FC Barcelona

Znam, ali veoma cenim ovo sto Lion radi ... Tesko ce oni do LS, mada uz povoljan zreb nije nemoguce, ali imaju odlican sistem rada (nesto kao Partizan u kosarci), koji daje rezultate i zbog toga ih cenim ... Titula francuskog sampiona je samo potvrda tog rada, iako nije neko enormno priznanje ... Veoma me podsecaju na Partizan u kosarci u ovo vreme - dominantni u svojoj zemlji, a u Evropi svake godine odlican rezultat i pored odlaska najboljih igraca ...

Oni jesu znacajni za fudbal, ne u meri kao Barsa ili Mancester, ali imaju sovju ulogu ... Pogledaj spisak igraca koji je prodefilovao kroz Lion svih ovih godina, i naci ces izvrsne igrace, reprezentativce raznih zemalja ...

Klempavi pehar... i sami znaju da bez toga ne vrede puno pa makar se vratio Garinca i nosio njihov dres

I mislim da Partizan u kosarci mnogo lakse moze biti prvak Evrope nego ovi u fudbalu (to ne mogu ni da zamislim). Poslednja prava sansa za to bila je 2004.

Barsa, Real, Liverpul, Mancester ili Milan su svoj status gradili godinama, i sada je svakoj 'novoj' ekipi nemoguce da dostigne taj status (pa i da osvoje par LS-a, bice zaboravljeni kao Notingem) ...

Ali Lionu treba odati veliko postovanje za sav trud i rad da budu medju najboljima u Evropi ... Sedam godina oni rade fantasticno, i to treba veoma ceniti ...

E vidis Lionu je jos teze da bude konstantan u LS-a, bas zbog tih pobrojanih tajkuna i njihovih ulaganja u klubove, dok Lion mora sam da se snalazi ... Sta mislis jel teze bilo Partizanu ranije da bude dobar u Evropi, ili sada gde jedan Himki i Trijumf iz Rusije mogu da dovode NBA igrace?

Notingemu to niko nece oduzeti naravno, ali ostace upamceni kao ekipa koja nije opstala na fudbalskoj karti Evrope i pored sjajnog uspeha, a to znaci da se nije dobro radilo u klubu ... Tuzno je da dvostruki evropski sampion padne u cetvrtu ligu, i da ne nastavi da bude u vrhu ...

Bice mi jako krivo kada napusti klub a ne verujem da cemo na to jos dugo cekati. Medjutim,Gvardiola se tako umalo resio i genijalnog Kamerunca pa vidimo sta on sad radi. Bojanu je definitivno mesto u velikoj Barsi

Ма ја верујем да ће Ето'о да добије педалу на крају сезоне, и по свему судећи иде у Милан, али ако доведемо нпр. Агуера, Бензему или Виљу не бих много плакао због тога!

Barcelona je svetski klub. Uvek će biti u vrhu i niko ih odatle neće pomeriti. Kod njih mi se svidja što su pokazali da nijedan igrač ne može biti iznad kluba. Jedini konkuernt ove godine im može biti Manchester.

Znaci promene... s obzirom na to koliko su tri pomenuta tima gradila ono sto imaju o celsiju cemo govoriti kad budemo cuvali unucice :D

I naravno,Barca,Liverpool i Bayern nisu imali novac ruskih mafijasa

Bojim se za tebe...jer za 20 godina cemo pricati o Plavom Kraljevskom Klubu;)
Ne, oni su imali novac spanskih, engleskih i njemackih navijaca...:hahaha:
Tesko Grizli, Celsi zavisi od jednog coveka, od novca, a ne od tradicije kao ovi ostali velikani ... Mislis da ce Celsi ovakav biti i nakon Abramovica? Liverpul ce i nakon bogatih Amera biti sila, jer imaju tradiciju i uvek su u vrhu ... Ako ponudis isto novca jednom igracu, 90% njih ce pre odabrati Barsu ili Mancester nego Celsi ili M. Siti ...

Pre novac nije bio u igri, velicina kluba se ogledala u igracima ... Bajerna nije novac uveo u svetski vrh, nego Bekenbauer, Ajaksa Krojf, Reala Di Stefano itd.

@Walken
Odlicno...Teri uvodi Celzi u svjetski vrh...Teri nije izdanak nikog drugog do Celzija...tu je sve jasno...

Mancester Siti ima jos mnogo da radi...iako ima bogate gazde...

Nije to bas tako...dosao gazda i napravio sve...to je samo jedna pricica u koju vjeruju oni kojima je stalo do trofeja koje nikad nijesu vidjeli...
Sta je to Liverpul osvojio u zadnjih 20 godina? Imaju li oni bogate gazde?

Bekenbauer je igracina...ali i Balak...
Ajaks...mislim da se ni oni ne sjecaju svojih uspjesnih vremena...
Real je imao Di Stefana...Lijepo...zato su kraljevski klub...mi imamo vise igraca koji su kalibar Di Stefana na svojim pozicijama pa opet...polako...bice...
Moderni fudbal ne dozvoljava da se tim gradi na jednoj zvijezdi...sada i kad imas vise velikih igraca, uspjeh ti nije zagarantovan...nego opet moras dobro da se oznojis...

A sa onih 90% mozes da se slikas...

Ovo za Di Stefana nece nikada biti... Real je osvojio prvih 5 KES-ova a to su uspeli da dostignu Milan i Liverpool 50 godina kasnije!!! Real ima 4 titule sampiona Evrope od nesretne 1966. do danas (nijedna za 32. godine) ali svaki igrac sanja svoje prezime na njihovom belom dresu jer ma koliko se blamirali zadnjih 5 godina u Evropi oni zaista jesu veliki ''kraljevski'' klub

Walken je u pravu i za tih 90%... cast je nositi dres Barse ili Mancestera,celsija ne

Fudbaleri Kopljanika svakog dana prolaze pored svojih Usatih pehara i to ih nepogresivo podseca na dane kada je totalnim fudbalom ovaj kub na celu sa Krojfom uteravao strah u kosti na sam pomen svog imena. Moj Bayern je to uradio direktno iza njih,zatim i Liverpool

Ma sta mislile devojcice na temi plavaca a i ti sa njima.. tradicija je ebeno vazna!!! Tradicija koju su doneli veliki igraci a ne veliki tajkuni (za 20 godina,naravno :lol:)

@Walken
Odlicno...Teri uvodi Celzi u svjetski vrh...Teri nije izdanak nikog drugog do Celzija...tu je sve jasno...
Osim Bekenbauera i Barezija nijednom odbrambenom to nije uspelo sa klubom, a Teri je jako daleko od njihovog kvaliteta ... Teri je odlican igrac, ali ni blizu Kajzeru i Bareziju ... Teri je idealnu sansu sa Celsijem imao pre godinu dana, ali nije uspeo ... Sa reprezentacijom tek nema sanse, a sa klubom i donekle ...

Nije to bas tako...dosao gazda i napravio sve...to je samo jedna pricica u koju vjeruju oni kojima je stalo do trofeja koje nikad nijesu vidjeli...
Sta je to Liverpul osvojio u zadnjih 20 godina? Imaju li oni bogate gazde?
Nije to tako naravno, u Celsiju se lepo radilo i pre Abramovica, ali da nije Abramovica pitanje je dal bi Celsi uspeo u tome, a sa novcima je to zagarantovano ...

Liverpul je 2001 uzeo 4-5 kupova, tada je Oven bio najbolji igrac Evrope ... Titulu nisu uzeli zbog siline Mancestera, kao sto npr Inter nije mogao zbog Juvea ili Milana ...

Bekenbauer je igracina...ali i Balak...
Nije umesno porediti Kajzera i Balaka ... Kajzer je igrac koji je fudbalu dao novu dimenziju, izmislio poziciju libera, i pojam je nemackog fudbala ... Fudbalera kao Balak Nemacka je uvek imala, u svakoj generaciji, ali kao Bekenbauera nikad ...

Ajaks...mislim da se ni oni ne sjecaju svojih uspjesnih vremena...
Da, kao da nisu bili prvaci Evrope 1995-te, i igrali finale sledece godine ... A o Krojfu nisu dovoljne reci da bi se opisao, cak ni video snimak ... Takav igrac se vide nikad nece roditi ... Sta onda Inter da kaze, ako se Ajaks ne seca svoje titule pre 10-ak godina ...

Real je imao Di Stefana...Lijepo...zato su kraljevski klub...mi imamo vise igraca koji su kalibar Di Stefana na svojim pozicijama pa opet...polako...bice...
Vise igraca koji su kalibar Di Stefana u Celsiju???? Jedino ako dovedete Maradonu ili Ronalda u najboljim danima ... Precenjujes Celsi Grizli, i to veoma ...

Real je imao i Genta, Puskasa, Rajmunda Kopu, Didija, Zamoru, Butragenja, Huga Sanceza, Sedorfa, Redonda, Jera, Mijata, Sukera, Roberta Karlosa, Figa, Zidana itd.

Kao sto vidis, kraljevski klub ima kraljevske igrace kroz celu istoriju, a takvih klubova je malo - Real, Barsa, Milan, Juve, Inter, Bajern i mozda Liverpul ...

Celsijev problem je sto nema takvu tradiciju, i bez Romanovih para oni nece dugo opstati u evropskom vrhu (pogledaj sudbinu Lacia ili Parme) ...

Moderni fudbal ne dozvoljava da se tim gradi na jednoj zvijezdi...sada i kad imas vise velikih igraca, uspjeh ti nije zagarantovan...nego opet moras dobro da se oznojis...
Pa nije ni pre bio uspeh zagarantovan, iako su imali vise velikih igraca ... Ziko npr je bolji od sve i jednog sadasnjeg igraca, a nema titulu sa Brazilom ... I pre si morao da se znojis, cak i vise nego sada, posto je konkurencija bila daleko jaca ...

Poslednja izmena:
@Walken
Kada ces ti vec jednom shvatiti da nama ne treba Di Stefano jer imamo Drogbu...ne treba nam Sidorf jer imamo Esijena...ne treba nam Jero jer imamo Terija...ne treba nam Karlos jer imamo Eslija Kola...ne treba nam Zidan jer imamo Lamparda...ne treba nam Redondo jer imamo Mikela...ne treba nam ni Kopa kada smo imali Zolu...itd.

Mi smo jedan mocan tim...koji je jedan od glavnih favorita svake godine da osvoji Ligu sampiona vec godinama unazad...

I stvarno ne znam u kojim ti vremenima zivis i o kojim ti meni uspjesima pricas...kada lijepo mozes svakog vikenda da vidis na Stemford Bridzu sta znaci biti uspjesan i Plav...i sta znaci igrati za svoj klub...

Nemoj da omalovazavas Terija...jer je on itekako na putu da bude kao Barezi...

Omalovazavas i Balaka...

Ako se Ajaks ne sjeca svoje titule...Interu memorija zadaje jos vece probleme...

Kakav Lacio i kakva Parma...O cemu ti covjece pricas?(nemoj mi pominjati Lacio jer me bacio prosli vikend za 6 hiljada)

@Walken
Kada ces ti vec jednom shvatiti da nama ne treba Di Stefano jer imamo Drogbu...ne treba nam Sidorf jer imamo Esijena...ne treba nam Jero jer imamo Terija...ne treba nam Karlos jer imamo Eslija Kola...ne treba nam Zidan jer imamo Lamparda...ne treba nam Redondo jer imamo Mikela...ne treba nam ni Kopa kada smo imali Zolu...itd.
Ne treba ti igrac koji donese 5 titula LS-a, jer imas igraca koji dobije crveni u finalu pred penale? Ne treba ti igrac koji je sa 3 razlicita kluba, 4 puta osvajao LS? Jero je svom klubu doneo 3 Lige sampiona kao kapiten, koliko je doneo Teri? Poredis Karlosa koji ima 2 titule svetskog prvaka i 3 titule LS, sa Eslijem Kolom (cime li je samo Esli Kol to zasluzio) ... Zidan i Lampard su dva razlicita sveta, s tim sto je Zidan daleko ispred i necu ih ni porediti ... A tek Mikela i Redonda!!!! Izvini Grizli, ali gluplje poredjenje nisam video ... Redondo je upisan kao jedan od 3-4 najbolja defanzivna vezna u istoriji, a Mikel je prosecan igrac koji nece ni igrati u Celsiju kad se Esijen potpuno oporavi ...

Mi smo jedan mocan tim...koji je jedan od glavnih favorita svake godine da osvoji Ligu sampiona vec godinama unazad...
To stoji, ali da bi osvojio tu famoznu LS treba ti igrac koji ce praviti razliku, koji ce biti najbolji na svetu, a Celsi takvog nema ... Da ne pricam o tome da taj igrac donese 2-3 Lige Sampiona kao sto su radili igraci sa kojim poredis ove Celsijeve ...

I stvarno ne znam u kojim ti vremenima zivis i o kojim ti meni uspjesima pricas...kada lijepo mozes svakog vikenda da vidis na Stemford Bridzu sta znaci biti uspjesan i Plav...i sta znaci igrati za svoj klub...
To mozes videti na skoro svakom stadionu, Celsi nikome nije poseban, osim svojim navijacima ...

Nemoj da omalovazavas Terija...jer je on itekako na putu da bude kao Barezi...
Ti stvarno volis Terija kad mozes da kazes ovako nesto ... Nesta je bolji i uspesniji igrac nego Teri, ali nije kao Barezi niti ce biti ... Maldini je jos bolji igrac i jos uspesniji nego Teri, ali ni on nije kao Barezi ... Barezi je ikona fudbala, najbolji libero i odbrambeni u istoriji, i gde ti vidis da je omalovazavanje kad kazem da mu Teri apsolutno nije ni blizu? Ne poredim ja Terija sa Svetlicicem iz Partizana, nego sa najvecim ... Teri moze da bude srecan da udje u istu recenicu kao Franko Barezi ...

Omalovazavas i Balaka...
Opet mi reci gde je tu omalovazavanje? To sto sam Balaka svrstao u odlicne igrace koje je Nemacka uvek imala? Izvinjavam se sto ga nisam stavio u rang Bekenbauera, ali to je nemoguce ... Nebuloza je staviti Balaka u rang Kajzera ...

Kakav Lacio i kakva Parma...O cemu ti covjece pricas?(nemoj mi pominjati Lacio jer me bacio prosli vikend za 6 hiljada)
Sindrom prosecnih klubova, koji su uz pomoc bogatih vlasnika koji su dovodili svetske zvezde dosli do vrha, a onda naglo pali ... Ako Roman ode iz kluba, ocekuj ovako nesto ... Znam ja da si ti subjektivan i nerealan kad pricas o Celsiju, ali pogledaj malo i sa druge strane ....

Back