F ODELJENJCE

im ja jedno pitanje,

jel se seća ko onih devojaka,
koje su me nekada redovno opsedale po odeljenju :zper:
veselo smo se igrali ovde, pili , čavrljali, i varili one male čudne cigare ;)
a sad ih nema ko ni kore lebca crnoga :(

fale mi :(
fale mi više nego ljikine kobaje pa vi vidite koliko mi fale :(

im ja jedno pitanje,

jel se seća ko onih devojaka,
koje su me nekada redovno opsedale po odeljenju :zper:
veselo smo se igrali ovde, pili , čavrljali, i varili one male čudne cigare ;)
a sad ih nema ko ni kore lebca crnoga :(

fale mi :(
fale mi više nego ljikine kobaje pa vi vidite koliko mi fale :(

HAHAHAH opsedale te a? I to ovde na odeljenju? koje li su te? :lol:
sad nisi opsednut pa ti fali opsada a? :per:

more bjeazzzzi , :)

napravi li nam zanZubica itekako:D

uzivala i jela i pila i sad tu...poooollako se skida. i to pred kim i dal po danu ili nocem.:whistling:
Prpfo, ne TO skidanje. Mislim, njega ne prijavljujem i ne izvodim javno :zcepanje: Još uvek.
Važno da si primetio skidanje... a što mi mezimče nije dobro... to ti e promaklo :(
Inače, posećivali veterinra ovih dana.
Prvo uradili analizu krvi, nema babezije... nešto bilo povećano, ali crvena i bela krvna zrnca vrlo malo... nema temperature, znači ni neke akutne upale.
Ali, veterinar bio na pitu... pa smo svaku terapiju odložili do ponedeljka i njegovog povratka budući da ona ipak jede, pije vode... normalna je...
U ponedeljak veterinar uradio biohemiju - svi parametri u granicama normale.
Dugo nismo radili test na srčanog crva... pa smo i to obavili sve "u kompletu"sa još nekoliko zaraza koje prenose krpelji. Sve negativno.
Zaključak... uz simptome i pregled je da je ipak muči želudac i kiselina koju stvara.
Da je ne bi traumirali svakodnevnim bockanjem - dobila lek da pije (human, naravno, nešto tipe "ranisan" samo savremenija verzija, koliko sam shvatila) pola sata pre jela. Osim toga, preporuka su i medicinske granule za pse sa problemima sa varenjem ... bar jedna doza (to pakovanje je, ako se ne varam njoj dovoljno za nekih pet dana ... a košta više nego da jede sam biftek :zcepanje:), poručila sam ih... Jedan obrok smo "uštedeli" pošto nam je veterinar dao par kesica reklamnih uzoraka.
Međutim, ona već juče čežnjivo gleda u svoju posudu za hranu i kad sam joj dala da jede - jela najnormalnije: znači bez zastajanja, dok nije sve olizala nije se smirila. Spavala unutra, nije bilo nikakvog Juros sam ustala pola sata ranije... da kuci dam lek (eto šta mene može da izvuče iz kreveta ujutro :roll:), pa tek onda hranu :zcepanje: I ponovo je jela uobičajeno, kao da nikad ništa nije bilo.
Mislim da ona definitivno ima problem negde sa varenjem hrane, pre dve ipo godine je i bio neki zaključak da je to kod nje hronično... e sad šta je iniciralo i šta inicira neke posledice - ne mogu da skontam.
Sumnjam i na puževe golaće... ima ih baš puno, zateknem ih na njenoj (praznoj) posudi... znajući je garant je nekog bar probala... (žabu znam da jede - uhvatila sam je na delu :zcepanje:), ali nemam nikakvu ideju kako to da sprečim?
Sve u svemu, potroših čitav kapital da bismo zaključili da Donu nisu napali paraziti, nisu zarazili krpelji ni komarci, da joj je zdravstveno stanje pristojno... i da ima kiselinu u želucu :zcepanje:

ODLIČNO.:klap: Baš sam se pitala kad ćeš se javiti sa rezultatima.
Nije joj ništa :worth:
Samo hranu malo doteraj da ne izaiva kiselinu. Ne znam da li ima efekta da joj daješ 1 obrok tih specijalnih granula a drugi normalan, pa kad vidiš da opet okleva da jede, a ti joj daj ranisan i 2 dana samo te specijalne granule. One su skupe baš, a mislim da njoj ne trebaju stalno. Zapravo mislim da je to "stalno i samo to i ništa drugo" više marketinški trik. To ti je kao kod ljudi. Ako je hronično, izlečiti joj kiselinu nećeš ničim. Zato mislim se da li ovako može, da održavaš tim jednim specijalnim obrokom neku ravnotežu, a kad se ta ravnoteža poremeti (usled najezde žaba i puževa :rotf:) da joj daš lekić i samo specijalne granule.

Prpfo, ne TO skidanje. Mislim, njega ne prijavljujem i ne izvodim javno :zcepanje: Još uvek.
Važno da si primetio skidanje... a što mi mezimče nije dobro... to ti e promaklo :(
Inače, posećivali veterinra ovih dana.
Prvo uradili analizu krvi, nema babezije... nešto bilo povećano, ali crvena i bela krvna zrnca vrlo malo... nema temperature, znači ni neke akutne upale.
Ali, veterinar bio na pitu... pa smo svaku terapiju odložili do ponedeljka i njegovog povratka budući da ona ipak jede, pije vode... normalna je...
U ponedeljak veterinar uradio biohemiju - svi parametri u granicama normale.
Dugo nismo radili test na srčanog crva... pa smo i to obavili sve "u kompletu"sa još nekoliko zaraza koje prenose krpelji. Sve negativno.
Zaključak... uz simptome i pregled je da je ipak muči želudac i kiselina koju stvara.
Da je ne bi traumirali svakodnevnim bockanjem - dobila lek da pije (human, naravno, nešto tipe "ranisan" samo savremenija verzija, koliko sam shvatila) pola sata pre jela. Osim toga, preporuka su i medicinske granule za pse sa problemima sa varenjem ... bar jedna doza (to pakovanje je, ako se ne varam njoj dovoljno za nekih pet dana ... a košta više nego da jede sam biftek :zcepanje:), poručila sam ih... Jedan obrok smo "uštedeli" pošto nam je veterinar dao par kesica reklamnih uzoraka.
Međutim, ona već juče čežnjivo gleda u svoju posudu za hranu i kad sam joj dala da jede - jela najnormalnije: znači bez zastajanja, dok nije sve olizala nije se smirila. Spavala unutra, nije bilo nikakvog Juros sam ustala pola sata ranije... da kuci dam lek (eto šta mene može da izvuče iz kreveta ujutro :roll:), pa tek onda hranu :zcepanje: I ponovo je jela uobičajeno, kao da nikad ništa nije bilo.
Mislim da ona definitivno ima problem negde sa varenjem hrane, pre dve ipo godine je i bio neki zaključak da je to kod nje hronično... e sad šta je iniciralo i šta inicira neke posledice - ne mogu da skontam.
Sumnjam i na puževe golaće... ima ih baš puno, zateknem ih na njenoj (praznoj) posudi... znajući je garant je nekog bar probala... (žabu znam da jede - uhvatila sam je na delu :zcepanje:), ali nemam nikakvu ideju kako to da sprečim?
Sve u svemu, potroših čitav kapital da bismo zaključili da Donu nisu napali paraziti, nisu zarazili krpelji ni komarci, da joj je zdravstveno stanje pristojno... i da ima kiselinu u želucu :zcepanje:

Ququ , sta je bre , pa ni na konzilijumu , nijesam dobiva , ovao detaljno o klijentu.

A sto bi bila dobraaaaaa.

zakljucak, majka tj Ti umislila da ima njeno mezimce problem i trkkkkk.

E da je pitala nu , ona bi ti rekla daj bre malo oladi.

e sad , ono u vezi tvoga skidanja, mislim da , cim dojde lepse vreme ima da se skines, to je sigurno ko da si isla na glasanje.

ps, drago mi je da je sve u redu.

- - - - - - - - - -

jel imaš i za mene nešta :D

gle ti ovoga , os da mazne specijalne granule.

Coek , drzi se ti kolbasa, vidi ako , kazem kako je vreme doslo, da se i ogrebes i za neki cevap , raznjic.

teska su vremena dosla.

- - - - - - - - - -

ČEKAM da dođeš, to je iznenađenje :per::zcepanje:

A ja mislim da ONO dvoje i nec bas biti zadovoljni , znas da dele........

ovaj samo hoce da te prevari za kolbase.

cuvaj si Friz

Di ste?
Osećam se jako čudno. Ovo je prvi put za 24-25 godina koliko sam privatnik da imam 5 dana slobodno a sva deca su otišla nekud ili idu ujutru a vrću se u ponedeljak i nedelju noćom......dakleM, ostao samo Maca :zcepanje: Mislim da će se on osećati jako, jako čudno narednih dana :lol:

uskrs-farbanje-jaja-ideje-4.jpg

- - - - - - - - - -

sretan uskrs :D

Hvala , hvala Hristos Voskrese i vama..Kod mene je baš uzbudljivo počelo ..provedeh ugodno jutro u urgetnom centru..Mama izašla da prošeta Mrvicu i pala niz stepenice...Jedva se dovukla do kuće..Pukla joj ramena kost, evo je umotana kao mumija vrišti na svaki pokret...

Srecan Uskrs svima...
Goco, bas mi je zao sto vam se to desilo... a da je boli - ne sumnjam :(
Kod nas stanje promenljivo: Dona par dana jede i normalno se ponasa, pa je juce ponovo odbila hranu... i bila jako mirna i mazna. Tacno se vidi da je muci nesto i kad prodje - kao da nista nije bilo. Posto jede samo te medicinske granule, sad sumnjam na lek... i bas sam bila u dilemi da li da joj danas uopste dam. Ipak sam joj dala, i citav dan je skroz dobro. I normalno jede. Malo pre, nakon sto je pojela svoj obrok, maznula je jaje i pojela ga sa sve ljuskom! Samo je ostalo nekoliko mrvica ljuske! Valjda joj nece nista faliti...

Ljiljo, sad vidim da nema poruke kojom sam ti odgovorila.
Ne treba stalno da jede te medicinske granule... samo jednu dozu i rekao je da joj dok to ne pojede ne dajem nista drugo.
Lek, po veterinaru, treba da pije 14 dana neprekidno.
A sta joj posebno izaziva kiselinu - nemam pojma.
Sad sam kod kuce, sa njom, veci deo vremena je ili unutra ili u setnji i mislim da nije pojela ni jednog puza. Jela je pet dana samo te "jeftine" granule i opet je sinoc i nocas mucilo. Ona je i inace jako trpeljiva... jedva pokazuje da nesto nije u redu... a sinoc lezi u predsoblju i laje :(. Mozda se malo i razmazila (tome jeste sklona), ali opet je danas sve u redu i vesela je, normalno jede, normalno se ponasa... (u sta spada i kradja jajeta!
Definitivno moram da pocnem da je hranim dva puta dnevno (mene su davno ucili kako je psu dovoljan jedan obrok - nas veterinar sad kaze da je to "stara skola" i da treba da jede dve puta, nezavisno od bolesti) sto nije nikakav problem, ali sad razmisljam da jedan obrok bude domaci, drugi granule... Srecna okolnost je sto ona stvarno jede sve i sto bar tu nema problema... naravno, kad jede...

Back