Facebook

ne, stvarno, te bi informacije trebali zastiti
a ako vec hoce da je nesto javno, neka ostave da su ocjene javne :D

mada, kada razmislis, koliko se samo informacija ostavlja okolo, ima li uopste poente ista

tacno zamišljam. potencijalni napadač pristupa mom profilu. saznaje na kom sam fakultetu i koje godine sam upisao. kreće da me traži predavanjima III godine među stotinama studenata. fail. loše je izračunao. prelazi na drugu godinu. fail. ja ne idem na predavanja. reši da proba na vežbama. kuca redom brojeve indeksa od 1 do 1500. nadje gde sam na vežbama. bdi svaki termin oko slušaonice, dok se ja ne nakanim da dođem na vežbe. ulovio je žrtvu. prati me do stana. uvuče se kao majstor za kablovsku. siluje me i zaklolje.

Mislim da sam gledao nešto slično u epizodi CSI Las Vegas.

Moje dete je cesto na FB, ne kaci slike, ima normalan broj prijatelja, dopisuje se, cetuje s njima... Uopste nemam problema s tim sto je na FB. Mislim da je osnovni problem sto 90% roditelja nema nalog an FB pa ne zna ni kako da zastiti decu na javnim merezama.

Pa kako ocekivati da isprate dete i da ga "spijuniraju" kad je dete po svom poznavanju racunara u poredjenju sa roditeljima pravi mali "haker ....

i šta tu fali? mislim to je manje više nezaobilazan sistem, država nam je grand parada-reality sow-lutrija, ako ste dete vaspitali do 7. godine nema brige, ako niste onda ih gledajte dopičene na fejsu, a fejseri su najmanji problem, te sa 5000 prijatelja i 1000 slika iz kupatila uglavnom gule astal ispod monitora i glume ludilo a vamo su duplo gole; ove što vam glume kaluđerice kući i nameštaju šiške za matorce, te su udaraljke...

A ti si sigurno u opasnom tripu da se devojke dele na fejserke i udaraljke i da nema normalnih...z:hm:z:mrgreen:

Мислим да није необично видети гологузе рибе по фејсу, нити напичене клинце са кајлама и пластичним пиштољима... ту се углавном види какав је ко, ко је у приватном животу полуго - таква му је и слика на профилу. Због свакојаких кретена сам и избрисала налог тамо - фб је ионако глупост.

m bzvz
poenta je u tome što ne mora da si učlanjen na fb da bi bio izložen opasnosti
koliko ljudi stavlja naše slike tamo bez našeg znanja i dozvole? neko ko se slikao sa nama i hoće da pokaže sliku na fb
samo jebnog dana ono kao vidiš svoju sliku na bilbordu a para za raklamu nigde...

m bzvz
poenta je u tome što ne mora da si učlanjen na fb da bi bio izložen opasnosti
koliko ljudi stavlja naše slike tamo bez našeg znanja i dozvole? neko ko se slikao sa nama i hoće da pokaže sliku na fb
samo jebnog dana ono kao vidiš svoju sliku na bilbordu a para za raklamu nigde...

Ja sam ovo doziveo..Naime slika mene i moja 2 druga neki decko iz Grcke,Nikos,je*em li ga u ime....Ja sedeo sa prijateljima i kao aj da nazdravimo..Ja naravno zauzeo pozu na kraju,ona manekenska poza z:lol: ..I drzimo naravno koktele..Kad ono zove mene drug jedan dan..Ja reko sta je ***??..Kaze on pogledaj sta se desilo..Kad ono on oznacio mene na slikama sa mog starog profila (na koji odem jednom u mesec dana)..Necu sada da pisem svoja imena i imena prijatelja..A nazivi koktela Orgazam NO 1,Orgazam NO 2,Orgazam NO 3. z:shock: z:shock: z:shock: ....A glupavi Grci se napalili pa komentarisu li komentarisu..Vise nikog ne prihvatam na novi profil..Kakvih sve kretena ima na internetu,boze me sacuvaj..Toliko o tome

Ne znam da li postiji tema,ako postoji izvin'te:D
Ovde se ne postavlja pitanje da li imate profil na Facebooku,sta mislite o istom,itd...
Pitam da li Vasa deca imaju facebook?
Da li im branite da se na taj nacin druze sa ljudima?Protiv internet komunikacije nemam nista,kao sto se da primetiti;)Ali ipak,na forumima postoji neka doza diskrecije-tamo je po meni,sve na izvol'te-fotkice,prijatelji,dopisivanja,kojekakvi statusi:confused:
Uglavnom se zna ko u koju skolu ide,ko koje klubove voli....Meni se to ni malo ne svidja.
Ova nasa je zaljubljena u facebook.Ne mogu da joj branim da kaci slike,dopisuje se-kada to SVI rade.Zasto samo ona ne?
Sta vi mislite o tome?Brinete li da neki pacenik moze u gradu da ih prepozna,izvuce iz konteksta informacije gde izlaze,gde ih moze sresti..a raznih opsesivnih ludaka ima...
Malo sam oduzila-ali razumite me,dugo sam vec u dilemi:roll:

Svakako da moze biti opasno,ali neka bira prijatelje kako na facebook-u tako i u zivotu.......ali ja sam za face moze biti bas zabavno.z:)

zato sto se polozaj davaoca dijagnoze isuvise cesto zloupotrebljava, i dok ti fejkovani ljudi lade jaja (pardon my french)
na drugoj strani su oni kojima stvarno treba pomoc ali je nemaju

imam profil na fb..ima ga i moje dete..
jedna drugoj smo na listi prijatelja..ja imam nekih 170, ona 490..
ja broj svojih stalno redukujem, ona povecava...i nisu joj na listi filipinci i tajlandjani..

ima ona moju sifru, imam i ja njenu..
i ni jedna ne zloupotrebljava pass..par puta nisam bila pri netu, a trabalo je da procitam pristigle poruke..na listi su mi i poslovni partneri..

i ne mislim da je fb los..
naprotiv..
u info na face su mi svi podaci..br mobilnog..posao kojim se bavim..firme koje sam registrovala..sve..

U poslednje vreme sam primetio jedan zanimljiv fenomen a to je da roditelji otvaraju svojoj deci koja imaju ispod 14 godina profile na FB-u, iako to FB kao sajt ne dozvoljava. Moje pitanje za takve roditelje (ako ih ima) je: ZAŠTOOOOO :roll: to rade i da li misle da je ta zabrana stavljena tek onako, radi reda?

Mislim da je, kad je rekao "manje od 14 godina", mislio na one koji otvaraju naloge bebama ne bi li kacili njihove slike.
Ima i onih koji stave dete od godinu dana u krilo, pa ga puste da kuca na tastaturi, pa mu na zidu iskoci nesto kao:
khibgfowabgfpgbnrpo ggurdb zvn
To im je iz nekog razloga simpaticno. :roll:

А зашто мислиш да то раде родитељи и да деца до 14 година то не могу сама? ;)

Kada deca pokušaju da otvore sama, dobiju poruku da im nije dozvoljeno (na engleskom) koju naravno ne razumeju. Tad nastupaju roditelji i rešavaju problem!!! Osim toga, da li ti misliš da ta deca umeju da se snađu da postave slike, klipove ili šta već...??? Eto zato ne mogu sama.

Poslednja izmena:

Back