F ODELJENJE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ola :brus:
izvinjavam se sto updam ovako ko mace s tavan al imam problem pa ne znam dal da otvorim temu il prosto ovde, posto je jedno pitanje i odgovor

radi se o tome da u mom kraju postoji copor pasa, znam i kako izgledaju, koji non strop kolju macke koje zateknu na ulici
uvek je negde oko 3 nocu, i to se desava vec jedno vise od godinu dana
ja to vise ne mogu da podnesem, bukvalno ni pshicki, prvi put kad sam videla sta rade dobila sam blazi nervni slom tela keva me vodi u hitnu, nisam mogla nista da uradim sa prozora a dok sam sisla vec je bilo gotovo
jednom sam uspela da spasim jednu macu na vreme sam izletela i oterala dzukele
nocas medjutim probudio me je ponovo poznati zvuk ali kasno vec se culo da su je se docepali, samo sam zapusila usi i nastavila da lezim dok ne prodje, posle ustala i vrtela se sat vremena da se smirim
znaci prekipelo mi je i ne mogu vise
kolko god da volim sve zivotinje ocu da se ovo zaustavi
da napomenem nije u pitanju nikakv lanac ishrane oni ubijaju iz cistog zadovoljstva (i verovatno se tu radi i o teritorijalnoj borbi) jer kad je zadave oni je ostave i odu dalje u pohode
ocu da ih se resim :evil::evil:
da ih trujem ne mogu ne znam de su u svakom momentu i ima ih preko pet al ne znam tacan broj jedinki u coporu, niti smem da bacim mamce ko zna koja bi zivotinja to pojela
sad ako se neko javi i kaze kako mozes da razmisljas o ubijanju, pa lepo mogu, jer te zveri nisu normalne, da ubijaju jer su gladni kolko god mi je tesko shvatila bih i ne bih reagovala, ovako posto je u pitanju izivljavanje necu da trpim vise, pa nemam ni ja zivce od kanapa....evo i sad se tresem dok ovo kucam
mislim da bi bilo najbolje da prijavim nekome da dodju i da ih pokupe il sta god
da li to postoji u ovom nasem gradu....u pitanju je bg, stari grad opstina
znaci nesto ko sinteri, ili azil, ili sta god samo da vise ne patroliraju ovim krajem, ili bilo kojim, POBISE SVE MACKE PO KRAJU BUKVALNO

znaci treba mi informacija ko se zove u ovakvim slucajevima?

Poslednja izmena:
Šinteri.

Razumem o čemu pričaš.
Kao i kod ljudi, i kod pasa postoje različiti karakteri.
Kao i ljudi, i psi imaju vodju koji komanduje i svojom snagom i karakterom daje osnovnu crtu čoporu. Ostale jedinke prate vodju. U ovom slučaju radi se o nepotrebnoj agresivnosti nad mačkama.....ali, da li samo nad njima? Ako agresivnost postoji, a postoji, pitanje je samo kad će agresija biti primenjena na nekom drugom a ne samo na mačkama, jer agresivnost se nikako agresivnošću ne leči, već samo pojačava. Ona nije suzbijana, eskalirala je i sad je nemoguće zaustaviti je.
Ti psi nisu za azil, isuviše su napadni.

Poslednja izmena:
Dobro jutro :kafa:
Kupila sam malo cveća za oko fontane, bele begonijice i jednu belu, prelepu perenu koja že da visi :zaljubljena:......rupa pored fontane opet iskopana i još jedna pored belog jorgovana...:evil:....kad sam rekla jutros aaaaaaaaaaaaaaa.....pobegoše :rotf:....gospodin nije smeo da dodje na doručak.....pozovem jednom, drugi put...nećeš? ok......sklonim..:manikir: Mara je jela :rotf:....kamenje na mestu.....idem posle posla u rasadnik Marković, a ima još jedan na Ledinama, da kupim dve polegle ptuje i zasadim oko fontane....ne mogu da gledam to ruglo oko nje jer su sve živo ugazili i izeli :evil:...pa će se ćeramo :manikir:

Šinteri.

Razumem o čemu pričaš.
Kao i ljudi, i psi imaju vodju koji komanduje i svojom snagom i karakterom daje osnovnu crtu čoporu. Ostale jedinke prate vodju. U ovom slučaju radi se o nepotrebnoj agresivnosti nad mačkama.....ali, da li samo nad njima? Ako agresivnost postoji, a postoji, pitanje je samo kad će agresija biti primenjena na nekom drugom a ne samo na mačkama, jer agresivnost se nikako agresivnošću ne leči, već samo pojačava. Ona nije suzbijana, eskalirala je i sad je nemoguće zaustaviti je.

znaci ima sinterska sluzba i dalje?
mislila sam da je ukinuto
hvala ti puno :cmok:
sad cu da proguglam, onoliko koliko mi mob dozvoljava (:roll:)

Prošle zime smo mi ovde u Zavodu imali problema sa lutalicama..znaš da su svako jutro po nekog gricnuli ..pogotovu one koji su dolazili malo ranije u odnosu na ostatak nas zaposlenih.. Daklem svaki dan smo ih zvali--I oni svaki dan dolazili i odnosili po jednog.. Onog opasnog su gađali i tek kad su ga uspavali odneli ga.. Deo čopora je ostao ali oni više nisu pravili probleme..

Prošle zime smo mi ovde u Zavodu imali problema sa lutalicama..znaš da su svako jutro po nekog gricnuli ..pogotovu one koji su dolazili malo ranije u odnosu na ostatak nas zaposlenih.. Daklem svaki dan smo ih zvali--I oni svaki dan dolazili i odnosili po jednog.. Onog opasnog su gađali i tek kad su ga uspavali odneli ga.. Deo čopora je ostao ali oni više nisu pravili probleme..

Znam za to. To i pričam. Sve je u vodji čopora i par jakih, mladih oko njega. Ostali su samo sledbenici.

Smočila......maki oprao fontanu, zamenio vodu, ja povadila sve kamenčiće i sad lepo naredjala, njima zaklonila kablove da se ne vide.....od 4 sijalice dve ne rade......pitati majstor Mrkija, on je ekspert za elektriku :lol:.....i kamenje iz fontane koje stalno vadi i raznosi po avliji kojekuda.......ako li mi povadi ono kamenje, di sam se sat trtila, d izvinete, naglavačke da poredjam.....ima ga ubijem na licino mesto :evil:

Ja sinoc imala slican problem. Smocila mack na kraju. On video da su deca ceo dan bila srecna zbog necega u bazenu i posto je kao i svaka macka radoznao, morao da vidi sta je bio uzrok njihove srece i skocio sa sve kandzama na onaj napumpani obruc na vrhu bazena! :eek: Srecom (njegovom) ima slabije kandze od vrana pa nema stete. Uglavnom, u'vatim ja njega onda za kozu na vratu i uvalim ga u vodu do brade. Ovaj put radoznalost nije ubila macku al' zamalo i to da bude!:dash:

Figurativno..ne radi ništa..sem što prlja suđe i pravi lom po kući :lol:

Posalji je na letovanje? Poslednje slobodno leto u zivotu i te fore?

Šinteri.

Razumem o čemu pričaš.

Rekoh i Metlici u reputaciji, moj ujak tako za svojim haskijem sklanjao macke kad ih izlomi i baci, tako i moju Zazu sklonio. Pas izujedao masu ljudi, ja jos imam oziljak od njega. Na kraju zbog agresivnosti i uspavan.

bilo nekih prica, ne znam koko je tacno

imam slab net, preko mobilnog, i tesko mi otvara sajtove, jel to ovo? http://www.veterinabeograd.rs/index.php?page_id=429&lang=srpski
il moram jos da guglam :roll:

Jeste, Veterina Beograd.

Bas tako, najcesce je dovoljno skloniti vodju copora.

I dobar vam dan zelim. Mnooogo sam zedna, ne znam sta mi je.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back