adelaidea
Iskusan
- Poruka
- 5.991
Šta li može da dođe, majke tiŠta to dođe šešeljoid?
![Grinning face with smiling eyes :smile: 😄](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f604.png)
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Šta li može da dođe, majke tiŠta to dođe šešeljoid?
Mislila sam na sve ono što smo učili da je pristojno ponašanje.Ne znam baš gde je granica između primitivizma i vulgarnijeg, direktnijeg nastupa.
Kad razmislim, mislim da je glavna odlika primitivizma grabljivost, navalentnost, a da same reči nisu toliko bitne. A kad se to poklopi onda je primitivizam očigledan.
Nisu nas sve učili na isti način šta je pristojno, a šta ne, a i neke nas uopšte nisu učili.Mislila sam na sve ono što smo učili da je pristojno ponašanje.
Nisam znala, sorritejedini koji je iskreno pomogao malom kevinu
ПримитивциA kad pogledaš njihovu politiku, pa oni stvarno nemaju te trol političare koji su počeli sa Berluskonijem. AfD nema klovnove. Björn Höcke je svašta nešto, ali klovn i trol koji baca vulgarne opaske nije.
Pa ne. Definitivno nisu primitivci.Примитивци![]()
Nepristojno ponašanje uz sebičan cilj ili gde se misli samo na sebe je za mene primitivizam i ne može da me fascinira.Mislila sam na sve ono što smo učili da je pristojno ponašanje.
Mislim da bzvz rastačeš temu, kao sa tim pitanjem šta je šešeljoid. Većina ljudi ima roditelje i većinu ljudi su roditelji učili - kad uđeš u prodavnici, ti kaži dobar dan i sl.Nisu nas sve učili na isti način šta je pristojno, a šta ne, a i neke nas uopšte nisu učili.
Kontam da smo kolektivno za neke engleske lordove mi primitivni i sl.
Можеш бити софистициран на један начин ( нпр. лепо говориш, не користиш вулгарне изразе, итд ) а да будеш примитиван на неки други ) који је можда чак и много битнији од овог првог. ) А посрамљивање је дефинитивно примитиван метод.Pa ne. Definitivno nisu primitivci.
Da, da, to je moj zaključak.A ljudi se pale jer ovi kažu ono što drugi ne smeju uz psihološki efekat zajedničkog neprijatelja.
Iz naše perspektive jeste, ali iz njihove je potpuno normalno. Opet, oni su imali drugačije društvene okolnosti nakon izgubljenog rata, ali vidi se da im je Ordnung jako bitan, što je recimo potpuno suprotno kod nas.Можеш бити софистициран на један начин ( нпр. лепо говориш, не користиш вулгарне изразе, итд ) а да будеш примитиван на неки други ) који је можда чак и много битнији од овог првог. ) А посрамљивање је дефинитивно примитиван метод.
Vezano za temu i šešeljoide i sl. meni se čini da se takvi prilično retko rađaju i da prilično retko neko tako biva odgajan. Više mi to vuče na situaciju da će neko da upadne u neku specifičnu skupinu ljudi i da će se u njoj probiti kao neki "alfa primitivac".Mislim da bzvz rastačeš temu, kao sa tim pitanjem šta je šešeljoid. Većina ljudi ima roditelje i većinu ljudi su roditelji učili - kad uđeš u prodavnici, ti kaži dobar dan i sl.
Ne znam za Trampa, zaista, neki kažu da je narcisVezano za temu i šešeljoide i sl. meni se čini da se takvi prilično retko rađaju i da prilično retko neko tako biva odgajan. Više mi to vuče na situaciju da će neko da upadne u neku specifičnu skupinu ljudi i da će se u njoj probiti kao neki "alfa primitivac".
Vezano za primitivce iz konteksta koji pominješ - rekao bih da su samo narcisi koji su našli unikatan način da privuku na sebe (pozitivnu/negativnu) pažnju.
P.S. za Trampa mi se samo čini da glumi tako, imao sam par iskustava sa likovima iz USA (imaju taj teatralni momenat kako da privuku pažnju ljudi, a ovako su u 1na1 prilično bistri i elokventni)
Pa sad može se kalemiti sila epiteta, ali def je primitivnost u javnom nastupu jedna od njegovih potpisnih.Suština je u stavu koji stoji iza tih reči, nameri, cilju. Nije bitan sam rečnik.
Kad se ta dva poklope onda to smatramo primitivizmom u klasičnom smislu.
Šešelj nije dobar primer jer pored toga što je primitivac je i manipulator. Primitivac je ipak nešto daleko blaže.
Ali nije to nalepljeni dodatni epitet, recimo brzo govori ili vrska ili nešto slično nego je to suština i dominantnost njegovog nastupa.Pa sad može se kalemiti sila epiteta, ali def je primitivnost u javnom nastupu jedna od njegovih potpisnih.
To da, ne mislim da je inherentno primitivan, kao ni tramp, berluskoni, boris džonson, itd. Prosto je primitivnost usvojena kao način obraćanja onima, kojima je poruka na taj način ispričana namenjena. Naravno da je manipulativno. Ali postoji masa koja primitivnost želi, žudi za njom, zabavlja je to "klizanje na koru od banane", primitivna bahatost iza koje se krije ozbiljna politička posledica, ali masa je ne vidi jer u tom trenutku masa nije ugrožena. Postaće, naravno, ali ne može SADA o tome da misli, sada je ZABAVNO ismejati, poniziti, povrediti zajedničkog neprijatelja.On jeste primitivac ali njegov primitivizam potiče iz čiste manipulacije i pokvarenosti, nije per se.
Teško je da vaspitan pametan čovek bude tek tako primitivac a da nije manipulativan.
Upravo to. Prezirem takve tipove i nervira me ta masa koja se popali jer taj nema dlake na jeziku, dobro im je skresao, hehe, ima mooda da kaže šta misli i tako. A posle, kad dođe na naplatu onda nisu znali, bili su prevareni naivni...pa ne budi naivan, da ne kažem glup.To da, ne mislim da je inherentno primitivan, kao ni tramp, berluskoni, boris džonson, itd. Prosto je primitivnost usvojena kao način obraćanja onima, kojima je poruka na taj način ispričana namenjena. Naravno da je manipulativno. Ali postoji masa koja primitivnost želi, žudi za njom, zabavlja je to "klizanje na koru od banane", primitivna bahatost iza koje se krije ozbiljna politička posledica, ali masa je ne vidi jer u tom trenutku masa nije ugrožena. Postaće, naravno, ali ne može SADA o tome da misli, sada je ZABAVNO ismejati, poniziti, povrediti zajedničkog neprijatelja.
Реч "примитивно" значи "на нижем ступњу развоја".Za početak šta se smatra primitivcem/primitivnim ponašanjem?
Slažem se. Preterivalo se dosta i sada gledamo posledice, braću Tejt i slične pojave.Ali me isto tako nervira politička korektnost i uvijenost, prekulturnost, kad neće da se uprljaju nijednom bezobraznom reči. To foliranje i izigravanje aristokratije me posebno nervira.
Cilj se postigao - 12 godina sns vladavine and counting.Зависи од тога да ли се тиме постиже дати циљ.
Između ostalog su nas intelektualci prodali ovim bahatim glupacima na vlasti. Jer nisu oni toliko jaki i sposobni (bar nisu bili u početku) koliko se intelektualna elita pravila fina, njih se to ne tiče, oni su iznad, neće oni da pijačare i spuštaju se na taj nivo...e pa eto ti sad, nek ti debili budu šefovi kad ti je kultura iznad zdrave reakcije na zlo.Slažem se. Preterivalo se dosta i sada gledamo posledice, braću Tejt i slične pojave.
Sami smo sebe prodali, daj da više konačno prihvatimo odgovornost makar za to ako ne možemo još da svarimo 90eIzmeđu ostalog su nas intelektualci prodali ovim bahatim glupacima na vlasti. Jer nisu oni toliko jaki i sposobni (bar nisu bili u početku) koliko se intelektualna elita pravila fina, njih se to ne tiče, oni su iznad, neće oni da pijačare i spuštaju se na taj nivo...e pa eto ti sad, nek ti debili budu šefovi kad ti je kultura iznad zdrave reakcije na zlo.