За све који воле:
Marihuana Puter
Probao i bas se previse jako naduvao. Preporucujem da budete pazljivi koliko ovoga izjedete posto je mene uhvatilo poslije dva sata i nisam spavao skoro cjelu noc. Najvaznije prije nego sto pocnem je da razumijete hemijske supstance.
U marihuani oni se zovu "kanabinoli" kao na primjet THC ili CBD (ima ih mnogo vise). Posto se THC ne razlaze u vodi vrlo je vazno kako cete pristupiti kuvanju. Vrlo je vazno da koristite pravi puter (ne margarin no pravi puter).
THC se razlaze u puteru i stvara novu supstancu koja je mnogo jaca od regularne trave i daje vam potpuno drugaciji osjecaj naduvanosti (ako se uradi pravilno). Pravilno: Znaci imate pravi puter. Imate dovoljo trave ne samo jedan joint no vise.
U siroku i plitku tavu (zavisi od kolicine trave) dodajte malo (manje od solje) vode sacekajte da provri e onda ubacite vas puter (nemojte pretjerat sa puterom). Sacekajte da se puter istopi i da se dobro izmjesa sa vodom i provri. Dodajte trave isjeckane bez sjemenki (kao u joint). Vrlo vazno!!! Nemojte da izgorite travu!!! Voda je tu da trava ne bi izgorila neumorno mjesajte i budite pored vaseg putera.
Na maloj vatri ali da kljuca pomalo nekih 30-45 minuta (ne manje od 30). Najbolje od svega u ovom receptu je da sve sto ne valja u travi (katran, karcinogeni i ostala govna) se razloze u vodi dok svima nama dragi kanabinoli se razlazu u puteru! Zar to nije divno? Cjela kuca ce vam smrdjet na travu tako da pazite u koje vrijeme kuvate. Poslije 30 minuta iscjedite travu iz vase mjesavine (dobro je iscjedite da ni jedna kap ne ostane pri skuvanoj gandzi). Stavite smjesu u frizider i sacekajte da se dobro ohladi.
Vas puter bi trebao da bude na povrsini dok odvratna vodena smjesa je na dnu (ovo je poslije kad se ohladi). Prikupite sav puter i izbacite vodu. Puter mozda ne izgleda najbolje ali je fantastican za kolace, smjese i torte. Ja volim da ga smazem sa medom ponekad vikendom. Naduvanost varira od duvaca do duvaca ja iskreno i najvjerovatnije posto sam puno pojeo (samo dva kolacica) sam se razvalio.
Ako imate neke obaveze tog dana zaboravite posto cete samo visiti ispred tv-a ili nedje sjedit vanka u hladovini.
Nasao sam sajt dje vele da je mlijeko kuvano sa travom bolje od putera. Probao nisam ali recept ide ovako:
Marihuana Mlijeko:
4 solje mlijeka ili manje (zavisi od trave).
Dovoljno listova trave da se popune te solje dobro. Kuvajte mlijeko i travu veoma pazljivo oko sat vremena. Budite pazljivi koliko popijete posto zna da udari jako i brzo (brze od putera).
Sa mlijekom mozete praviti puding, cokolino, cokoladno mlijeko itd. Znaci malo trave malo mlijeka vise trave vise mlijeka.
Ako neko proba javite nam!!!