Facebook

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/179931/Pedofil-vreba-devojcice-na-Fejsbuku

Za sve one koji ne žele da vaspitavaju decu pod staklenim zvonom i koji su se ovde isčuđavali i pitali zašto je FB opasan za decu!!!

Мене је, кад сам имала 15, напао манијак на улици, у 8 увече. :(Можда је требало да ми родитељи забране кретање улицама да би ме сачували јер је ходање улицом опсано за децу? ;):lol:

pesma koja opisuje ljude koji vole klinke :D

mislim da komsije misle da sam pedofil,
tripcina jer brate svako od njih ****' bi,

...

svi ti roditelji hoce da me tuze brate,
sva ta deca hoce da se druze brate,
pa mi kaze: gde si,sta radis,
posle 2 min mi kaze nemoj da ga vadis

:think:

Uopste ne vidim oko cega se dize pomama kod famouznog Facebook-a. Imam nalog, i nikad u zivotu nisam naleteo na seksualni ili agresivni sadrzaj.
A nalog imam vec oko godinu dana.

Treba se znati cuvati. Nije kriv Facebook sto roditelji ne vaspitaju decu valjano. Mene i moju sestru je mama ucila da nikad "ne ulazimo u kola sa nekim zbog cokolade" (banalan primer) isl.. i eto do sad nit smo imali agresivnih ispada, nit da je bilo, nebi se odazvali istim.

Ko je jos lud da se sastaje sa nekim batom, kom ni pravo ime ne znas, kamoli da li mu je slika prava.

Uopste ne vidim oko cega se dize pomama kod famouznog Facebook-a. Imam nalog, i nikad u zivotu nisam naleteo na seksualni ili agresivni sadrzaj.
A nalog imam vec oko godinu dana.

Treba se znati cuvati. Nije kriv Facebook sto roditelji ne vaspitaju decu valjano. Mene i moju sestru je mama ucila da nikad "ne ulazimo u kola sa nekim zbog cokolade" (banalan primer) isl.. i eto do sad nit smo imali agresivnih ispada, nit da je bilo, nebi se odazvali istim.

Ko je jos lud da se sastaje sa nekim batom, kom ni pravo ime ne znas, kamoli da li mu je slika prava.

Mozda jednostavno nisi dovoljno simpatican decacic....

Ima svakakvih svuda. Treba da se zna da je vecina stvari koja se iznese na Internetu dostupna skoro svima i da se obrati paznja gde se i sta prica. Bolesnika ima svuda i treba ljudi da nauce da se cuvaju.

upravo udjoh na komsinicin profil ( 94to god.)
prvi set fotograjija- crni cipkani ves i muska kosulja poluzakopcana..poza milion..lajkova jos vise
drugi set fotografija-crne mrezaste strample u kombinaciji sa jednodjelnim crnim kupacim..
sve slikano na bracnom krevetu..
Inace mi djeluje kao prosjecna srednjoskolka, povucena, mirna..
Gospode Boze.
Obratite paznju na profile vase djece ako ih imate molim vas!

Мене је, кад сам имала 15, напао манијак на улици, у 8 увече. :(Можда је требало да ми родитељи забране кретање улицама да би ме сачували јер је ходање улицом опсано за децу? ;):lol:

Ne mozes spreciti dete od 15 godina da izadje na ulicu!!! Detetu od 15 godina je mesto na ulici. Detetu od 14,13,12,11,10.9 itd. godina nije mesto na FB-u a potvrdu dobijete kad probate da otvorite profil deci od 14 godina (i naravno, mladjoj od 14 godina)! Postoji zabrana!!!
Mislim, OK je...vidim da necu ja ovde nikome promeniti stav da svom detetu zatvori profil. A kad se desi ono najgore kao sto se skoro desilo, onda cemo svi zajedno da krivimo zemlju Srbiju i politicare! Jer tako je najlakse! Krivica nikada nije nasa, uvek je tudja!

koliko god bili rigidni i legalitetni nema 14godišnjaka koji nema fb, a to je slučaj i sa 90 posto mlađih i do 8 godina maltene, srećom većina tih. manijaka i mantilara su onlajn dr.kadžije bez muda i kičme

upravo udjoh na komsinicin profil ( 94to god.)
prvi set fotograjija- crni cipkani ves i muska kosulja poluzakopcana..poza milion..lajkova jos vise

drugi set fotografija-crne mrezaste strample u kombinaciji sa jednodjelnim crnim kupacim..
sve slikano na bracnom krevetu..
Inace mi djeluje kao prosjecna srednjoskolka, povucena, mirna..
Gospode Boze.

Obratite paznju na profile vase djece ako ih imate molim vas!
Kako se ljudi primaju...Ne mogu da se suzdrže ni u čemu:neutral:

Druga priroda;)

Kako se ljudi primaju...Ne mogu da se suzdrže ni u čemu:neutral:

Druga priroda;)

zasto da se suzdrzim sa 24god koja imam profil da ne zavirim u slike 16godisnje djevojcice kojoj dva puta sedmicno drzim instrukcije iz hemije i engleskog, svaki dan slusam njene ljubavne zgode i nezgode, price o momcima..:think:
ne vidim tvoj razlog citiranja mog posta kad vec nemas apsolutno nista korisno da dodas na temu.:neutral:
razlog mog pisanja na ovoj temi je da skrenem ljudima paznju da zavire u profile svoje djece a ne puko izigravanje "suzdrzanog" kao ti :roll:

Ne mozes spreciti dete od 15 godina da izadje na ulicu!!! Detetu od 15 godina je mesto na ulici. Detetu od 14,13,12,11,10.9 itd. godina nije mesto na FB-u a potvrdu dobijete kad probate da otvorite profil deci od 14 godina (i naravno, mladjoj od 14 godina)! Postoji zabrana!!!
Mislim, OK je...vidim da necu ja ovde nikome promeniti stav da svom detetu zatvori profil. A kad se desi ono najgore kao sto se skoro desilo, onda cemo svi zajedno da krivimo zemlju Srbiju i politicare! Jer tako je najlakse! Krivica nikada nije nasa, uvek je tudja!

А зашто мислиш да су улице безбедније од фејса? :confused: а на улицама има мање опасности за дете него на фејсу?

Да ли је поента да децу држимо под стакленим звоном и да сва зла склањамо из њиховог видокруга, или да оспособимо децу да функционишу у друштву у којем живе, да препознају зло и да адекватно реагују?

А зашто мислиш да су улице безбедније од фејса? :confused: а на улицама има мање опасности за дете него на фејсу?

Да ли је поента да децу држимо под стакленим звоном и да сва зла склањамо из њиховог видокруга, или да оспособимо децу да функционишу у друштву у којем живе, да препознају зло и да адекватно реагују?

Nije i ja se u potpunosti slazem.
Na nasu nesrecu zivimo u svetu gde je sve postalo opasno i jedini nacin da decu zastitimo onoliko koliko je u nasoj moci moguce je da ih upoznamo sa svim opasnostima koje ih vrebaju i na internetu i van njega.Zabranom se nikad nista nije postiglo na dugorocne staze tako da je braniti deci upotrebu interneta bez nekog efekta jer deca sto naume to ce i uraditi pre ili kasnije.
Na nama je da ih naucimo kako da se zastite i u zavisnosti koliko godina imaju da ih kontrolisemo.

Evo sta sam danas cula od jedne majke u vezi tog famoznog facebooka.
Elem tri decaka koji su najzivahniji(blaze receno) u odeljenju u kojem ide i moj sin, su napravili grupu za neku decu iz istog odeljenja sa njihovim imenima i prezimenima i pored nadimak koji su oni eto bili slobodni da smisle.
U svakom slucaju i to nije toliko strasno da nisu jednom detetu isto tako otvorili grupu, da napomenem bez znanje tog deteta , to su kao klanovi , sto znaci da tu decu ne gotive, i malom stave sliku njegovu a na slici krv kao razlivena.Tu sam bila u soku, ne bitno sto se ne radi o mom detetu , ali sam se zgranula, jer to dete jos uvek ne zna.Ta grupa se i ne vidi vec samo ko je dobio pozivnicu za tu grupu moze videti.Dve majke su videle jer njihova deca dobile poziv da se uclane, ja sam jos uvek u soku jednostavno ne mogu verovati sta im sve nece pasti na pamet.Ipak su to deca uzrasta od 10 godina.

skoro sam čula ženu koja kaže da je hodala na prstima po kući,jer joj ćerka spava,iako je prošlo podne,na pitanje druge 'pa jel' izlazila negde ili je učila te sada spava' majka je sa nekim ponosnim prizvukom rekla 'legla je u 4h jutros,bila je na fejsu'
strasno!
mislim da je taj fejs jedno veliko zlo.

skoro sam čula ženu koja kaže da je hodala na prstima po kući,jer joj ćerka spava,iako je prošlo podne,na pitanje druge 'pa jel' izlazila negde ili je učila te sada spava' majka je sa nekim ponosnim prizvukom rekla 'legla je u 4h jutros,bila je na fejsu'
strasno!

Јес, много је боље бити на форуму до 4 ујутру, него на фејсу....:mrgreen:

Moja deca koriste svaki slobodan trenutak da provedu na fejsbuku. Ispocetka sam pratila sta rade a sada vise ne (nedoslednost je odlika svih losih roditelja :( )
Mozda gresim ali mislim da su sasvim dovoljno upoznati sa opasnostima koje se mogu naci i na internetu i u zivotu. Mislim da su zreli da procene sta smeju a sta ne. Doduse kad god sam zavirila primetila sam da kontaktiraju uglavnom sa decom iz skole i poznanicima.

Meni ne dopustaju da se registrujem, valjda ih blam da "izlazimo" na ista mesta. Ocu su dozvolili ali samo pod laznim imenom, tek toliko da moze da igra poker. :)

ja sam se sinoc bas sokirala kad sam videla da jedan decak od sedam godina ima svoj profil....sokirala sam se jer je malo stariji od mog sina kojeg apsolutno jos ne interesuje niti net niti komp....jos i na mene galami jer mu se cini da sam previse na netu :lol:

i sad se ja pitam, sta mu rade one dve sestre od 25/6 godina??? one su mu najverovatnije i otvorile profil i ne znam iz kog razloga......

strasno!

...онда се често запитам, како заправо, изгледа ментални склоп неких људи.. :think:

strasno!

satanizujete FB nepotrebno...
da nema FB-a, oni koji se lako 'navlace' bi svoje vreme trosili na druge 'navlake'...

dobro je da FB-a ima, a kako ce ga ljudi koristiti je na njima samima.
nije problem u FB-u, problem je u individuama i nacinu na koji ga koriste...

Poslednja izmena:
meni je strasno to sto tako mladi ljudi `izlaze` na net/fejs i provode toliko vremena

Pa tako ti je to danas.....ajd meni posao vezan za komp i net pa hteo ne hteo moram pola dana da provedem uz isti....mada mi se vec smucio.....dok recimo gledam klinku od sestre....na tom fejsu visi non-stop...letos na raspustu..ustane ujutro..odmah pali kom i pravac fejs....i tu visi do 18h uvece i onda izadje napolje.....i tako napolju 30 stepeni ,lepo vreme....a oni sede ispred kompa drustvo koje i ovako zivi u istom kraju,dvoristu....i dopisuju se umesto da izadju napolje pa mogu tako da lepo pricaju .....Al tako ti to...nacin zivota se menja....kao sto se menja moda i sve druge stvari...

Back