FAKULTET POLITICKIH NAUKA

Pa narode da li se sprema prijemni,niko nista ne govori...Ja Sociologiju i Pravo jos nisam otvorila!A Istoriju iscitavam,i kad pomislim da znam,uzmem one testove s Pravnog i shvatim koliko ne znam...

ja sam zavrsila istoriju, a socio. i pravo bas kao i ti nisam otvorila. samo sto nisam pocela :dash: i ja sam se zabrinula za istoriju, kada sam videla testove sa pravnog faksa, ali profa mi je rekao da nama ne bi trebalo toliko da idu u detalje s obzirom da mi ucimo sve 4 godine, a njima su data pitanja tj. nama bi trebalo da bude ono glavno, ili bar ono oko glavnog :-) ja se nadam da ce tako biti. a osecam da ce me socio. dokrajciti.

30. juna nam je prijemni i bilo bi pozeljno da budes tamo kako bi nam davao objasnjenja u kom pravcu da se krecemo:rotf: nego, jel znas postoji li mogucnost promene smera?

ja sam zavrsila istoriju, a socio. i pravo bas kao i ti nisam otvorila. samo sto nisam pocela :dash: i ja sam se zabrinula za istoriju, kada sam videla testove sa pravnog faksa, ali profa mi je rekao da nama ne bi trebalo toliko da idu u detalje s obzirom da mi ucimo sve 4 godine, a njima su data pitanja tj. nama bi trebalo da bude ono glavno, ili bar ono oko glavnog :-) ja se nadam da ce tako biti. a osecam da ce me socio. dokrajciti.

30. juna nam je prijemni i bilo bi pozeljno da budes tamo kako bi nam davao objasnjenja u kom pravcu da se krecemo:rotf: nego, jel znas postoji li mogucnost promene smera?
Ne bi trebalo preterano da detaljisu sa istorijom, ali uzmite taj soc. za ozbiljno, mnogi su se tu syebali! [ukljucujuci i mene] :mrgreen: :!:
Eh, nemam obaveza 30. imam tek sutradan - ispit iz savremene politicke ekonomije! Snaci cete se! Mali je to fakultet, a imas natpis kod svake slusaonice tako da tesko da moze doci do zabune, ali ako vam bas trebam... :)
Smer bi trebalo da moze da se promeni, ali nemoj me drzati za rec nisam 100% siguran! Verovatno treba da ispunis neke kriterijume, tipa da ocistis godinu sa prosekom iznad 8 ili tako nesto!

Pa bilo bi kul da nije onoliko detaljno...A sto se tice Sociologije,kazu da treba da se uce i neke tabele,kakve tabele nemam pojma,videcu kad stignem dotle...ako stignem:)Ne znam,ne znam...ali panika hvata polako,sad ce to..
Treba tabele! Nemojte da ste plachipiccke, sedite jos nedelju-dve, navikavajte se...xaxaxa! :twisted:

E to se i ja pitam. Isto idem na pripreme sledece nedelje i ne znam koliko moze da koristi, ali opet, sigurno nije na odmet, jel? U krajnjem slucaju, upoznas buduce kolege ;) I verovatno ce biti puno ljudi, posto sam cula da je tako bilo i u prvom krugu priprema

pa jesu pripreme korisne..ali ono...ustav ako vam bude onaj sa crnom kososm,ne secam se imena-bolje ponesite ukrstenice ili neku zanimaciju...ima da predaje....a sociologiju kod cupica-ima da se naslusate o tome kakvu vrednost sto moze imati za stolara,hemicara ili mladi par koji je prvi put na stolu...da,da,da :P:P:D
i takoc,a nekome koriste,nekome ne..u prvom krugu je bilo pola pola....zavisi..ali u principu-valjaju dosta...i skontas kakva su pitanja i ne detaljise se iz istorije..to spremanje po pravnom je malo bzvz jer nije isto....oni idu u to ko je kome bio pradeda pa njegov komsija....a nije tako ovde...
inace,moj stari nick je bio Guarana666,al ne mogu da se ulogujem,baguje nesto...pozzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
i moze da se prebacuje al ima neki uslov sa ocenama....i neka razlika se polaze...

Ustav vam drze prof. Vujacic i asistent Vladimir Pavicevic, ako je verovati informacijama sa sajta. Oni su doyaya, trebalo bi da vam bude zanimljivo...
Ali istorijaaaa... LJubinka Trgovcevic! :eek: joj...nek vam je sa srecom! :lol:

pozdrav Gurabano!!! ;)

Hvala vam puno! U sustini nemam sta da izgubim tako da ne moze biti lose ako se provede tamo nekoliko dana. Btw iz koje knjige spremate ustav? Ja sam pocela iz ove najnovije i toliko je zamrsena da ne mogu nikako da se snadjem. Starije izdanje je bilo znatno lakse.

zdravoo ljudi..evo javlja vam se jedna studetkinja novinarstva politickih nauka II godina:)

ne znma vise koji pametni savet da vam dam, ali sociologiju i ustav naucite od korice do korice, tj. vise obratite paznju na neke sitne detalje u fusnotama , nego na definicije....

ako imate nekih pitanja pisite..odoh da spremam ispit..smor

Back