FC Barcelona

Jel moguce da nas je napokon krenulo? :)
Iz utakmice u utakmicu barsini igraci sve lepse i lepse igraju,zabijaju i pobedjuju :)
Gvardiola ja napocetku napravio par katastrofalnih greski (najveca prodaja Santosa) ,ali cini mi se da je fino poslagao tim :)

Ovi ludaci delju sve redom, i velike i male ... Na pocetku se pricalo o tome kako ce se jacina Barce videti protiv velikih ekipa posto su punili male, a oni razvalise Atletiko 6-1, Sevilju u gostima 3-0 i Valensiju 4-0 ... Sad je Real na redu, i pitam se kolko ce njih poniziti ...

27 BOJAN Krkić

A.jpg
Celé jméno: Bojan Krkić Pérez
Místo narození: Linyola, Španělsko
Datum narození: 28. srpna 1990
Výška: 170 cm
Váha: 65 kg
Číslo dresu: 18
Debut v FCB: 24.05.2007
Pozice: křídelní a střední útočník
Úspěchy:

Charakteristika:

Typický predátor, který je schopen ve vápně využít každé příležitosti. Zdobí ho rychlost a skvělé vedení míče. Velmi sebevědomý hráč, který nevzdává boj o žádný míč. Díky těmto vlastnostem se stal hráčem, který dokázal v mládežnickém systému Barçy překonat veškeré střelecké rekordy. Říká se o něm, že je to největší talent Španělska všech dob. Jeho vzorem je Patrick Kluivert.

Biografie:

Bojan Krkić se narodil 28. sprna 1990 v katalánské Lleidě. Jeho otec je bývalý fotbalista, který hrával za Červenou Hvězdu Bělehrad. Po konci kariéry se přestěhoval do Španělska a vzal si katalánskou ženu. V roce 1997 se stal skautem Barcelony.
Bojan nastoupil do Barçy o dva roky později a během sedmi let v mládežnických týmech dokázal vstřelit přibližně 900 gólů. Jeho průměr činí skoro 3 branky na zápas! V květnu 2006 byl povolán na Mistrovství Evropy do 17ti let, kde se stal nejlepším střelcem, přestože mu bylo tehdy pouze 15 let a ve čtyřech z pěti zápasů odehrál pouze 45 minut.

V sezóně 2006/07 byl povýšen do B týmu, kde se ihned stal oporou a nasázel soupeřům 10 branek. Ani jeho výborné výkony ale nezabránily sestupu rezervního týmu do nižší soutěže. 24. května 2007 se Bojan dočkal debutu v prvním týmu, když ho Frank Rijkaard vzal sebou na přátelský zápas s Al-Ahly. Již ve 26. minutě se ukázal jako pravý sniper a vstřelil svou první branku v A týmu. 5. června 2007 odehrál svůj první zápas v reprezentaci Španělska do 21 let a již v té době se očekávalo, že by měl být v seniorské reprezentaci pro EURO 2008.

Před sezónou 2007/08 si ho sebou na předsezónní přípravu do Skotska vzal trenér Frank Rijkaard, kde svými výkony přesvědčil, že i přes svůj mladý věk má na velký fotbal. Klub chtěl, aby Bojan absolvoval i Asia tour, ale bohužel reprezentační povinnosti mu to nedovolily. Bojan se tak vydal do Jižní Koreje se španělským národním týmem do 17ti let na Mistrovství světa, kde vstřelil pět branek a se svým týmem skončil na stříbrné pozici. Po návratu z reprezentace již ale Bojan psal historii v prvním týmu Barçy. Stal se nejmladším hráčem klubu, který kdy zasáhnul do Ligy mistrů, nejmladším střelcem v lize proti Villarrealu a druhým nejmladším střelcem Ligy mistrů proti Schalke, když zaostal o 22 dní za Nigérijcem Oforiquaye. Ve své první sezóně v Primera División vstřelil Bojan 10 branek a překonal tak výsledek Raúla Gonzáleze v první sezóně, se kterým je tak často srovnáván. Po skončení klubové sezóny ho na EURO 2008 chtěl vzít trenér španělské reprezentace Luis Aragonés, ale Bojan z důvodu velké únavy odmítnul. Na start v La Selección tak stále čeká.

ZPĚT

Od 5 derbija ove sezone, imaju svih 5 pobeda (Atletiko, Valensija, Real, Sevilja, Viljareal), uz gol razliku 17:2!!!!! E ovo je primer apsolutne dominacije u ligi, i ponzavanje konkurenata za titulu ...

Treba napomenuti da je prosek poseda lopte u ovih 5 tekmi bio oko 70:30, u korist Barce ... Briljantno igraju, a svi su sumnjali u Pepa Guardiolu, koji jos stize da napravi igracinu od Busketsa ...

Ovo je samo pokazatelj koliko je Ronaldinho poslednje (a i pretposlednje) sezone zapravo kočio igru Barcelone i koliko je važno kad ti igru vode igrači koji su radnici (Keita, Xavi ..... ).

Naravno, to nikako ne umanjuje ogroman doprinos Ronaldinha u trofejima Barce poslednjih sezona (dve titule u Primeri i jedna CL), kao i njegovo ogromno fudbalsko umeće.

Mislim da je to vise do Guardiole nego do toga sto su se rijesili Ronaldinha. Ronaldinho igra dobro u Milanu. A vjerojatno bi Pep jos s njega stesao koji kilogram.
Barcini igraci trce kao nikad do sad. Bar koliko ja pamtim

Ne verujem da niko ne pise o njima, a imaju najbolju polusezonu u istoriji ...

50 bodova i 59 golova na 19 tekmi!!!! Eto (18), Messi (12) i Anri (11) su dali 41 gol, isto kolko i ceo Real Madrid, a samo je Atletiko postigao vise od njih trojce ...

Barcin skor u duelu sa konkruentima je impresivan:

2-1 Vilajreal na strani
2-0 Real kod kuce
3-0 Sevilju na strani
4-0 Valensiju kod kuce
5-0 La Korunju kod kuce
6-1 Ateltiko kod kuce

6/6 pobeda, i gol razlika 22-2 ...

Valdes najbolji golman u ligi sa samo 13 primljenih na 19 tekmi ...

Cetiri tekme su dobili sa 5 razlike, a jednu sa 6 ...

Sve u svemu, po ovome su bez sumnje najjaca ekipa u Evropi trenutno, i valjalo bi ih izbeci u LS ...

@Walken bas sam juce htio da velicam ono sto radi Barselona...ali su me preokupirali Celzi i Kaka:D

@FC Barcelona

Ovo sto radi Barselona je imaginarno...nevjerovatno...
Moze se reci da je kvalitet Primere pao...ali Barsa i pored toga, mora se reci, nize savrsene rezultate...

@Walken bas sam juce htio da velicam ono sto radi Barselona...ali su me preokupirali Celzi i Kaka:D

@FC Barcelona

Ovo sto radi Barselona je imaginarno...nevjerovatno...
Moze se reci da je kvalitet Primere pao...ali Barsa i pored toga, mora se reci, nize savrsene rezultate...
Mozda nisu sad toliko atraktivni kao sa Ronaldinjom, pa se zato ne prica i ne pise o njima, ali su ubitacniji nego ikad ...

Ne bih ja rekao da je kvalitet Primere pao, nego jednostavno Barca je nezaustavljiva, i ako izuzmemo njih bice veoma zanimljiva borba za drudo, trece i cetvrto mesto ... Razlika izmedju Reala koji je drugi i Deportiva koji je osmi je svega 8 bodova ...

Viljareal je peti u Primeri, a ne primi gol od sampiona Evrope i Engleske u dve tekme ... Atletiko koji je 6-ti, u oba meca nadigra Liverpul ali ga sudije zakinu za bodove ...

U Primeri se uvek 6-7 timova bori za LS, a u Premier ligi i kalcu uvek znas koja ce 4 da idu dalje ...

Walken ne smijemo da polemisemo o ligama jer se tu uopste ne slazemo...jer ja smatram trenutno boljom ligom i Kalco od Primere a kamoli Premijer ligu...

Ja cu samo reci da Barsa igra sjajno...i da ocekujem prepunu temu novih korisnika cim nesto osvoje(ako osvoje)...

Pa i ne moze se odrediti najjaca liga, za nijednu se sa sigurnoscu ne moze reci da je najjaca ...

Za mene je sada Primera najbolja, najvise volim njihov fudbal da gledam, najbolji je i najnepredvidiviji ...

Ja engleski fudbal ne podnosim, tako da nikad necu reci da je Premier najbolja liga ...

Aha...ne podnosis...to je bas objektivno...:D

Meni je fudbal drag gdje god da se igra...i evro-gol Moreire cijenim kao i evro-gol Jeboe...

Drago mi je da Barsi ide odlicno jer najljepse je da joj prekratimo muke kad su najjaci...:D

Back