Express Entry / Expression of Interest Canada

Pozdrav ljudi,

Imam pitanje, da li je neko imao problem sa proof of work experience?
Imam problem pošto izgleda da poslednji poslodavci nisu baš raspoloženi da mi overe dokument.
Da li je neko možda slao neki drugi dokument umesto onog pisma koje ima kao šablon?

Da napomenem samo da mi to čak ni nije NOC na koji konkurišem, ali mi je to kao poslednje iskustvo. Za NOC koji sam se prijavio imam overen šablon na memorandumu firme. Za ovo drugo imam ugovor o radu (mislio sam njega da prevedem ako mi ne pošalju).

Pozdrav

CRS 459
ITA: 12.01.2017

Pozdrav ljudi,

Imam pitanje, da li je neko imao problem sa proof of work experience?
Imam problem pošto izgleda da poslednji poslodavci nisu baš raspoloženi da mi overe dokument.
Da li je neko možda slao neki drugi dokument umesto onog pisma koje ima kao šablon?

Da napomenem samo da mi to čak ni nije NOC na koji konkurišem, ali mi je to kao poslednje iskustvo. Za NOC koji sam se prijavio imam overen šablon na memorandumu firme. Za ovo drugo imam ugovor o radu (mislio sam njega da prevedem ako mi ne pošalju).

Pozdrav

CRS 459

Hej Pixi,

Jel ti iskustvo za koje nemas potvrdu utice na godine iskustva koje si prijavio za eligibility i na EE poene?

Mislim da ne, imao sam pre toga (godina i par meseci) 7,5 godina na NOC za koji sam se prijavio. A računa se 3 godine u prethodnih 10

CRS 459

za eligibility je ja mislim 5god iskustva za max poene (to je ona skala 67/100), i onda je za EE CRS max dovoljno 3god iskustva... ako si na svemu tome pokriven, po meni je prilicno bezbedno da za posao koji si verovatno prijavio u profilu prevedes ugovor i stavis note da ti poslodavac nije izasao u susret sa potvrdom - jos bolje ako moze da ti da napismeno da ne zeli da ti izda potvrdu o zaposlenju (pritom je po zakonu u obavezi da ti to izda pa ga mozes i tuziti i sve ali ajde, izdrzi jos malo :) )

Ja mislim da i tu ispunjavam sa eligibility (5 u poslednjih 10 godina, to imam kod prethodnog poslodavca od 11.2008-08.2015)
Ne mogu da ih čekam, sve papire prikupio i neće niko da mi overi bezveznu potvrdu (ali baš kontam da me zezaju namerno) napismeno ne mogu da dobijem ništa.
A kako misliš da stavim note? Sam da napišem letter of explanation?

CRS 459

Ja mislim da i tu ispunjavam sa eligibility (5 u poslednjih 10 godina, to imam kod prethodnog poslodavca od 11.2008-08.2015)
Ne mogu da ih čekam, sve papire prikupio i neće niko da mi overi bezveznu potvrdu (ali baš kontam da me zezaju namerno) napismeno ne mogu da dobijem ništa.
A kako misliš da stavim note? Sam da napišem letter of explanation?

CRS 459

Da, imas tamo polje jedno gde mozes da dodas taj letter of explanation pa onda tu napisi da imas issue i da zbog toga ne prilazes papir kako su oni trazili vec preveden ugovor, ali da to svakako ne utice na tvoje poene i to je to.

Drustvo po vasem iskustvu koji je najbolji redosled skupljanja dokumentacije i pripreme za podnosenje zahteva? Npr najbolje krenuti od diploma i slanja na rangiranje pa polaganja IETLS, obezbedjivanja sredstava za ulazak, med pregled .....
Da znam odakle da krenem prvo da ne bih morao npr da polazem ponovo engleski ako istekne jer ko zna kad cu dobiti sve potrebno (ako i dobijemo).
Ili ako je vec neko napisao redosled pls neka prosledi.

Hvala

Drustvo po vasem iskustvu koji je najbolji redosled skupljanja dokumentacije i pripreme za podnosenje zahteva? Npr najbolje krenuti od diploma i slanja na rangiranje pa polaganja IETLS, obezbedjivanja sredstava za ulazak, med pregled .....
Da znam odakle da krenem prvo da ne bih morao npr da polazem ponovo engleski ako istekne jer ko zna kad cu dobiti sve potrebno (ako i dobijemo).
Ili ako je vec neko napisao redosled pls neka prosledi.

Hvala

Da li mora biti novac na racunu nosioca ili moze i na zeninom racunu ?

Aleksandre,

Dobrodošao u zajdničku gnjavažu. Ajde da probam da pomognem:

1. Diploma - nostrifikacija može da potraje preko 2 meseca bez problema, a bez toga ne možeš da apliciraš
2. IELTS - ovo kreni odmah da spremaš, kada stigne diploma plati i polaži i nakon toga možeš da apliciraš
Obe ove stvari traju po nekoliko godina, tako da neće da istekne

3. Kada apliciraš, bukvalno ne moraš ništa više pre ITA da radiš, jer kad dobiješ ITA imaš vremena za sve, ako odlučiš ipak to će biti samo da uštediš vreme nakon ITA do poletanja.

Što se tiče para, na tvoj račun. Žena nije aplikant, onda se pridružuje tvojoj aplikaciji za koju ti moraš imati sve uslove.

Pozdrav i srećno!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Mora biti na računu nosioca aplikacije.
Da dodam samo:
IELTS važi 2 godine, diploma 5.

Jedno pitanjce za ove što su završili proces, ništa mi se ne dešava sa aplikacijom a već je skoro mesec dana da sam dobio AOR. Da li je neko imao takav slučaj?

CRS 459

Pozdrav,
Ja koliko sam uspeo da vidim na "Indijskom" forumu nije obavezno da bude na racunu nosioca.
Ukoliko je novac delimicno ili u potponosti na racunu pratioca prihvatljjivo kao proof of funds dokle god isti ide sa Vama za Kanadu i ima slucajeva gde je uz LOE bilo dovoljno.
Ali opet... Ne vidim zasto bi bilo tesko novac jednostavno prebaciti na racun nosioca:)

Ja sam bio nosilac, novac je bio na zajednickom racunu... pod zajednicki racun mislim na zenin racun na koji sam ja imao pristup, i takvu potvrdu smo i uzeli iz banke Intesa... vazno je da na potvrdi za novac stoji tvoje ime posto si PA, i da se nedvosmisleno vidi da ti taj novac mozes da koristis bez ikakvih ogranicenja... banka intesa je za te potvrde odlicna jer mogu izdaju bilo sta sto je custom, nisu ograniceni na neke gluposti koje nisu od pomoci nikome...

Ja sam Elektronac i imam radno iskustvo 10ak godina, supruga profesor Engleskog i oboje cemo da polazemo IELTS vrtno ce ona da ima vece ocene ali zbog moje profesije ja tu dobijam vise poena i sta sad???? Pare su na zeninom racunu vise od 6 meseci i odradicu kao sto kaze Boske83 da oboje imamo pristup racunu. Ali kako god ga odradimo mozda skupimo oko 405-410 poena to je po meni nedovoljno :(((
Vidim da je granica sad pala na 434 ali jos nisam skapirao kako to funkcionise taj pool i sto padaju granice ili se dizu svejedno.
Vase misljenje tj da li je neko uspeo sa tih 400 poena da prodje. Jbg kolju me godine ( gazim 41u) i nemam radno iskustvo u Kanadi...
Zivote lutalicoooooo [emoji24] [emoji24][emoji24]
Ocu ovim mojim klincima da obezbedim bolju sredinu za zivot a ne Pink looodilo...

Back