Express Entry / Expression of Interest Canada

Uz sve dokumente za koje ide prevod - obavezno i original... ukoliko niste sigurni da li treba jedno ili drugo, lepo zakacite oboje - zbog viska papira vas nece odbiti, ali zbog manjka itekako hoce...

pozz
B

Hvala Boske, znam ja to ali imam problem što mi je prevod diplome (koji u sebi sadrži i crno bele kopije originala) ima 19 strana. Dodao sam original diplome i wes tu, ali ako bih dodao i original dodatak diplomi koji ima još 8 strana i apkovao to u pdf od 4MB ne bi moglo da se ništa pročita sa tih stranica koliko bi kvalitet opao. Neće blizu 30 A4 strana skeniranih u 4 MB tako lako nažalost.

Zato me zanima šta je tačno neko sa beogradskog univerziteta poslao što je prošlo, lako je vama u NS što dobijete englesku verziju. Ovi naši debili prešli na opštepriznatu bolonjsku diplomu i štampaju je samo u ćirilici i na srpskom, strašno...

Pozdrav,

- - - - - - - - - -

Jedno,pomalo,laicko pitanje... Sta oni smatraju pod family? Samo najuze (roditelji,muz/zena,brat/sestra,deca) ili ipak mogu i ujaci,stricevi,tetke? Unapred zahvalan na odgovoru.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Prvo dobrodošao.

Drugo, family si samo ti, tvoja žena i deca. (tj ujedno i oni koji idu u Kanadu)

Pozdrav,

Pozdrav svima, imam jedno pitanje za placanje svih taksi, tipa WES i takse za imigraciju, preko kojih kartica ste placali. Ja imam tekuci dinarski i devizni racun ali to nisu kteditne kartice, a pricitala sam sa traze kreditnu karticu. Da li je neko placao sa obicnog deviznog racuna?

Sto se WES-a tice, meni je prosla samo kreditna kartica. Nisam mogao nikako sa deviznom, debitnom niti bilo kojom drugom. Posle su mi rekli da i njima (WES-u) znaci kada neko ima kreditnu karticu u smislu da je uredan platisa, ne kasni sa obavezama i slično, kao neki plus za bonitet. Napravio sam 100% depozitnu kreditnu, sačekao 2-3 nedelje da se napravi, platio i ugasio.

Imam i nedoumicu oko bodova za diplomu, ako ima nekoga da mi pomogne. Ja sam magistar farmacije, V godina studija. Na WES pise da moju evaluaciji treba da odradi Pharmacy Examinig board of Canada, a na CIC sajtu pise da ako mi ne treba licenca za posao onda evaluaciju moze da odradi i WES. Ja ne bih odmah krenula u jurnjavu za licencom u Kanadi jer to zahteva jos jedan ispit. Ali se pitam da li bih onda kao primarni aplikant ja dobila poene kao i svaki drugi master? Sta mislite?

Imam i nedoumicu oko bodova za diplomu, ako ima nekoga da mi pomogne. Ja sam magistar farmacije, V godina studija. Na WES pise da moju evaluaciji treba da odradi Pharmacy Examinig board of Canada, a na CIC sajtu pise da ako mi ne treba licenca za posao onda evaluaciju moze da odradi i WES. Ja ne bih odmah krenula u jurnjavu za licencom u Kanadi jer to zahteva jos jedan ispit. Ali se pitam da li bih onda kao primarni aplikant ja dobila poene kao i svaki drugi master? Sta mislite?

Pa sve su napisali... :)
da li za posao treba licenca? ... koliko ja znam, treba...
Sa druge strane i WES vas je uputio na korektnu adresu, tako da ispratite upustva i sve cete tako saznati...

Bez ECA (ECA je procedura, a WES je samo jedna od ustanova koja radi ECA) ne mozete da dobijete nijedan bod na EE. Deluje da je za vasu ECA zaduzena Pharmacy Examinig board of Canada ustanova, tako da kontaktirajte njih i vidite sta vam je potrebno...

Srecno...
B

Prvo hvala na odgovoru i pozdrav za legendu foruma Boske83!
U mom slucaju cic nudi i opciju bez PEBC ukoliko ne zelim da radim u Community Pharmacy vec npr u industriji gde nije potrebna licenca, u tom slucaju ECA moze da odradi i neki drugi organ osim PEBC, sto je meni i jeftinije, ali posto su moje godine iskustva u Community Pharmacy mislim da nemam drugog izbora osim PEBC. Ono sto je dobro je cinjenica da cak iako mi studije ne priznaju kao master vec kao bachelor, cic u poolu dodeljuje 126 poena, tako pise na sajtu. E sad...klupko se dalje odvija, videcemo kako ce proci assesment

Prvo hvala na odgovoru i pozdrav za legendu foruma Boske83!
U mom slucaju cic nudi i opciju bez PEBC ukoliko ne zelim da radim u Community Pharmacy vec npr u industriji gde nije potrebna licenca, u tom slucaju ECA moze da odradi i neki drugi organ osim PEBC, sto je meni i jeftinije, ali posto su moje godine iskustva u Community Pharmacy mislim da nemam drugog izbora osim PEBC. Ono sto je dobro je cinjenica da cak iako mi studije ne priznaju kao master vec kao bachelor, cic u poolu dodeljuje 126 poena, tako pise na sajtu. E sad...klupko se dalje odvija, videcemo kako ce proci assesment

Ajde, srecno... ja se ne razumem mnogo u farmaciju zaista, ali se razumem u CIC koliko toliko i znam da sve negde pise zasigurno, samo treba pronaci gde jer nije im bas najsretnije organizovan sajt... Kad se ljudi odluce, onda nema prepreka, i postoji mnogo puteva koji vode do cilja... samo napred...

Pozdrav,
Ljudi treba mi jedan savet, izčitao sam EE forum ali mi treba pomoć u vezi LMO, naime imam prijatelja koji je u Kanadi, imam svoju firmu i voljan je da pokrene proceduru za ILMO, pod uslovom da dobije isti, koju opciju da izaberem za odlazak u Kanadu, za EE mi je problem što ne mogu da skupim količinu novca koju moram da imam na računu, imam 44 godine, tri godine faksa i nisam još ni počeo da spremam IELTS. i kada uradim svoj eligibility negde sam na 391p ;- (. Da li je možda najbolje rešenje ići na Work permit?

Pozdrav,
Ljudi treba mi jedan savet, izčitao sam EE forum ali mi treba pomoć u vezi LMO, naime imam prijatelja koji je u Kanadi, imam svoju firmu i voljan je da pokrene proceduru za ILMO, pod uslovom da dobije isti, koju opciju da izaberem za odlazak u Kanadu, za EE mi je problem što ne mogu da skupim količinu novca koju moram da imam na računu, imam 44 godine, tri godine faksa i nisam još ni počeo da spremam IELTS. i kada uradim svoj eligibility negde sam na 391p ;- (. Da li je možda najbolje rešenje ići na Work permit?

U tom slucaju najbolje da vam prijatelj sredi temporary work permit.

Ukoliko nemate dovoljan broj poena, nemojte ici na Express Entery. Mi smo se tako zaznuli i sada smo zaglavljeni u EE pool-u sa 303 poena, a posao ne mozemo da nadjemo jer ocigledno niko nece da se cima za LMIA.
Sada gledamo da se prebacimo na Self-Employment program, cini mi se da je dosta manje zahtevan nego EE.
Sistem bodovanja je isti (radno iskustvo, obrazovanje, znanje jezika, adaptibiliby..), ali nije potrebno imati odredjenu sumu novca i minimalan broj bodova koje morate imati je 35 od 100, kao i da vam zanimanje bude na listi. Moj muz i ja spadamo pod "visual artists" i mozemo da se kvalifikujemo.
Pogledajte dobro i druge opcije pored EE
srecno!

Poslednja izmena:

Back