evo pitaj lepog bore, on nije samo procitao dugina a i dugin sam pise iskljucivo sa cinjenicnog stanovista
prvo, mislis tvrdnju da se trebala prikljuciti? jer mi nismo u nato

drugo, porodica bus kao i raspolozenje nemaju veze sa onim sto ja govorim vec sa tvojom diskusijom- kod mene nema emocija u tom smislu vec samo korist i interes koju moze izvuci moja zemlja
ne, ja ne tvrdim da je nebitna vec tvrdim da je manje bitna od onoga nacina na koji ti predstavljas. mnogo manje
prvo, nato uopste nije zaustavio svoj pohod nego je ako se ne sjecas poslije rata u yu prikljucio i bugarsku i rumuniju a i cjelu srednju evropu. sad i sloveniju i hrvatsku itd.
drugo doktrina okruzivanja rusije kao dio trumanove doktirne i dalje zivi, bez obzira na politicke i ekonomske promjene u rusiji. na tu doktrinu srbija vise nema ama bas nikakav uticaj. nas znacaj bi bio veci da npr istocni blok nije pao ili u drugoj varijanti da su rumunija i bugarska sad clanice neke unije drzava u kojoj je i rusija. ovako, mrka kapa. neki interes postoji ali da ce se otimati za nas i sakom i kapom i davati lovu- i sam vidis da nece. amerikanci su oteli bondstil, rusija presutno odustala zbog vecih igri u osetiji,ceceniji itd. prvo su odlucili uspostaviti cvrst koridor saveznika oko svojih granica (a ni tu srbija nije bas blizu)