Fama o Đinđiću

Милунка сигурно ће му твоја подршкака на теми много значити.
Иначе ако је за вас теорија завере о разбијање Русије по временским зонама које важе на делу територије и о коришћењу (пљачки) руских ресурса, морам вам написати да иза тога стоји Збигњев Бжежински тј. да је то већ далеке 1996. године ту теорију завере публиковао.
Читајте књиге западних аутора људи воле све унапред да напишу, само им се нешто не остварује замисао.
Подржавала бих и тебе, да сматрам да си у праву.

Подржавам сваког кад мисли слично као ја. Поздрављам све оне, који самостално размишљају.

Остале покушавам подстаћи да почну мислити својом главом.

А и ти, размисли, и мање се заноси теоријама завера, разним мистификацијама из псеудоисторијске литературе...

''Reforme su mešavina psihologije i materijalnih uslova; psihologija je u toj mešavini bar pedeset odsto! Uzmimo za primer fudbal: svi imamo pluća, dve noge, svi znamo da trčimo... ali zašto su Brazilci bolji, recimo, od Zambije? Postoji volja, disciplina, taktika... i kad sve to prenesemo na države - vidimo da je taj voljni momenat bitniji od materijalnog. Danas, 16. avgust 2002.
Kanadi klima nije naklonjena, tamo je često minus 30 stepeni, ali su sve ulice super. U Moskvi su sve ulice izrovane, i kada pitate zašto oni kažu: Zimi puca asfalt jer je mnogo hladno. Znam, kažeš, ali i u Kanadi je mnogo hladno. Pa, dobro, u Kanadi... Znači, klima je nepovoljna i tamo i tamo. Jedni su se snašli i našli neka rešenja, a drugi su našli opravdanje. Nedeljni telegraf, 9. maj 2001.
Da bi reforme u nekoj zemlji uspele moraju da budu duh života i vanredno stanje, da nešto „gori" i treba hitno delovati. To je kao kad hoćete da obavite neki veliki napor i morate pre toga da se zagrejete. Večernje novosti, 24. novembar 2002.''

Evo,izvadio sam par misli pok. Đinđića.Ima ih još i sa oproštenjem,svuda je k**ao a nije umeo ništa da radi niti da organizuje.Takvih kao što je bio on,koji bi da sede i izdaju naređenja a misle da će neko drugi da organizuje i završi posao je i danas puna Srbija.
Samo je razlika što ne moramo da slušamo gluposti koje pričaju.

Подржавам сваког кад мисли слично као ја. Поздрављам све оне, који самостално размишљају.

А и ти, размисли, и мање се заноси теоријама завера, разним мистификацијама из псеудоисторијске литературе...

A mene ? :prstic:

U doba vrhunca carstva, rimske legije stacionirane u inozemstvu brojale su najmanje 300.000 ljudi –
zadivljujuća sila, još opasnija kad se uzme u obzir rimska premoć u taktici i naoružanju, kao i
mogućnost brzog premještanja i preraspodjele po naređenju iz centra. (Zanimljivo je napomenuti kako
je 1996. godine, daleko mnogoljudnija sila, Amerika, štitila vanjske granice svojeg carstva s 296.000 profesionalnih vojnika stacioniranih u prekomorskim bazama).
No, valja naglasiti kako je rimska imperijalna moć proizlazila i iz jednog značajnog psihološkog
realiteta. Civis Romanus sum - "Ja sam gradanin Rima" - predstavljalo je vrhunsko samoodređenje,
izvor ponosa i predmet želje za mnoge. Kasnije priznavan i onima koji nisu bili Rimljani po rođenju,
status građanina Rima bio je izraz kulturne nadmoći koja je opravdavala uvjerenje o poslanju
imperijalne sile. Taj realitet ne samo da je davao legitimitet rimskoj vladavini, već je poticao težnju
ne-subjekata za asimilacijom i uključivanjem u imperijalne strukture. Kulturološka nadmoć, koja je za
vladare bila sama po sebi razumljiva, ali i priznavana od potčinjenih, dodatno je jačala moć imperije.

Sve donedavno vodeći su geopolitički analitičari raspravljali je li kopnena snaga značajnija od snage
na moru, i koje je područje Euroazije vitalno za stjecanje nadzora nad čitavim kontinentom. ledan od
najuglednijih, Harold Mackinder, koji se ujedno smatra i začetnikom ove rasprave, otvorio ju je još
početkom stoljeća svojim konceptima euroazijskog "stožernog područja" (za koje se govorilo da
uključuje cijeli Sibir i većinu Središnje Azije) i, kasnije, područja Središnje i Istočne Europe kao
"srca" Euroazije, od kojih oba predstavljaju odskočna mjesta za stjecanje dominacije nad
kontinentom. Svoj koncept "srca" Euroazije popularizirao je poznatom uzrečicom:

Tko vlada Istočnom Europom, vlada Srcem kontinenta;
Tko vlada Srcem kontinenta vlada Svijetom-Otokom;
Tko vlada Svijetom-Otokom vlada čitavim svijetom.

Europa ujedno služi kao odskočna daska za progresivno širenje demokracije dublje u Euroaziju.
Europsko širenje prema istoku učvrstilo bi pobjedu demokracije ostvarenu 1990. godine.

Tradicionalni je Balkan predstavljao potencijalni geopolitički dobitak u nadmetanju za supremaciju u
Europi.

Velika šahovska ploča
Zbigniew Brzezinski

ZBIGNIEW BRZEZINSKI (1928.) bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost predsjednika Cartera, sada
je savjetnik u Centru za strateške i međunarodne studije (Center for Strategic and International
Studies), profesor američke vanjske politike na School of Advanced International Studies pri John
Hopkins University (Washington, D.C.), upravitelj Trilateralne komisije (u periodu od 1973-1976.
direktor Trilaterale), međunarodni savjetnik nekoliko velikih američkih globalnih tvrtki i član uprava
raznih vladinih i nevladinih organizacija. Dobitnik je bezbroj državnih i znanstvenih (domaćih i
međunarodnih) priznanja od kojih ističemo Predsjednikovu medalju slobode (1981.) za svoju ulogu u
normalizaciji američko-kineskih odnosa i doprinosa u provođenju politike ljudskih prava i nacionalne
sigurnosti SAD.
Napisao je veliki broj knjiga s područja međunarodnih odnosa od kojih izdvajamo: Out of Control,
Power and Principal: The Memoirs of National Security Advisor, The Grand Failures: The Birth and
Death of Communism in the 20th Century, In the Quest of National Security, Between two Ages:
America's Role in the Technotronic Era.

Poslednja izmena:
'ajde,nemojte da budete bezobrazni.Pročitajte istorijske Zoranove misli koje sam postavio,istresite skrivene poruke iz njih i krenite u nove radne pobede uz njihovu pomoć,kao što je to radio pokojni Zoran.

Ne može to tako brzo ... Zoki je vešto umeo da sakrije poentu. Tako da neke patriote još uvek ne umeju da odgonetnu. Zato i ne razumeju veličinu ...

''Reforme su mešavina psihologije i materijalnih uslova; psihologija je u toj mešavini bar pedeset odsto! Uzmimo za primer fudbal: svi imamo pluća, dve noge, svi znamo da trčimo... ali zašto su Brazilci bolji, recimo, od Zambije? Postoji volja, disciplina, taktika... i kad sve to prenesemo na države - vidimo da je taj voljni momenat bitniji od materijalnog. Danas, 16. avgust 2002.''
...hmmm...da vidimo,da ne izneverim vaša očekivanja.Evo,ova mudrost je vredna kao i one koje je iznosio pokojni drug Ćopa...ma isti su.
''Vi treba da radite za džabe a mi ćemo uzeti ono što zaradite!''...Aaaa...šta kažete,kako mi ide tumačenje pokojnog vidovnjaka?

''Reforme su mešavina psihologije i materijalnih uslova; psihologija je u toj mešavini bar pedeset odsto! Uzmimo za primer fudbal: svi imamo pluća, dve noge, svi znamo da trčimo... ali zašto su Brazilci bolji, recimo, od Zambije? Postoji volja, disciplina, taktika... i kad sve to prenesemo na države - vidimo da je taj voljni momenat bitniji od materijalnog. Danas, 16. avgust 2002.
Kanadi klima nije naklonjena, tamo je često minus 30 stepeni, ali su sve ulice super. U Moskvi su sve ulice izrovane, i kada pitate zašto oni kažu: Zimi puca asfalt jer je mnogo hladno. Znam, kažeš, ali i u Kanadi je mnogo hladno. Pa, dobro, u Kanadi... Znači, klima je nepovoljna i tamo i tamo. Jedni su se snašli i našli neka rešenja, a drugi su našli opravdanje. Nedeljni telegraf, 9. maj 2001.
Da bi reforme u nekoj zemlji uspele moraju da budu duh života i vanredno stanje, da nešto „gori" i treba hitno delovati. To je kao kad hoćete da obavite neki veliki napor i morate pre toga da se zagrejete. Večernje novosti, 24. novembar 2002.''
Evo,izvadio sam par misli pok. Đinđića.Ima ih još i sa oproštenjem,svuda je k**ao a nije umeo ništa da radi niti da organizuje.Takvih kao što je bio on,koji bi da sede i izdaju naređenja a misle da će neko drugi da organizuje i završi posao je i danas puna Srbija.

Јесу ли то стварно ријечи Ћинђаћа - ако јесу онда се ради о обичној демагогији и замјени теза.

Тачно је да је вољни моменат веома битан...али није условљен тим што је Ђинђић причао.

Наиме Канада је господарска земља - што значи да има господара и оне друге...а код оних који морају држати улице чистим има неколико фактора који код њих стварају "вољу"

Постоје облици присиле и овисности.

Физички
Увјеравајући или утилитарни
Економски

У комбинацији те три моћи/присиле и посебно зависности (или сваке појединачне) ствара се мотивација и извршава задатак.

Састав руске државе Србије и свих осталих малих земаља нема капацитет остварења присиле као што га имају земље које су у свом саставу имале колоније и које имају годишњи приход свјеже радне снаге - имиграната - над којим се веома лако испуњавају те три комбиноване присиле.

Затим - напредак је увијек извор нове мотивације.

Што другим ријечима значи - У Србији је разним, националним, привредним, моралним, физичким, економским поразима убијан ентузијазам...Зато се у Србији боље сналазе избјеглице него домаћи - али тако је и у свим западним земљама - човјек имигрант увијек у новој земљи почиње испочетка - и сваки напредак је (а напредак је и купити хлеб, па пиво итд) потицај за нову мотивацију - то води у прогрес.

Али у земљама које је Ђинђић навео као примјер - постоји дебело искуство искоришћавања свјеже увезене радне снаге...најприје су ту радну снагу довозили у ланцима - касније се пришло перфиднијим методама увјеравања (филмови, пропаганда, вијести ТВ) о благодатима живота итд...Нпр. У Европи се крајем 18. стољећа стварала слика, за вријеме златне грознице, у Амирици можеш наћи злато на сваком кораку, западно од источне обале, Милиони људи су пошли за том "вијести" и углавном завршили као дрвосјече или рудари у угљенокопима.

На западу, људи који држе улице уредним су искључиво привремена радна снага, нови имигранти, којим то представља посао само дотле док не нађу нешто боље. Кад они нађу нешто боље - доћи ће нови. Ти нови се регрутују на разне начине, сновима, ратом, економским потребама...и тако у круг.

Једини феномен на свијету који на западу нема такав начин искориштавања радне снаге на свјетском тржишту је Јапан...Кад је већ причао о томе, онда је једино могао да упореди Јапан и Русију, али између јапанског и руског народа постоји исто тако дубока разлика у традицији.

Потпуно си у праву, ове изјаве говоре - да се понашао као у колонији.

Poslednja izmena:
Ja video kulturno i civilizovano razgovarate pa cekam na red da smetam,ali ova limunka stvarno obzira nema,eto dokaza koliko je niska kvaziosoba .

Zaista je uživanje čitati i nešto takvo ovde na Krsti, priznaješ?

Stvarno su dobri u ovim poslednjim komentarima i to obe strane.
Moraćemo da im damo poene kada budemo imali. Poeni jesu koještarija, ali kada ih već ima red je da ih dobiju i oni koji ih zaslužuju.

Zaista je uživanje čitati i nešto takvo ovde na Krsti, priznaješ?

Stvarno su dobri u ovim poslednjim komentarima i to obe strane.
Moraćemo da im damo poene kada budemo imali. Poeni jesu koještarija, ali kada ih već ima red je da ih dobiju i oni koji ih zaslužuju.

Ma jok,ja to shvatam drugacije.
Ovako,djindjic je izdajnik i nema tu mnogo rasprave niti filozofiranja.

E sad,sto neko ovde pokusava yo da opravda i namaze nekim geopolitickim sra*ima opet nista ne znaci,djiki je bio folirant ali i harizmaticna osoba,njega ako neko podrzava to radi samo zbog toga i on veoma dobro to zna,i veoma dobro zna da djiki nista dobro nije radio,ali hoce da se poistovecuje sa njim tj. da ispadne mlada,energicna osoba neka vrsta gotivca.

Dakle djiki folirant-pristalice foliranti.

Mada,neka lepo raspravljaju jer ce tako pre doci do istine.

Ma jok,ja to shvatam drugacije.
Ovako,djindjic je izdajnik i nema tu mnogo rasprave niti filozofiranja.

E sad,sto neko ovde pokusava yo da opravda i namaze nekim geopolitickim sra*ima opet nista ne znaci,djiki je bio folirant ali i harizmaticna osoba,njega ako neko podrzava to radi samo zbog toga i on veoma dobro to zna,i veoma dobro zna da djiki nista dobro nije radio,ali hoce da se poistovecuje sa njim tj. da ispadne mlada,energicna osoba neka vrsta gotivca.

Dakle djiki folirant-pristalice foliranti.

Mada,neka lepo raspravljaju jer ce tako pre doci do istine.

O boldovanom sam ti govorila.

Inače, izdajnik?
Ima tema o tome. Svi se njome sprdaju. Kakva glupost!

Da, naravno da postoje izdajnici.
To su oni koji prodaju ZEMLJU SVOJU za kintu, za slavu, iz straha, gluposti. Oni koji dezertiraju i u novije vreme, posebno, ONI KOJI NE MISLE!

Od njih mi je muka. Uvek bilo, ali od kada sam se vratila u Srbiju, APSOLUTNO NE MOGU DA IH TOLERIŠEM.

Pljujem na njihov pogled S VISOKA, ŠUPLJU KZV. DUHOVITOST, nadutost i snobizam.

Jednom se živi, jednom se mre.
Neki zauvek ostanu stoka.

Neka vide na koga sam taćno OVOM PRILIKOM mislila.

A ne mislim na Esha, on je O.K.

O boldovanom sam ti govorila.

Inače, izdajnik?
Ima tema o tome. Svi se njome sprdaju. Kakva glupost!

Da, naravno da postoje izdajnici.
To su oni koji prodaju ZEMLJU SVOJU za kintu, za slavu, iz straha, gluposti. Oni koji dezertiraju i u novije vreme, posebno, ONI KOJI NE MISLE!

Od njih mi je muka. Uvek bilo, ali od kada sam se vratila u Srbiju, APSOLUTNO NE MOGU DA IH TOLERIŠEM.

Pljujem na njihov pogled S VISOKA, ŠUPLJU KZV. DUHOVITOST, nadutost i snobizam.

Jednom se živi, jednom se mre.
Neki zauvek ostanu stoka.

Neka vide na koga sam taćno OVOM PRILIKOM mislila.

A ne mislim na Esha, on je O.K.

Pa poenta je sto su mnogi namerno syebali znacenje te reci.

Prvo propagandndim ratom tj. veoma dobro smisljenim parolama o "patriotama i inacenju i sl",drugo,demokratska frakcija pohapsi i oblati sve poiticke protivnike,i stranacku netrpeljivost iskoristi za lagano ali sigurno uvodjenje ljudi u stadijum masovnih nesvesnih veleizdajnika.

Napr.koristi medjustranacku netrpeljivost ali i primitivnost medju simpatizerima stranaka da recimo isporuci Milosevica,Ojdanica,Seselja i sl. a niko ne govori o biti tih stvari a to je da je tim postupcima naneta nemerljiva steta samim gradjanima i drzavi,najpre procep misljenja izmedju SM i djindjicevih pristalica za koga ima dokaza da je bio saradnik agresora tokom a i posle rata,i sta se onda desava.
Pristalice djindjica ulaze u vrzino kolo i braneci njega samog pocinju da zastupaju stavove kako je ok podrzavati bombardovanje svoje drzave i u to ulaze totalno nesvesno i lagano,misleci da rade pravu stvar jer je SM zapravo los,a to da li je on los ili dobar nema ama bas nikakve veze niti razloga da ti podrzavas NATO trupe u srcu Srbije a nesvesno ti ot upravo radis.

I sta se desava?Pa to da je Srbija jedina drzava na svetu u kojoj 20ak % naroda podrzava okupatora i to se jos prestavlja kao akt modernizma,a na to pride jos kada se dodaju zlonamerne manjine cifra ispada neuporedivo veca.

I eto ti belaja koji gledamo danas.

A ovo drugo je upravo i poenta,jednom se zivi,covek bez principa nije covek nego recimo pas,ovca ili puz sa samo malo naprednijim glasovnim mogucnostima:lol:

Preko necega ne moze da se predje,e ako je cena za to sto cu mozda poginuti sa 40 a ne sa 65 yebe mi se,ionako cemo svi umreti,ko da mozemo ziveti vecno pa kao svuda stekamo svoj zivot.

Praznoglavci, tupadžije, mtv sisavci, cnn-a odojčad, neželjena deca zapada, GLUPACI koji gledaju s visoka i prosipaju kao duhovite komentare, my ass. vidi samo kakve glluposti i kako izražene piše kami. strašno.

Oni koji ne shvataju i ono bitno što si ovde rekao.

Tri puta sam boldovala, pa odustala.
Neka traže sami i shvate ili neka NAM SE SKINU S VRATA

Poslednja izmena:
vidi, kao sto je 100 mlrd u onom postu bilo figurativno tako i sam pravac EU (pa makar i ne usli i bez obzira na njene slabosti) dovodi prilicno korisna zakonska rjesenja i uredjenu demokratsku zemlju. to sto su eurokrate otudjene i sto se od izvornih principa eu birokratija udaljila svjetlosnu godinu ipak nije nasa briga.
ovo govorim iz ugla da promjene i eu i rusije i sad politike, ma kakve bile , nece biti tako brze da bi mi mogli sjediti skrstenih ruku i cekati
Pa ja i pričam da ne treba sedeti skrštenih ruku, proširenje EU je zaustavljeno i ne zna se šta će se desiti u budućnosti, kako stvari stoje kriza će se još više produbiti jer se i dalje radi na isti način koji je doveo do te iste krize. Pitanje je uopšte da li je ikada i bilo šanse da se Srbija nađe u EU kao i ostatak Balkana, osim Hrvatske. Koliko sam razumeo ti si iz Banja Luke, pogledaj samo koliko je apsurdna situacija u BiH i integracije iste u EU i NATO. Bez koga ništa ne može da se uradi u Bosni? Ko pravi tenzije u Bosni? Ko je stvarna vlast u Bosni? Obično se u međunarodnoj zajednici govori da Srbi navodno sprečavaju evropske integracije i članstvo u NATO paktu.U međunarodnoj politici na Balkanu, inače ima i previše naučne fantastike ali priče o Bosni u EU i NATO paktu su vrhunac. Bosna je u statusu ne-države a uz to ona je pod vlašću EU i NATO zemalja pa o kakvim onda evropskim integracijama ili NATO paktu uopšte može biti i reči?

Što se tiče evropskih zakona, zanosite se pričama o tome. Imamo zakone koje Evropa nameće i koji su usvojeni ili će biti usvojeni po brzim procedurama ne razmišljajući o posledicama, koliko su ustvari ti zakoni dobri za Srbiju ili bilo koju drugu zemlju koja ih usvaja. Po logici stvari nešto što ti je nametnuto u većini slučaja nije dobro za tebe ali savakako jeste za onoga ko ti nameće Ne kažem, da nema dobrih zakonskih rešenja u EU, ima naravno, samo da treba pažljivo procenjivati šta je dobro a šta ne. Kao što reče Presretač džabe zakoni ako se ne sprovode, za stvaranje zakonskog okvira potrebni su i efikasni sudovi tj, pravna država, a ne samo dobri zakoni.

Odlican citat i objasnjenje zvog cega smo mi jadni kreteni. Zbog ljudi. Ne zbog polozaja, ratova i ostalih izgovora. Zbog ljudi.

A drugi su uspesni, izmedju ostalog, zbog toga sto nemaju samo proste fizikalce aka inzinjere, vec ljude sa vizijom. Kod nas si radnik samo ako popravis bojler ili sazidas kucu.

Odlican citat i objasnjenje zvog cega smo mi jadni kreteni. Zbog ljudi. Ne zbog polozaja, ratova i ostalih izgovora. Zbog ljudi.

A drugi su uspesni, izmedju ostalog, zbog toga sto nemaju samo proste fizikalce aka inzinjere, vec ljude sa vizijom. Kod nas si radnik samo ako popravis bojler ili sazidas kucu.

"Dokle tako ljudi pa nismo vise mali.

Back