Fašisti prete nasiljem!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jakobinac:
Pa neka i fasisti u medjusobnom premlacivanju dokazuju svoju mudovitost i cistotu, a ne da premlacuju ljude koji su civilizacijski prerasli nasilje kao vid borbe za svoja prava.
U situaciji kada preko 60% mladih sto redovno, sto povremeno konzumira marihuanu, legalizacija moze samo da uspostavi koliko-toliko kontrole i utera dosta para u budzet. Od tih para bi se mogla uraditi ozbiljna kampanja protiv narkomanije, finansirati edukacije u skolama, lecenje ovisnika...
Al ne, budalama se razvile pesnice umesto mozga.... Zato smo i tuu gde jesmo.

Ako nam je budžet spao na to da se puni sretstvima od prodaje droge onda ova država netreba da postiji.

crow:
a odgovor na pitanje je???
sem shto su neke tamo individue za tebe idoli
a ja na njih gledam kritichki i dajem svoj sud o njihovom liku i delu.

gde to, u Ustavu srbije, je dozvoljeno ti mene da vredjash, a meni nije da kritikujem rad nekadashnjih funkcionera ove zemlje?
Na istom mestu gde je i tebi dozvoljeno da ljude na ovom forumu častiš raznoraznim epitetima (kao "bolid" na primer).

Što se tiče "kritike" nekadašnjih funkcionera, kritika je kada kažeš: "To i to nije urađeno dobro. Trebalo je ovako i ovako.". Kada nekoga nazoveš budalom, to je uvreda.
Šta uopšte pričati čoveku koji tako bezočno prosipa uvrede po ljudima koji su uspešno vodili Srbiju u veoma teškom vremenu?

Obersturmfuehrer:
ej bre rdeki, nisi odgovorio sta je to moralno i normalno?
Koliko godina imaš?
Šta očekuješ kao odgovor na ovakvo pitanje?
Da ti kažem kako je normalno da izlaze ljudi na ulice, skupljaju se u grupe i rade šta god im padne na pamet?
Da ti kažem kako nije povreda morala ako se propagira droga, homoseksualizam ili nasilje?

rdeki:
Koliko godina imaš?
Šta očekuješ kao odgovor na ovakvo pitanje?

ne znam kakav odgovor ocekuje, to valjda ti treba da mi kazes....
mada, kad bolje razmislim, ni ne ocekujem nikakav odgovor, covek koji spominje moral na 2-3 stranice, a pritom ne pojasni sta je mislio pod time, verovatno je rec "moral" cuo samo na TV....

rdeki:
Da ti kažem kako je normalno da izlaze ljudi na ulice, skupljaju se u grupe i rade šta god im padne na pamet?

kakvo to veze ima sa moralom i normalom?

rdeki:
Da ti kažem kako nije povreda morala ako se propagira droga, homoseksualizam ili nasilje?

jel jeste?
a jel povreda morala ne dozvoliti drugome da kaze sta misli?

s.dragan67:
Ako nam je budžet spao na to da se puni sretstvima od prodaje droge onda ova država netreba da postiji.
To nigde nisam rekao. Rekao sam da bi se stavljanjem prometa (koji de facto postoji i postojace i koji je ogroman) u legalne tokove, iz ruku mafije izbila velika svota novca u ruke drzave, koja bi taj isti novac koji se sada prepusta mafiji mogla da upotrebi u humane svrhe.
I ne treba se pise odvojeno.

Jakobinac:
Rekao sam da bi se stavljanjem prometa (koji de facto postoji i postojace i koji je ogroman) u legalne tokove, iz ruku mafije izbila velika svota novca u ruke drzave, koja bi taj isti novac koji se sada prepusta mafiji mogla da upotrebi u humane svrhe.
To je tvoje mišljenje. Ja mislim da se legalizacijom marihuane ne bi postiglo ništa pozitivno u ovoj zemlji, baš kao što mislim da se vatra ne gasi uljem već vodom.

Реците ми,како треба третирати наркомане који немају пара да набаве наркотике?Па онда пљачкају апотеке,отимају новац,ометају друге да нормално живе?Треба чекати последице?И овако пропагирати и одобравати узрок?
Људи,мој закључак је да су законодавни системи у Кини и Сингапуру једини лек за овакве ствари...8-)

rdeki:
Na istom mestu gde je i tebi dozvoljeno da ljude na ovom forumu častiš raznoraznim epitetima (kao "bolid" na primer).

Što se tiče "kritike" nekadašnjih funkcionera, kritika je kada kažeš: "To i to nije urađeno dobro. Trebalo je ovako i ovako.". Kada nekoga nazoveš budalom, to je uvreda.
Šta uopšte pričati čoveku koji tako bezočno prosipa uvrede po ljudima koji su uspešno vodili Srbiju u veoma teškom vremenu?

ajde...
uvreda je kad ja za nekog kazem da je budala
jer sam to ja reko

a kad ti mene nazovesh idiotom i karikaturom to je u redu

:D

divno shvatanje morala, pravednosti i normalnosti, pravoslavche! 8)

ja sam svoju kritiku obrazlozio
milion puta
i iza toga stojim
ako ti smeta, ZABOLE ME!

a vasha patrijotska vizija uspeshnosti se svodi na gubitak 1/3 stanovnika
katastrofalno siromashenje zemlje
i stvaranje tvorevine koja je kao epilog imala genocid nad srbima 37 godina kasnije.

nego
daj citat iz ustava gde sam ja gradjanin drugog reda u srbiji!

i gde pishe da je zabranjeno kritikovati lik i delo bilo kog nekadashnjeg funcionera ove zemlje?

misoni:
Реците ми,како треба третирати наркомане који немају пара да набаве наркотике?Па онда пљачкају апотеке,отимају новац,ометају друге да нормално живе?Треба чекати последице?И овако пропагирати и одобравати узрок?
Људи,мој закључак је да су законодавни системи у Кини и Сингапуру једини лек за овакве ствари...8-)
Jel tema o narkomanima ili marihuani...to ne može jedno sa drugim
ja još nisam čuo da je neko obio apoteku da kupi džoju marihuane.
one gluposti da je to prva stepenica ka dalje, zavisi kome, ako ima ljudi koji nikad nisu probali ni marihuanu, tako ima ljudi koji bi koristili samo nju, ne bi uzimali teže droge. Oni koji su naumili da se drogiraju, nikakve zabrane im to neće onemogućiti.
inače, kaznena politika šarolika, u Smederevu devojka za 3 stabljike dobila 8 meseci, u Okružnom u Novom Sadu lik za 40 stabljika ili ti 32 kg bruto dobio 1 (jednu) godinu!

crow:
ajde...
uvreda je kad ja za nekog kazem da je budala
jer sam to ja reko

a kad ti mene nazovesh idiotom i karikaturom to je u redu?
Ti umeš da čitaš?
Ja nisam nazvao tebe idiotom i karikaturom, već čoveka koji je prethodno izvređao pola foruma i na krajnje prostački način se odnosi prema istaknutim Srbima.

crow:
divno shvatanje morala, pravednosti i normalnosti, pravoslavche! 8)
Da li sam se ja ovde možda izjasnio po pitanju religije? Jesam, ali na forumu "religija" koji ovde ne postoji već par godina. No, zaista me podsećaš na jednog "pravoslavca". Kako je on tvrdio da je jedino ispravno pravoslavlje (i to onako kako ga on tumači), a svi ostali su "sluge đavola", tako i ti. Jedino je ispravno tvoje razmišljanje, a svi ostali su "bolidi".

crow:
ja sam svoju kritiku obrazlozio
milion puta
i iza toga stojim
ako ti smeta, ZABOLE ME!
Kritiku ili širok asortiman uvreda?
Kako si obrazložio? Tvrdnjom da su Karađorđevići krivi zato što je Austrija imala teritorijalne pretenzije prema Srbiji?

crow:
a vasha patrijotska vizija uspeshnosti se svodi na gubitak 1/3 stanovnika
katastrofalno siromashenje zemlje
i stvaranje tvorevine koja je kao epilog imala genocid nad srbima 37 godina kasnije.
Alo, bre...
O čemu ti to? Kakve veze ima "patrijotska vizija" sa pričom o narkomaniji?

crow:
nego
daj citat iz ustava gde sam ja gradjanin drugog reda u srbiji!?
Ko uopšte pokušava tebe ili bilo koga drugoga da predstavi građaninom drugog reda?

crow:
i gde pishe da je zabranjeno kritikovati lik i delo bilo kog nekadashnjeg funcionera ove zemlje?
Da li ti umeš da oceniš razliku između kritike i vređanja?

Kritika bi bila kada bih ja (na primer) rekao za Đinđića: "Za vreme njegove vladavine nije došlo do pravih, suštinskih reformi.".
A kada bih Đinđića počeo da nazivam pogrdnim imenima (što mi ne pada na pamet), to bi bilo vređanje.

crow:
p.s. shta je bilo u americi kad je neko zabranio proizvodnju alkohola?
objasni
(divan si primer dao!)
Alkohol je prisutan u svim civilizacijama i svim društvima od kada je sveta i veka. Pokušaj da se alkohol zabrani u jednoj zemlji doveo je do toga da je alkohol i dalje točen, ljudi su se i dalje opijali, a kajmak su skupljali mafijaši krijumčarenjem alkohola. Opasnost su predstavljale i privatne destilane zbog pravljenja alkohola sumnjivog kvaliteta.

Razlika u odnosu na alkohol je da marihuana nije dozvoljena, nije široko rasprostranjena (za razliku od alkohola), a njena legalizacija bi dovela do toga da ista postane pristupačna i onima kojima trenutno nije.
To ne bi rešilo problem narkomanije, niti bi mafiju ostavilo bez posla, a samo bi dolilo ulje na vatru.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back