GocaMrvica
Stara legenda
- Poruka
- 80.564
Posle Cic nek svrne kod mene 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

.

Zuuuub! Al' vratio mi se mesar s mora, doneo masu uzoraka, sad imam para za zubara.
Inace, macici su odusevljeni uzorcima, Predo rezi cim se dokopa jednog, smesan je k'o zvaka. 

Doni urađena analiza krvi... OK su. Ima nekih povišenih parametra što on povezuje sa (verovatnim) oštećenjem jetre i bubrega... U kakvoj je to vezi sa cistom na jajniku i gnojnom matericom - ne znam, tek njegov savet je da se operacija obavi što pre... Zakazali smo za sutra u 18h...
Da li je to najpametnija i najbolja odluka - ne znam, ali verujem da će biti sve u redu...

Kod mene opet loše vesti
Sad smo došle od veterinara... Odvela sam Donu jer se stalno liže... ne uspavam čak ni da ocenim - gde?!
Nekad spava savijene kao kifla... što ukazuje na to da je boli stomak.
Inače delue OK osim što je još više razmažena. Jede normalno, vodu pije normalno, temperaturu nema.
Najpre su ustranovili da je sama iscedila paranalnu žlezdu... još se cedilo kod njih.
Postoji i iscedajk iz vagine... pa su videli da ima i mleka... znači neki vid "lažne trudnoće".
Onda je uključio UZ... i uzeli su bris iz vagine.
Ispostavilo se da ima cistu i to veliku na desnom jajniku, gnoj u materici (dakle piometra) kao i veliku količinu bakterija i još više gljivica.
Predlog je da se izvrši operacija praktično sterilizacija jer se cista na jajniku u zemlji Srbiji ne leči (bar tako kaže veterinar, svakako ću se ja konsultovati sa još nekim.
Trebalo bi da je sutra odvedem da joj uzmu krv, urade rendgen stomaka (zbog srca, jetra i ne znam čega još) pa da konačno donesemo odluku .
Vraćam se sa njom odande, ona trčka, vesela, šašava kakva je i ne mogu da verujem da je zapravo ozbiljno bolesna
Svakako ima dosta godina i svakako nisam uspela da joj "uhvatim" teranje tako da sam već odustala od parenja i kučića što će reći da mi sama sterilizacija ne pada teško, ali se naravno plašim i tužna sam i... ne mogu da zamislim da joj se može desiti nešto loše...
Sve razumem... i ja tačno znam da ćemo to "jednom" morati da uradimo a nikako da odlučim...i ja bih trebala da sterilišem Donu
al sve odlažem, ne znam ni ja zašto
Miša, naš prijatelj veterinar to radi ya dž. ne što smo prijatelji, već
radi to za neko udruženje i vlasničke i nevlasničke pse
odradio je do sada na stotine sterilizacija
čak je letos moja Ana i bila sa njim nekoliko dana u sali dok je toradio
tako da me baš ništa ne bi trebalo da sprečava
a opet....
dobro veče svima
inače eto mene sutra u Kragujevcu
jedna koleginica sa biologije doktorira sutra pa idem na odbranu....
Hvala vampametna odluka. Gnoj ne ume da čeka dušo
Mislimo na vas dve i maca i ja......pozfravi od njega i kaže da izmaziš Donu

Šta se tebi loše desilo?Bice Dona dobro, to je trebao odma da uradi ali mora i krv da se vadi ipak
i bice sve ok
sigurno
ja sam Lejki odlagala pa eto, bilo na kraju sve ok ali sam je kljukala konjskim mesom, za brzi oporavak
ja sam inace ljuta besna povredjena ponizena i uvredjena
nisam pametna sta da radim ali uopste
Šta se tebi loše desilo?
Dona nije sterilisana kao mlada jer sam razmišljala o tome da ipak ostavi potomstvo... ali nekako nikad nije bio trenutak.
Posle joj se teranje skoro sasvim izgubilo, kad sam ga "uhvatila" i konačno rešila da je parim, ispostavilo se da nije sve u redu, pa se zakomplikovalo sa babezijom.
Tada joj je rađen detaljan pregled na Veterinarskom fakultetu i savet Vlade Magaša je bio da je ne sterilišem... odnosno da za tim nema potrebe.
"sadržaj" (on se tako izrazio) koji se tada nalzio u materici izlečili smo najobičnijim pentreksilom.
Prethodno je, lokalni veterinar je nakon UZ predlega tvrdio da je u pitanju "jaka piometra" i insistirao na hitnoj operaciji (hvala Bogu pa sam u poslednjem trenutku odustala - jer je primarna bolest u tom momentu bila babezija).
Nemajući pojma o čemu se tačno radi, pitala sam najdirektnije da li će se problemi sa matericom ponavljati, odgovor je bio: "To niko ne zna. Ne postoji ni manja ni veća verovatnoća da se to desi nego kod bilo kog drugog psa".
Dve i po godine nisam primetila da ima neki problem... osim što nije imala teranje, ili je sve bilo toliko diskretno da nisam primetila.
U svakom slučaju, očito da više ne treba odlagati...