FC Barcelona

Ocigledno nisi gledao ovu sezonu lige sampiona...

Gledao sam naravno :) Pazi, ne kazem ja da je on los igrac, ali sva ta preterivanja tipa "najbolji igrac ikad" mi se ne svidjaju. Da ima potencijal da bude najbolji, ima, ali jos je rano govoriti da je najbolji ikad. Kad osvoji SP, onda tek moze uci u konkurenciju za najboljeg svih vremena.

Takodje, jos uvek se ceka da Gvardiola i ova generacija Barselone posteno osvoje Ligu Sampiona...

Gledao sam naravno :) Pazi, ne kazem ja da je on los igrac, ali sva ta preterivanja tipa "najbolji igrac ikad" mi se ne svidjaju. Da ima potencijal da bude najbolji, ima, ali jos je rano govoriti da je najbolji ikad. Kad osvoji SP, onda tek moze uci u konkurenciju za najboljeg svih vremena.
Ta preterivanja dolaze iz prostog razloga što je Messija jedini koji može da uzdrma tron koji Pele i Maradona dele, pa ljudi hoće da budu živi svedoci vremena kada je "najbolji ikada" igrao ... Da se pojavi neko bolji od Messija, on bio ubrzo bio isključen iz tih klasifikovanja ... I ne mora osvojiti SP, dovoljno je da odigra odlično i da igra minimum polufinale ... Krojf nema osvojeno SP pa je nekima bolji i od Pelea i od Diega ... Messija za sada ubija u LŠ i jednoj od najjačih liga na svetu, krajem godine će osvojiti treću uzastopnu zlatnu loptu i iza sebe ima 5 sezona u kojima je ili najbolji ili međ 3 najbolja igrača na svetu ... A tek su mu 24 godine ...

Takodje, jos uvek se ceka da Gvardiola i ova generacija Barselone posteno osvoje Ligu Sampiona...
Poštenje je relativno, zavisi dal ga gledaš kao fan Barse ili hejter Barse ... Istina je da je kardinalnih grešaka bilo i pro i kontra Barse, i zbog toga uopšte ne treba da se sumnja u kvalitet ovog tima i kvalitet Guardiole ... Uostalom, 70% tog tima je prvak sveta i Evrope na reprezentativnom nivou ...

Gvardiola bez napadača pet nedelja

Napadač Barselone Ibrahim Afelaj se povredio i biće odsutan taman toliko da propusti najvažnije utakmice Katalonaca na početku sezone. Gvardiola neće imati na raspolaganju Holanđanina za meč Superkupa Španije protiv Reala, i protiv Porta, za trofej Superkupa Evrope. Afelaj će, prema prognozama, propustiti i dva uvodna duela u Primeri, protiv Malage i Viljareala.

Bivši kapiten PSV Ajndhovena, koji je u januaru pojačao Barsu, povredio se tokom prijateljskog duela sa Mančester junajtedom u Vašingtonu. U pitanju su prepone, pa će Holanšanin morati da miruje otprilike pet nedelja.

Na listi povređenih igrača Afelaj se pridružio Džonatanu Sorijanu, koji je povredio koleno tokom meča sa Bajernom, i odsustvovaće sa terena nekoliko meseci.

Gvardiola bez napadača pet nedelja

Napadač Barselone Ibrahim Afelaj se povredio i biće odsutan taman toliko da propusti najvažnije utakmice Katalonaca na početku sezone. Gvardiola neće imati na raspolaganju Holanđanina za meč Superkupa Španije protiv Reala, i protiv Porta, za trofej Superkupa Evrope. Afelaj će, prema prognozama, propustiti i dva uvodna duela u Primeri, protiv Malage i Viljareala.

Bivši kapiten PSV Ajndhovena, koji je u januaru pojačao Barsu, povredio se tokom prijateljskog duela sa Mančester junajtedom u Vašingtonu. U pitanju su prepone, pa će Holanšanin morati da miruje otprilike pet nedelja.

Na listi povređenih igrača Afelaj se pridružio Džonatanu Sorijanu, koji je povredio koleno tokom meča sa Bajernom, i odsustvovaće sa terena nekoliko meseci.
Imaju Sancheza,tako da kod njih nema sekiracije..

Gvadalahara pregazila evropskog šampiona

Novi skalp izabranika Pepa Gvardiole. Posle poraza od Mančester junajteda u Vašingtonu od 2:1, na stadionu "Sun Life" u Majamiju, evropski i španski prvak Barselona ubedljivo je poražen od meskičke Gvadalahare sa čak 4:1. Katalonci su prvo poluvreme rešili u svoju kosrist sa 1:0, a pogodak je postgao španski reprezentativac David Vilja. Posle jedne dubinske lopte već u četvrtom minutu Vilja je nakon sjajnog prijema, predriblao golmana i loptu smestio u mrežu.

U drugom poluvremenu potpuni preokret i goleada meksičke ekipe koju je predvodio Marko Fabijan. Dva pogotka u razmaku od pet minuta, a ne zna se koji je lepši! Prvo je u 58. minutu Fabijan sjajnim udarcem sa 25 metara loptu smestio pod desne rašlje, da bi četiri minuta kasnije sa leve strane iskosa u kaznenom prostoru, u stilu Krupnikovića makazicama po drugi put savladao golmana Pinta.

Goelada Gvadalahare nastavljena je u 71. minutu kada je Kasiljas posle ubacivanja po zemlji, sa lakoćom loptu sproveo u mrežu pored nemoćnog golmana španske ekipe. U 93. minutu defanzivac Hoze Luis Verduzko je posle kornera udarcem sa desetak metara loptu poslao u levu stranu gola Katalonaca za konačnih 4:1.

Kako je barsa ponovo ugazila onaj nesrecni real pa to je strasno.......bas se vidi da im nije dobro,pukli su,stvarno su se pokazali kao divljaci na kraju....bas seljacki........ a barsa sve gore i gore melje....mislis ne moze bolje od toga sta oni rade,a oni jos bolje svaku sledecu.......mada su cigani zestoki koliko su kvarni neki medju njima.......

Kako je barsa ponovo ugazila onaj nesrecni real pa to je strasno.......bas se vidi da im nije dobro,pukli su,stvarno su se pokazali kao divljaci na kraju....bas seljacki........ a barsa sve gore i gore melje....mislis ne moze bolje od toga sta oni rade,a oni jos bolje svaku sledecu.......mada su cigani zestoki koliko su kvarni neki medju njima.......
Ja ne kontam kako Real misli da im parira sa onim poluigracima u odbrani..Kod sva tri gola su ih izvozali ko majmune najgore..Kod treceg Mesi stoji u sesnaestercu sam,skroz nemarkiran..amaterizam.

Kako jednostavno izgleda kad dva genija to odrade :worth: ... Mesiji je ovo već treća il četvrta ovakva asistencija ove sezone ... Nakon što je usavršio svoje golgeterske sposobnosti, sada je i prvi asistent Evrope :worth::worth: ... Elem, 7 utakmica, 9 golova, 7 asistencija ... Ove godine obara sve moguće rekorde :D ...

Treba spomenuti i Fabregasa koji je genijalan na, takoreći, floater poziciji ...

Kako jednostavno izgleda kad dva genija to odrade :worth: ... Mesiji je ovo već treća il četvrta ovakva asistencija ove sezone ... Nakon što je usavršio svoje golgeterske sposobnosti, sada je i prvi asistent Evrope :worth::worth: ... Elem, 7 utakmica, 9 golova, 7 asistencija ... Ove godine obara sve moguće rekorde :D ...

Treba spomenuti i Fabregasa koji je genijalan na, takoreći, floater poziciji ...

Mesi se sve vise lozi na asistencije a i dobro mu ide :D
Statistika mu je SF, to se radi samo na PESu, i prosle godine je imao neku ludu statistiku. Jeste CR imao vise golova u sezoni ali ovaj je pored 30 i kusur golova upisao i vise od 20 asistencija sto je izvanredno.

Mesi se sve vise lozi na asistencije a i dobro mu ide :D
Statistika mu je SF, to se radi samo na PESu, i prosle godine je imao neku ludu statistiku. Jeste CR imao vise golova u sezoni ali ovaj je pored 30 i kusur golova upisao i vise od 20 asistencija sto je izvanredno.
Ide mu nenormalno dobro, ni najbolji plejmejkeri prethodnih generacija nisu imali ovoliko asistencija, a mnoge od njih su genijalne, nisu prosto dodavanje saigra;u na 2 metra od sebe ...

Imali su isto golova Messi i CR, samo što je Messi svoje daleko bolje rasporedio ...

Ide mu nenormalno dobro, ni najbolji plejmejkeri prethodnih generacija nisu imali ovoliko asistencija, a mnoge od njih su genijalne, nisu prosto dodavanje saigra;u na 2 metra od sebe ...

Imali su isto golova Messi i CR, samo što je Messi svoje daleko bolje rasporedio ...

Sad sam video i Fabregasov gol, opet Mesi, gotovo identicna asistencija, sto kazes nije da je samo cusne u prostor vec koristi one lopte s ocima, sto seku ili prebacuju odbranu.
Moram priznati da kada gledam ove asistencije sve me vise podseca na Velikog Dijega.

Ostaje samo jedna stvar da bi se popeo na isto postolje na kom stoji Maradona, a to je da ode u neki klub koji je nista vise od solidnog i sa njima napravi cudo, kao Dijego u Napoliju, da bude igrac koji je alfa i omega ekipe, istinski vodja :D

Bilo bi kul da ode bas u Napoli, kao Dijego, tamo ga ionako ceka sasvim solidna ekipica, pa recimo malo jaca od one sa kojom je Dijego igrao.
Secam se onog Brazilca iz napada, Kareke, uz njega je u spicu igrao kosmati Karnivale a u vezi uz Maradonu Alemao, sto je igrao za Brazil na SP 1990. I Ferara, naravno.

Sad sam video i Fabregasov gol, opet Mesi, gotovo identicna asistencija, sto kazes nije da je samo cusne u prostor vec koristi one lopte s ocima, sto seku ili prebacuju odbranu.
Moram priznati da kada gledam ove asistencije sve me vise podseca na Velikog Dijega.
Ma ima baš mnogo takvih asistencija, postao je filigranski precizan u dodavanju, i sad je postao majstor traženja rupe u odbrani ... Dijego je bio genijalniji i bolji lider, a sa druge strane Mesi je dosta konkretniji, poput Pelea ...

Ostaje samo jedna stvar da bi se popeo na isto postolje na kom stoji Maradona, a to je da ode u neki klub koji je nista vise od solidnog i sa njima napravi cudo, kao Dijego u Napoliju, da bude igrac koji je alfa i omega ekipe, istinski vodja :D
To će se teško desiti, a i da se ne desi, Mesija vrlo lako može da dosegne visine Pela i Maradone, osvojiće još par LŠ-a gde će izdominirati kao igrač, i fali mu još samo SP pa da ljudi biraju između njega, Maradone i Pelea ...

Bilo bi kul da ode bas u Napoli, kao Dijego, tamo ga ionako ceka sasvim solidna ekipica, pa recimo malo jaca od one sa kojom je Dijego igrao.
Secam se onog Brazilca iz napada, Kareke, uz njega je u spicu igrao kosmati Karnivale a u vezi uz Maradonu Alemao, sto je igrao za Brazil na SP 1990. I Ferara, naravno.
Preslaba je sad serija a da bi to bio pokazatelj, Napoli je i ovako konkurent, a sa Mesijom bi bio prvak posle pola sezone :D ... Maradona je igrao protiv Gulita, Mateusa, Van Bastena, Maldinija, Rajkarda, Bađa, Platinija i ostalih superzvezda ...

Evo večeras je na identičan način asistirao Fabregasu za izjednačenje, a pre toga takođe sjajna asistencija za Pedra :worth: ... Premda je bio prosečan celu utakmicu ...

Elem, Valensija pokazala da protiv Barse može i bez bunkera, mada je Guardiola najveći krivac za gubitak dva boda - sve šanse Valensija je stvorila po desnoj strani, a on tek u drugom poluvremenu vratio formaciju na 4 u odbrani ...

E to sve vreme i ja pokusavam da kazem a ti mi skreces postove u krivinu na temi o milanu ;)
Pa može, ali treba da se poklopi i da Guardiola eksperimentiše i da usere utakmicu, a on to ne radi često ... Sve akcije Valensije su padale preko desne strane jer je Alveš bio previsoko, a Buskets i Maskerano izgubljeni po pozicijama i sve je to morao da krpi Pujol koji se tek oporavio od povrede i nije mogao sve da pokupi, ali imao je nekoliko sjajnih intervencija ...

Ma ima baš mnogo takvih asistencija, postao je filigranski precizan u dodavanju, i sad je postao majstor traženja rupe u odbrani ... Dijego je bio genijalniji i bolji lider, a sa druge strane Mesi je dosta konkretniji, poput Pelea ...

To će se teško desiti, a i da se ne desi, Mesija vrlo lako može da dosegne visine Pela i Maradone, osvojiće još par LŠ-a gde će izdominirati kao igrač, i fali mu još samo SP pa da ljudi biraju između njega, Maradone i Pelea ...

Preslaba je sad serija a da bi to bio pokazatelj, Napoli je i ovako konkurent, a sa Mesijom bi bio prvak posle pola sezone :D ... Maradona je igrao protiv Gulita, Mateusa, Van Bastena, Maldinija, Rajkarda, Bađa, Platinija i ostalih superzvezda ...

To volim da vidim kod igrača, želju za napretkom. A posebno cenim to kod Mesija jer je on skoro pa kompletan igrač.

Meni je Maradona najveći, i to samo zato što je otišao iz standardno jake Barselone u, ajmo reći solidan, Napoli i tamo bio sve i sva.
Taj potez me je kupio za sva vremena. Top igrači uglavnom biraju top klubove, zbog imena, novca ali i saigrača. Kada imaš adekvatne saigrače lakše je doći do trofeja.
Ne znam koji su Maradonini motivi bili ali potez je za respect.
Pele, sa druge strane, je igrao savršeno za svoju zemlju, što je takođe za poštovanje, i dokazao se na najvećoj smotri fudbala - na SP. Ipak, njega nisam mnogo gledao, ali ono što sam video pokazuje da je nesumnjivo reč o genijalcu.

To stoji, tada je Kalčo bio pojam, pa to je prosto neverovatno kakvi su igrači defilovali tom ligom. j.b.t. jedan Kaniđa je igrao za Atalantu :D
No, ja se i dalje nadam da će Serie A povratiti svoj nekadašnji sjaj :D

Evo večeras je na identičan način asistirao Fabregasu za izjednačenje, a pre toga takođe sjajna asistencija za Pedra :worth: ... Premda je bio prosečan celu utakmicu ...

Elem, Valensija pokazala da protiv Barse može i bez bunkera, mada je Guardiola najveći krivac za gubitak dva boda - sve šanse Valensija je stvorila po desnoj strani, a on tek u drugom poluvremenu vratio formaciju na 4 u odbrani ...

Nisam gledao, verovatno prosečan u odnosu na ono što se od njega uglavnom viđa, ali opet čovek i kad igra loše namesti 2 gola i to kako :D

Back