FAKULTET POLITICKIH NAUKA

Kad je bila bitka na Ivankovcu?
1805.
Kad je osnovan Licej?
1838.
Kad je bio Berlinski kongres?
1878.
Ko je potpisao trojecarski savez?
Rusija, Austrougarska i Nemačka
Ko je vladao CG u vreme krimskog rata?
Knjaz Danilo
Ko se nalazio na celu pokreta Solidarnost?
Leh Valensa
Ko je bio vodja Hrvatske republikanske stranke?
Stjepan Radić

Od kad do kad je trajao period poluautonomije?
Kad je potpisan konkordat sa Vaseljenskom patrijarsijom?
Na ova dva pitanja nisam pronašla odgovore.
e fala, 1. Put cujem za konkordat i poluautonomiju. Jel moze neko da stavi neko pitanje od proslih godina, kad sam bio na pripremama neki studenti su pokazivali to ali sam zurio negde pa nisam ugrabio

ne to je cupic izbacio mada ja sam to ucio u skoli.
p.s. Sta sve trebam da nabavim za prijavu za prijemni i koliko to kosta?
Treba na upis da poneses> 1. prijavu na konkurs (kupuje se u skriptarnici fakulteta)
2. svedocanstva sva cetiri razreda zavrsene srednje skole (na uvid) - ORIGINAL
3. diplomu o zavrsnom, odnosno maturskom ispisu (na uvid) - ORIGINAL
4. fotokopije svedocanstva sva cetiri razreda zavrsene srednje skole i overenu fotokopiju diplome o polozenom zavrsnom, odnosno maturskom ispitu. - OVERENE
5. priznanicu o uplati za polaganje prijemnog ispita u iznosu od 4.500 dinara na ziro racun Fakulteta: 840-1838666-35; model: 97; poziv na broj 52080.

Ovo su informacije iz informatora.... Dakle, prijava za prijemni je 23, 24 i 25. juna od 10 - 13h u amfiteatru i slusaonici 1.

p.s. Koji smer upisujes? Da li si bio na pripremama... Mene zanima sociologija i srpski... Da li mozes da kazes ste je iz sociologije izbaceno?
Pozz

Cao svima, vidim da ce i ove godine biti gusto na FPN-u :) Ja sam DANAS odlucila da polazem prijemni iz medjunarodne, ja se iskreno nadam da nije kasno. Inace studiram psihologiju,iako sam i prosle godine htela da upisem FPN a nisam samo zato sto tog smera nema u NS-u. Imam par pitanja, pa ako nekoga ne bude mrzelo neka mi odgovori :D
1. Da li za prijemni treba istorija iz sve 4 godine srednje, ili samo zadnje dve?
2. Da li cemo dobiti neku zbirku sa pitanjima? ( mada i sama pretpostavljam da necemo :neutral: )
3. Da li neko zna koliko se ljudi prijavilo prosle godine?
Izvinjavam se na smaranju :rumenko:

samo zadnje dve :)
nema zbirke :) potrazi po temi ;)
a za tacan broj pogledaj na infostudu,oni vode statistiku i to dobru :)
:bye:

izbacio je celu oblast ili samo neke delove?

NE TREBA :

Sociologija kao nastavni predmet, str. 10.

Prirodna i društvena sredina, str. 46-47

Ekološko problemi savremenog društva, str. 58-59-60-61

Naselja - projekcija društva u prostoru, str. 88-89-90-91-92-93-94

Izazovi globalizacije: lice i naličje savremenog razvoja, str.117-118-119-120-121-122

Više i niže rase. Um divljih i civilizovanih naroda, str. 133

Jezik kao sredstvo komunikacije, str. 135-136

Odnos između znaka i simbola, str. 136-137

Standardni jezik, dijalekti i žargonski jezik, str. 137

Principi na kojima se gradi žargonski jezik, str. 138

Obred žrtvovanja, str. 149-150

Sve religije, počevši sa hrišćanstvom, od 160. do 182. strane, do Pojma moralne dužnosti, savesti i vrline

Umetnost, od 187. do 196. strane

Bitne odlike kiča, str. 201-202-203

Isključuju se takođe i sva vežbanja i literature sa strane.

Obrati pažnju na sledeće tabele:

strane: 14, 30, 40, 57, 107. Ostale tabele je isključio.

U okviru religija ostaje samo lekcija Odnos crkve i države na 175-176. strani, do Da li religija ima, ili nema budućnost?

Ne trebaju vjezbanja kao ni literature. Ovako je rekao na proslim pripremama, nadam se da je i na ovim ostalo tako. Ako moze da se javi neko da potvrdi.

Hmmm, zašto li sam se ja mučila sa slanjem privatnih poruka, kad sam lepo mogla sve ovde da postavim... Nego, nebitno.
Vezano za konkordat, jedino što sam našla u istoriji za četvrtu godinu je potpisivanje konkordata između pravoslavne i katoličke crkve, ali ništa o Vaseljenskoj patrijaršiji, stvarno ne mogu da se setim jesam li uopšte to negde pročitala.

Treba na upis da poneses> 1. prijavu na konkurs (kupuje se u skriptarnici fakulteta)
2. svedocanstva sva cetiri razreda zavrsene srednje skole (na uvid) - ORIGINAL
3. diplomu o zavrsnom, odnosno maturskom ispisu (na uvid) - ORIGINAL
4. fotokopije svedocanstva sva cetiri razreda zavrsene srednje skole i overenu fotokopiju diplome o polozenom zavrsnom, odnosno maturskom ispitu. - OVERENE
5. priznanicu o uplati za polaganje prijemnog ispita u iznosu od 4.500 dinara na ziro racun Fakulteta: 840-1838666-35; model: 97; poziv na broj 52080.

Ovo su informacije iz informatora.... Dakle, prijava za prijemni je 23, 24 i 25. juna od 10 - 13h u amfiteatru i slusaonici 1.

p.s. Koji smer upisujes? Da li si bio na pripremama... Mene zanima sociologija i srpski... Da li mozes da kazes ste je iz sociologije izbaceno? Pozz
au sto je komplikovano, diplomu i svedocanstva mi overe u skoli?uplatnica u posti? Upisujem medj. odnose nadam se, jel sada jasno sta se uci a sta ne? Hvala na info:D

Poslednja izmena:
NE TREBA :

Izazovi globalizacije: lice i naličje savremenog razvoja, str.117-118-119-120-121-122

Sve religije, počevši sa hrišćanstvom, od 160. do 182. strane, do Pojma moralne dužnosti, savesti i vrline

U okviru religija ostaje samo lekcija Odnos crkve i države na 175-176. strani, do Da li religija ima, ili nema budućnost?

Ne trebaju vjezbanja kao ni literature. Ovako je rekao na proslim pripremama, nadam se da je i na ovim ostalo tako. Ako moze da se javi neko da potvrdi.

Hvala!!!!!! :heart:

NE TREBA :

HVALA!!!!! NAJBOLJI STE, DA BOG DA SVI UPISALI FAX! I TO NA BUDZET! :D

p.s. Pise da izbacuje religije pocevsi od hriscanstva... Je l' to znaci da ostaju jevrejstvo i ovo ispred, ili sve izbacuje osim odnosa crkve i drzave? Pozzzzz

I da, sta su rekli za Ustav i prava gradjana? Je l' ima nesto da su posebno naglasili?

Back