Fascinantni "primitivci"

Ja, npr, volim da pratim politiku i često slušam tzv. konzervativne političare. Ali je potpuno drugačiji utisak slušati Erdogana, odmerenog, ozbiljnog konzervativca starog kova, sa jedne strane, i recimo Borisa Džonsona, sa druge strane.

Aли Борис тако лепо шета керове.. :zaljubljena:

п.с. И ми ЏонсТона за трку имамо :!:

Dodje primitivac u Beoghrad i "odmara noge" po sedištu gradskog prevoza.
Odmah i ostali digli noge.

A mladi primenjuju "kapitalizam" - platili kartu i imaju pravo da sede pored starih koji stoje.
A doći će i njima majka u posetu, znaš kad ću joj ustanem...
Odmarati noge ...

Na jednoj konferenciji u parizu sam sedela oozadi, a jedan englez perspektivan i mlad naučnik sa onim hipsterskim brčićima se izuo i podigao noge na stolicu ispod njega . I tako je pratio izlaganja

Nisam primetila da je bio osuđivan zbog toga, ali sam eto primetila i tu možda modernu pojavu 🙂

Dijalog sa druge teme mi je dao ideju da vas ovo pitam, dragi moji.
Svedoci smo velike popularnosti ljudi koji se ponašaju primitivno, kako u svetu, tako i kod nas.

Šta je to što nas fascinira kod primitivizma u javnom prostoru? Zbog čega hipnotisano pratimo šta primitivci govore, zašto su nam zabavni, zašto im podižemo vidljivost?

Nametljivi primitivac i fascinantan nije isto.Nametljivi pojednici su oni koje mediji namecu a oni se sami namecu takodje,a fascinantnj su oni koji se i ne namecu nego su prirodni i spontani do nivoa primitivizma i kao takvima publika im sama prilazi

Niko ne zeli da oponasa jednu Jovanu Jeremic ili Desingericu dok nekog lika koji je pridodno takav jos ima harizmu itekako bi mnogi imitirali

Savjet za ljude koji ujutru ne mogu nikako da se rasane i piju kafu ili im trebaju sati da se rasane imam savjete koji ce vam rijesiti taj problem

Savjet broj 1 toplom vodom vrat oprati da vam bude bolja cirkulacija

Savjet broj 2 hladnjikavom vodom dobro isprati zadnji dio uveta ako imate veliku kosu onda dohvatite uvo sa hladnom krpom koja je nakvasena vodom bez cijedjenja krpe,to ce vam izbaciti negativnu energiju jutrarnju

Savjet broj 3 ,spavajte sa carapama zbog boljeg sna,lijek protiv nesanice

Savjet broj 4 najbitniji od svih - Lijek protiv maumurluka ujutru je,da uzemete plasticnu flasu vode nebitno koju god imate Aqua Viva ili Rosa,napunite je hladnom vodom do kraja,i otvor od flase stavite na vase oko lijevo npr i polijte pola flase u lijevo oko pa pola flase u desno oko.Uradite to 2 puta i bicete kao novi a na putu do posla ili bilo gdje da idete ujutru bilo bi lijepo slusalice na uvo i pustiti pjesme Sabatona mada vise je to muski fazon

Svedoci smo velike popularnosti ljudi koji se ponašaju primitivno, kako u svetu, tako i kod nas.

Šta je to što nas fascinira kod primitivizma u javnom prostoru? Zbog čega hipnotisano pratimo šta primitivci govore, zašto su nam zabavni, zašto im podižemo vidljivost?
Мени то не изгледа да су у питању "фасцинантни" појединци. Више је то проблем општег "људства" и његове примитиве. Дакле, тај мајмун (у фиг. смислу јер не волим вријеђати животиње) ће бити мајмун дркао ти на његов примитивлук или не. Проблем је у ширем људском кругу који је "фасциниран" тиме? Ачиме? :eek:

Мени то не изгледа да су у питању "фасцинантни" појединци. Више је то проблем општег "људства" и његове примитиве. Дакле, тај мајмун (у фиг. смислу јер не волим вријеђати животиње) ће бити мајмун дркао ти на његов примитивлук или не. Проблем је у ширем људском кругу који је "фасциниран" тиме? Ачиме? :eek:
I mene to zanima: zašto nas privlače primitivci, pussy graber-i, trgovci belim robljem, "your body-my choice" likovi? Jel to reakcija na ozloglašeni woke ili smo oduvek takvi ali sada možemo da izrazimo stav na društvenim mrežama?

I mene to zanima: zašto nas privlače primitivci, pussy graber-i, trgovci belim robljem, "your body-my choice" likovi? Jel to reakcija na ozloglašeni woke ili smo oduvek takvi ali sada možemo da izrazimo stav na društvenim mrežama?
Не знам. Мене "привлачи" да примитивце одвалим по зубима. Они обично "фасцинирају" оне са јако ниским инетелктом (и остале који премда имају разум, поведу се за примитивним масама - човјек је јако чудно биће).

Те ниске ствари које фасцинирају вреће меса. Неки људи живе само на физичном смислу. Мене ужасне кад осјетим да у врећи меса нема ништа осим меса. :eek:

Zato što je većina ljudi glupa i onda im je to smešno kad se neko glup glupira
Тачније: Чак и "паметни" (физички имају орган звани мозак) су поводљиви и лако се поведу за глупости маса (нема ријечи којом се та глупост може описати и обухватити - глупост народније маса).

Још као дјечачић сам се чудио чему се оди "озбиљни,мудри људи смију". Јер ми је као дјетету то било скроз глупо и безвезно (не само зато што сам дјете, иста ствар ми је још глупља у петој деценији живота).:hehe::zkez:

Ne nužno, ali ponašanje je svakako glupo.
Mada to neko ponašanje "cilj opravdava sredstvo" kao "ja sam svestan da vas sve zajebavam" nekako i dalje mi to nije intelekt iz kojeg isijava inteligencija.
Безвезност, безидејност, неинвентивност, оперисаност од било чега другог осим меса (физичког).

Vrlo jednostavan odgovor: jer ne postoji vise sramota. Stid. Blam.

Ne slusam i nemam nameru da slusam i gledam primitivce i primitivizam, i ne primecujem ih, cak i kad se kvalitetni ljudi bave tom problematikom (i propagiraju je nekako). Mislim da je to cisto gubljenje vremena, koje moze da se ladno kvalitetno potrosi na nesto mnogo interesantnije od njih. Nije mi jasno ko je i zasto je fasciniran njima. Ne zanima me ni da saznam.

Ciao!

Nije to tako, ne verujem u to. Ima dosta sveta koji su i sami jako primitivni i zaostali, tipa oni koji gledaju zadruge i slično, ali takođe veliki broj ljudi ne voli to.
Mene ništa.
Međutim, treba videti šta je za koga primitivno. Jedna ista osoba nekome je primitivna, nekome ne.

Sa one moje teme o Ilonu Masku zaključih da je tebi primitivan? Ili si nešto drugo mislila

Nije to tako, ne verujem u to. Ima dosta sveta koji su i sami jako primitivni i zaostali, tipa oni koji gledaju zadruge i slično, ali takođe veliki broj ljudi ne voli to.

Mene ništa.
Međutim, treba videti šta je za koga primitivno. Jedna ista osoba nekome je primitivna, nekome ne.

Sa one moje teme o Ilonu Masku zaključih da je tebi primitivan? Ili si nešto drugo mislila
Ne, nije Mask. On je tech bro. Tramp je primitivan, braća Tejt takođe.

Back