FC Barcelona

Eh, i to sudjenje u Spaniji je prilicno ostro, za svaki malo ostriji start ide zuti (sto i jeste po knjizi) ali treba pustiti malo da se igra razvije a ne se odmah masiti za kartone...
Juče su Pepeu i Lasu oprošteni crveni, i tu onda ide rizik puštanja oštrije igre jer se onda u slučaju El Classica razvija u pogrešnom smeru, bude prljavih udaraca i simulacija kao što si rekao ... Suđenje loše juče, sudija nije kontrolisao tekmu (paradoks je da je Iker dobio žuti kad je čistio gužvu kod Lasovog crvenog) ... Elem, juče svirana dva nepostojeća ofsajda kad su Sančez i ne znam ko još išli sami na Ikera, i onda opet priča kako sudije navlače za Barsu :rotf: ... To je postalo sad takav stereotip da i kad su oštećeni opet im sudija pomogao (kao protiv Arsenala npr.) :eek: ...

Barsa je morala vise....jednostavno je neprihvatljivo da ispuste 2:0 i da real izdominira.......ok je,imas rezultat,ali ovo nije dobro za neutralne fanove koji na barsu i njenu igru gledaju kao na umetnost
Meni je izgledalo kao da su ih podcenili, a i kao da polako gube motiv kad igraju protiv Reala jer ih delju non stop ... A Real je predobra ekipa da to ne iskoristi i šteta što sinoć nisu ...

Bila i ostala FC FARCA... I nista vise od toga... Dva penala nisu sudjena, uz ogromno glumatanje i, vec, tradicionalno valjanje fudbalera farce... Cisto da se ogradim, za Pepea treba zatvor, ali ovolika zasticenost Farse kod svih sudija je van mozga... Omiljena formacija: 4-4-2-2, ova zadnja dvojka ide u zuto-crnim dresovima...

Hehe e moj Mesi... a i Alves z:lol: Poenta je u svakom slucaju da su crveni zasluzili i jedni i drugi bar po jedan a ne samo Ramos
Zaslužili su Pepe, Ramos, Las i Alveš ... Ono Mesijeve nije namerno igranje rukom, više je bilo rame nego ruka ... Penali po meni nijedan, ni za Barsu ni za Real, jedine velike greške su nedosuđen crveni Lasu i oni ofsajdi, ali ti ofsajdi su uvek na liniji pa se tu ne može sudiji zameriti kao za onaj start Dijare ...

Izvinjavam se ako su bila samo dva cista z:lol: Do dva cista se ne sudi protiv Barse z:lol:

Pazi, fora je u tome sto su oni, kad su tu utakmicu prosli tako kako su prosli, osvojili LS, SP i Superkup Evrope. Pored toga i tri trofeja u Spaniji. I kao, 6 trofeja u sezoni, najbolji tim u istoriji fudbala, Gvardiola najbolji trener ikad, Mesi vrhovni bog otac bolji od Pelea i Maradone zajedno... Citava pompa oko te ekipe, svi njihovi uspesi, nista od toga ne bi bilo da su posteno ispali u tom polufinalu.

Izvinjavam se ako su bila samo dva cista z:lol: Do dva cista se ne sudi protiv Barse z:lol:
Po meni samo jedan čist (Pike rukom) i drugi koji može da se sudi a ne mora (duel Alveš - Maluda) ... Sa druge strane, Barsa je oštećena samo za crveni Abidalu (nepostojećI), a oni penali samo je Bosingvin nad Anrijem moguć (mada ga ja ne bi sudio), ostalo više nije nego što jeste ...

Pazi, fora je u tome sto su oni, kad su tu utakmicu prosli tako kako su prosli, osvojili LS, SP i Superkup Evrope. Pored toga i tri trofeja u Spaniji. I kao, 6 trofeja u sezoni, najbolji tim u istoriji fudbala, Gvardiola najbolji trener ikad, Mesi vrhovni bog otac bolji od Pelea i Maradone zajedno... Citava pompa oko te ekipe, svi njihovi uspesi, nista od toga ne bi bilo da su posteno ispali u tom polufinalu.
Prošli su sretno zahvaljujući Iniesti, sudije su usrale dvomeč, i najpravednije je bilo da sreća odluči, a ona je bila na strani Barse ... Nit je Guardiola zbog toga genije i najbolji trener ikad (mada ne znam ko je to sponimnjao), nit je Barsa zbog toga naj tim u istoriji (ni to niko ne uzima kao razlog), nit je Mesija nakon te tekme nadmašio Pelea i Maradonu ... Razlog je u tome što Barsa nakon što je Ronaldinjo "propao", na krilima Mesija konstantno igra polufinale LŠ-a (ove godine će im biti 5-o ako prođu), i to što je Mesi već 5 godina (a ima tek 24) međ najboljim igračima sveta (zadnje 3 najbolji), i što je Guardiola od raspadajuće Barse (2008-e pre njega bili 4-i u ligi i nisu mogli da se sastave) napravio perpetuum mobile ... Zato je Guardiola trenerski genije (ko što je bio kao igrač), i zato će Mesija kad završi karijeru biti u rangu Pelea i Maradone ... A u poslednjih 5 godina, koliko god da su im sudjie pomogle, toliko (ako ne i više) su im i odmogle ...

Evo još malo koliko sudije pomažu Barseloni :D ...

Dobro, Teri dao neregularan gol, svakom timu ponekad sudije pomognu - ali nijednom kao barsi... Kako su pobedili Milan, benfiku, celzi? Kako su uzeli trofej LS? Sta je bilo sa Arsenalom? Kad se videlo da ars odoleva, onda je sudjen i penal i crveni.. Cim im ne ide, momentalno neko iz protivnickog tima dobije crveni, ili se svira slobodnjak koji je skoro pa kao penal koliko je blizu ili nesto tako... Igraci se valjaju po terenu kao pokoseni, kao da igraju balet... ***, sve ima ima, ali koliko oni glume, pa ni Italijani im nisu ravni... mesija fauliraju, stoji, ali ne razumem zasto su njegove noge vrednije od necijih drugih pa se startovi nad njim drakonski sankcionisu..

Dobro, Teri dao neregularan gol, svakom timu ponekad sudije pomognu - ali nijednom kao barsi...
Čelsiju su pomogli i protiv Juventusa 2009-e, a siguran sam da mogu naći još utakmica gde su ih malo pogurali ... Sa druge strane debelo su oštećeni protiv Intera i takođe mogu naći još utakmica gde su zakinuti ... Kao i za svaki drugi klub, a ljudi se uhvatili samo Barse i Barse, kao da im svaku tekmu sviraju po penal i protivniku ponište čist gol ...

Kako su pobedili Milan, benfiku, celzi? Kako su uzeli trofej LS? Sta je bilo sa Arsenalom?
Auu Jeko pa jesil ti gledala bar ove klipove što sam ostavio ... Od ovoga samo je Milan oštećen za gol Ševčenka ... Ne znam što spominješ Benfiku, tad su ih razbili ... Koji Arsenal spominješ, iz 2006-e kad je Kempbel dao gol iz nepostojećeg faula ili iz prošle godine kad je Mesiju poništen gol u Londonu, kad nije sviran penal nad njim u revanšu ili kad je Van Persiju oprošten crveni koji je dobio 15-ak minuta kasnije? Znači ponište im gol, ne sviraju im penal, i opet se priča da su im sudije pomogle jer je Van Persi isključen (a trebao biti isključen ranije) ... Znam da su se mnogima zgadili jer godinama osvajaju, i da imaju ljigave igrače, i ja ne volim pola tima tamo kod njih, ali nije mi jasno zašto ljudi bar ne gledaju tekme pa onda pričaju da im sudije pomažu, nego ovako po difoltu kao papagaji - "Farsa, dobijaju uz pomoć sudija, 564645 penala za Čelsi, Mesi glumi, itd. itd. itd." ... A niko ne gleda onu drugu stranu gde je Barsa jednako oštećena (ako ne i više) u svim tim utakmicama koje im zameraju ...

Kad se videlo da ars odoleva, onda je sudjen i penal i crveni.. Cim im ne ide, momentalno neko iz protivnickog tima dobije crveni, ili se svira slobodnjak koji je skoro pa kao penal koliko je blizu ili nesto tako... Igraci se valjaju po terenu kao pokoseni, kao da igraju balet... ***, sve ima ima, ali koliko oni glume, pa ni Italijani im nisu ravni...
Iskreno se ne sećam kad je Barsa dala gol iz slobodnjaka, to im je najslabija tačka i verujem da bi više voleli da im se to ne sudi jer lakše im je da se ušetaju u gol nego da daju iz slobodnjaka ... Penale im takođe sude normalno, ne preterano kao Realu, čak i premalo uzevši u obzir da su stalno u 16-ercu protivnika ... Evo, Iniesta i Sančez su se povredili u meču sa Realom, ne verujem da su glumili ...

Što se valjanja tiče, baletana svuda imaš, najveći je u Čelsiju ...

mesija fauliraju, stoji, ali ne razumem zasto su njegove noge vrednije od necijih drugih pa se startovi nad njim drakonski sankcionisu..
Sad sam siguran da ne gledaš utakmice Barselone, nego da je ovo rečeno jer je takav stereotip ... Messi pretrpi brutalne startove u toku tekme, i da sudije idu po propisu nad njim bio bilo po 2-3 žuta i jedan crveni u toku tekme ... Kad igraju sa Realom taj broj sigurno možeš duplirati ...

Sad sam siguran da ne gledaš utakmice Barselone, nego da je ovo rečeno jer je takav stereotip ... Messi pretrpi brutalne startove u toku tekme, i da sudije idu po propisu nad njim bio bilo po 2-3 žuta i jedan crveni u toku tekme ... Kad igraju sa Realom taj broj sigurno možeš duplirati ...
Nisam rekla da ne pretrpi, igrace kao sto je Pepe, ja bi dozivotno kaznila, takvima nije mesto u fudbalu, ali ne moze da se kaze da koliko ga fauliraju, da minimum 1/3 nije glumljena... Najomiljenija poza, sesti/lezati na travi i siriti ruke u pravcu sudije... Da ne pominjem Fabregasa i njegove teatralne samare...

ali ne moze da se kaze da koliko ga fauliraju, da minimum 1/3 nije glumljena... Najomiljenija poza, sesti/lezati na travi i siriti ruke u pravcu sudije... Da ne pominjem Fabregasa i njegove teatralne samare...
Kod Mesija to nije slučaj, Mesi skoro nikad ne glumi i simulira i nije živac kao ostali da trči za sudijom i traži karton ... Zalomi mu se, ali u 95% slučajeva to su čisti faulovi (polovina brutalnih) i Mesija to relativno stoički podnosi, a često i nastavi da igra iako može lagano da padne i sudija da svira faul ...

Sa druge strane, Dani Alveš je sušta suprotnost, na najmanji kontakt on vrišti i previja se, i teatralan je do kranje granice kao i Buskets i Pedro i Vilja ...

Kod Mesija to nije slučaj, Mesi skoro nikad ne glumi i simulira i nije živac kao ostali da trči za sudijom i traži karton ... Zalomi mu se, ali u 95% slučajeva to su čisti faulovi (polovina brutalnih) i Mesija to relativno stoički podnosi, a često i nastavi da igra iako može lagano da padne i sudija da svira faul ...

Sa druge strane, Dani Alveš je sušta suprotnost, na najmanji kontakt on vrišti i previja se, i teatralan je do kranje granice kao i Buskets i Pedro i Vilja ...
Istina za Alvesa... On je toliko iritantan da to nije normalno... Doduse, zna i da bije...

Nije još sigurno, ali 90% Real uzima Primeru, mada sam mišljenja da su se Barsa i Guardila pomalo zasitili Primere i da idu na to da stignu Real u Evropi, da im je to dosta bitnije ...

Slazem se, mada mislim da se Guardilo zasitio Barselone i da je vrlo moguce da ne potpise produzenje ugovora.

Istina za Alvesa... On je toliko iritantan da to nije normalno... Doduse, zna i da bije...

T7yG6.gif

Ma da, Barsa nece vise Primeru... smorili su se. Sad kad zaostaju 7, kao necemo ove sezone z:lol:

A Gvardiola ima samo jedan razlog da ode: da bi se dokazao u drugom klubu. Nema dileme da njegov sistem funkcionise, ali samo dok te svi slusaju bez pogovora. Samo jedan igrac da te ne slusa, da suta kad mu "legne", da upropastava svaki napad, i sistem nije vise toliko efikasan. Videli smo uostalom sta je bilo kad je Ibra dosao, nije se dugo zadrzao.

Koliko god da je dobar takticar, nije medju najboljim psiholozima. Ne zna sa igracima, ne zna da resi problem, odnosno samo ga gurne pod tepih. Bice zanimljivo videti sta ce uraditi negde drugde...

Ma da, Barsa nece vise Primeru... smorili su se. Sad kad zaostaju 7, kao necemo ove sezone z:lol:
Daleko od toga da neće, samo nemaju isti motiv kao pre, nije im imperativ, kao što i sa Realom sada drugačije igraju nakon što su ga dobili u 80% poslednjih 20 utakmica, jednostavno se gubi motiv ...

Koliko god da je dobar takticar, nije medju najboljim psiholozima. Ne zna sa igracima, ne zna da resi problem, odnosno samo ga gurne pod tepih. Bice zanimljivo videti sta ce uraditi negde drugde...
Pa njegovi igrači su mentalno najjači na svetu ubedljivo, svi su se preporodili od kad je on na klupi ... Ne znam koje je on to probleme gurnuo pod tepih ...

Elem, sinoć 1-1 sa Valensijom, Mesi promašio penal početkom drugog, ali verujem da će proći na Kamp Nou ... Mesi nikad goru utakmicu nije odigrao, nije mogao da se sastavi celu tekmu, dosta lopti prodao, par izglednih napada sjebbao i kao da je igrao puškom nateran ... Mada je imao tri sjajne asistencije koje Sančez, Pike i Alveš nisu iskoristili iako su bile i više nego 100%ne ...

Zato je Kuenka bio odličan, i vrlo lako bi mogao Sančez da odmori malo a Kuenka da zauzme mesto prvotimca ...

I Pujol u svom stilu naravno :D ...

:rtfm: http://www.rtl.hr/vijesti/sport/257433/sokantna-istina-o-najboljem-igracu-svijeta/

Možete li pogoditi tko je igrač koji najčešće gubi loptu u španjolskoj nogometnoj ligi? Odgovor je zaista šokantan - radi se o najboljem igraču svijeta Lionelu Messiju.

Trostruki osvajač Zlatne lopte ove je sezone u ligaškim utakmicama izgubio, odnosno netočno dodao čak 279 lopti. Na neslavnoj listi drugo mjesto drži Didac Vila s 251 netočnim dodavanjem te Joan Verdu s 241 netočnim dodavanjem.

Statistika je ipak više na Messijevoj strani. Naime, u čak 89 posto utakmica u kojima je on zabio gol Barcelona je došla do pobjede, a ujedno je i igrač s najviše udaraca prema suparničkom golu u Primeri.

Back