FC Barcelona

Pa zato sam ti i rekao da ne moze se objektivno odrediti ;) ...

I meni je fudbal drag svuda (ja sam obozavao da gledam francusku ligu kad je SOS kanal krao signal), ali ne podnosim stil u Premier ligi, atmosferu na stadionu i oko stadiona, njihov nacin zivota itd ... Iz Engleske jedino filmove i glumce volim da gledam ...

Ja iskreno mislim da bi sad u dvomecu Celsija i Barce bilo jedno 6-0 za Barcu (po 3-0 kuci i na strani) ... Barca igra isto, nebitno protiv koga da igra tu je uvek 70-30 odnos poseda lopte, 20-3 odnos suteva, i 3+-0 odnos golova ... Otprilike :D ...

@Walken
Meni je savrseno englesko navijanje gdje svaki navijac uzdise...nikako mi nije lijepo da 1000 navijaca pjeva a da su okrenuli zadnjicu terenu i poslije utakmice ne znaju ko je dao golove...a da ostali jedu kokice...
Mnogo vise mi se svidja prozivljavanje svakog trenutka utakmice...
Huligane volim ako si mislio na tu atmosferu oko stadiona...
A nesluceno postujem ulazak jednog navijaca Mancestera na sredinu terena u sred utakmice protiv Vigana iako mu slijedi zestoka zatvorska kazna...
I mogao bih bas dugo da pisem sta je to sto po meni cini engleski fudbal i englesko navijanje reprezentativnim...iako nijesam nikakav poseban fan Engleza...osim Celzija i svega vezanog za njega...

A ja iskreno mislim da bi dvomec bio neizvjestan...da bi pucalo sa svih strana...da bi posjed lopte bio 50-50...i da ako bi bilo puno golova da bi mreze i jednih i drugih bile napunjene...a smatram da bi presudile nijanse...

Ma to za kokice mozes videti samo u NBA, u Primeri i kalcu je fudbal vise od zivota ... Tamo su fudbaleri 3x popularniji od bilo kog iz druge branse, navijanje i bodrenje je odlicno, i svi znaju sve o svakom igracu a kamoli rezultat utakmice ...

Pa juznjaci su mnogo energicniji, srcaniji i temperamentniji od Engleza ili Nemaca ... Pogledaj samo atmosferu na grckim stadionima i u halama, ili turskim ... Pogledaj navijace napolija ili nekog drugog kluba sa juga Italije ...

Englezi su mi previse hladni i uzdrzani generalno, u svemu ne samo u fudbalu ...

A u dvomecu sa Barcom Celsi trenutno ne bi imao niti promil sanse ... Tako si pricao i za Mancester, da cete pobediti ubedljivo, pa vas rastavise na proste faktore :D ...

@Walken
Bio je to najgori dan Celzija...mozda bas od poraza u duelu sa Barsom u vrijeme Zole(mada je i to bila obostrana kanonada - mislim na dvomec)...

Kad bih ti rekao sta sam sve gledao da jedu ti ljudi na Kamp Nou stadionu...to je uzas...
Kokice su bozja hrana...

A znam ja to za vatrenost ali znam i za navijace Lidsa...e moj druze...nigdje nije bilo te vatrenosti...lako je udarati sebe po grudima u svom selu...(a navijaci Lidsa nijesu najpoznatiji po ispadima...u toj oblasti Celzi mnogima moze da drzi lekcije...iako mi eto imamo ``mirne`` navijace sa kolacicima i cajem u ruci)

Pogledaj atmosferu na stadionu St. Paulija koji je inace veoma ``poznato`` ime:D...pa onda pricaj o Njemcima...

Italija je vec nesto drugo...tu su mi stvarno mnogo dragi Sampdorija i Napoli(koji ti pomenu) i ne samo oni...

Dvoranske sportove necemo mijesati sa Englezima...posto se tu bas isticuz:mrgreen:

Ne kazem ja da su svi Nemci ili Englezi hladni i uzdrzani, nego generalno na mene ostavljaju takav utisak ...

Mnoooogo vise mi se svidja nacin navijanja i zivota uopste u Italiji, Spaniji i Grckoj nego u Engleskoj ili Svabiji ...

I to mi nikad nece biti jasno, kako tako velika nacija kao Engleska nema veze u dvoranskim sportovima (ovim popularnim) ...

engleski nacin zivota je sve samo ne hladan i uzdrzan

sto se tice barcelone, posto mi je ovo uporedjenje gdje je fudbal bolji, krajnje idiotsko, prezirala sam ih dok je rijkaard bio trener i kad su svi odavde iodjednom navijali za njih zbog osvajanje LS-a i Primere,sad ih dosta postujem i volim da gledam.

Још једна победа Барсе и исписана нова страница у историји !
Постигнут је 5000. јубиларни гол за Барселону у Примери!
Као и први који је био 1928. и овај је против Расинга .
стрелац је Меси на моју велику радост :D
2 гола Меси
1 гол Жигић ! :D
а што ли он изводи пенале :dash:
само жалим што не пратим редовно ФЦБ у једној од најбољих сезона икада...... за ЛШ се већ сналазим.
само нека тако наставе :worth:
саро, значи више не мрзиш Барсу :super:

eдит: Ево гола..
:worth:

Poslednja izmena:
Gej klub navijača Barselone
WWW.SPORT.ES || Španija || 19. feb 2009

"Barselona" je postao prvi španski fudbalski klub koji je dobio udruženje navijača homoseksualaca pod nazivom "Crvenoplava" (Blaugrana).

Zid jedne sobe na Nou Kampu, fudbalskom stadionu Barselone, ulepšavaju amblemi udruženja navijača koji sarađuju s klubom. Najnoviji među njima je klub homoseksualnih navijača pod imenom "Crvenoplava" (Blaugrana), prvo udruženje koje učlanjuje samo Barselonine navijače istopolne orijentacije.
"Osećam se povređeno kada navijači na Nou Kampu viču "Ćuti pederčino!", to je neprijatno za samog igrača, ali i za mene. To je nepodnošljiva uvreda, kao što su nepodnošljive fašističke ili rasističke navijačke pesmice", kaže predsednik udruženja Pep Ribes.
Barselona je uistinu poseban klub. Dok drugi uzimaju ogromne pare kompanijama koje reklamiraju na dresovima, Barka plaća UNICEFU 1,5 milion dolara godišnje za reklamu. Osim toga, Barselona je bila i suorganizator Queer Football Fansclub Meeting, okupljanja fudbalskih navijača-homoseksualaca iz nekoliko evropskih zemalja.
"Blaugrana" je prvo udruženje gej navijača u Španiji, ali slična udruženja nisu retkost u Nemačkoj. Tamo udruženja navijača-homoseksualaca imaju Bajen, Bajer, Herta, Karlsruhe i drugi, a po specijalizovanom navijačkom udruženju poznat i francuski Pari Sen Žermen.

Ne verujem da im titula dolazi pod znak pitanja ... Barca je u krizi u pravo vreme, kad nema onih tekmi gde se odlucuje titula, dok je Real u formi u pogresno ... Realu ce forma biti potrebnija za onaj pakao od rasporeda, kad imaju zaredom Valensiju, Viljareal, Barselonu i Sevilju ...

I pored velike krize Barse, i fantasticne forme Reala, razlika je 4 boda ... I jedni i drugi nece ovako igrati duze vremena ...

Inace, fantasticna tekma bila, 7 golova, 3-4 spektakularn, brdo odlicnih sansi i sve sto krasi Primeru ...

Steta za Lion sto su naleteli na Barsu, prejaki su ipak za bilo koga a ne za njih ...

Jesu oni velika ekipa, nije mala stvar biti sampion Francuske 7x zaredom, i to u danasnje doba ... Svake godine im ode po jedan ili dva najbolja igraca, a oni i dalje budu sampioni, a u LS su redovno u drugoj rundi ...

Daleko su oni od najvecih, ali su velika ekipa i da imaju veci budzet, da i ostaju ti igraci koje prodaju imali bi sanse za osvajanje LS uz povoljan zreb ...

Steta za Lion sto su naleteli na Barsu, prejaki su ipak za bilo koga a ne za njih ...

Jesu oni velika ekipa, nije mala stvar biti sampion Francuske 7x zaredom, i to u danasnje doba ... Svake godine im ode po jedan ili dva najbolja igraca, a oni i dalje budu sampioni, a u LS su redovno u drugoj rundi ...

Daleko su oni od najvecih, ali su velika ekipa i da imaju veci budzet, da i ostaju ti igraci koje prodaju imali bi sanse za osvajanje LS uz povoljan zreb ...

Mislim da veoma dobro znas koliko je sampiona Evrope dala ta cuvena Francuska liga

Ma nema to veze koliko su dali sampiona Evrope, Francuska je uvek imala 5-6 ligu po jacini u Evropi ... Imas 3 nedodirljive lige, jednu malo slabiju od njih, i 3 veoma jake (Portugal, Francuska i Holandija) ... Francuska liga je uvek davala vrhunske igrace, dobar broj je bio i medju najboljima na svetu, i zbog toga ih gledam kao na jaku ligu ... A Lion je tamo nedodriljiv vec 7 godina, i zbog toga su velika ekipa ... Ne zbog davne proslosti i trofeja, vec ove skorije i uticaja i znacaja za fudbal ... Nije ona cuvena, ali je jaka liga sa fantasticnim fudbalerima ...

Oni su miljama daleko od Mancestera, Barse, Reala, Juventusa ili Bajerna npr., to su najvece ekipe, ali Lion u ovom trenutku spada medju velike zajedno sa Portom, Arsenalom, Romom, PSV-om, Marsejom itd.

Redovni su u drugom krugu LS-a, a nekad i u cetvrt-finalu (Real i Inter npr. vec godinama ne mogu dalje od toga, pa vidi kolko je to tesko), i poslednje vreme su dali mnostvo odlicnih igraca i reprezentativaca Francuske, Brazila, Portugala i one sjajne Afrikance ...

Znas i sam cime se postaje znacajan za fudbal i protiv kojih se to klubova radi,pobrojao si ih.. tesko da je to trofej Francuske lige pa neka ga uzimaju od sad pa zauvek

O Realu ovde ne bih trosio reci,nek o njihovoj bruci misle njihovi navijaci

Ja ne pravim podelu na velike i najvece.. ili si veliki ili nisi

Poslednja izmena:

Back