F ODELJENJCE

oNA BRE bila kod Mitu, oja;ala u ruke, ne ;a;kaj je jer ne'e[ ynati koe te sna[lo kad yamane s tu;ani tiganj:zcepanje:
\e bude[ ki stican :rotf:

ina;e dobro jutro ...kafica pa u dan.....a lepo jutro...

A dobro da je ojacala ruke, Hmmm da joj bre saljem plodove sa pijace, pa bi mogla i nesto da i napravi.
Sta kazes Ljiljo.

Uploaded with ImageShack.us

E mislim da ima sve sto je potrebno za dobar rucak, I TAVA ce bidne dobro sredstvo za domaci rucak

HAHAHAAH ove kobaje će da joj se svide :lol:
di ti je ovo?

Od Juna meseca pa sve do Oktobra 10 svakog petka, na prostoru parkinga velikog i lepog Mola SERWAY se napravi pijaca i kupuje domace, i jes skuplje je nego u super marketima,

mozes da se i najedes, probajuci sve proizvode hahaha.

Dakle sada ako Gordana pocne jos koji put da se mase Tave....ima i moze da bira, sta ce da nam spremi za ....

Eh ma mogla bi imalo ...

Poslednja izmena:
aaaaaaaaa lepo je to. Kod nas moš se najedeš svaki dan na pijac :zcepanje:
Gordana samo nek sprema, nemam ništa protiv.....ja ću donesem ajvar :manikir:
e što sinoć napravismo lepo večeru...Maca spremao restovan krompir (znaš šta je to?) dok sam ja stigla s posla uveče sas pile, pa ja bacila na ulje šnicle od belog mesa, malo vegete na kraju i kisele pavlake i kajmaka....pa kad se napravila moča......pa zalučene paprike sas beli lukac........utepasmo se :zcepanje:

e što sinoć napravismo lepo večeru...Maca spremao restovan krompir (znaš šta je to?) dok sam ja stigla s posla uveče sas pile, pa ja bacila na ulje šnicle od belog mesa, malo vegete na kraju i kisele pavlake i kajmaka....pa kad se napravila moča......pa zalučene paprike sas beli lukac........utepasmo se :zcepanje:

U serpu stavis ulja, na srednju temperaturu, pa sitno isecen crni luk, pa onda krompir, malo crvene slatke paprike, crnog mlevenog bibera, belog luka, mesas ,da se ne zalepi. pa onda u posudu, prostres sve to, malo vode da bude na dno i zapeces.......

More cekam da mi se Juznjakinja vrne i donese bre Suve paprike, pa kada spremi i zapece....

aaaaaaaa slično.....krompir se oljušti, isečeš na kockice i skuvaš (kao za krompir pire). U tiganj na ulju propržiš crni luk, pa dodaš baren krompir, onom ručnom za pasiranje ispritiskaš, dodaš vegete, aleve paprike, može malo bibera, mešaš da ne uFati par minuta i gotovoooooooooo. Samo ne treba štedeti na ulju jer ga krompir pokupi i daje ukus

aaaaaaaa slično.....krompir se oljušti, isečeš na kockice i skuvaš (kao za krompir pire). U tiganj na ulju propržiš crni luk, pa dodaš baren krompir, onom ručnom za pasiranje ispritiskaš, dodaš vegete, aleve paprike, može malo bibera, mešaš da ne uFati par minuta i gotovoooooooooo. Samo ne treba štedeti na ulju jer ga krompir pokupi i daje ukus

Auh, glad zavladala od sabajle:zcepanje: Restovan krompir moze i za dorucak, uz kraljevacki mlad kajmak i sok od paradajza kao piće:)
Dobro vam jutro!:bye:

Dobro jutro i hvala na ideji za ručak.
Moj restovani krompir: skuvati ga u košuljici pa kuvan iseći na kolutiće i dinstati
na praziluku sa alevom i malo suve paprike.
Ja sam u Švajcarskoj videla da subotom naprave pijacu na trgu sa svežim namirnicama.
Oni nemaju vremena da dremaju čitav dan na tezgama, robu predaju velikim tržnim
centrima, ovi opet plaćaju porez državi. Tamo sve precizno do vulgarnosti.
A naši proizvodjači ? Tuga mi da ih gledam na kvatašu, danima spavaju u kombiju,
tu žive do kraja decembra i još dodju gospoDŽe da se pogadjaju:kafa:

HAHAH svi pravimo restovan krompir na rayne načine.....Maca pravi najbolji :zbanana:

a na pijaci sve gledam od baka i deka da kupim.....podsećaju me na mamu i tatu (svekra i svekrvu)
ovi na kvantašu......uuuuuf....muka velika

Dobro jutro, dobar dan...
Ja obožavam pijacu i najviše volim tamo da kupujem... sve. Na žalost i tamo je sve više preprodavaca i nakupaca a sve manje proizvođača - nameju ljudi vremena niti računa da po čitav dan provode na pijaci. Domaćinstva koja se time bave sve su manja i starija - nema ko da prodaje.
Na žalost, kad ja završim sa poslom, rade jedino marketi...
Moja greška je što nisam ranoranilac pa pre posla nisam u stanju da bilo šta uradim (kad na posao stignem pre 9h svi se čude).
E, al' u marketima obavezno proveravam zemlju porekla. Ne kupujem ništa što postoji u zemlji Srbiji a uvozi se ko zna odakle.

Ja obožavam pijacu i najviše volim tamo da kupujem... sve. Na žalost i tamo je sve više preprodavaca i nakupaca a sve manje proizvođača - nameju ljudi vremena niti računa da po čitav dan provode na pijaci. Domaćinstva koja se time bave sve su manja i starija - nema ko da prodaje.
Moja greška je što nisam ranoranilac pa pre posla nisam u stanju da bilo šta uradim (kad na posao stignem pre 9h svi se čude).
E, al' u marketima obavezno proveravam zemlju porekla. Ne kupujem ništa što postoji u zemlji Srbiji a uvozi se ko zna odakle.

Ja takodje. Sa pasuljom ove godine problem, ja na kvantasu idem od jednog do drugog prodavca i pitam odakle je pasulj, a oni mi odgovaraju pitanjem "a odakle ti gospodjo oces da bude".
Kad kazem da hocu domaći sažaljivo me pogledaju i kažu "e taj ovde niko nema":dash::dash:
I onda mi jedan ljubazniji lepo objasni ovako: kad vidis cenu od 500 i vise dinara taj je možda domaći, ovi od 250,300 su ti sve uvozni iz kojekakvih zemalja. A naš narod nema para pa ovaj uvozni ide ko alva, eto.:rtfm::rtfm:
I sad nisam sigurna ni za 500 din da kupim od nepoznatog, na pijaci ili u marketu....:besna:

Uh, iznervirala sam se propisno u vezi halabuke na psa što
je detetu od 4 godine pocepalo facu. Inače, rasa akita, japanski
službeni pas koji treba da se obučava a majka ostavila dete samo, ono prišlo
boksu i užas :roll:
Lepo naša Tsu oplela na FB - nisu za svakoga ni psi ni deca. I vala nisu.

:tambalamba: DOBILA SAM PRVU DESETKU :tambalamba:

Super! Cestitam! :zag:

Jocika, čestike za uspeh:super:
Inače, jedno lepe veče na Igricama, Goca to maestralno vodi:D
Moja Ada je preslatka, zna gde spava, gde jede, ne dira mačke,
danas sam joj pokazala Titiriti a ona kao jastreb iz onog kaveza. A žao mi,
što reče meni nadasve izvrstan čovek, hakim bej,- ni jedan kavez
nije napravljen za dobrobit ptice. Ali mora tako, moja Titiriti je od onih ptica
koje nikada ne polete, ebg

Svaka cast, malo ko bi uopste uzeo svraku. :zag:

Restovani krompir! :zaljubljena: I ja cu ga veceras, a za familiju jos dinstanu svinjetinu. Ja ga volim sa prazom ili mladim lukom i deo ulja zamenim margarinom. A sinoc sam nadinstala pirinca i pirinca sa prazom i malo sargarepe, porasturali smo se. A oni jos pileci ajmokac. Uf, sad sam gladna. Dal' da navalim opet na onaj pirinac? :lol:

Inace, kad pomenu spremio Maca krompir, ne mogu sad da nadjem sliku, al' jedan muz, umesto da oljusti pola KOLICINE krompira u kuci i obari ih dok zena dodje s posla, svaki krompir oljustio do pola. :rotf:

:klap: Mada, zavisi odakle se uvozi, nemam nista protiv makedonskog pasulja, pirinca i leblebija i bosanskog krompira.

Uh, iznervirala sam se propisno u vezi halabuke na psa što
je detetu od 4 godine pocepalo facu. Inače, rasa akita, japanski
službeni pas koji treba da se obučava a majka ostavila dete samo, ono prišlo
boksu i užas :roll:
Lepo naša Tsu oplela na FB - nisu za svakoga ni psi ni deca. I vala nisu.

Gde to?

'Bar dan. Bila kod zubara, na (za mene) bolan nacin je utvrdio da mu ne valja lek za umrtvljavanje nerava koji trenutno ima. :sad2: Dzabe lokalna, djipala sam do plafona. :rumenka:

I malo smeha...

1379215_10151866161639361_865224095_n.jpg

Ja takodje. Sa pasuljom ove godine problem, ja na kvantasu idem od jednog do drugog prodavca i pitam odakle je pasulj, a oni mi odgovaraju pitanjem "a odakle ti gospodjo oces da bude".
Kad kazem da hocu domaći sažaljivo me pogledaju i kažu "e taj ovde niko nema":dash::dash:
I onda mi jedan ljubazniji lepo objasni ovako: kad vidis cenu od 500 i vise dinara taj je možda domaći, ovi od 250,300 su ti sve uvozni iz kojekakvih zemalja. A naš narod nema para pa ovaj uvozni ide ko alva, eto.:rtfm::rtfm:
I sad nisam sigurna ni za 500 din da kupim od nepoznatog, na pijaci ili u marketu....:besna:
Pasulj slabo jedem... i baš retko ga kuvam. Najviše mrzim kad je pomešan iz ko zna koliko sorti, godina... šta li, pa se jedan deo raskuva, drugi gricka ko' kikiriki. Moram da se raspitam kod ujne ima li u selu neko neki normalan... za ono dva puta godišnje kad mi padne na pamet da ga kuvam.
Nego... kad smo kod kuvanja... Imam u zamrzivaču još listova kupusa od prošle godine za sarmu. Sramota me da kažem, ali ja uopšte ne znam kako se sprema sarma (za to je bila zadužena mama... a ono što je ona pravila nisam ja i obrnuto... pa sad ne znam ni sarmu da skuvam :( )

Pasulj slabo jedem... i baš retko ga kuvam. Najviše mrzim kad je pomešan iz ko zna koliko sorti, godina... šta li, pa se jedan deo raskuva, drugi gricka ko' kikiriki. Moram da se raspitam kod ujne ima li u selu neko neki normalan... za ono dva puta godišnje kad mi padne na pamet da ga kuvam.
Nego... kad smo kod kuvanja... Imam u zamrzivaču još listova kupusa od prošle godine za sarmu. Sramota me da kažem, ali ja uopšte ne znam kako se sprema sarma (za to je bila zadužena mama... a ono što je ona pravila nisam ja i obrnuto... pa sad ne znam ni sarmu da skuvam :( )

E, skoro sam u zurbi zaboravila da kupim pasulj gde ga i inace uzimam, dok su se sva zrna raskuvala, na kraju mi nije trebalo brasno za zaprsku, koliko je skroba izaslo iz zrna koja su se raspala, samo sam cediljkom pokupila opnice. :aha:

Sad nesto kontam, i kod nas je mama zaduzena za sarme, prebranac i sladak kupus a ja za musaku, corbast pasulj i kiseli kupus. Jeste da zivimo odvojeno ali serpe i serpice imaju kilometrazu samo takvu. Hoces, kad uzmem recept za sarmu, da ti posaljem? Pravi je skoro jednako dobro kao pokojna baba.

Back