Fantasy NBA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Prilozi

• girlz.jpg
    girlz.jpg
    79 KB · Pregleda: 24
Šta mislite, oće li pre Vučić da se vakciniše ili JJJ da se oporavi?
mislim da je odgovor jasan, hihi, ali ti si zaista zaslužio medalju ako se ispostavi da je vredelo čekati ovoliko dugo i ako se j. j. jr. vrati onakav kakav je bio – što je sad već veliko pitanje, s obzirom na dužinu pauze – pa ti obezbedi neki neviđeni playoff run. :)

hoće li biti potražnje u našoj ligi za ovom ludom glavom – ako se vrati na tih 10 dana? imao je neke solidne partije, promenio par ekipa na ovom forumu. :mrgreen:

Prilozi

• kuzina.jpg
    kuzina.jpg
    92,9 KB · Pregleda: 4
hoće li biti potražnje u našoj ligi za ovom ludom glavom – ako se vrati na tih 10 dana? imao je neke solidne partije, promenio par ekipa na ovom forumu. :mrgreen:
Mislim da je njemu 10 dana sasvim dovoljno da pokaze cjelokupni arsenal. Cujes mene 10 dana, i jedna cetvrtina kad ustane, u njegovom slucaju, na pravu nogu.

mislim da je odgovor jasan, hihi, ali ti si zaista zaslužio medalju ako se ispostavi da je vredelo čekati ovoliko dugo i ako se j. j. jr. vrati onakav kakav je bio – što je sad već veliko pitanje, s obzirom na dužinu pauze – pa ti obezbedi neki neviđeni playoff run. :)

Ma pustiću ga ako mi zatreba to IL mesto. Mislim da ga ne vraćaju jer ne žele da se bore za plejof.

Inače tankapaluza u Oklahomi i Hjustonu je meni najsmešnija stvar trenutno u ligi, u Oklahomi pogotovo... ti ljudi nema šta ne rade kako bi sprečili ekipu da pobeđuje, svaki čas odmaraju igrače, Horforda su i ugasili, a iskreno sumnjam i da je SGA sada uopšte povređen. Eno sinoć im bukvalno pola tima nije igralo - cela prva petorka plus Pokuševski, Taj Džerom i Muskala... i opet pobediše haha, Sem Presti čupa kosu verovatno.

Hjuston sličan fazon, svaki čas odmara ovog ili onog. Oni još i duguju pika prve runde ove godine Oklahomi, al je zaštićen za prve 4 pozicije, zato tenkuju svim silama.

Ma pustiću ga ako mi zatreba to IL mesto. Mislim da ga ne vraćaju jer ne žele da se bore za plejof.

Inače tankapaluza u Oklahomi i Hjustonu je meni najsmešnija stvar trenutno u ligi, u Oklahomi pogotovo... ti ljudi nema šta ne rade kako bi sprečili ekipu da pobeđuje, svaki čas odmaraju igrače, Horforda su i ugasili, a iskreno sumnjam i da je SGA sada uopšte povređen. Eno sinoć im bukvalno pola tima nije igralo - cela prva petorka plus Pokuševski, Taj Džerom i Muskala... i opet pobediše haha, Sem Presti čupa kosu verovatno.

Hjuston sličan fazon, svaki čas odmara ovog ili onog. Oni još i duguju pika prve runde ove godine Oklahomi, al je zaštićen za prve 4 pozicije, zato tenkuju svim silama.
da, palo mi je u oči to što kažeš za gromove i rakete (kakvi nebeski nazivi za ovogodišnju prizemnost ovih timova, ccc), ali nisam bio siguran da li nešto kalkulišu ili jednostavno eksperimentišu sa kojekakvim sastavima kad su već skontali da će od playoffa za njih biti mrka kapa.

uostalom, nikad mi nisu bili baš najjasniji ti zaštićeni pikovi, doduše nisam se ni previše udubljivao...

i šta je tankapaluza? :D

da, palo mi je u oči to što kažeš za gromove i rakete (kakvi nebeski nazivi za ovogodišnju prizemnost ovih timova, ccc), ali nisam bio siguran da li nešto kalkulišu ili jednostavno eksperimentišu sa kojekakvim sastavima kad su već skontali da će od playoffa za njih biti mrka kapa.

uostalom, nikad mi nisu bili baš najjasniji ti zaštićeni pikovi, doduše nisam se ni previše udubljivao...

i šta je tankapaluza? :D

Pa kao festival tenkovanja, kad više timova pokušava da ima što slabiji skor da bi imali više šansi na lutriji za visoke pikove na draftu. Ove godine je kao draft naročito jak, kažu da ima 5 igrača koji imaju potencijal da budu vrh.

Što se zaštićenog pika tiče... pa npr. u trejdu tima 1 i tima 2, tim 1 pošalje tumu 2 svog budućeg pika prve runde drafta 2023. godine, al ga zaštite za prvih 10 pozicija. U prevodu, ako posle draft lutrije 2023. godine kojom se određuje redosled biranja na draftu, tim 1 na deaftu bude između 1. i 10. pozicije, njemu će taj pik ostati jer ga je zaštitio. Ako bude na 11. poziciji ili nižoj, pik ide timu 2.

Timovi imaju slobodu da ugovaraju te zaštite pikova obe runde drafta kako god hoće.

Takođe, timovi osim što mogu da trejduju svoje buduće pikove, mogu da ugovaraju i zamene pikova (draft swap). To znači da dva tima mogu da mogu da razmene svoje pikove međusobno na istom draftu. To se radi kako bi se popravila pozicija na draftu. Npr. tim 1 u trejdu sa timom 2 ugovori da na draftu 2023. godine tim 1 ima pravo da zameni svoj pik za pik tima 2. Ako na tom draftu tim 2 bude imao bolju poziciju od tima 1, (recimo bira deseti, a tim 1 bira dvadeseti), tim 1 može da iskoristi to svoje pravo zamene sa timom 2, uzme 10. pika, a timu 2 ostaje 20. pik.

Za te zamene se takođe može ugovarati ista protekcija kao za pikove.

I sad... u okviru trejda za Vestbruka, između ostalih stvari, Oklahoma je dobila pravo da na ovom sledećem draftu zameni svoj pik sa Hjustonovim ako njihov bude bolji, ali je ta zamena zaštićena za prve 4. pozicije. Ako na lutriji Hjuston bude u prve 4 ekipe, pik će im ostati. Ako ne, Oklahoma može da ga uzme.

Al to nije cela priča... u igri je i Majamijev ovogodišnji pik prve runde, pa ceo dogovor glasi

- Oklahoma će dobiti dva od tri pika koje odabere (što će logično biti najbolje pozicionirani.) Svoj, Majamijev ili Hjustonov (top 4 zaštita).

- Hjuston će dobiti onaj koji Oklahoma ne uzme, osim u slučaju ako dakle njihov pik bude u top 4, onda će im to ostati, a Oklahoma će uzeti svoj i Majamijev.

- Majami će dobiti rac.

hvala puno, @stugots, na pojašnjenjima! :super:

Što se zaštićenog pika tiče... pa npr. u trejdu tima 1 i tima 2, tim 1 pošalje tumu 2 svog budućeg pika prve runde drafta 2023. godine, al ga zaštite za prvih 10 pozicija. U prevodu, ako posle draft lutrije 2023. godine kojom se određuje redosled biranja na draftu, tim 1 na deaftu bude između 1. i 10. pozicije, njemu će taj pik ostati jer ga je zaštitio. Ako bude na 11. poziciji ili nižoj, pik ide timu 2.

znači, može da se desi da zaštićeni pik ostane timu 1 pa da tim 2 u toj transakciji ostane praznih rukava, ok. svaka čast tim sportskim direktorima za snalaženje u toj virtuelnoj stvarnosti budućih potencijalnih, zaštićenih, mojih-tvojih pikova.

znači, može da se desi da zaštićeni pik ostane timu 1 pa da tim 2 u toj transakciji ostane praznih rukava, ok.

Da. Ne mora nužno da ostane praznih rukova, timovi ugovaraju razne modalitete trejdova pikova... često se npr. ugovara trejd pika koji je zaštićen određeno vreme. Npr. tim 1 trejduje pika i zaštiti ga za pozicije 1-14 za draft sledeće godine, 1-8 za draft 2023, 1-4 za draft 2024. Pa ako mu svi ti pikovi ostanu, tek 2025. će tim 2 dobiti nezaštićenog pika prve runde od tima 1. A mogu ugovoriti da se i obaveza tima 1 ugasi ako tim 2 ne dobije pika ili da se obaveza konvertuje u dva pika druge runde.

To su samo primeri koji su česti, ima i komplikovanijih, gm-ovi iz godine u godinu postaju sve više kreativniji kada su trejdovi draft pikova u pitanju.

Pa, sjebao mi se Hejvord praktično do kraja regularnog dela i fantazi plejofa. Oklahoma će verovatno da ugasi i Gildžis Aleksandera. To su 2 od moja 4 ili 5 najbolja igrača ove godine.

Toliko o meni ove godine. Poyyyy

Pa, sjebao mi se Hejvord praktično do kraja regularnog dela i fantazi plejofa. Oklahoma će verovatno da ugasi i Gildžis Aleksandera. To su 2 od moja 4 ili 5 najbolja igrača ove godine.

Toliko o meni ove godine. Poyyyy
eh, stugotse, bio si prvi nekad, a sad si spao na to da će – najverovatnije – naš meč (naredno kolo) odlučivati o prednosti domaćeg terena pred playoff. :mrgreen:

Kako kaže Bil Parsels, the best ability is availability.

U ovih 11 godina koliko ovo igram, mislim da mi je do sad 3 sezone propalo zbog povreda, ovo će verovatno biti i četvrta. Al šta da radiš, to je isto deo igre.

Ako vas buni šta se sinoć desilo sa mojim transakcijama, hteo sam da zamenim Robina Lopeza, pošto se i on povredio, al sam onako polubudan slučajno tapnuo na Bruka. B. Lopez, R. Lopez, ista faca, ko će da ih razazna u 3 ujutru... I onda sam iskoristio komesarske moći da tu omašku ispravim.

Nije prvi put ovo da mi se dešava, pre par godina u drugoj ligi sam se isto tako zajebao, pa sam zamolio tamošnjeg komesara da mi ispravi to. Pa ako se takva situacija desi nekome od vas u budućnosti, da znate da ću da vam ispravim to, al ako odmah javite, a ne fazon 2 dana kasnije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back