F ODELJENJCE

a baš sam hteo da postavim ovde, al razmišljam sigurno su već postavili i ... vola :D

zaista ljude treba biti, trebalo bi ljudima pre bilo koje odluke koja može uticati na druga živa bića uvesti da moraju psihologa da posete!

:uja: Mmu danas jubilarni rođendan. Dobio je praktične poklone. Nije hteo da pravim koh, šnenokle ili sutlijaš koji su mu takođe u vrhu po omiljenosti, izjasnio se za palačinke. Malčice da odmorim pa će ih dobiti.

Inače, ko nije znao, a povremeno posti, tri supene kašike tečnosti iz konzerve/tegle kuvanih leblebija menjaju tri belanceta u receptima i savršeno se mute, pravili ljudi čak i makaronske, one vrlo zaguljene francuske kolačiće. :) I mislim da ću baš večeras pokušati, ako budem imala snage da mutim...

:uja: Mmu danas jubilarni rođendan. Dobio je praktične poklone. Nije hteo da pravim koh, šnenokle ili sutlijaš koji su mu takođe u vrhu po omiljenosti, izjasnio se za palačinke. Malčice da odmorim pa će ih dobiti.

Inače, ko nije znao, a povremeno posti, tri supene kašike tečnosti iz konzerve/tegle kuvanih leblebija menjaju tri belanceta u receptima i savršeno se mute, pravili ljudi čak i makaronske, one vrlo zaguljene francuske kolačiće. :) I mislim da ću baš večeras pokušati, ako budem imala snage da mutim...

:) Kako je ovo meni do sada promaklo ? i moj sin danas ima rodjendan, okruglo , 40. Daklem, čestitke tvome mmu, sve najbolje mu želimo...moj rodjendan će uskoro, samo ja punim 27...hahaha.... i još onih 40....:whistling:

i dobro veče vam želim...

2hwp74w.jpg

:uja: Izvadih ja juče nove zdr. knjižice posle trodnevne potrage za starima koje sam mislila da sam izgubila. Celu kuću sem kancelarije i sve prodavnice u koje sam svraćala sam pretražila, ispitala ih i tako... Jutros mi mm javlja da ih je našao u kancelariji. :aha: Nije mi žao 180 dinara (2x15 naknada za nove, 2x60 provizija banke i 2x15 plastične navlakice) al' mi žao što su te pare bačene i žao mi mene što sam se istresirala i nahodala.

nama ne naplaćuju naknadu za nove zdr.knjić.

lele što sam umorna.......sve radi ponovo :worth:
onoj pekari predah papire.....sutra ujutru nastavak jer su pozaboravljali papire za mene da ih uloćim i pečat :eek:
čak ni Stefana nisam videla danas a bio je kod nas kući. Ima temperatutur zbog zubića ...dušica mala :heart:

Pa i ovde je svega 15 dinara ali na to banke nakaleme svoju proviziju a baš nisam mogla da idem do Dunava gde je ta provizija 30 dinara ili do Čačanske gde je 45.

Joj, zubići... Samo kad se setim neprospavanih noći i bespomoćnosti kad sam joj već mazala i Kalgel i belo vino iz frižidera i ona i dalje plače...

I dobar dan svima. Ako niste znali, većina Kraljevčana se oblači na buvljaku, moja jetrva nam je nakupovala (ovaj moj joj dao pare, 1000 dinara) 4-5kg garderobe koja bi trebalo da nam posluži za radnju i teren. Ja to ne mogu. Krenem u legalnu, legitimnu prodavnicu polovne garderobe, gde je sve hemijski očišćeno i kako se uhvatim za kvaku, dobijem napad panike. Na buvljak ne smem ni da odem, na nosilima bih izašla garant.

E, PA JA išla danaske 2 puta na pijac........:zcepanje:
možda napišem i blog o tome .....sutra kuvanje, dolaze Cic, zet i Stefan na ručak, Maki napokon ne radi pa će verovatno biti tu i Boki, ako ne uzjašu motor i odjezde negde kao danas što odoše u Temerin :D
kupila sam (protiv macine volje) neke nove pečurke....šumsko pile....će vidimo kako će ispadne pohovano. I čičoku sam kupila, sremuš, svež ren, nanu......da pravim salatu od sveže čičoke....e, za to sam morala da idem drugi put na pijac sa komšinicom krojačicom.....eeeeee što smo se lepo provele :lol:

falaaaaaaaaaaaaaaaa
sutra kuvanje na veliko......ću vi kažem kakve su pečurke i salata od čičoke :lol:
a za Stefana nana sprema ručkić....teletina sa povrćem i listićem koprive...za snagu :cistinaocare:

- - - - - - - - - -

kad je video Maca da sam kupila vezu koprive, pitao me što sam kupila ovaj kanabis :eek::zcepanje:
e stavrno u ishrani ima pravolinijsko kretanje :lol:

ovako se spavka kod nane i deke ....u maminoj ljuljašci. Odneli je kuči jer mu se mnogo svidja u njoj :lol:

a sad odoh kući.........sutra ne radim :worth:

jao, kako je sladak...uživa, baš se vidi....:)

i dobro vam veče....

- - - - - - - - - -

falaaaaaaaaaaaaaaaa
sutra kuvanje na veliko......ću vi kažem kakve su pečurke i salata od čičoke :lol:
a za Stefana nana sprema ručkić....teletina sa povrćem i listićem koprive...za snagu :cistinaocare:

- - - - - - - - - -

kad je video Maca da sam kupila vezu koprive, pitao me što sam kupila ovaj kanabis :eek::zcepanje:
e stavrno u ishrani ima pravolinijsko kretanje :lol:

ajde, očekujemo izveštaj o uspehu čičoke, pečurke i kanabisa....:hahaha:

- - - - - - - - - -

lepotica....kako je otmeno prekrstila šape...

DAKLEM.....mrtvosana sam...skuvano slede'e>
proja, Oliverov kolač (voćni), čorba zelje-kopriva-piletuina, sarmice od zelja (6 velikih veza zelja), pohovane tikvice, pohovano šumsko pile, prženi krompirići, salata čičoka-sremuš-nana, ledeni čaj od nane 4 litra......i ručkić za Srefana.
šumsko pile je lepo, isečeš na snicle, malo vegete i aleve utapkaš, pa u poh, a može i da odstoji u sosu od soje koji ja ne volim.....ali ništa specijalno što bi me nateralo da opet dam tolike pare za jedan komaT...kilogram je da li 2200 ili 2500.....ne zapamtih posle dbojke :zcepanje:
salata od čičoke, sremuša, malo peršuna i nane je odlična, ali stvarno odlična i nije skupa.
skinut razmontoran dedin krevet sa tavana, ponovo namontiran i stavljen u našu staru spavaču sobu, a sve zbog radi gosta iz Londona, koji dolazi samopozvano kod nas, a on je bratanac ili sestrić Macinog zeta engleza, muža od Macine sestre....koji će biti tu sa mojom zaovom 30.04. ili 01.05.....u svakom slučaju, ja 30.04. idem na otvaranje arapskog restorana (moji klijenti) pa kud puklo da puklo :lol:

DAKLEM.....mrtvosana sam...skuvano slede'e>
proja, Oliverov kolač (voćni), čorba zelje-kopriva-piletuina, sarmice od zelja (6 velikih veza zelja), pohovane tikvice, pohovano šumsko pile, prženi krompirići, salata čičoka-sremuš-nana, ledeni čaj od nane 4 litra......i ručkić za Srefana.
šumsko pile je lepo, isečeš na snicle, malo vegete i aleve utapkaš, pa u poh, a može i da odstoji u sosu od soje koji ja ne volim.....ali ništa specijalno što bi me nateralo da opet dam tolike pare za jedan komaT...kilogram je da li 2200 ili 2500.....ne zapamtih posle dbojke :zcepanje:
salata od čičoke, sremuša, malo peršuna i nane je odlična, ali stvarno odlična i nije skupa.
skinut razmontoran dedin krevet sa tavana, ponovo namontiran i stavljen u našu staru spavaču sobu, a sve zbog radi gosta iz Londona, koji dolazi samopozvano kod nas, a on je bratanac ili sestrić Macinog zeta engleza, muža od Macine sestre....koji će biti tu sa mojom zaovom 30.04. ili 01.05.....u svakom slučaju, ja 30.04. idem na otvaranje arapskog restorana (moji klijenti) pa kud puklo da puklo :lol:

:hvala: pa hvala na iscrpnom izveštaju...malo mi je nejasno to šumsko pile....što je tako skupo ? iz zašto šumsko ? jel raslo u šumi ?

:hvala: pa hvala na iscrpnom izveštaju...malo mi je nejasno to šumsko pile....što je tako skupo ? iz zašto šumsko ? jel raslo u šumi ?

hahaha jako,jako lići na piletinu svežu, na belo meso. Da, raste u šumi, na vrbi, ali i na drugim drvetima. To je izuzetno agresivna pečurka, veliki komadi raznih oblika, koja uništava biljku. Njena sezona je sad i zato je skupa. Samo u šumi je ima. Uzela sam povelik pravilan komad, oko 1000 din. isekla ga na šnicle i posle dalje pohovanje...e, da satavila sam i susam u poh, a poh sam sve smućkala zajedno i to sa prezlom a ne sa brašnom.

hahaha jako,jako lići na piletinu svežu, na belo meso. Da, raste u šumi, na vrbi, ali i na drugim drvetima. To je izuzetno agresivna pečurka, veliki komadi raznih oblika, koja uništava biljku. Njena sezona je sad i zato je skupa. Samo u šumi je ima. Uzela sam povelik pravilan komad, oko 1000 din. isekla ga na šnicle i posle dalje pohovanje...e, da satavila sam i susam u poh, a poh sam sve smućkala zajedno i to sa prezlom a ne sa brašnom.

:aha: shvatam.... da je skupo - jeste......... to je samo za posebne prilike....

- - - - - - - - - -

:think: gde su nam Mari i Goca ? a nema ni Profe ? nadam se da su dobro....

Back