Express Entry / Expression of Interest Canada

Pozdrav, vec duze vrijeme pratim ovaj forum, sve u zelji da i meni kao i bosketu pise "LANDED":) Planiramo ici ja i devojka i vec smo radili na tome (odradjen WES i polozen IELTS, s tim da nisam zadovoljan ocenom, pa cu ponovo polagati). Posto imam bachelor diplomu i 4 godine radnog iskustva, situacija je gotovo nemoguca. Zbog toga planiram da zavrsim master, ali i u tom slucaju mogu dogurati do max 470-480 bodova, dakle opet nedovoljno. Zbog toga smo poceli razmatrati i druge opcije, LMIA i PNP. Cini mi se da je veca sansa pokusati sa PNP, pa bi mi koristio bio kakav savet u vezi toga, gde mogu pronaci vise informacija i slicno?! Unapred hvala na svakom odgovoru.

Moje iskustvo sa PN: Provincija Princ Edward mi je poslala ponudu da konkurisem za provincijsku nominaciju. Nasli su me u Express Entrx pool/u i iz nekog razloga im je odgovarao moj profil. Luda sreca,znam i sam. E sad sam u manjku srece ,posto vec 7 i po meseci cekam odgovor od Kanadske vlade. Uglavnom,to je jedan nacin dobijanja PN. Na sajtu IRCC/a postoji oblast za provincijsku nominaciju sa linkovima za svaku provinciju,tj kako dobiti PN.
Puno srece!!

Evo da ostavim i nas slucaj....U celu ovu pricu oko Kanade smo upali sasvim slucajno,naime vec nekoliko godina se spremamo za Novi Zeland,suprug je zavrsavao Visu poljoprivrednu da ode tamo na neku farmu. Uglavnom,pre nekih mesec dana javlja nam se HR farme iz Kanade. Videli su njegov CV na tom sajtu za farme i pitaju da li bi dosao da radi za njih u Kanadu. Mi smo bili prilicno iznenadjeni tom ponudom i resimo da probamo,pa sta nam bude. I evo,posle dosta poslatih mejlova i dokumentacije,danas je dobio ugovor od njih. U pitanju je farma jaja u okolini Ottawe,plata je oko 4000$, i daju nam odredjeni iznos za kucu i putne troskove. Oni sredjuju radnu vizu za supruga a na osnovu njega ja podnosim zahtev za OWP i za decu Study.....Rekli su nam da nije nikakav problem da dodjemo svi zajedno,moramo samo da dostavimo kopije nasih pasosa. Oni imaju i svog advokata za imigraciju tako da je velika sansa da ce nam sve oni srediti,mi samo da platimo troskove za vizu i troskove za DHL. Te detalje jos uvek nismo utvrdili sa njima,sutra im tek saljemo potpisan ugovor. E,da i da naglasim da nista od dokumenata nismo prevodili ( sto je i nas zacudilo), cak je diploma mog supruga bila na cirilici. Eto, toliko za sada od nas,a ako budem imala jos pitanja,javljam se....pozzzzz

Pozdrav svima. Moze li mi neko objasniti kako ide proces evaluacije diplome. Ici cu preko WES. Oni naime traze da im fakultet direktno posalje diploma supplement. Radi se o ekonomskom fakultetu u Beogradu. Istovremeno traze da svi poslati dokumenti budu na engleskom-prevedeni na engleski. Kako da prevedem dokumente sa srpskog na engleski ako fakultet mora da ih direktno posalje? Nije mi jasno.
Molim za odgovor ako neko zna.

Jovana,

Generalno bi moglo i tim putem, ili da partner sačeka za tvoje državljanstvo pa da dođe i onda se uzmete i on tako dobije papire. Problem je što je za nove papire neizvesno kao i za ove za koje ćeš ti konkurisati.

Ušteda na poenima je oko 30-ak, što u većini slučajeva nije presudno, ali ako i jeste, pitanje je kako će sve ostalo ispasti i koliko živaca imate za svo to čekanje i maltretiranje.

Pozdrav,

Jovana,

Ja sam u istoj situaciji, napravio ee profil i uključio devojku kao common law partnera u aplikaciju. Mislim da je tako najjednostavnije, a nije teško dokazati common law ako živite zajedno.

Mada sam izračunao da imam 459 poena kad sam sam...

Ako neko ima više informacija o ovom načinu dosta bi mi značilo

Poslato sa HUAWEI GRA-L09 korišćenjem mobilne aplikacije Forum Krstarice

Poslednja izmena:
Jovana,

Ja sam u istoj situaciji, napravio ee profil i uključio devojku kao common law partnera u aplikaciju. Mislim da je tako najjednostavnije, a nije teško dokazati common law ako živite zajedno.

Mada sam izračunao da imam 459 poena kad sam sam...

Ako neko ima više informacija o ovom načinu dosta bi mi značilo

Pixy1984,ukoliko si naveo devojku kao common law u profilu,onda ti bodovanje od 459 poena kao solo ne znaci nista,svakako bodujete se zajedno,zar ne? U mom slucaju ako idemo kao par,po bodovima nikako nismo blizu trenutnom limitu..

Pozdrav svima i hvala na toliko korisnih informacija. Pročitao sam celu temu ali osim šturih informacija nisam uspeo da razjasnim sledeće stvari : Kako imigracionom dokazujemo naš staž i gde smo sve radili ovde u Srbiji, da li su to neki papiri iz pio fonda o uplaćenom stažu , da li je to neka pečatirana potvrda iz firme u kojoj smo radili , da li je to radna knjižica ( za ovo sam pročitao i čini mi se da je Boske napisao da oni radnu knjižicu i ne prepoznaju kao takvu ) . Prosto pitam se kako da dokažem gde sam sve radio , koje papire oni traže za to ? Ako neko zna bio bih jako zahvalan , pozdrav svima ..

Pozdrav svima i hvala na toliko korisnih informacija. Pročitao sam celu temu ali osim šturih informacija nisam uspeo da razjasnim sledeće stvari : Kako imigracionom dokazujemo naš staž i gde smo sve radili ovde u Srbiji, da li su to neki papiri iz pio fonda o uplaćenom stažu , da li je to neka pečatirana potvrda iz firme u kojoj smo radili , da li je to radna knjižica ( za ovo sam pročitao i čini mi se da je Boske napisao da oni radnu knjižicu i ne prepoznaju kao takvu ) . Prosto pitam se kako da dokažem gde sam sve radio , koje papire oni traže za to ? Ako neko zna bio bih jako zahvalan , pozdrav svima ..

Pozdrav,

Minuli rad se dokazuje na memorandumu firme, sa pečatom firme i obješnjenjem vezanim za tip posla, odgovornosti i visinom primanja (sve na engleskom ili francuskom) sa svakog posla ponaosob koji je naveden u aplikaciji i za koji računaš da ćeš dobiti poene ili eligibility.

Pozdrav,

Minuli rad se dokazuje na memorandumu firme, sa pečatom firme i obješnjenjem vezanim za tip posla, odgovornosti i visinom primanja (sve na engleskom ili francuskom) sa svakog posla ponaosob koji je naveden u aplikaciji i za koji računaš da ćeš dobiti poene ili eligibility.

Hvala puno na odgovoru :) Pronašao sam i na CIC sajtu pa kome treba evo linka http://www.cic.gc.ca/english/resources/tools/perm/express/intake-complete.asp#document_checklist

Pozdrav svima. Moze li mi neko objasniti kako ide proces evaluacije diplome. Ici cu preko WES. Oni naime traze da im fakultet direktno posalje diploma supplement. Radi se o ekonomskom fakultetu u Beogradu. Istovremeno traze da svi poslati dokumenti budu na engleskom-prevedeni na engleski. Kako da prevedem dokumente sa srpskog na engleski ako fakultet mora da ih direktno posalje? Nije mi jasno.
Molim za odgovor ako neko zna.
Ne znam koji je fakultet u pitanju, u principu, nikad ne šalje fakultet. Oni tebi zapečate u kovertu i daju sve podatke koji se traže po WES-u i onda ti sa svojom kovertom DHL-om ili FEDEX-om pošalješ u Toronto. 2 koverte u jedan onaj njihov paket, bar sam tako ja slao i nisam imao problema.
E sad, ja sam odmah po dobijanju diplome dobio i prevod kompletan. A sa fakulteta su me pitali da li mi treba na eng ili srp da se pečatira taj njihov transkript... Tako da je najbolje da proveriš na fakultetu, mislim da su sigurno već nekom radili

Ne znam koji je fakultet u pitanju, u principu, nikad ne šalje fakultet. Oni tebi zapečate u kovertu i daju sve podatke koji se traže po WES-u i onda ti sa svojom kovertom DHL-om ili FEDEX-om pošalješ u Toronto. 2 koverte u jedan onaj njihov paket, bar sam tako ja slao i nisam imao problema.
E sad, ja sam odmah po dobijanju diplome dobio i prevod kompletan. A sa fakulteta su me pitali da li mi treba na eng ili srp da se pečatira taj njihov transkript... Tako da je najbolje da proveriš na fakultetu, mislim da su sigurno već nekom radili

Pozdrav,

Ja sam sa Mašinskog slao na WES. Takođe, poslato sa fakulteta.

Ovako ide:
1. Uzmeš diplomu (original) i dodatak diplomi i prevedeš kod sudskog tumača
2. Odneseš to na faks u sekretarijat i predaš zajedno sa formularom skinutim sa WES sajta
3. Popunite zajedno formular i onda oni to sve spakuju u koverat i pošalju sa pečatom faksa na WES

Tako sam ja dobio sa WES-a uredno nostrifikaciju.

Back