**** se meni za Trampa i sad, po pitanju Srba tu nema nekog pretjeranog izbora, ali ima blagu prednost u činjenici da ne želi da odvede planetu u smrt tek tako.
Kako misliš ignorisanoj, bukvalno nikada nisam imao nikoga na ignor listi, nije mi 13 godina, plus imam mogućnost da sam odaberem šta ću da pročitam, a šta ne.
Kod svakog se nađe nešto za pročitati, pa i kod tebe, kada sinusoida to dozvoli, tako da ti je ovo zanimljiva tema, ali meni lično i dodatno zanimljiva u smislu paradoksa da si ti postavljač.
Stid održava ljude da ne pređu neku granicu, nakon koje zapravo više nisu ista osoba, jer prelaskom te granice ulaze u novi svijet, u kojem više ne postoje kao osoba koja nikada ne bi rekla ili uradila to i to.
Čim postoji neka granica, ljudska prirodna nužno ima znatiželju prema drugoj strani, ali kao što rekoh, stid sprečava prelazak, i to je dobro.
Onda takva, random osoba, upozna osobu koja nema stida, a primitivizam sa tim ide ruku pod ruku, i opet se trigeruje znatiželja, jer sada imaš priliku da vidiš kako te stvari izgledaju u praksi, a bez opasnosti od ličnog upliva.
E sad, neko samo doživi transfer blama, ili se zgrozi, što su poželjne reakcije, a neko se i fascinira, jer taj primitivizma pomiješa sa nekim stvarnim kvalitetima.