- Poruka
- 2.231
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Istina, filozofi tu ne mogu puno pomoći, to je enigma za okultistesto se tice mesija,tu nema neke velike filozofije...
Što? Meni je on bio genijalan igrač, a i sad kao funkcioner mi ne smeta i nije mi ogavan ... Izjednačio je Messija njegov rekord (3 uzastopne Zlatne lopte), mada Platiniji je imao prednost u tome što su tada samo Evropljani dobijali nagradu, te Maradona i Ziko nisu bili u konkurenciji ... Kao i u slučaju Krojfa i Van Bastena ...I ovog Platinija kad vidim, povraca mi se...
Što? Meni je on bio genijalan igrač, a i sad kao funkcioner mi ne smeta i nije mi ogavan ... Izjednačio je Messija njegov rekord (3 uzastopne Zlatne lopte), mada Platiniji je imao prednost u tome što su tada samo Evropljani dobijali nagradu, te Maradona i Ziko nisu bili u konkurenciji ... Kao i u slučaju Krojfa i Van Bastena ...
Ma tih kontroverzi je uvek bilo, a i biće posle Platinija ... Prolaz Francuza je bio za SP, to nema veze sa Uefom, nego sa Fifom ...Pa mislim zbog svih ovih kontroverzi koje se desavaju otkad je on predsednik UEFA-e... prolaz Francuza protiv Irske, Lion i Bordo u cetvrtfinalu LS kako bi Francuska imala predstavnika u polufinalu, prolaz Liona iz grupe ove godine... da ne nabrajam sad svemozda i to sto je Lion iz sesira povlascenih ove godine u osmini finala izvukao Apoel, pored Celsija, Arsenala, Bajerna, Barse... daleko da je Apoel banana ekipa ali su u jacem sesiru bili najslabiji. Ono sto je posebno interesantno je to sto je Lion prvi izvucen od svih, valjda da se osiguraju da niko ne izvuce Apoel
![]()
A vidiš, dominacija Engleza je počela dolaskom Platinija ... Te 2009e, Čelsi je uz određene sudijske greške prošao Juve, pa verujem da Platini ne bi to tako uredio da ima toliki uticaj na suđenje i tok utakmice ...Ne bih se cudio ni da je Platini imao nekog udela u kraju dominacije engleskih klubova u zavrsnici LS. Nekoliko godina za redom Englezi su u polufinalu od 4 imali tri predstavnika. Onda 2008. englesko finale, a onda i 2009. polufinale Junajted - Arsenal i Celsi - Barsa. Celsi jednostavno nije smeo proci dalje jer bi to znacilo englesko finale u najelitnijem evropskom takmicenju dve godine za redom.
A da je bio dobar igrac, bio je...
Ne mogu engleski klubovi večno imati po 3 predstavnika u završnici, ne može Čelsi sa jednim te istim ključnim igračima godinama da igra polufinale minimum, a ni Liverpul sa određenim poluigračima već dve godine nije u stanju da izbori LŠ ... Mančester i Arsenal jednostavno ne kupuju dovoljno dobre igrače kao ranije ...
Nije to čitanje, ja bih rekao da je došlo do malog zamora materijala na mentalnom planu, jer ovi igrači su osvojili 15 trofeja za 3 godine ... A verujem da sve ekipe posebno motivisano igraju protiv Barse, iz straha od poniženja ... Vidiđ da su Real koji gazi sve po Primeri veoma lako dobili u gostima ... Daleko je prvenstvo od završenog, Real ima 2 boda prednosti (računajući El Classico naravnoIma i tu istine, slazem se... videcemo, evo i Barsu su polako poceli da citaju, vise ne razvaljuju sve po 4, 5-0. Posebno mi je interesantno to sto se u gostima slabo snalaze, kuci im je skor 8-1-0 a u gostima 3-4-1. Kuci gol razlika 39:0 (!!!) a u gostima 12:9. Ali tu je jos jedan el classico, tako da je prvenstvo daleko od zavrsenog. Ali obavezno moraju da pronadju formu u gostima.
Pa nije Kamp Nou puno veći od ostalih stadiona, možda za jedan ili dva metra, a to je mizerna razlika ... To se stvara privid jer je kamera na Kamp Nou veoma visoko ... Tako je i meni Santiago Bernabeu izgledao mnogo veći onomad kad su snimali iz te perspektive, negoli sada kad su spustili kameru ...To mozda ima veze sa velikim terenom na Kamp Nou, gde imaju vise prostora za svoj sistem igre dok se u gostima malo teze snalaze. Sa druge strane, to i ne mora biti toliki problem jer su stadioni u Spaniji generalno veci u odnosu na npr. engleske.
Nema Barsa potrebe da namešta, verujem da Barsi više znače ta dva boda u poteri za Realom, negoli nešto što bi dobili nameštanjem ... Ove godine Guardiola mnogo kombinuje, često menja formacije i igrače, i ekipa u tom smislu nema kontinuitet, i momentum se svakom većom promenom formacije vraća na početak ...Имам утисак да Барселона игра неку игру ове године, поготово у лиги. Као да желе да докажу предност домаћег терена или шта већ.
Сетите се само меча против Реал Сосиједада у гостима, повели су 0:2 за петнаестак минута да би се утакмица завршила 2:2. Нико ме неће уверити да је регуларна. На клађењу уживо, када је Барселона водила 0:2, квота на нерешен исход је била преко 30. Али било је још утакмица које су се завршавале 2:2 а голови за изједначење постизани у 89. односно 90. минуту. Нису ту чиста посла...
Daleko je prvenstvo od završenog, Real ima 2 boda prednosti (računajući El Classico naravno)
Pa nije Kamp Nou puno veći od ostalih stadiona, možda za jedan ili dva metra, a to je mizerna razlika ... To se stvara privid jer je kamera na Kamp Nou veoma visoko ... Tako je i meni Santiago Bernabeu izgledao mnogo veći onomad kad su snimali iz te perspektive, negoli sada kad su spustili kameru ...
I ne igra Barsa na kontre nikako pa da im treba veličina terena, oni svoju igru baziraju na kombinatorisci na malom prostoru ...
Ma vidiš da ih Barsa dere gde stigne, da im polako nabijaju komplekse i strahove ... Nije nemoguće da Real iznenadi i uzme bod na Kamp Nou, ali veća je verovatnoća da proradi vulkan ispod Avale ... Vidiš da ih je Barsa sad u gostima rutinski dobila, iako je Real bio u top formi, a Barsa trokirala, a pritom im ludi Valdes pokloni gol u 20-oj sekundi ... I pored svega toga, kasnije je Barsa lagano odradila posao i dobila tekmu ...Hahane pravi racun bez krcmara, u ovom slucaju Murinja
![]()
Camp Nou - 105 x 68 mBas nasuprot, moje misljenje je da Barsi treba toliki teren, to se mozda cini da se obavlja na malom prostoru, ali oni lepo iskoriste tu velicinu terena, bas ono sto si postavljao kako Cavi onom fintom telom izbaci igraca, kao da ce primiti loptu a u stvari je samo pusti i okrene se za 180, ili ono kad povuce loptu (ne znam da li Cavi ili Inijesta) namerno nazad da navuce jos jednog a onda izbaci dvojicu. Pitanje je da li bi to u Engleskoj moglo tako, gde su stadioni manji samim tim manje prostora za takve finte.
Moje mišljenje je da bi Barsa bez problema uzela PL, jer ona sa najjačom ekipom lige rutinski izađe na kraj, kao i sa Realom ... Opet, razlika u veličini je u par metara, a kad bi to pretvorili u okvir prostora u kom igrač sa loptom kombinuje ili dribla, onda se radi o centimetrima ...Bas sam o tome neki dan pricao sa drugom, koji isto tako kao ti gotivi Barsinu igru, ok, i ja donekle postujem to znanje na tehnickom planu, ali on tvrdi da bi Barsa osvojila i PL da ucestvuje. Njegov argument (prilicno jak) je taj da Barsa jedina ima neku prepoznatljivu igru, da kad gledas njih uvek imas utisak da znaju sta ce, kuda ce, uvek postoji neka ideja, dok kad gledamo PL uvek vidjamo neke prilicno iracionalne poteze, svaki drugi napad dubinska lopta i tako... e sad, moj odgovor je bio da je to zato jer su tereni u Spaniji veci, pa i vise prostora za duze cuvanje lopte, dok te na Ostrvu pritisnu, mali teren, jaci tempo, i moras ispucati. U svakom slucaju, on nije fan ostrvskog fudbala pa se nije slozio, isto kao sto ja nisam fan spanskog pa se nisam slozio sa njim![]()
Barsa i dalje pobedjuje,ali se polako gubi ta dominantna igra..Podsecaju me na sezonu 2006/07,kada se isto tada neoboriva Rajkardova igra raspala..Mada,ne verujem da ce Gvardiola kao bolji strucnjak od Rajkarda,dopustiti tako nesto..Ne bas blistava partija,koja ipak oslikava kosmicki fudbal