Dobro veče, drage moje
Mislim da je kod Mrce to prolazno.
Inače, otići na VMA i operisati se nije ništa u odnosu sa papirologijom za Banju.
Juče sam predala, za nedelju dana javiće mi termin kad da se doklencam i koji moj
ću da radim tamo, još sam ležeća
E, to za banju je priča za sebe!
Može im se...
Kad je moja mama opersana, naša doktorka opšte prakse i kardiolog se složile oko toga da sačekamo proleće (ona je operisana 28. 09., iz bolnice je izašla neke 3-4 nedelje kasnije) prvo, da bi se ona oporavila malo više, drugo zbog vremena.
I ja negde početkom februara predam zahtev vajnoj komisiji.
U komisiji u socialnom - sami penzioneri, honorarci.
Jedna od njih i naša komšinica, inače mamin kardiolog dok nije otišla u penziju.
Da ne duljim mnogo... kojekakve stvari su moji roditelji uradili za njenu porodicu... ali ni to nije poenta.
Poenta je da me G-đa doktorka u penziji pozove i počne sa pričom i milion pitanja koja su se sva svodila na to: Zašto sam TEK tad podnela zahtev. Najnormalnije i najrazložnije objasnim pozivajući se na stav kardiologa i lekara opšte prakse (koja je dala uput). I tu ona izjavi: "Ma, ne znaju oni ništa! Trebali ste odmah da dođete kod nas! Uput važi samo 3 meseca." Otvorim uput (još uvek smirena) i pokazujući datum, kažem kako je izdat JUČE, a ona meni: "Nema to veze!"
Verujući da je memi u interesu da ipak to završim, ostanem mirna i na to, i napomenem kako ja svakako nisam mogla da tražim banju bez istog tog, juče izdatog uputa.
Gospođa kaže: "Mi zato i postojimo da odbijemo ili prihvatimo zahteve! Ne može! sad će lepo vreme, kaži mami da šeta po naselju... lep je naš kraj.Šta ste do sada radili?"
Kažem: "Hvala na pitanju, ja sam radila svoj posao i brinula o mami nakon operacije, ako je to uopšte važno!" i izađem kipteći od besa!
Žena je, inače, bila poznata po tome kako se sa kolegom "drži za ruke" za vreme radnog vremena, kako uvek dežuraju zajedno i lekarska soba im je zaključana... i po milion gluposti i profesionalnih propusta jer je bahata, nemarna, nezainteresovana! Važno da se uglavila i u komisiju.
Ni na ulici joj se ne javljam... ako je to neka satisfakcija!
Posle sam insistirala da platimo mami tu banju, ali ona nije želela da ide (bila je posle infarkta i smatrala da od toga nije bilo nikakve koristi).