Ma zao mi tog jadnog komsije sto se stresirao.

Nikad mi nece biti jasni ti ljudski "zecevi" sto ni o jednom ne mogu da brinu, a nakote ih 5-6... Neka sam i nacista, bre, masa ljudi ne zasluzuje ni lutku u obliku deteta!
Ma ovo nije sarma, ovo je da se ne jede, bre. Sangarepa......
Ukucaj ili idi na Serbian cafe,/ kuvar i dobit ces razlicite nacine spremanja sarme.
Potrebno je 300 grama junetine- Govedine, 300 grama Svinjsko, 50-100 gram a mesnate slanine-susene, dve glavice crnog luka biber, crvene aleve paprike belog luka cesnjaka ili dva. pola solje za kafu pirinca ( pirinac isprati nekoliko puta sa hladnom vodom)
Sitno iseckanog luka, proprziti, cim omeksa, stavljati prvo junece mleveno meso, pa posle Svinjsko i to stalno mesajuci, tj da se razbije meso, kada se sjedinila masa, sitno iseckana slanina se ubaci, mesa, dodaje se i crvena paprika, beli luk i na kraju pirinac.
Sve se to mesa, da se ne uhvati.....
Listove sarme , najbolji je Bjeljinski , skinuti korene sa vrhova listova, Kupus je trebao da se razlista i ostavi u hladnoj vodi , minimum 2 sata ranije, da se so, smanji u listovima....
Sarme se zavijaju na taj nacin sto se list stavi u saku, kasika ili dve smese i onda se pocne sa jednog kraja da se savija, pa zatim vrh ,lista ubaci u sredinu a ostatak sa donje strane se uvuce u sarmu.
U serpu ,ubaciti par listova, posloziti suva rebra, koja su bila prokuvana ( slanoca da se skine, pa opet listovi koji su preostali, slagati sarme a izmedju se postavljaju i komadi slanine, suvih rebara, i tako do vrha, na vrh se stavi preostali listovi ,iseckani i kuva se na laganoj vatri par sati.
moze se napraviti zaprska, ali sam izbegavao ...
Tako se pravila sarma i sve sam ranije prpremao za sarmu a bivsa je motala i uvek je bilo a zasto toliko suvog mesa.
Posto nije jela kupus, kao i naucila i mladjeg da ne jede kupus a iz sarme ,smazu, onda sam ja uzivao jeduci kiseli kupus sa suvim rebrima......