F ODELJENJCE

Pocinjeeeem, jopet zezanje

“SRPSKI PROJEKAT-JAZAVAC PRED (HASKIM) SUDOM.

Posveceno Petru Kocicu Povodom 100 godina od njegove smrti, i Srpskim zatocenicima u Hagu a povodom sramne osude Rdovana Karadzica na 40 godina robije, mole se svi zainteresovani glumci i glumice da se jave za ostvarivanje ovog projekta: satire/komedije.

Predstava ce biti zabranjena za mladje od 19 i starije od 190 godina”

Dragi moji

Ovo pismo zapocinjem……… ovako:

Uskoro ce poceti rad na novoj predstavi.

Komendija nad komedijama

Prema imenima dole navedenih likova videce te da se radi o vrlo slobodnom tekstu koji nas na jedan satirican nacin vodi kroz Seseljevu pricu Haskog suda i Kocicevog suda jazavcu.

Svi koji su zainteresovani za rad na ovom projektu neka mi se jave a i oni koji nisu neka kaze da nisu J, ocekujem jos tri nova glumca da me kontaktiraju, dva zentlmena i jedna dama, i onda bi mogli da se okupimo i popricamo o tekstu i daljem radu.

Ide leto….. i sobzirom da necemo biti svi tu u isto vreme ovu predstavu bi krenuli da radimo uskoro i time damo svima vremena da se upoznaju bolje sa tekstom a onda dvadesetak proba i eto nas.

Tekst je pisao G. Roglic i on ce uz pomoc naseg reditelja S. Rajsica ( koji je uvek spreman da pomogne i da da prave savete) da postavi ovaj projekat.

Svi koji budu deo projekta, na prvoj citajucoj probi ce dobiti tekst.

Uloge ce biti dodeljene prema vasim sposobnostima posle citajucih proba.

Poslednja izmena:
lepo, pazi na diskreciju :lol:

evo malo današnjeg popodneva
Umorih se propisno. Onog malog ne mož da savataš :eek: Počne da trči šrema ulici i kako me čuje da trčim za njim on u šprint i smeje se tako grleno. Baraba mala. Ušao je u kafić, popeo se na garnituru za sedenje, i zavaljen čeka čovek konobara :zcepanje:.....u pekari, nalakćen na onaj mermerni ispust koji služi da se stavi torba, te ga niko u pekari ne vidi,naručuje na bebećem jeziku i bez namere da ode dok mu se naručeno ne da.....nasmeja sve ljude oko sebe. naravno kupismo mu da jede i smazao je 2/3 te neke rolne sa sirom, a stvarno je meka kao duša bila....u prodavnici zdrave hrane je to istrvio, dok je bojkotovao jer mu nisam dala da sredjuje police, te je devojka čistila, doduše nasmejana je bila ...svi su nasmejani kad ga vide iako su ozbiljni do tad.....ne da svoju loptu, autić...od juče ne da nikome ništa :zcepanje:
odoh još malo u fotelju pa u krevet

lepo, pazi na diskreciju :lol:

evo malo današnjeg popodneva
Umorih se propisno. Onog malog ne mož da savataš :eek: Počne da trči šrema ulici i kako me čuje da trčim za njim on u šprint i smeje se tako grleno. Baraba mala. Ušao je u kafić, popeo se na garnituru za sedenje, i zavaljen čeka čovek konobara :zcepanje:.....u pekari, nalakćen na onaj mermerni ispust koji služi da se stavi torba, te ga niko u pekari ne vidi,naručuje na bebećem jeziku i bez namere da ode dok mu se naručeno ne da.....nasmeja sve ljude oko sebe. naravno kupismo mu da jede i smazao je 2/3 te neke rolne sa sirom, a stvarno je meka kao duša bila....u prodavnici zdrave hrane je to istrvio, dok je bojkotovao jer mu nisam dala da sredjuje police, te je devojka čistila, doduše nasmejana je bila ...svi su nasmejani kad ga vide iako su ozbiljni do tad.....ne da svoju loptu, autić...od juče ne da nikome ništa :zcepanje:
odoh još malo u fotelju pa u krevet

pa , malji kapiTaljist:)

trazi i dobije i sta ces vise.

a bogami , vec i zna kako ce zemske da okrece...na Dedu..:whistling:

Šašavko mali. :lol: Tako i naš mali rođak, juče mu se ujak oženio, ceo dan nisu mogli da ga sa'vataju na smenu babe, dede i roditelji, njih 6toro je popadalo kao pokošeno na kraju dana, a sve sa osmehom, i svima nateruje osmeh na lice. :heart: Eno ga sad, dribla moju Milicu po dvorištu.

:lol: e, tako i ovaj
samo da vam mahnem jednim seljačkim pozdravom :lol:
nakačila sam se na net od bratanca
begam jer moram Šapicu da poprskam protiv krpelja i sve oko njega, a i travu da oprskamo totalom jer ne moćemo da očekujemo da neko kosi stalno toliku površinu. Najavljuju kišu opet od sutra. Danas ceo dan Maca sa bratom prska od trave kukuruz. Nije moglo da uđe u njive od kiše. Glava me boli od sunca i vetra jer sam sve plevila ispred kuće, oko cveča, jagoda, kupina da odvojim to od ostatka trave đto će da se prska.
vidimo se društvo, svrnuču kad mi dođe :lol: :cao:

:lol: e, tako i ovaj
samo da vam mahnem jednim seljačkim pozdravom :lol:
nakačila sam se na net od bratanca
begam jer moram Šapicu da poprskam protiv krpelja i sve oko njega, a i travu da oprskamo totalom jer ne moćemo da očekujemo da neko kosi stalno toliku površinu. Najavljuju kišu opet od sutra. Danas ceo dan Maca sa bratom prska od trave kukuruz. Nije moglo da uđe u njive od kiše. Glava me boli od sunca i vetra jer sam sve plevila ispred kuće, oko cveča, jagoda, kupina da odvojim to od ostatka trave đto će da se prska.
vidimo se društvo, svrnuču kad mi dođe :lol: :cao:

a onda nece da stavi slamnati sesir jer bo i nije po gradski a ona na selu.

ali ce posle da nam pravi zanzubice sa domacim proizvodima.
e sto ti je.

neg ode jos jedan velikan Jugoslovenskoga filma i moje mladosti.

BATA ZIVOJINOVIC

SLAVA MU I NEK MU JE LAKA ZEMLJA

Ja sam jutros imala "incident". Jedan ogroman pas ( velicine bernandinca) ujutru ceka da se pojavimo moj pas i ja, a tog psa
pustaju iz dvorista, luta tako pa se nekada i vrati kuci. Naavadio se na nas, na mog psa, na mene ne, jednog jutra sam ga dovela
i u apartman ( ja sam kao na odmoru u Francuskoj) da ga vidi moj muz jedva smo ga se otresli.
Medjutim poceo je da bude neprijatan, da naskace na mog psa, da rezi pomalo kad mu ja podviknem,
pa sam ja bila prrinudjena da preudzmem neke " korake". Jutros sam ga naprskala biber sprejom.
Samo jedan mlaz, ali mi ga je uzasno zao jer je poceo da se valja, da trlja njusku po pesku, ali je smesta otisao
kuci. Posle toga sam i samu sebe unakazila jer sam pocela da trljam oko tom rukom, mislila sam da cu oslepiti.
Taj sprej je nabolje naprskati u guzu, ali od kud smem da mu podizem rep?:)
Nadam se da mu nisam oko povredila, a sigurna sam da ce da bezi od nas ko djavo od krsta.

E, srce mi je na mestu, a i savest mirna:D
Jutros ga ja ugledam iz daleka i onda moje pCeto i ja odemo u neku PM, napravimo ogroman krug u nadi da nas nece videti, ali na kraju kruga
on nas ceka nestprljivo:zcepanje:

To je toliko jedno divno pCeto da ja reci nemam, ali je opet navaliio da jase ovog mog i ja izvadim iz dzepa sprej, nije bilo potrebe za akcijom,
ukenjao se od straha samo kada je video sprej:D
A inace, nisam mu ostetila ni razum ni vid, a ni lepotu:)

A ja svuda gledo , da nam se DOK nije prisunja...

ma i za njeg bi bilo...

2i24w8p.jpg

svaka etnicka grupa iz sveta ima svoj deo u ukupnom skoru pokazatelja svoje kulture, gde se i podrazumeva i hrana.
ljudi kupuju ulaznicu i mogu ici ,obezbedjenom rutom autobusa do razlicitih mesta u mississaugi..
ova starija baka je bila gradonacelnik , vise od 50 godina i jos je vitalna i lucidna a starija je od...

postavio sam sliku i cenovnik nase hrane..

i vala , u lepinji , mesa od pecenoga vola uz salate , more , za dva dana da se jede...no znam , to bo Doku , stalo na onaj suplki levi zub, no sa mene...a tek pivo ..

Back