FAKULTET POLITICKIH NAUKA

Nije tajna. Ali sta ce tebi pitanja iz istorije kad ces upisati soc. rad, koliko sam videla? :lol:

Eto recimo bili su neki primeri tipa:

Kad je bila bitka na Ivankovcu?
Od kad do kad je trajao period poluautonomije?
Kad je potpisan konkordat sa Vaseljenskom patrijarsijom?
Kad je osnovan Licej?
Kad je bio berlinski kongres?
Ko je potpisao trojecarski savez?
Ko je vladao CG u vreme krimskog rata?
Ko se nalazio na celu pokreta solidarnost?
Ko je bio vodja Hrvatske republikanske stranke?
etc...:)

Ova pitanjca nisu ni malo naivna,ne racunajuci Ivankovac....

Nije tajna. Ali sta ce tebi pitanja iz istorije kad ces upisati soc. rad, koliko sam videla? :lol:

Kad je osnovan Licej?

nisam mislio na istoriju nego sociologiju i ustav ako su dali neka pitanja ili neke primere

za soc nije davao primere, a za ustav je dao bas dosta primera....ali kad pogledas knjigu od nekih 100 strana, mozes i sam da ukapiras sta je vazno-oni osnovni pojmovi i podele za koje ti ne treba vise od 2-3 dana da ih naucis...sad sve zavisi od toga koliko je ko radio u srednjoj, ja se npr. secam vecine stvari i necu izdvajati nesto posebno vremena za ustav.

treba i to ja mislim..kad vec "ucimo" 3 knjige za manje od mesec dana mozemo i tu jednu oblast:hahaha:

Pa da, npr, imaš pitanje u onim primerima od prošle god. valjda, neko dobar je prepisao iz informatora i postavio
2. Neurostransmiter koji je značajan za regulisanje emocionalnih stanja, spavanja i doživljaja bodrodti, naziva se:
a) serotonin
b) dopamin
v) epinefrin
g) acetilholin

A to ti je iz te oblasti...

Pa da, npr, imaš pitanje u onim primerima od prošle god. valjda, neko dobar je prepisao iz informatora i postavio
2. Neurostransmiter koji je značajan za regulisanje emocionalnih stanja, spavanja i doživljaja bodrodti, naziva se:
a) serotonin
b) dopamin
v) epinefrin
g) acetilholin

A to ti je iz te oblasti...

pa da to je to..nije toliko tesko samo malo smara al dobro..ja cu da idem u crkvu da se zahvalim Bogu ako naucim soc. hahahahah

Ko upisuje novinarstvo, a bio je na pripremama... Ili je ovih dana tamo...
Bilo bi lepo dan malo pomogne....
Sociologiju bubam, sta drugo... Ovaj ustav mi samo bzv oduzim vreme (10 pitanja :/)
A srpski neke godine daju pravopis, neke jnizevnost, neke teoriju knjizevnosti....
Da li su naglasili na pripremama sta ce najvise dati iz srpskog...

Meni je matura ove nedelje, pa nisam mogao da odem na pripreme ://///

ljudi ja ne znam za vas ali ja tek od sutra krecem sa ozbiljnijim ucenjem ovo do sad je bila igra ali posto sam danas zavrsio sve obaveze oko skole i polozio maturski moram da se posvetim prijemnom u potpunosti ako hocu da upadnem i ako uspem za ovih 20 dana sve da naucim ja sam car.....

znaci nisam jedina :P
mada, ja prekosutra zavrsavam maturski, a onda cu morati da usijam stolicu :/

ljudi ja ne znam za vas ali ja tek od sutra krecem sa ozbiljnijim ucenjem ovo do sad je bila igra ali posto sam danas zavrsio sve obaveze oko skole i polozio maturski moram da se posvetim prijemnom u potpunosti ako hocu da upadnem i ako uspem za ovih 20 dana sve da naucim ja sam car.....

takodje..ali od cetvrtka haha tad zavrsavam (nadam se!) te glupe obaveze oko sk...ja sam rekla castim ceo forum ako upisem :hahaha:

hehe takodje:D ali fora je sto ovde svi imaju neke bodove iz sk ja i mozda jos neko manje od 30:D a briga me mogu da upisem 100% samo da odvalim prijemni,e treba da odvaliti haha to i jeste problem:D

pa ja imam tacno 30 i ako bude kao prosle godine potrebo 60 poena da se upadne mozda i uspem ali ako je vise onda ne znam posto planiram samo psih da ucim.A to sto kazete manje od mesec dana, ljudi ima samo jos 19 dana do prijemnog!!!!!!! i ako upadnem castim sve i plus za rodjendan posto mi je 28. :dash:

pa ja imam tacno 30 i ako bude kao prosle godine potrebo 60 poena da se upadne mozda i uspem ali ako je vise onda ne znam posto planiram samo psih da ucim.A to sto kazete manje od mesec dana, ljudi ima samo jos 19 dana do prijemnog!!!!!!! i ako upadnem castim sve i plus za rodjendan posto mi je 28. :dash:

I ja da se pridruzim,jako je teska sociologija :sad2: spavam sa njom vec nedelju dana i ne pomaze!! :((

Kad je osnovan Licej?
Jel moze neko da odgovori na ova pitanja, nije mi tu knjiga pa ne mogu da najdjem.

Cao svima....:))
samo sto sma se prijavila i procitala skoro sve....iii aaaah...Bozee...hvala ti....nisam jedina koja je pocela tek skoro da "uci"....ipak ima nade za mene...djeeeaaaaaaah :D....lalalalaa..

nego, jel` ima neko ko upisuje medjunarodne odnose? kako stojite (sedite) sa zagrevanjem stolice?
pozz svim buducim kolegama :)

1805.
Kad je osnovan Licej?
1838.
Kad je bio Berlinski kongres?
1878.
Rusija, Austrougarska i Nemačka
Knjaz Danilo
Ko se nalazio na celu pokreta Solidarnost?
Leh Valensa
Stjepan Radić

Na ova dva pitanja nisam pronašla odgovore.

Cao svima, vidim da ce i ove godine biti gusto na FPN-u :) Ja sam DANAS odlucila da polazem prijemni iz medjunarodne, ja se iskreno nadam da nije kasno. Inace studiram psihologiju,iako sam i prosle godine htela da upisem FPN a nisam samo zato sto tog smera nema u NS-u. Imam par pitanja, pa ako nekoga ne bude mrzelo neka mi odgovori :D
1. Da li za prijemni treba istorija iz sve 4 godine srednje, ili samo zadnje dve?
2. Da li cemo dobiti neku zbirku sa pitanjima? ( mada i sama pretpostavljam da necemo :neutral: )
3. Da li neko zna koliko se ljudi prijavilo prosle godine?
Izvinjavam se na smaranju :rumenko:

Back