inter 1992. godine, nakon što je sa Crvenom zvezdom osvojio tadašnji Kup šampiona, te se na "Đuzepe Meaci" zadržao do 1995. godine. Međutim, odigrao je u tom periodu samo 19 utakmica u Seriji A, ni malo se nije nametnuo i istaknuo, a italijanski novinari su ga vrlo često nazivali "jednim od najvećih promašaja u istoriji Serije A".

- Da, bilo bi bolje da sam tada otišao u Barselonu ili Real Madrid, što su bile kombinacije. Inter me je uništio kao igrača - otvorio se Pančev.

Murinjo s Makedoncem napada "magarce"....

Goran Pandev je u ponedeljak stigao u inter, a već u sredu biće u startnih 11 ekipe Žozea Murinja koja u 12.30 sati, u prvoj utakmici 18. kola, igra u Veroni protiv Kjeva. Portugalac veruje da će Makedonac "činiti čuda", iako će mu duel na "Bentegodiju" biti prvi ove sezone, s obzirom na to da je od septembra bio suspendovan od strane Lacija.

- U konkurenciji je za tim i igraće od početka. Ne znam samo koliko vremena će provesti na terenu. Goran je moderan napadač, izuzetan je i njegovo prisustvo daje nam mogućnost da igramo i sa dva i sa tri špica. Uklapa se u sve taktičke varijante. Radili smo juče i objasnio sam mu kako će igrati u Interu. Moraće još malo da poradi na brzini i dinamici, ali mislim da će se vrlo brzo adaptirati na moj sistem rada - kazao je Murinjo.

Posle 17 kola Inter zauzima prvu poziciju na tabeli, osam bodova više od Milana, s tim da "roso-neri", koji u sredu uveče dočekuju Đenovu, imaju i meč manje, onaj odloženi na Siciliji priotiv Palerma.

Ovde jedino treba pamtiti rezultat, koji je fenomenalan s obzirom na trenutno kadrovsko stanje!

Igra užasna, Balotelli sebičan, Pandev solidan, Sneijder standardno dobar.

P. S. Ono na kraju je bio penal, kad je Quaresma igrao rukom.

Operisan defanzivac Intera....

Fudbaler Intera i reprezentativac Rumunije Kristijan Kivu, koji je na utakmici protiv Kjeva doživeo frakturu lobanje, operisan je u bolnici "Borgo Trento" u Veroni i njegovo stanje je stabilno.

- Zadovoljni smo stanjem u kojem se trenutno nalazi Kivu i pratimo dalji razvoj situacije. Nezahvalno je davati prognoze o brzini oporavka - tvrdi lekar zadužen za brigu o 30-godišnjem fudbaleru, Frančesko Prokačo.

Njegov kolega, lekar Intera Franko Kombi, naglasio je da je Kivu, koji se povredio juče u 48. minutu meča nakon sudara glavama sa jednim napadačem Kjeva, imao i dosta sreće.

- Velika je sreća što u Veroni postoji dobro opremljena bolnica sa sjanim lekarima koji su reagovali brzo i kvalitetno uradili intervenciju. Nadamo se da će se Kivu brzo oporaviti i vratiti svojim sportskim obavezama - poručio je Kombi.

Stanković o Kolarovu....

Dejan Stanković uveren je da će na kraju Aleksandar Kolarov da završi kod njega u Interu, pogotovo posle teške povreda Kristijana Kivua. Kapiten Srbije imao je samo reči hvale na račun saigrača iz reprezentacije.

- Kolarov je ljudina, radi se o sjajnom igraču i mislim da bi bio veliko pojačanje za Inter. Priča se o transferu, polako se sklapa mozaik, budite sigurni, ako Inter zagrize do kraja, Kolarov će biti sa nama do kraja januara. Kada Inter nekog želi, on ga dovede, sada se posle teške povrede Kivua, otvorio problem na levoj strani, pa su šanse da Kolarov stigne još veće - rekao je Stanković za "Sport".

Serija A: Ludilo na „Meaci", Stevanović debitovao za Inter!

Kakav meč, čudesan meč na „Meaci"! Preokreti, sedam golova, dva majstorska Veslija Snajdera, i poslednji, pobedonosni Valtera Samjuela, u 93. minutu, za pobedu intera protiv Sijene rezultatom 4:3! Mnogi će ovaj meč pamtiti samo po neverovatnim zbivanjima i šokantnom epilogu, a mladi Srbin Alen Stevanović i po svom debiju za „nero-azure". Bivšem fudbaleru Radničkog iz Obrenovca, momku rođenom u Cirihu, koji je u Inter stigao u februaru prošle godine, Žoze Murinjo je priliku ukazao u 67. minutu pri vođstvu poslednjeplasiranog tima na tabeli od 3:2. Mlađani, 19- godišnji Stevanović sasvim solidno je odigrao svoju ulogu u neverovatnoj utakmici začinjenoj sa sedam golova. Ali, krenimo redom...

Sijena je u Milanu važila za poptunog autsajdera, ali je pre svega hrabrom igrom naterala domaće igrače da ulože poslednje atome snage ne bi li ih savladali. Na iznenađenje svih na stadionu, Masimo Makarone, golgeter Sijene, otvorio je goleadu, međutim, njegov gol "poništen" je ubrzo, jer je Dijego Milito izjednačio. Kada je Vesli Snajder svojim prvim golom iz „slobodnjaka" preokrenuo rezultat izgledalo je da sve dolazi na svoje mesto. Apaluzi Snajderu i njegovoj majstoriji još nisu ni utihnuli, a gosti su uspeli da uzvrate, ovoga puta preko Egdala, koji je poravnao rezultat i vratio Sijenu u život.

Drugo poluvreme počelo je šokantno za četvorostrukog uzastopnog šampiona „Kalča", jer je Makarone, još jednom, izigrao odbranu Intera i matirao Cezara za novo vođstvo Sijene. Murinjo je tada, nemajući više šta da čeka, naredio totalnu ofanzivu. U igru je, rekosmo, uveo Stevanovića, pre njega, a još na početku drugog dela igre Arnautovića (umesto Stankovića) i Samjuela, koji je zamenio Kvarežmu.

Do 88. minuta Inter je napadao, ali su gosti mogli, opet preko Makaronea, da reše pitanje pobednika. Nisu, i zato su surovo kažnjeni! Snajder je svetsku klasu potvrdio novom majstorijom iz slobodnog udarca, s tim da je ovoga puta, prebacivši „živi zid" pogodio ugao koji je trebalo da markira golman. Znajući da bi im samo tri boda donela miran san i beg od pratilaca Milana i Juventusa, koji se sastaju u nedelju, domaći su jurnuli ka golu protivnika i to im se isplatilo! Igrao se drugi minut sudijske nadoknade vremena kada je Samjuel, pravo niotkuda, zašaoo odbrani Sijene iza leđa i tamo sačekao asistenciju Pandeva. Iako defanzivac, Argentinac je reagovao u stilu rasnog golgetera, pogodio gol i izazvao eksploziju radosti na „Meaci".

Stevanović: Počela je moja italijanska bajka....

Samo dva dana posle Božića i 19. rođendana, Alen Stevanović debitovao je u prvom timu Intera. I to u kakvoj utakmici. "Nero-azuri" su u 67. minutu, kada je Žoze Murinjo mladog Srbina poslao na teren, gubili sa 2:3. Na kraju je bilo 4:3 za prvaka Italije. Momak koji je prošle godine bio u Radničkom iz Obrenovca, za vikend je bio "uz rame" na terenu sa igračima kakvi su Zaneti, Lusio, Snajder...

- Šta je sudbina, 9. januara prošle godine stigao sam u Inter na probu i odmah odradio prvi trening. Istog datuma, 365 dana kasnije debitovao sam za prvi tim. Sam sebi sam kupio najlepši poklon za 19. rođendan, šta više... Eto, počela je moja srpska bajka u Milanu. Emocije naviru, sve mi se čini da nešto lepo sanjam. Kad sam sutradan otvorio novine nisam mogao da verujem. Moje ime, odmah pored legendarnog kapitena Havijera Zanetija, Dejana Stankovića, Lusija, Veslija Snajdera - započeo je razgovor za "Sportski žurnal" Stevanović, a zatim prepričao šta mu je rekao trener...

- Čim je Sijena postigla treći gol, Murinjo me je pozvao. Ni reč mi nije rekao, već mi je pokazao da špartam samo po levoj strani. Kasnije me je vratio na poziciju beka. Zahvalan sam na šansi ali sam se pre dva i po meseca uverio da trener veruje u mene i znaću to da cenim. Vratiću mu 300 odsto na terenu! Nisam bio nervozan kada sam ulazio. Mislio sam da ćemo imati dva gola prednosti i da će mi onda Murinjo dati šansu makar dva minuta. Ispunila mi se želja da iako sam klinac osetim nešto veliko. Sve se prebrzo dešavalo, naročito poslednjih meseci, imao sam i krizu u Primaveri, a onda sam se našao na terenu sa Zanetijem koji je nosio Interov dres kada ja nisam krenuo ni u osnovnu školu. Došao sam ovde gotovo sa ulice, radeći sa trenerima Draganom Stevovićem i Kažimirom Štokićem. Isplatilo se. Vidim da mogu i da sam sve bliže zvezdama. Radiću još boje, tek sad se spremam da dam pun gas - zaključio je momak rođen u Cirihu, a koji je ceo život proveo u Bečmenu, uz konstataciju da ga Inter malo asocirao na "staru" Jugoslaviju.

- Čudan osećaj sam imao na terenu, bilo je kao u staroj Jugoslaviji. Oko mene Stanković, Pandev, Arnautović.

Murinju interesantan i Finac....

Finski tinejdžer Henri Toivomaki trenira sa Interom, posle insistiranja Žoze Murinja. Finac je trenutno pod ugovorom sa Lahtijem, a osim milanskog giganta, Toivomaki je svoje umeće pokazao u Francuskoj, pred štabom Lansa, dok se za njegovo "zdravlje" raspituje i Kaljari.

Romin Brazilac u Interu?

Brazilski napadač iz redova Rome, Žulio Baptista mogao bi uskoro ponovo da promeni sredinu, pošto se za njegove usluge zainteresovao trener Intera Žoze Murinjo.

"Korijere Delo Sport" javlja da su pregovori između dva italijanska kluba oko dolaska Brazilca na "Đuzepe Meacu" već otpočeli.

Nero-azuri spremni su da "vučici" ponude Nikolasa Burdisa, koji se već nalazi u Rimu kao pozajmljen igrač, plus određeni novčani iznos za usluge ovog nekadašnjeg fudbalera Sevilje i Real Madrida.

Pandev: Kolarove, brate, dođi u Inter....

Makedonac Goran Pandev, napadač Intera, koji je nedavno pojačao milanski klub dolaskom iz Lacija, pozvao je bivše saigrače i velike prijatelje, Aleksandra Kolarova i Kristijana Ledezmu, da krenu njegovim putem. Želja će mu se, možda, ostvariti veoma brzo, s obzirom na to da su "nero-azuri", prema navodima pojedinih italijanskih medija, Rimljanima već uputili konkretnu ponudu za duo fudbalera.

- Kolarov mi je kao brat. Dok smo igrali za Lacio bili smo nerazdvojni, jer smo se lako sporazumevali pošto govorimo istim jezikom - rekao je Makedonac.

Pandev je propustio čitavu polusezonu jer je još letos želeo da ode iz Lacija. Prošlog meseca sudskim putem dobio je raskid ugovora i kao slobodan igrač prešao u redove šampiona. Sličnu sudbinu sada doživljava i Ledezma, koji takođe hoće da promeni sredinu, a usput se "zakačio" i sa predsednikom "nebeskoplavih" Klaudijom Lotitom. Argentinac je nedavno pokrenuo proces za raskid ugovora.

- Obojici sam savetovao da dođu u Inter. Kolarov i Ledezma su sjajni igrači i moji veliki prijatelji - dodao je Pandev.

Romin Brazilac u Interu?

Brazilski napadač iz redova Rome, Žulio Baptista mogao bi uskoro ponovo da promeni sredinu, pošto se za njegove usluge zainteresovao trener Intera Žoze Murinjo.

"Korijere Delo Sport" javlja da su pregovori između dva italijanska kluba oko dolaska Brazilca na "Đuzepe Meacu" već otpočeli.

Nero-azuri spremni su da "vučici" ponude Nikolasa Burdisa, koji se već nalazi u Rimu kao pozajmljen igrač, plus određeni novčani iznos za usluge ovog nekadašnjeg fudbalera Sevilje i Real Madrida.

Ovi su poceli kao Real da prave cirkus u napadu :zima:

Posebni: Inter je poseban....

Žoze Murinjo, koga su u Engleskoj prozvali "The Special One", odnosno "posebni" tvrdi da se njegov tim takođe može opisati tom reči. Portugalac je sve to rekao u najavi utakmice Serije A, sa Barijem u istoimenom gradu. Lideri, "nero azuri" na obalu Jadranskog mora putuju sa osam poena prednosti u odnosu na Milan, ali Portugalac kaže da ekipa ne sme da se opusti.

- Imamo 45 bodova, koliko sam i očekivao. Na početku sezone sam planirao da imamo između 40 i 47 poena. Problemi u ekipi postoje, zbog povreda i drugih izostanaka. Bez obzira na to, nastavićemo napred, jer imamo mentalitet koji nas razlikuje od drugih. Milan, Roma i Juventus su i dalje u trci, ali smo i mi dovoljno jako da u maju na cilj stignemo prvi - rekao je Murinjo koji ih je na početku sezone namučio. Na "Đuzepe Meaci" je u prvom kolu bilo 1:1.

- Optimista sam, iako je Bari pokazao da je dobar tim. Nisu prekidali niz dobrih igara i zaslužuju da budu u sredini tabele.

Murinjo nije želeo ni da priča o potencijalnom dolasku Žulija Baptiste iz Rome.

- Ako dođe biće odlično, a ako ne, bićemo na starom.

Baloteli i dalje izluđuje Milita

Ponašanje fudbalera Intera Marija Balotelija ne iritira samo navijače širom Italije, već i njegove saigrače u ekipi. Dijego Milito je jedan od onih kojima Baloteli baš ide na živce.
Napadač Intera ne krije da je svojevremeno dok je igrao u Đenovi priznao Baloteliju da bi ga najradije ''ubio''. Igranje u istoj ekipi sa nestašnim fudbalerom nije nimalo promenilo njegovo mišljenje.

''Mario to zna, kad samm igrao protiv njega imao sam potrebu da ga ubijem. Sada kad mi je saigrač ništa se nije promenilo. I dalje imam tu potrebu'', izjavio je Milito.

Ipak, on donekle ima razumevanja za ponašanje mlađeg saigrača.

''Mario mora da odraste. On je trenutno samo dečak kome je potrebno samo vreme i iskustvo. Kad se bude urazumio i bude počeo da sluša ljude koje bi trebalo da sluša, uveren sam da će postati pravi šampion. Svi znamo koliko je talentovan'', poručio je Milito.

Dogovorili se Roma i Inter....

Ako je verovati rimskim medijima, Roma i Inter su se dogovorili o transferu Žulija Baptiste u milanski klub. Ono što se pričalo već nekoliko sedmica, večeras je dobilo potvrdu jer je u Milano stigao menadžer Alesandro Luči, u pratnji predsednice "vučice", Rozele Sensi i sportskog direktora Danijela Prada. Baptista je ove sezone retko ulazio u igru, uz samo 11 nastupa u Seriji A, s tim da je samo jednom bio starter.

O dolasku brazilskog napadača na "Đuzepe Meacu", trener "nero-azura", Žoze Murinjo nije želeo da kaže mnogo.

- Da li mi se sviđa Baptista? Ja na primer, ne želim da kukam kada Eto ode na Afrički kup nacija. Ali ako neko stigne pre 31. januara, da pomogne timu, to je odlično. Čak i ako ne budem dobio igrača na sredini terena, opet je sve u redu. Na primer, Alen Stevanović je dobio šansu protiv Sijene i odlično odradio posao - kazao je Murinjo.

Stanković na leto dobija saigrača iz reprezentacije?

Berlinska Herta ne pušta Gojka Kačara u Inter! Šampion Serije A ozbiljno je zainteresovan za sprskog reprezentativca, ali Kačarov stric Milan, ujedno i agent, kaže da će nero-azuri verovatno morati da sačekaju leto.

- Tačno je da postoji interesovanje nekoliko velikih evropskih klubova za Gojka. Tu mislim, pre svega, na italijanske, ali i još neke van Apeninskog poluostrva. Međutim, uveren sam da Herta neće dati dozvolu za odlazak, zato što joj je ugrožen status u Bundesligi. Mogli bi da pristanu na pregovore sa zainteresovanim klubovima, ali tek na kraju sezone - kaže Milan Kačar, a prenosi Blic.

Interu je pod hitno neophodan vezni igrač, pa je italijanske novinare zanimalo da li je bilo direktnih pregovora sa Murinjom.

- Tačno je da je Inter jedan od zainteresovanih, i uključen je još jedan klub, čije ime ste mogli da pročitate u novinama (Juventus, prim. aut). Pregovora ima, još su u početnoj fazi, ali budite sigurni da Gojko do leta neće napuštati Berlin.

Kao čoveka za vezu sa "Đuzepe Meacom", Italijani su označili kapitena srpske reprezentacije Dejana Stankovića.

- Svakako, prisustvo kapitena Stankovića je veoma bitno. Gojko izuzetno ceni Dejana, i definitivno bi mogao da mu pomogne i ima određenu ulogu - zaključio je Milan Kačar.

Samo Inter može da plati Krasića....

00019121.jpg

Inter, izgleda, želi da režira zapaljivu uvertiru nedeljnog derbija "De la Madonina" protiv gradskog rivala Milana. Uprkos saznanju da su "roso-neri" najozbiljnije rešili da u junu dovedu Miloša Krasića, o čemu se naširoko pisalo prethodnih nedelja, komšije su odlučile da pređu u ofanzivu i organizuju prvu rundu pregovora sa zastupnicima srpskog reprezentativca. Ovu vest u sredu su preneli svi italijanski mediji, međutim, Krasićev menadžer Dejan Joksimović demantuje takve navode.

- Trenutno sam u Turskoj i ne planiram da idem u Italiju - kaže Joksimović za Večernje Novosti.

- Zvali su me i njihovi novinari kojima sam, takođe, rekao da Miloš sigurno ostaje u CSKA do juna i na tu priču je stavljena tačka.

Ipak, Inter je, navodno, spreman da plati 15 miliona evra već sada, jer im je upravo desna strana, po kojoj igra Krasić, najveći problem. Takođe, engleski mediji objavili su vest da se i Liverpulu žuri da angažuje Srbina.

- Istina je da Inter jedini u Italiji može da plati obeštećenje koje traži CSKA. Međutim, čak šest klubova iz Premijer lige je zainteresovano za Krasića i imaju mogućnosti da zadovolje finansijske prohteve Rusa. Takođe, engleski klubovi imaju olakšavajuću okolnost što nisu limitirani s brojem igrača van Evropske unije, pa je u ovom trenutku Miloš bliži Ostrvu. Ponavljam, transfer će biti moguć tek na leto - kaže Joksimović.

Najbolji fudbaler Srbije u 2009. godini već nekoliko meseci nalazi se na listama potencijalnih pojačanja Mančester junajteda, Arsenala i Liverpula, a odnedavno je želja i Mančester sitija.

- Manćini već duže vreme prati Krasićeve igre i želi da ga angažuje. I nije istina da smo odbili ponudu Mančester sitija, svi zainteresovani klubovi i dalje su u igri - kaže Joksimović za Novosti.

Problemi za Murinja: Deki "u autu" za derbi....

00019139.jpg

Žoze Murinjo definitivno neće moći da se osloni na dvojac igrača sredine terena - Dejana Stankovića i Tijaga Motu - za nedeljni "večiti derbi" protiv Milana. Kapiten srpske reprezentacije u društvu Brazilca i dalje trenira po posebnom režimu u teretani, odvojeno od ostatka ekipe i šanse da zaigra protiv "roso-nera" gotovo da ne postoje. Njihovo odsustvo iz možda ključnog okršaja za titulu dodatno je zabrinulo Murinja, koji, kao što je poznato ne može da računa ni na Samjuela Etoa, odsutnog zbog obaveza prema reprezentaciji Kameruna na Afričkom Kupu nacija.

Stanković se, da podsetimo, povredio pri kraju poluvremena meča protiv Sijene, a propustio je i utakmicu u Bariju. Novi problem za Murinja pojavio se sada i u vidu povrede Sulija Muntarija. Ganijac je napustio jedan od poslednjih treninga i mala je verovatnoća da će biti fit do nedelje. U nedostatku standardnih veznih igrača, Portugalac će verovatno pribeći taktici sa dva zadnja vezna (Zaneti, Kambijaso), tri ofanzivna (Snajder, Pandev i Baloteli) i jednim klasičnim napadačaem (Milito).

Posle 20 kola Inter ima šest bodova više od drugoplasiranog Milana, ali i meč više.

Stanković: Vreme je da se pojačamo....

Kapiten Srbije Dejan Stanković priželjkuje da se njemu i mladom Alenu Stevanoviću u Interu uskoro pridruže i Aleksandar Kolarov, Miloš Krasić i Gojko Kačar.

Trojica srpskih fudbalera ove zime se najčešće spominju kao potencijalna pojačanja ‘neroazura’. “Dosta sam ja slušao italijanski i španski, vreme je da saigrači sad malo uče srpski jezik. Već ulaze u fazon jer su pored malog Stevanovića i mene tu još i Arnautović, Pandev i Slovenac Krhin. Bilo bi dobro da se pojačamo“, rekao je Stanković za “Novosti”.

“Za sada je samo sigurno da Inter hoće Kolarova, kako bi trajno rešio pitanje levog beka. Za Kačara sam čitao u novinama, sad čujem i vest o Krasiću, ali to baš i nije tako izvesno. Lično, baš bih voleo da u Inter peđu sva trojica“, istakao je Stanković.

Stanković je trenutno povređen i pitanje je da li će igrati na predstojećem gradskom derbiju sa Milanom.

“Prvi put u karijeri mi je stradao list na nozi i pokušavamo sve kako bih bio spreman za derbi sa Milanom. Međutim, sigurno neću rizikovati jer nas u nastavku sezone očekuju još važnije utakmice. Najvažnije je da su momci maksimalno skoncentrisani i spremni. Izuzetak smo Mota, Muntario i ja. Pitanje je ko će od nas biti u stanju da igra, kod mene su moguće sve tri opcije: da budem među startnih 11, da počnem meč sa klupe i da gledam utakmicu sa tribina“,

Inter trenutno ima šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Milan, ali 'rosoneri' imaju i meč manje u odnosu na gradskog rivala.

“Situacija može opasno da se zakuva, ali derbi neće ništa rešiti, bez obzira na ishod. Mi smo mirni, svesni da nam igra i remi, ali to ne znači da idemo na bod, jer nismo takva ekipa. Istina je da se Milan nalazi u boljoj formi od nas, ali mi smo svesni svojih kvaliteta i potpuno rasterećeni ulazimo u derbi“, ocenio je kapiten 'Orlova'.

Stanković je istakao da će od nedavnih transfera Ljajića (Fiorentina), Aleksića (Đenova) i Šćepovića (Sampdorija) koristi imati i reprezentacija, koja će po njegovim rečima i u budućnosti ostati u sigurnim rukama.

“Sigurno poseduju kvalitet dostojan Serije A. Biće problema u početku, to je sigurno, ali napredovaće i za otprilike dve godine imaće već veliko iskustvo. Od tih momaka gledao sam Ljajića i uveren sam da će izrasti u velikog igrača. Ima sličnu priču kao njegov prethodnik Jovetić i Fiorentina je pravi klub za njega“, zaključio je Stanković.

Back