FASIZAM U ETNO SELU U CRNOJ GORI

Srpska cicvara ne postoji. Niko u Srbiji nikad nije trazio 'srpsku cicvaru' niti to jelo postoji u bilo kom restoranu u Srbiji, sto naravno ovaj dripac iz Njegusa nije znao. Cicvara je crnogorsko nacionalno jelo, a 'srpska cicvara' je termin koji je ova dripcina na brzinu iskovala, jer mu nista drugo nije palo na pamet. Eno ga danas, izvinjava se, kao pogresno su ga razumeli, pa digla se dzeva bespotrebno, pa nije on mislio.. Krpa od coveka.

Hajde ti na internetu napravi pretraživanje po kovanici "srpska cicvara" da vidiš postoji li ..

Hajde ti na internetu napravi pretraživanje po kovanici "srpska cicvara" da vidiš postoji li ..

ЋИРИЛЦОМ КУЦАЈ БОНА....

http://www.politika.rs/rubrike/sharena-strana/Dobra-cicvara-za-sve-goste.lt.html
Dobra cicvara za sve goste

Služi se uvek topla
Cicvara se ubraja u starinska srpska jela, jer etnološki podaci govore da se kuva odvajkada u krajevima koje naseljavaju Srbi. Najstarije recepture su zapisane još u manastirskim knjigama i u njima se cicvara priprema od brašna žitarica, pre svega pšenice, ali i raži, ječma, ovsa… A od kada je kukuruz „preplivao” okean i počeo da osvaja evropske njive kukuruzno brašno je preuzelo ulogu glavnog sastojka cicvare. Tu su još mast, ulje, maslac i kajmak kao neophodne masnoće za dobru cicvaru i, jaja, povrće, pavlaka, razne vrste sireva, koji ukus dovode do – savršenstva.

Dogovoreno , evo ruka ..
red_topdown.jpg

Bizarno da bizarnije ne moze biti ovo sa rukom..
Bolestina.
Molim da se obrise sa teme ova slika.

Mi..... pa kako drazesna komsinice mozes tako pricati o nama?:D Nas ubi samokriticnost, ne znamo sta cemo vise siroti.:D Elem, da se ovo desilo negde u Srbiji, ja bih digao glas. Na svu srecu, nas turizam i ugostiteljstvo je na mnogo profesionalnijem nivou.

Ti i treba da digneš glas , jer ovo u CG je reakcija .. možda si spavao kad je trebalo da digneš glas ..

Pretrazio sam net uzduz i popreko.. 'Srpska cicvara' pominje se samo u kontekstu ovog dogadjaja u Njegusima. Ima 11 referenci i sve su vezane za ovog dripca Kadiju.

To jelo ne postoji. Nema ga ni u jednom restoranu u Srbiji pod imenom 'srpska cicvara'. NIGDE. Cela prica protuve iz Njegusa je jeftina laz.

Ako je istina da ih je izbacio ja to osuđujem ali ipak mislim, da mu je tu nešto podmetuto.
Da mrzi Srbe, nebi imao većinu personala iz Srbije.
To mora da su mu nešto podmetnuli, izprovocirali ga a on odreagirao kako je odreagirao, što su novinari jedva dočekali.

Šta ima ta monahinja da ga zajebava i da mu govori "kako nemate srpsku cicvaru, kad je ovo sve srpsko".

Da je mene to tako rekla i ja bi joj rekao "šta je to tebe briga čije je, nabijem te na Q****" blesava babo"

Šta ima ta monahinja da ga zajebava i da mu govori "kako nemate srpsku cicvaru, kad je ovo sve srpsko".

Nije tako!
Monahinja je, i to po Kadijinim recima, izjavila da je sve pola srpsko- pola crnogorsko!
Baska sto nije trazila srpsku cicvaru, ali to je vec "elaborirano" sto puta..

nabijem te na Q****" blesava babo"

lepo su te vaspitali...:roll:, tako da sam sigurna da ovde mnoge ne zanima sta bi ti monahinji rekao.

ЋИРИЛЦОМ КУЦАЈ БОНА....

http://www.politika.rs/rubrike/sharena-strana/Dobra-cicvara-za-sve-goste.lt.html
Dobra cicvara za sve goste

Služi se uvek topla
Cicvara se ubraja u starinska srpska jela, jer etnološki podaci govore da se kuva odvajkada u krajevima koje naseljavaju Srbi. Najstarije recepture su zapisane još u manastirskim knjigama i u njima se cicvara priprema od brašna žitarica, pre svega pšenice, ali i raži, ječma, ovsa… A od kada je kukuruz „preplivao” okean i počeo da osvaja evropske njive kukuruzno brašno je preuzelo ulogu glavnog sastojka cicvare. Tu su još mast, ulje, maslac i kajmak kao neophodne masnoće za dobru cicvaru i, jaja, povrće, pavlaka, razne vrste sireva, koji ukus dovode do – savršenstva.

E ti napravi pretraživanje "Cicvara prezime" , pa ćeš vidjeti da ima i Srba i Crnogoraca i Bošnjaka i Hrvata i Amerikanaca , i vjerovatno još nekih ..

Pretrazio sam net uzduz i popreko.. 'Srpska cicvara' pominje se samo u kontekstu ovog dogadjaja u Njegusima. Ima 11 referenci i sve su vezane za ovog dripca Kadiju.

To jelo ne postoji. Nema ga ni u jednom restoranu u Srbiji pod imenom 'srpska cicvara'. NIGDE. Cela prica protuve iz Njegusa je jeftina laz.

Evo ovdje kaže da je to autohtono srpsko jelo:
"Inače, etnolog Dragoljub Antonić smatra da ne možemo govoriti o srpskoj kuhinji, jer su jedina njena autohtona jela cicvara i sušeno meso ..."
http://www.politika.rs/pogledi/Goran-Markovich/Tajna-reform-torte.lt.html ,
a evo je i ovdje na listi
http://www.recepti.rs/recepti.asp?site=183&IDpodkat=1
Meni vrati 503 stranice, a bez navodnika 25,400 , sad bi to trebalo pregledati da se vidi na koliko se sajtova o cicvari piše kao da je isključivo srpska ..

naravno da srpska cicvara ne postoji cak ni cicvara nigde ne postoji u Srbiji niti se gde narucuje

kod nas postoji samo kacamak .

i to ne srpski ili crnogorski - vec samo takav - kacamak.

pa ko ce normalan verovati jednom djubretu dukljanskom pored jedne majke petoro dece i monahinje :lol:

Nije tako!
Monahinja je, i to po Kadijinim recima, izjavila da je sve pola srpsko- pola crnogorsko!
Baska sto nije trazila srpsku cicvaru, ali to je vec "elaborirano" sto puta..

lepo su te vaspitali...:roll:, tako da sam sigurna da ovde mnoge ne zanima sta bi ti monahinji rekao.

A ti se praviš fina i braniš primitivizam monahinje.
I ja bi je istjerao vani, da mi ne zagađuje okolinu a đeci bi dao cicvare.

A što nije onda bila preciznija pa tražila "pola srpsku cicvaru" iako u Srbiji niđe nema cicvare. Valjda to znaš?

A što se tiče vaspitanja;
Na takav primitivizam monahinje, treba odgovoriti istom mjerom.

Poslednja izmena:
A što nije onda bila preciznija pa tražila "pola srpsku cicvaru" iako u Srbiji niđe nema cicvare. Valjda to znaš?

A što se tiče vaspitanja;
Na takav primitivizam monahinje, treba odgovoriti istom mjerom.

Da je bio covek, kao sto nije, na um mu ne bi palo da uvredi monahinju! Da stvar bude jos gora, ta izdrkotina je izbacila sa decom. Sjajan primer cojstva i junastva u Crnogorca! A ti si jos veca krpa od njega, jer mu drzis stranu!

Da je bio covek, kao sto nije, na um mu ne bi palo da uvredi monahinju! Da stvar bude jos gora, ta izdrkotina je izbacila sa decom. Sjajan primer cojstva i junastva u Crnogorca! A ti si jos veca krpa od njega, jer mu drzis stranu!

Da je prava monahinja nebi se tako ponašala.
Ona je sa takvim provokacijama ispala jedna obična primitivna babetina.

Pa ja sam gore rekao, da bi nju izbacio a đeci bi dao cicvare.

naravno da srpska cicvara ne postoji cak ni cicvara nigde ne postoji u Srbiji niti se gde narucuje

kod nas postoji samo kacamak .

i to ne srpski ili crnogorski - vec samo takav - kacamak.

pa ko ce normalan verovati jednom djubretu dukljanskom pored jedne majke petoro dece i monahinje :lol:

Tacno. Pitanje je da li je zena uopste trazila cicvaru, ili je ovaj smrad sve izmislio da bi se izvukao iz go\/ana.

Back