Афричко првенство (Првенство Африке) / Куп Афричких нација 2025 (фудбал)

Nebojsa.bg

Veoma poznat
Poruka
14.300
Африка тражи новог или старог првака, игра се континентални шампионац на северу Африке у арапском делу, црног континента у Морако, по мени је домаћин тренутно набоља афричка селекција и један од главних фаворита ако не и главни за титулу шампиона Африке

1766349194030.png

овако је вечерас изгледало свечано отварање првенства

Носилац права директних преноса за Србију је Арена Спорт

1766349508126.png

Maroko je nedavno osvojio Arapski kup.
то је незванично такмичење које не служи ничему суштински али Марково је свакако најјача арапска али и најјача афричка репрезентација, свакако с тим што су у арапском свету без премца а у Африци није тако

то је незванично такмичење које не служи ничему суштински али Марково је свакако најјача арапска али и најјача афричка репрезентација, свакако с тим што су у арапском свету без премца а у Африци није тако
Nisam znao da je to nezvanično takmičenje. Kad se održavalo bio sam u Alžiru i gledao par njihovih mečeva. Solidna ekipa, igraju brz fudbal. Mislim da bi nas pobedili. A onda su ispali od UAE što me je malo iznenadilo.

Nisam znao da je to nezvanično takmičenje. Kad se održavalo bio sam u Alžiru i gledao par njihovih mečeva. Solidna ekipa, igraju brz fudbal. Mislim da bi nas pobedili. A onda su ispali od UAE što me je malo iznenadilo.
па не званично у смислу да ти је континентално а ни мундијал, ко кад би ми имали пан словенски куп тј "(пан)словенско првенство)

Nisam znao da je to nezvanično takmičenje
па реално јесте незванично, под окриљем уније арапских фудбалских савеза, додуше незванично га је признала и ФИФА али не служи ничеми, свакако афрички арапи су далеко изнад азијских арапа у фудбалском смислу

1766353407614.png

Zanimljivo, a kojim povodom si išao baš u Alžir ako nije tajna ? :)

Jа сам за Сенегал најготивнија афричка селекција од СП 2002 када је добио Француску на отварању, добро уз Гану, Гану готивим због Звездиних играча и оног СП 2018 када је је предводио Милован Рајевац

Боравио сам једно време на југу Африке у Боцвани и свим срцем сам уз њу мада је аутсајдер

Pogledajte prilog 1836708

симпатична застава која одудара од класичног афричког стила и комбинације бора уобичајене за афричке заставе

симпатична застава која одудара од класичног афричког стила и комбинације бора уобичајене за афричке заставе
да, одудара

црна широка трака симболизује црнце, ужа бела ужа трака белце а небо плава симболизује отвореност афричког неба Боцване и само државе Боцване за све људе и народе света, иначе доле је много, Срба и Хрвата, долазили су Рибља Чорба и Бајага правили концерте на српску дијаспору, али их сида убија буквално мислим на црначко становништво наравно.

Back