FAKULTET POLITICKIH NAUKA

ljudi,kako ucite one tabele,prosto je nemoguce nauciti ih..barem prve dve,posto sam dotle stigla?! :worth: :besna:

haha ... e, vecita muka... nadjes neki sistem pa strebas sve na pamet... hm... povezujes sa lekcijom... tu kod tih teorija ides nekom logikom, kao npr. integracijsko stanoviste, simbolicki interakcionizam- liberalan, razumevanje, socilalizacija licnosti, psiholosko nesto, mikrosocioloski plan itd... ;)...

moguce je ali ako ne ucis od prvog do zadnjeg slova u knjizi s obzirom da je ocigledno da se najvise traze podele,tabele i pojedine definicije, i da je dosta toga izbaceno,i ako provedes 8 sati dnevno nad knjigom, ima sanse :ponoc:

pa kako da ne ucis napamet kad traze tako...nije toliko tezak test kao sto sam mislila ali opet ima neka pitanja..to nikad ne bih ni procitala u knjizi a kamoli naucila haha neke glupe stvari..da bih izvukla bar 15bod. ja moram da strebam sve i moram da stignem kako znam umem a vi kako hocete :)

ljudi da li je neko od vas naucio vec neku celu knjigu, ako jeste svaka mu cast, ja nikako nemam vremena da pocnem sa ozbiljnim ucenjem, sve ovo do sada je bilo "labavo" ali ima jos samo 23 dana do prijemnog inace prijemni se pada bas na moj RODJENDAN 28. juna, ako upadnem vodim vas sve na pice......
SRECNO SVIMA!!!!!

Poslednja izmena:
Stav da je filozofija ''nesto vise od nauke'', ali i ''nesto manje od nauke'' izrekao je_____?

Je l' neko naisao na ovo u knjizi? Ja ne mogu da nadjem ...

+

Kada se pojmovi i iskazi u nauci povezu u jednu uredjenu i logicki neprotivrecnu celinu, onda se takav postupak naziva _____ ?
Mozda objasnjenje, hm?

Hej drustvo, da li neko od vas moze da mi kaze da li je iz II poglavlja "PRIRODA, COVEK I DRUSTVO" ucio: robni oblik, novac, predindusrtijski, industijski, postindustrijski period ? Mene ovo malo smara i vise mi lici na ekonomiju nego na sociologiju, pa ga ne bih bas ucila ako ne mora :) Nadam se da ce neko uskoro odgovoriti :hvala:

Hej drustvo, da li neko od vas moze da mi kaze da li je iz II poglavlja "PRIRODA, COVEK I DRUSTVO" ucio: robni oblik, novac, predindusrtijski, industijski, postindustrijski period ? Mene ovo malo smara i vise mi lici na ekonomiju nego na sociologiju, pa ga ne bih bas ucila ako ne mora :) Nadam se da ce neko uskoro odgovoriti :hvala:

sjecam se da je prosle godine bilo jedno pitanje iz tog dijela. cini mi se vrste novca...

Stav da je filozofija ''nesto vise od nauke'', ali i ''nesto manje od nauke'' izrekao je_____?

Je l' neko naisao na ovo u knjizi? Ja ne mogu da nadjem ...

+

Kada se pojmovi i iskazi u nauci povezu u jednu uredjenu i logicki neprotivrecnu celinu, onda se takav postupak naziva _____ ?
Mozda objasnjenje, hm?

a odakle su ova pitanja? Ovo prvo mi deluje malo i nelogično :think: :D
Kod ove prve tabele ima mikrosocioloski plan i 7x2 nekih nabrajanja... kakvo tu pitanje moze biti? deluje nebulozno da se uci... :dontunderstand:

nesto tipa: Kod mikrosociološkog plana obrasci kulture imaju tendenciju _______? globalizacije

Imam jedno pitanje...sad ne znam bas da li ce neko znati da mi odgovori,ali...

Da li su pripreme ove godine bile identicne kao prosle? Mislim na one slajdove iz istorije, jer vidim da je dosta pitanja sa proslogodisnjeg testa bilo na pripremama ove godine...
...ako su pripreme bile iste, znaci da i mi mozemo da ocekujemo da ce vecina pitanja (meni se bar tako cini) na prijemnom biti ustvari pitanja sa priprema...

Ne znam da li su pripreme bile identicne,ali sam listajuci ovu temu od PRVE stranice naisla na informaciju da je 70% pitanja koje je prof. dao na pripremama bilo i na prijemnom. A posto nisam bila na pripremama,pojma nemam koja su pitanja ... Eto,ako meni nema pomoci,nadam se da je tebi malo jasnije da ucis to sto je on zadao :)

Da li su pripreme ove godine bile identicne kao prosle? Mislim na one slajdove iz istorije, jer vidim da je dosta pitanja sa proslogodisnjeg testa bilo na pripremama ove godine...
...ako su pripreme bile iste, znaci da i mi mozemo da ocekujemo da ce vecina pitanja (meni se bar tako cini) na prijemnom biti ustvari pitanja sa priprema...

Na pripremama su pitanja i primeri uglavnom bili sa proslih prijemnih. Ali je prof. rekao da na testu nema sanse da budu pitanja koja su bila predhodnih par godina...

a koja su pitanja bila na pripremama ako nije tajna...

ljudi da li je neko od vas naucio vec neku celu knjigu, ako jeste svaka mu cast, ja nikako nemam vremena da pocnem sa ozbiljnim ucenjem, sve ovo do sada je bilo "labavo" ali ima jos samo 23 dana do prijemnog inace prijemni se pada bas na moj RODJENDAN 28. juna, ako upadnem vodim vas sve na pice......
SRECNO SVIMA!!!!!

pazi sta si rekao hahaha kad je u pitanju pice tu sam :D ako upisem ima da se otkinem od zivota:hahaha:

Ljudi,iz srpskog se koncentrisite na stilske figure. Rekli su mi da je na prijemnom prosle god bilo nekih 10ak pitanja prepoznavanja stilskih figura. Gramatiku samo predjite cisto neke osnovne stvari. Takodje je pravopis bio dosta zastupljen. I onako tezi. Ja sam sad pocela da se spremam jer mislim da ako mesec dana stvarno zagrejemo stolicu upadamo sig :)
e sad nisam bila na ovim pripremam ali ko je bio nek kaze sta su iz srpskog najvise tu forsirali.
Svima nam je cilj da upadnemo pa mozemo koliko toliko da jedni drugima olaksamo.
tako da ljudi koji su bili na srp nek se jave...:) :worth:

a koja su pitanja bila na pripremama ako nije tajna...

Nije tajna. Ali sta ce tebi pitanja iz istorije kad ces upisati soc. rad, koliko sam videla? :lol:

Eto recimo bili su neki primeri tipa:

Kad je bila bitka na Ivankovcu?
Od kad do kad je trajao period poluautonomije?
Kad je potpisan konkordat sa Vaseljenskom patrijarsijom?
Kad je osnovan Licej?
Kad je bio berlinski kongres?
Ko je potpisao trojecarski savez?
Ko je vladao CG u vreme krimskog rata?
Ko se nalazio na celu pokreta solidarnost?
Ko je bio vodja Hrvatske republikanske stranke?
etc...:)

Back