FC Barcelona

To sam uradio cisto da ne citiram vise komentara.
Foliranti? Uh, to mora da ih pogadja mnogo sto tamo neko kaze da su oni foliranti. Istina je ipak ne terenu, a tamo se zna ko je gazda. ;)

uopste mi nije bitno da li ih pogadja ili ne...niti sam ja to napisao u nadi da ce oni to procitati....komentarisemo medjusobno,na forumu........a oni na terenu i foliraju .... ne osporavam da igraju neverovatan fudbal, da su najbolji.....a ne znam sto ti osporavas da glumataju i to lose kad je svima to jasno i ocigledno....... cak i njihvom najvernijem navijacu walkenu :lol:

JA sam rekao da je Mesi precenjen :) I drzim se toga. Izneo sam svoje argumente vec stotinu puta, i Walken je izneo kontra argumente isto toliko puta, i *******, prelistaj malo teme, naci ces negde vec...

A ta tvrdnja da nisam sutnuo loptu u zivotu... :mazipsa:

JA sam rekao da je Mesi precenjen :) I drzim se toga. Izneo sam svoje argumente vec stotinu puta, i Walken je izneo kontra argumente isto toliko puta, i *******, prelistaj malo teme, naci ces negde vec...
Sve dok ti argumenti nisu "Messi je patuljak i zbog toga ne može da igra ni u Stouku" kao Grizliju, ja ću uvek rado dati kontra argumente i rasprava će se konstruktivno razvijati :D ...

Nije ga odlično čuvao, ali u par navrata ga je sjajno zaustavio ... Imao je Mesi svoje momente, nije imao problema u igri i odlično se kretao i mnogo šansi je stvorio za Barsu, i to izglednih ... Ono bi bio sjajan gol da mu Kasiljas nije još bolje odbranio ...

Sjajna odbrana Kasiljasa...Lassana je bila dobra...:lol:

Nije ono bio toliko jak prekršaj da mu sudija da drugi žuti, pogotovu jer je prvi dobio na prigovor pa se i to uzima u obzir ... I Realu je nekoliko žutih oprostio, tačnije Pepeu, Lasu i Ramosu ...

Pa ne znam baš, mogao je i da ga pokaže, ne bi pogrešio, a i ovako nije pogrešio...al' velika je to faca, i velika je to tekma...

To je onda verovatno bilo u onom periodu kad je šugavoj areni nestalo signala :D ... No, Buskets je sada definitivno svetska klasa, međ najboljim veznjacima na svetu i neverovatno je kakva sve rešenja ima, koliko brzo razmišlja i kako čita igru :worth: ... Samo što je ogavan ljudima zbog onog sa Interom, pa ne vide koliko dobro on igra ...

Nije, i ja sam gledao na Areni...:D

Dodao je pravo u noge igraču Reala, al' mu se vratila, ili nekom od igrača Barse...

Odličan je Buskets, ovo si dobro rekao, zbog toga protiv Intera, svi ga drugačije gledaju...

JA sam rekao da je Mesi precenjen :)

Pa ne bih baš rekao da je precenjen...činjenica je da njemu Ćavi i Iniesta mnogo znače, ali isto tako i on mnogo znači njima, Barseloni...

Strašan igrač, možda je Ronaldo malo kompletniji, jer ima visinu, igru glavom, jači je...al' Mesi kada krene deluje da ga niko ne može zaustaviti, gol protiv Reala, drugi u prvoj tekmi u LŠ, koliko je samo igrač ostavio iza sebe, isto i protiv Milana je slično uradio, al' nije imao takvu završnicu...

Odličan je Buskets, ovo si dobro rekao, zbog toga protiv Intera, svi ga drugačije gledaju...
Igračina je postao, jedan od najboljih def. veznih na svetu, tu je negde sa Songom i Tureom po meni ... Da je cigan niko ne spori, ali isto tako ne treba ni da se osporavaju njegovi fudbalski kvaliteti, a ima ogroman doprinos i značaj barsinoj igri jer igra na najosteljivijem mestu u timu za Barsin sistem ...

Pa ne bih baš rekao da je precenjen...činjenica je da njemu Ćavi i Iniesta mnogo znače, ali isto tako i on mnogo znači njima, Barseloni...
Meni nikad nije bilo jasno zašto Ćavi i Iniesta u toj komparaciji sa Mesijem predstavljaju jedno a Mesi drugo? Uvek se priča da Mesi ne može bez Ćavija i Inieste, a nikad se ne kaže da Ćavi ne može bez Inieste i Mesija ili da Iniesta ne može bez Ćavija i Mesija ... Ispadne da će Mesi biti cenjen tek kad bude bolji od Ćavija i Inieste zajedno, a Ćavi i Iniesta nemaju taj pritisak jer se njih dvojca prečesto vode kao jedan entitet ...

vilja polomio cepanicu...nece da ga bude sest meseci......... lose za barsu ali mnogo gore za spaniju......bez vilje i sa onako kilavim toresom, nece im biti tako lako dati gol...... sa druge strane u barsi svejedno ko igra,uvek se igra isto....zato mi i nije jasno sto pep nije pustio klince da rastrgaju one arape a ne da rizikuje mesija i ostale....

Igračina je postao, jedan od najboljih def. veznih na svetu, tu je negde sa Songom i Tureom po meni ... Da je cigan niko ne spori, ali isto tako ne treba ni da se osporavaju njegovi fudbalski kvaliteti, a ima ogroman doprinos i značaj barsinoj igri jer igra na najosteljivijem mestu u timu za Barsin sistem ...

Igračina, i još može da igra štopera...

IMeni nikad nije bilo jasno zašto Ćavi i Iniesta u toj komparaciji sa Mesijem predstavljaju jedno a Mesi drugo? Uvek se priča da Mesi ne može bez Ćavija i Inieste, a nikad se ne kaže da Ćavi ne može bez Inieste i Mesija ili da Iniesta ne može bez Ćavija i Mesija ... Ispadne da će Mesi biti cenjen tek kad bude bolji od Ćavija i Inieste zajedno, a Ćavi i Iniesta nemaju taj pritisak jer se njih dvojca prečesto vode kao jedan entitet ...

Da, ja uvek nekako stavljam Ćavija i Iniestu u jedno...valjda zato što su mnogo slični...:D

Ne bih mogao da zamislim da se Ćavi i Iniesta razdvoje...:D

Da, ja uvek nekako stavljam Ćavija i Iniestu u jedno...valjda zato što su mnogo slični...:D
Ne bih mogao da zamislim da se Ćavi i Iniesta razdvoje...:D

1o9Id.gif

Meni nikad nije bilo jasno zašto Ćavi i Iniesta u toj komparaciji sa Mesijem predstavljaju jedno a Mesi drugo? Uvek se priča da Mesi ne može bez Ćavija i Inieste, a nikad se ne kaže da Ćavi ne može bez Inieste i Mesija ili da Iniesta ne može bez Ćavija i Mesija ... Ispadne da će Mesi biti cenjen tek kad bude bolji od Ćavija i Inieste zajedno, a Ćavi i Iniesta nemaju taj pritisak jer se njih dvojca prečesto vode kao jedan entitet ...

******* to ljudi kazu samo tako, ne zele da razdvajaju ovu dvojicu jer igraju na istim pozicijama a i nezahvalno je pricati ko je bolji, ovako kazes Cavi i Inijesta i nisi pogresio :)

E sad, kad bi Mesi otisao, Cavi bi i dalje bio dobar, i Inijesta bi i dalje bio dobar, jer oni igraju iza njega, i ko god da igra napred, oni ce i dalje da salju dobre lopte, i cak i ako ih taj neko ne bude koristio te lopte, oni ce i dalje biti smatrani dobrim igracima.

A Mesi bez Cavija i(li) Inijeste je drugo, on zavisi od njih jer odatle dolaze lopte, i bez igraca takvog kvaliteta mozda ne bi bio toliko dobar. Uostalom, vidimo i na primeru Spanije i Argentine, Cavi je dobar bez Mesija, i Inijesta je dobar bez Mesija, a Mesi nije toliko dobar bez njih...

E sad, kad bi Mesi otisao, Cavi bi i dalje bio dobar, i Inijesta bi i dalje bio dobar, jer oni igraju iza njega, i ko god da igra napred, oni ce i dalje da salju dobre lopte, i cak i ako ih taj neko ne bude koristio te lopte, oni ce i dalje biti smatrani dobrim igracima.

A Mesi bez Cavija i(li) Inijeste je drugo, on zavisi od njih jer odatle dolaze lopte, i bez igraca takvog kvaliteta mozda ne bi bio toliko dobar. Uostalom, vidimo i na primeru Spanije i Argentine, Cavi je dobar bez Mesija, i Inijesta je dobar bez Mesija, a Mesi nije toliko dobar bez njih...
Jebbga, nisi razumeo poentu, a to je da se Mesi uvek poredi sa njima dvojcom zajedno a ne pojedinačno ... Mesi jeste toliko dobar bez njih, samo ostali Argentinci nisu toliko dobri kao Ćavi i Iniesta, a i Maradona i ostali nisu Del Boske ...

Tako i ja mogu reći da Ćavi nije dobar bez Inieste i da Iniesta nije dobar bez Ćavija ... Normalno je da bi svako pre poželeo u ekipi Ćavija i Iniestu zajedno nego Mesija pojedinačno, ali da se bira između Ćavija i Mesija ili Inieste ili Mesija onda je Mesi svakako bolji izbor jer je korisniji igrač i daleko opasniji po gol od obojce ... Bolji je i strelac i asistent, i jednako dobre lopte sada daje ...

Šta misliš da Španija ne bi bila prvak da ima Mesija umesto Inieste? Bila bi daleko ubedljivije ... Sve i da staviš samog Ćavija u Argentinu ili samog Iniestu, opet oni ne bi mogli ništa jedan bez drugog ...

Messi je bio odličan u Argentini na SP, relativno lagano ih je doveo do 1/4 finala, vuko je celu ekipu na leđima i bilo ga je svuda po terenu ... Jednostavno naleteli su super poletnu Nemačku koja je pregazila i Engleze sa Kapelom, i u toj situaciji nije mogao ništa sam, kao što ni Iniesta ne bi mogao sam, kao što ni Ćavi ne bi mogao ... Da ne bude da nije ništa uradio sa Argentinom, doneo im je OI 2008-e i Sp za mlade 2005-e .... Nije nešto veliko, ali čisto da ne bude ništa :D ...

Jebbga, nisi razumeo poentu, a to je da se Mesi uvek poredi sa njima dvojcom zajedno a ne pojedinačno ... Mesi jeste toliko dobar bez njih, samo ostali Argentinci nisu toliko dobri kao Ćavi i Iniesta, a i Maradona i ostali nisu Del Boske ...

Tako i ja mogu reći da Ćavi nije dobar bez Inieste i da Iniesta nije dobar bez Ćavija ... Normalno je da bi svako pre poželeo u ekipi Ćavija i Iniestu zajedno nego Mesija pojedinačno, ali da se bira između Ćavija i Mesija ili Inieste ili Mesija onda je Mesi svakako bolji izbor jer je korisniji igrač i daleko opasniji po gol od obojce ... Bolji je i strelac i asistent, i jednako dobre lopte sada daje ...

Šta misliš da Španija ne bi bila prvak da ima Mesija umesto Inieste? Bila bi daleko ubedljivije ... Sve i da staviš samog Ćavija u Argentinu ili samog Iniestu, opet oni ne bi mogli ništa jedan bez drugog ...

Messi je bio odličan u Argentini na SP, relativno lagano ih je doveo do 1/4 finala, vuko je celu ekipu na leđima i bilo ga je svuda po terenu ... Jednostavno naleteli su super poletnu Nemačku koja je pregazila i Engleze sa Kapelom, i u toj situaciji nije mogao ništa sam, kao što ni Iniesta ne bi mogao sam, kao što ni Ćavi ne bi mogao ... Da ne bude da nije ništa uradio sa Argentinom, doneo im je OI 2008-e i Sp za mlade 2005-e .... Nije nešto veliko, ali čisto da ne bude ništa :D ...

Ne, ti nisi razumeo da sam ja razumeo :D Ne bih se bas slozio s tim sto kazes, evo, ta Argentina ima Iguana i Aguera u napadu, i kad bi umesto Mesija stavili Cavija ili Inijestu, nebitno, to bi bila mnogo opasnija ekipa, jer trenutno u Argentini nema dobrih veznjaka da daju lopte napred, dzabe im i Mesi i Tevez i Aguero i Iguan kad nema ko iza da kreira.

Kad kazes da je Mesi isto toliko dobar bez njih, jeste, ali se ne vidi toliko. Isto kao sto ja mogu reci da je Tores i dalje isto toliko dobar sad kao sto je bio u Liverpulu, ali u Liverpulu je to bilo dosta ociglednije jer je ceo tim igrao za njega da bi on dobio 1 na 1 situaciju, a u Celsiju se od njega trazi da ucestvuje u gradjenju akcije, sto mu nije bas po volji.

Ne, ti nisi razumeo da sam ja razumeo :D Ne bih se bas slozio s tim sto kazes, evo, ta Argentina ima Iguana i Aguera u napadu, i kad bi umesto Mesija stavili Cavija ili Inijestu, nebitno, to bi bila mnogo opasnija ekipa, jer trenutno u Argentini nema dobrih veznjaka da daju lopte napred, dzabe im i Mesi i Tevez i Aguero i Iguan kad nema ko iza da kreira.
a Mesi nije toliko dobar bez njih...

Zbog ovoga mislim da nisi razumeo o čemu pričam, jer eto i ti porediš jednog igrača sa dvojcom ... i to ne ponaosob nego ta dvojca predstavljaju jedno ... Kao kad bih ja rekao "Ševa je kurtton bez Pirla i Gatuza, njih dvojca su bez njega osvojili SP, a on je bio prosečan u Ukrajini" ... Odmah da se ogradim da ovim ne poredim UKR i ARG ...

Kad kazes da je Mesi isto toliko dobar bez njih, jeste, ali se ne vidi toliko.
Pa normalno, jer je daleko lakše igrati kad imaš još dva igrača svetske klase iza sebe, a Mesi to nema u Argentini, pa mora i da kreira igru i da asistira i da daje golove, i sad kad sam ne uspe da dovede Argentinu do titule, a bio odličan na SP-u, odmah dobije epitet precenjenog koji ne može bez Ćavija i Inieste ...

ovo sa toresom je kljucno...ranije su svi igrali za njega i bio je okruzen slabijim igrachima pa je njegov kvalitet dolazio do veceg izrazaja...koliko ja znam, on u Spaniji,iako je dao onaj gol na Evropskom,nikada nije bio njihova centralna figura,cesto je grijao klupu...
ne mozemo ipak,prichati da tores nije pao u formi maksimalno.i da se to samo nama moglo desiti :(

Najbolji napadač i strelac te najbolji plejmejker i asistent na svetu :worth::worth: ... Ni najbolji plejmejkeri u istoriji nisu imali ovoliko asistencija u sezonama koliko Messi ima poslednjih godina, a obara i golgeterske rekorde ...

ovo sa toresom je kljucno...ranije su svi igrali za njega i bio je okruzen slabijim igrachima pa je njegov kvalitet dolazio do veceg izrazaja...koliko ja znam, on u Spaniji,iako je dao onaj gol na Evropskom,nikada nije bio njihova centralna figura,cesto je grijao klupu...
ne mozemo ipak,prichati da tores nije pao u formi maksimalno.i da se to samo nama moglo desiti :(

ne bih se slozio
u LIverpulu je on igrao sam, a nisu svi igrali za njega
sistem igre je bio gadjaj ga, mozda nesto uradi, a ako se lopta odbije Dzerard ce da je dune sa 25 m...
tesko da je bila neka akcija u Liverpoolu da mu je namestena sansa da da gol kao na tacni, jednostavno on je davao golove iz onih situacija iz kojih 99% napadaca ne bi mogli da pogode gol
sad je on potpuno van forme i tuzno ga je gledati :(

Da ali sta je forma u stvari? Nemoguce da je on zaboravio da igra, da je nekako misticno izgubio tehniku, kreativnost, brzinu... sve je u glavi, on ima neku blokadu, nisam strucnjak ali mislim da kad bi ga pustili nekoliko utakmica da startuje za redom, vratio bi se. Isto kao sto kazes na pocetku sezone, igrao i krenuo. Ne znam sta misle, da ga pustaju po 10 minuta svaki vikend a ipak ocekuju golove?

ne bih se slozio
u LIverpulu je on igrao sam, a nisu svi igrali za njega
sistem igre je bio gadjaj ga, mozda nesto uradi, a ako se lopta odbije Dzerard ce da je dune sa 25 m...
tesko da je bila neka akcija u Liverpoolu da mu je namestena sansa da da gol kao na tacni, jednostavno on je davao golove iz onih situacija iz kojih 99% napadaca ne bi mogli da pogode gol
sad je on potpuno van forme i tuzno ga je gledati :(

Da. Ono sto sam hteo da kazem je, da je u Liverpulu imao slobodu da radi stvari na svoj nacin. Dobije loptu, i potrosi je. I tako dobija loptu za loptom i trosi ih ali i daje golove. A ovde (ili bolje da kazem tamo, u Londonu :) ) i Staridz hoce da daje golove, i Drogba, i ovaj, i onaj, tim je pun velikih ega (ili egoa?!) i on mora i da dodaje ne samo da sam radi sve. Isto kao sto se Ibrahimovic nije snasao u Barsi, a u Interu, a evo i u Milanu uglavnom je sve na njegovim ledjima i dobro igra

ma da, staridz mu je problem....
staridz je imao jos tezi posao da se uklopi u sve to, pa se uklopio na kraju...nema tu vise nikakvih izvinjenja, dato mu je veliko vrijeme i pomocj.
nego mi nemamo srece,prvo sheva pa on....
sto se tice mesija,tu nema neke velike filozofije...

Back