Farbanje jaja...

Čime farbate jaja?

• Ukupno glasova
    12
  • Anketa je zatvorena .
Ja bih isto da vidim te pastelne. Mnogo su mi lepa takva jaja.

imam tremu, nikad nisam farbala lidlova jaja, pogotovo ne bela....valjda nece da popucaju. iznela sam ih da stoje napolju da se zagreju. ako pocnu da pucaju rasplakacu se. :lol:

ja farbam 20 jaja, to je malo za igranje sa jajima. mozda na kraju probam neko da bude visebojno.

ono sto si radila sa dodavanjem vode u casu, posto se ova tako farbaju...u casi stavi se 2 kasike sirceta i 250 ml hladne vode i stavis jaje da stoji 5 minuta, toplo jaje.

samo da popijem kafu, pa pocinjem farbanje. :lol:

ali ja imam i 5 klasicnih boja. i slicice...

meni bi trebalo 100 komada jaja. :lol:

@Little Redhead

ova ista ti pred Uskrs :)

roksana.illustrations.jpg

Ја избељујем само за жуту боју. Волим светло жуту на ускршњим јајима да видим између осталих боја. А без избељивања није тако лепо жута.
Овако?
IMG_20210430_122243.jpg

Нисам избељивала, увек бирамо јаја светле љуске, не морају да буду бела.
И жута ми је најдража...и тиркиз волим, сликаћу вам.

msm, sta da radim sa tolikim jajima. kako dobijes ujednacenu boju. meni uvek ispadnu negde slabije obojena i tako je uvek godinama.....
Ја увек прво скувам јаја, онда их бојим.
За ове боје, сипам врелу воду у џезву, додам пар капи сирћета и мало освештане воде, 2 кесице фарбе за јаја, и кад проври додам 4 јаја, окренем их пар пута кашиком и готова су за минут.
Ако желиш тамније боје , остави дуже да кључају.

Кад сам први пут у животу фарбала јаја, фарбала сам само црвена и жута, то је тако лепо изгледало у кристалној чинији...
Сад измишљам топлу воду и шарениш због госпођице.

Back