F ODELJENJE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Toronto se pridrzava zakona koji zabranjuju drzanje, Agresivnih pasa, Odmah ih oduzimaju i vrse eutanaziju istih, Zakon je da psi moraju imati korpu kada su van i biti stalno na uzici. Razlog je bio sto su Pit Bulli i drugi psi , napadali kako ljude tako i manje pse ( rastrgnu). Ovde ima odredjena javna porsina-Parkovi gde psi se mogu pustati da jure.
Kazne za nepridrzavanje su strasne, ne samo da se oduzme Pas, unisti vec i kazne sleduju vlasnicima i to vise nego za druga Krivicna Dela ( ZATVOR)

U Kanadi psi i ne laju....zabranjeno je pa im valjda daju nešto u hranu....tako priča naš komšija kad dodje leti otud a ovo naše troje ko besni psi na kapiju čim ga namirišu
Razumem ja to pometeni....i to je u redu jer je društvo drugačije uredjeno.
A jel ima lutalica?

Jeste tako na žalost. I uvek je tako bilo, da zbog jednog dela kazne sve, i ajd sad ti dokaži da je tvoj dobar i nije ko ostali.

Kada već u dotičnom propisu pominju test socijalizacije koji su dužni i vlasnik i pas da prodju.....neka taj test bude detaljniji, više dana, različite situacije, neko drugi šeta psa, provodi vreme sa njim, pa sa drugim psima.....i eto zaključka
Agresivan pas kao i vlasnik se vidi odmah ....vlasnik može i da se pretvara ali pas ne.....za manje od 10 minuta se to može utvrditi.

Mnoge rase su napravljene za borbu, ali 90% zavisi od odnosa vlasnika i vaspitanja-dresure.Meni su obojcu klali, a usput i dete izujedali, nemački ovčari koje su iskompleksirani i idiotski vlasnici pustili na njih, opet najbolja drugarica im je bila nemačka ovčarka Linda, najpametniji i najumiljatiji pas koga sam u životu videla:).Sada u komšiluku imamo pit bula koji stalno cvili i traži da se igra sa mojim mačkama:D, to su Gocili, bar moja iskustva:D

Koleginica mog muža imala je staforde. Kad odemo kod nje oni su bili u onim velikim boksovoima kavezima u dvorištu.I tako sedimo mi u kući a kad oni zalaju ja se precepim od straha, I preodali su ih kad je sina apio za ruku, Sad imaju buldoge.A naprimer od nemačkih ovčara me nikada nije bilo strah.

U Kanadi psi i ne laju....zabranjeno je pa im valjda daju nešto u hranu....tako priča naš komšija kad dodje leti otud a ovo naše troje ko besni psi na kapiju čim ga namirišu
Razumem ja to pometeni....i to je u redu jer je društvo drugačije uredjeno.
A jel ima lutalica?
Kako im daju nešto u hrani, nije valjda da ih drogiraju, pa to je bolesno, strašno:confused::sad2:

Koleginica mog muža imala je staforde. Kad odemo kod nje oni su bili u onim velikim boksovoima kavezima u dvorištu.I tako sedimo mi u kući a kad oni zalaju ja se precepim od straha, I preodali su ih kad je sina apio za ruku, Sad imaju buldoge.A naprimer od nemačkih ovčara me nikada nije bilo strah.

Goco dušo......ja sam ceo vek sa psima.....imamo ih 4 sada sa Nerom.....nikada ne prilazim psu koga ne znam. Pitam vlasnika....i ako osetim i najmanju neprijatnost ma prema kom psu....to je više intuicija....bez obzira kako je sladak, mali ili veliki ne prilazim

moje nije agresivno,samo je mnogo druzeljubivo sa svima bi da se igra,sto opet ne valja.

ovde krene copor od 10tak decaka oko 15-16 god i svako vodi pitbula ili staforda :dash:

tačno.....to je problem.....tj. njihovi ludi roditelji koji su im kupili pseto koje njihovi sinovi ne mogu da kontrolišu jer su prosto i sami nekontrolisani.....kretenizam....ne razumem te roditelje....ebote, rodiš ga zdravo i pravo i onda napraviš debila od njega

Goco dušo......ja sam ceo vek sa psima.....imamo ih 4 sada sa Nerom.....nikada ne prilazim psu koga ne znam. Pitam vlasnika....i ako osetim i najmanju neprijatnost ma prema kom psu....to je više intuicija....bez obzira kako je sladak, mali ili veliki ne prilazim

Ja sa tim najviše imam problem,ova je majušna i svima slatka i bukvalno se zaleću ka nama a ona se nakostreši kao mačka i kidiše kao da se brani. :confused:

obavezno.....sad moram da ga tetošem ovde.....da otklonim stres....ima cele noči da sanja jadničak :zcepanje::zcepanje:

Lele jadan di nju da sanja,pa ona je ko njegovo uvo.:rotf:

ima ovde jedan covek,vidjala sam mu psa i u kaficu kom je radio,i jednom prilikom sam pitala koliko je star imao je oko 7-8god.i sad skoro svaki dan vidjam ih zajedno,covek ide a pas 4-5metera iza njega nit nekog gleda nit sta,trazi gazdu po njuhu i sam prelazi ulicu :heart: vidi se da mu je najbolji prijatelj.
u pitanju je veliki snaucer.

dsc05279z.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Ja sa tim najviše imam problem,ova je majušna i svima slatka i bukvalno se zaleću ka nama a ona se nakostreši kao mačka i kidiše kao da se brani. :confused:

Lele jadan di nju da sanja,pa ona je ko njegovo uvo.:rotf:

Razumem....postoji način da ih sprečiš....ako pas dolazi sa vlasnikom reci vlasniku da ne prilazi....ili sama podji sa psom u luk....shvatiće vlasnik da praviš distancu.
Ako se u vas zatrči pas bez vlasnika.....psa na kratko na povodac, pored tvoje noge....mirna budi...ne sme da oseti tvoju nervozu....a ovog jurećeg samo pogledaj u oči takodje mirno ali strogo....jureći pas će samo stati....malo oklevati....ne sklanjaj pogled....i on će otići

ima ovde jedan covek,vidjala sam mu psa i u kaficu kom je radio,i jednom prilikom sam pitala koliko je star imao je oko 7-8god.i sad skoro svaki dan vidjam ih zajedno,covek ide a pas 4-5metera iza njega nit nekog gleda nit sta,trazi gazdu po njuhu i sam prelazi ulicu :heart: vidi se da mu je najbolji prijatelj.
u pitanju je veliki snaucer.

eto.....o tome pričam i ja .....i sad zamisli da su veliki šnauceri u grupu opasnih pasa....i da taj čovek treba da plati 30.000 taksu

Ijaaaoo,Mrvica je ko plišani meda.:heart:

Ljiljo nemam ja problem sa psima,nego sa ljudima,oni se zaleću da je vide maze ,ja odma kažem ne dirajte je ,treba joj vreme da prihvati nepoznate,ali oni me ne čuju,e onda kad ova ala drekne iz sve snage na njih,onda čuju.:rotf:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back