„Fantomsko kočenje“: Opasan fenomen koji se javlja na modernim vozilima

Problem kod svih tij ADAS sistema je kad se nešto radi menja sajba ili oko fronta gde se skida radar , ljudi neće da kalibriraju ili ovi što kalibriraju ne urade kako treba pa sistem ne radi optimalno ..Par mm na autu je nekoliko metara na udaljenosti od 50-100m ..Tako je i naš Mario menjao sajbu na BMW i kad sam ga pitao da li su uradili kalibriranje kamere on je naravno rekao ma kakva kamera sve radi kako treba .. Tu je mnogo više problema nego kod fabričke greške na samom sistemu

Jesu to dobri sistemi ali osloniti se 100% na njih je ravno samoubistvu. Naročito kod polovnjaka kakvi stižu kod nas sa pola miliona km i 10-20 god. Ja to zovem pomagala za invalide.

Menjana šajba, kamera kalibrisana i radi kako treba šta je sad tu problem da izmišljaš?

Nekako me ovaj fogo i igi uvek podsete na onaj vic kada mujo vozi bicikl bez ruku i viče dok prolazi: "vid me babo vid kako vozim bez ruku" u drugom krugu viče "vid me babo vid kako vozim bez zuba" :lol:

Samo za naivne domaćice fogo i igija:

Haha…
Veruješ ovakvim namestenim video glupostima.
Pa koliko ih je povredio na tvom videu? Jesi čuo zvuk bola nekog od udarenih?

Najjači je ovaj sto snima, stoji sa strane i ispada mu kao telefon dok auto navodno nekog udara, pa prikazuje neku oborenu kutiju a svi okolo se setkaju.😀

Poslednja izmena od moderatora:
Ti si potpuno lud čovek šta da ti kažem, ugradio sam novu kinesku šoferku za 14.000 din i kamera se uvek kalibriše što je sekund posla.
Ma kakvi kad sam te pitao nisu nikad ni čuo da je treba kalibrirati ..Kako si kalibrirao .koji proces je urađen ?..Neda mi se sad kopati po starim postovima ,ti ako si se zapetljao u onome što pričaš nije ti prvi put

Ma kakvi kad sam te pitao nisu nikad ni čuo da je treba kalibrirati ..Kako si kalibrirao .koji proces je urađen ?..Neda mi se sad kopati po starim postovima ,ti ako si se zapetljao u onome što pričaš nije ti prvi put
Šta me briga šta je i kako urađeno ozbiljan servis koji samo to radi, ostaviš ključeve, odeš na piće, vratiš se i sve gotovo. Ti bi svuda gurao nos i pametovao takve filozofe niko ne želi u servisu :kafa:

1000009214.webp
1000009215.webp

Poslednja izmena:
Glas servis se bavi ugradnjom stakala ako nisi znao :bravo:
Da ali ne rade nužno kalibriranje jer je oprema papreno skupa osim kad se radi u vožnji za šta ti treba jedan dobar OBD tester sa ADAS funkcijama ..
Ja te samo vraćam na ono što si sam pisao ovde Tad si pisao da ne treba a sad pišeš nešto drugo .Odluči se čoveče , bar zapamti ono što pišeš da se ne gubiš ovako

Da ali ne rade nužno kalibriranje jer je oprema papreno skupa osim kad se radi u vožnji za šta ti treba jedan dobar OBD tester sa ADAS funkcijama ..
Ja te samo vraćam na ono što si sam pisao ovde Tad si pisao da ne treba a sad pišeš nešto drugo .Odluči se čoveče , bar zapamti ono što pišeš da se ne gubiš ovako
Nemaš pojma šta pišeš prolupao si skroz. Tada si me ubeđivao da su original šoferke bolje od kineskih a ispostavilo se obrnuto :bravo:

Back