Facebook

velllja.jpg

Velja Čuturica :lol:

da li samo ako deaktiviram i iskljucim ceo profil , dali samo tako je moguce da ,onom SA druge strane ,,se ne prijavljuje nasa prepiska_ ili postoji neki drugi nacin_?
imam jednog prijatelja koji je deaktivirao jedan svoj profil,i moja komunikacija sa tim profilom ,,apsolutno ne postoji,,nista sto smo pisali ikad,

Iako se deaktivira profil prepiska i dalje ostaje, s tim da ne piše ime korisnika već "Fejsbuk korisnik"!

Ima jedna "fora" da ne kazem fb "bug" kako uspeti da vam FB "izbrise sve poruke iz inboxa sa svima, sve sto ste pisali bilo gde i sl.... Fakticki FB ne brise, sam FB ima, ali FB uradi nesto sto blokira bilo koga da vidi bilo koju prepisku sa vama.

Evo kako izvesti tu foru - Ako vec niste slali FB-u svoju licnu kartu za identifikaciju imena (jer vas neko prijavio da imate fake ime, pokusaj hakovanja, ili neki prekrsaj), ovo cete moci uraditi. Ukoliko ste vec slali dokumente o vama (licna, pasos, vozacka i sl) onda ne verujem da cete moci ali pokusajte.

U cemu je fora? Fora je da naterate FB da vam zakljuca account. Ako ste imali profil sa umetnickim imenima, i ne zelite taj profil vise, a voleli biste da nestanu komunikacije iz inboxa sa svima, potrebno je da sami sebe isprijavljujete sa drugih profila koje mozete napraviti, ili terajte prijatelje da vas isprijavljuju pod opcijom "lazno ime". Nekada se akcije FB-a oglase sa 12 sati a nekada za nekoliko dana, pa cak i neku nedelju.

Stavite namerno neko fake ime, prepoznatljivo iz aviona, i stavite neke slike za profilnu, tipa poznatih zvezdi ili bilo cega samo ne sebe.
FB ce onda traziti da potvrdite identitet, ili ce vas terati da promenite ime prvi put. Ako vas tera da promenite ime prvi put, promenite i opet stavite neko ludo ime, i ponovite ceo postupak samoprijavljivanja sebe za "fake name".

Sledeci put FB vas nece terati da promenite ime, jer smatra da nije pravo, vec ce vas automatski zakljucati i traziti da posaljete ID da bi ste identifikovali vase ime i identitet.
I to je to - nemojte im slati nista (jer po zakonu nemaju prava da traze nase licne dokumente, nemaju cak ni prava prodavci kada reklamiramo proizvod pa traze JMBG, a kamoli ovi sto samo sakupljaju podatke o ljudima pa prodaju trecim stranama).
Posto im nista necete poslati vas account ostace tako zakljucan, a vase poruke u inboxu, ljudi sa kojima ste se dopisivali ce videti zamenjene rozim pravougaonicima u kojima ce pisati nesto kao "Ovaj korisnik/profil je zakljucan do daljeg, jer se utvrdjuje identitet osobe bla bla bla". Tako nesto, nisam bas tacno rekao, ali nije ni bitno, bitno je da ce umesto onoga sto ste vi pisali uvek po default-u da pise ova poruka, dok ono sto je neko vama pisao i dalje ostaje vidljivo u inboxu.

Ovo sve nestaje kada osoba posalje ID i identifikuju je, a ako to ne zeli da uradi ( sto vi necete namerno uraditi zbog plana) trebalo bi da ostane account tako umrznut "vecno".

Eto, nije neki bug, ali ono, moze se iskoristiti bas za to sto si pitala - indirektno "obrisati sve sto ste pisali u inboxu" odn prekriti nekim nalepljenim FB default porukama preko svakog vaseg komentara.

Imam jedno pitanje, kako da odredjenog korisnika blokiram tako da mi ne izlaze njegove slike ?

Dakle samo to, da njegove slike ne izlaze na mom zidu, sve drugo da bude normalno (da vidim kad je online, da mozemo da cetujemo itd)

Jer ta osoba bas izbacuje previse slika i smara mnogo

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanje, kako da odredjenog korisnika blokiram tako da mi ne izlaze njegove slike ?

Dakle samo to, da njegove slike ne izlaze na mom zidu, sve drugo da bude normalno (da vidim kad je online, da mozemo da cetujemo itd)

Jer ta osoba bas izbacuje previse slika i smara mnogo

Odes na profil tog korisnika i odaberes opciju da neces vise da pratis tu osobu. U tom slucaju ti nece izbacivati objave te osobe na pocetnoj stranici.

A kako da ugasim obavestenja od prijatelja kada nesto dele. Ja te prijatelje ni ne pratim a stize mi obavestenje kad nesto podele,to samo nesto pocelo pre 4 dana a pre nije slao obavestenja kad neko nesto deli ( i nisam nista cackao po podesavanjima)

Facebook farba profilne slike u boje francuske zastave

Nakon serije terorističkih napada tokom kojih je nastradalo 127 osoba, društvena mreža Facebook aktivirala je opciju farbanja profilne slike u boje francuske zastave u znak solidarnosti sa građanima Francuske.

Foto: mkhmarketing / Flickr.com Nakon aktiviranja opcije 'Safety check feature' putem koje građani Pariza mogu da jave porodici i prijateljima da su dobro, Facebook je još jednim gestom pokazao građanima Francuske da stoji uz njih.

U znak solidarnosti sa građanima Francuske, sada je moguće obojiti profilnu fotografiju u boje francuske zastave.

Nedugo nakon saopštenja vesti o napadu, izvršni direktor i suosnivač Facebooka saopštio je na svojoj stranici da “su njegove misli večeras sa svima u Parizu”.

“Za nasilje nalik ovom ne treba da bude mesta ni u jednom gradu ili državi sveta”, rekao je Zakerberg.

Da biste aktivirali novu opciju, sve što je potrebno da uradite jeste da odete na profilnu sliku nekog od vaših prijatelja koja je već obojena u plavu, belu i crvenu boju, i kliknete da dugme ‘Try it’ koje se nalazi u donjem desnom uglu.

Facebook će vam zatim ponuditi opciju da odaberete povod – Francuska je trenutno jedina na listi – i prlagodite svoju profilnu sliku promenom njene veličine i repozicioniranjem ispod francuske trobojke.

Koristite padajući meni da odaberete koliko dugo želite da ova promena traje, a onda napokon kliknite na 'Use as profile picture' i Facebook će automatski uneti izmene u sliku.

http://www.b92.net/tehnopolis/internet.php?yyyy=2015&mm=11&nav_id=1063144

Sledeća stvar mi nije jasna (jel može neko ko zna rešenje da mi pošalje privatnu poruku, pošto retko gledam ovu temu)

Kako nekim osobama ne mogu više da šaljem zahtev za prijateljstvo (a nisu me zablokirale) a imamo po nekoliko zajedničkih prijatelja. Mogu samo da im pošaljem poruku, da vidim ono što su stavili na zid, ali nismo prijatelji i ne mogu da ih dodam za prijatelje.

Kad sam probao za sebe tu opciju da nadjem nisam uspeo. Možeš da ograničiš da ti zahtev mogu slati prijatelji prijatelja ili svako (ne mogu nikome pojedinačno zabraniti da mi šalje zahtev za prijateljsvo, jedino da zablokiram. Ponavljam, niko me nije zablokirao, samo ne mogu više da šaljem zahtev za prijateljstvo nekim osobama)

Kad udjem preko profila druga na neke od tih ljudi (koji su stavili zabranu da im ne mogu slati zahtev za prijateljstvo) on može da im šalje zahtev za prijateljstvo, ali ja preko svog profila ne mogu

pozdrav :) Imam problem,pa ako neko moze da mi pomogne? Hocu da budem admin na page stranici mog momka,ali on ne vidi moj lajk niti sher na svojoj stranici tako da mi ne moze poslati zahtjev.? zna ki neko sta sam ja uradila da on to ne vidi? hitno

Od jutros mi je face ovakav

0 Messages
Mark All Read · New Message
RecentMessage Requests

See All
1 Notifications
Notifications

Mark All as Read · Settings
Notifications

U cemu je problem?
I kako da to resim?

Zanimljivo da je već dva puta, juče i danas, neko iz Novog Pazara pokušao da se uloguje na moj profil. Iz tog razloga fejsbuk je tražio da promenim šifru što sam oba puta učinio. E sad, zanima me da li lice koje pokušava da se uloguje mora da zna moj email da bi meni iz fejsa stiglo upozorenje? Pretpostavljam da je odgovor potvrdan jer ne vidim kako bi drugačije mogao da pikira baš moj profil. Ne znam da li na fejsu mogu da promenim mejl kojim se ulogujem da ne bih morao svaki dan da menjam šifru ako dotični online terorista ovako nastavi.

Back