Express Entry / Expression of Interest Canada

Cao :)
Nova sam na ovom forumu... I ne razumem bas dobro sve termine kojima baratate pa bih volela ako ima neko voljan da pomogne :)
Naime, decko i ja bismo voleli da konkurisemo za iseljenicku vizu za Kanadu... Oboje imamo po 22 godine... Ja zavrsavam fakultet sada (za vaspitaca), a on je zavrsio dve srednje skole. Engleski jezik znamo jako dobro. E sad, nase apliciranje za vizu ne bi bilo sutra da tako kazem, vec zelimo unapred da se informisemo, da znamo u kom pravcu da se razvijamo. Poceli bismo da ucimo francuski i on bi upisao neku visu skolu, u struci (turizam) radi bodova sto se tice vize... E sad da li to sto bismo postali mladi bracni par utice na dobijanje vize? I da li postoje neki kursevi koje imamo zavrsene ili koje bi tek zavrsili koji bi nas podigli na skali bodovanja? I kakvi se to testovi znanja jezika rade? Izvinite ako zvucim skroz pocetnicki, to i jesam :D Inace imam ujaka u Kanadi, koji bi garantovao za nas. Hvala unapred svakom ko bude imao zivaca da cita ovo i da nam pomogne :)

Cao :)
Nova sam na ovom forumu... I ne razumem bas dobro sve termine kojima baratate pa bih volela ako ima neko voljan da pomogne :)
Naime, decko i ja bismo voleli da konkurisemo za iseljenicku vizu za Kanadu... Oboje imamo po 22 godine... Ja zavrsavam fakultet sada (za vaspitaca), a on je zavrsio dve srednje skole. Engleski jezik znamo jako dobro. E sad, nase apliciranje za vizu ne bi bilo sutra da tako kazem, vec zelimo unapred da se informisemo, da znamo u kom pravcu da se razvijamo. Poceli bismo da ucimo francuski i on bi upisao neku visu skolu, u struci (turizam) radi bodova sto se tice vize... E sad da li to sto bismo postali mladi bracni par utice na dobijanje vize? I da li postoje neki kursevi koje imamo zavrsene ili koje bi tek zavrsili koji bi nas podigli na skali bodovanja? I kakvi se to testovi znanja jezika rade? Izvinite ako zvucim skroz pocetnicki, to i jesam :D Inace imam ujaka u Kanadi, koji bi garantovao za nas. Hvala unapred svakom ko bude imao zivaca da cita ovo i da nam pomogne :)

Otidjite na temu "Kako do Kanadske iseljenicke vize?" http://forum.krstarica.com/showthread.php/360020-Kako-do-Kanadske-iseljenichke-vize/page404 i procitajte komentar br 10079 :)

The nineteenth draw for Canadian immigration through the Express Entry selection system has been performed by Citizenship and Immigration Canada (CIC) on Ocotber 23, 2015. A total of 1,502 invitations to apply (ITAs) for Canadian permanent residence were issued to candidates with 489 or more Comprehensive Ranking System (CRS) points.

Opet raste potreban broj CRS poena. Gubim nadu da uopšte može sa CLB 7 pa i CLB 8 bilo šta očekivati.
Ne znam sta da ocekujem vise. Ovim tempom prosek dva izvlacenja mesecno po 1500 aplikacija je godisnje oko 36000 aplikacija pa neka u proseku ide tri clana porodice po aplikaciji to je nesto preko 100000 ljudi, a godisnja kvota je oko 280000 migranata. Pitam se da li je moguce da ne ispune kvotu za godinu, ili ima oko 170-180 hiljada po starom programu koji su dobili PR u ovoj godini?

Boske, daj nam neki komentar na ovo i vetar u leđa...
Ima li neke nade? Sad kad čitam one komentare od početka godine, dođe mi da plačem od smeha!

Pazi kad sam morao da se vratim na pocetak teme i procitam...

Pa sta da ti kazem - neko rece da ce biti do kraja godine granica i 250 (zivi bili pa videli), pa tu ja ne bih mnogo menjao... a cim dodje na 400 Pixy ce da se zeni, tako da cemo i proslavu imati...

Salu na stranu - ne menja se moje misljenje preterano od pocetka - EE je takmicenje u ocenama iz IELTSa, kao sto nekad rekoh... uz to - podrazumevaju se master i do 35 godina, i to je to... nije mnogo odmaklo odatle, a da li ce i kad ce - ostaje da se vidi...

Boske, sve cestitke, ja tek sad videla lepe vesti. Kako stvari stoje vi cete Novu Godinu docekati u novoj zemlji :)

Hvala Mia... Ako Bog da hocemo - poslali smo danas pasose u Bec na viziranje, i pokusavamo da nadjemo kartu i smestaj... ako uspemo, a trebalo bi da uspemo, planiramo ici u prvoj polovini decembra... taman da na bozicnim rasprodajama kupimo novu garderobu...

Pozdrav, video sam da se prije 20-ak dana raspravljalo o Police check-u, pa imam pitanje u vezi toga. Naime, studirao sam u Novom Sadu od 2006-2011.godine, a prijavljen sam bio od 2007, tako da mi 2006. "visi"... Bio sam u Mup-u i oni mi mogu dati potvrdu samo za period dok sam bio prijavljen, dakle bez 2006.godine. Moje pitanje je da li bi mi proslo da uz aplikaciju prilozim takvu potvrdu o nekaznjavanju, a da dodatno "pojasnim" da sam 2006.studirao od kuce, odnosno nisam stalno boravio u Srbiji?! Da li je neko imao slican problem i kako ga je rijesio? Unaprijed hvala:)

Pozdrav! Vec nekoliko dana veoma aktivno, a par meseci pasivno čitam postove o ovoj temi. Pročitao sam celu prepisku na temi iseljenje u Kanadu, a sad sam zavrsio i sa ovom temom o Express entry, a naravno tu je i predivni CIC sajt :) U sustini svako ko zeli da se pokrene povodom iseljenja treba da procita sve, jer zaista sve pise. Realno treba pohvatati sve ove skracenice :) ITA, WES, RPRF, PN, CRS i mnoge druge, da bi se znalo šta se čita... uglavnom samo da kažem da ću ja najverovatnije krenuti sledeće godine u proceduru sa svojom suprugom, masteri smo oboje, ja trenutno sa četiri godine, a ona sa tri godine radnog iskustva imamo 29, odnosno 27 godina. Krećemo ove zime da se spremam za IELTS, s obzirom da nije nimalo naivan ma koliko dobro poznaješ engleski, Čestitam svima koji su uspeli, i nemojte zaboraviti nas nove na ovom forumu :) U svakom slučaju, vidim da Boske83 ide u decembru, pa ako je za pivo, s obzirom da smo iz Novog Sada, taman da ga ispratimo kako dolikuje :)

Pozdrav! Vec nekoliko dana veoma aktivno, a par meseci pasivno čitam postove o ovoj temi. Pročitao sam celu prepisku na temi iseljenje u Kanadu, a sad sam zavrsio i sa ovom temom o Express entry, a naravno tu je i predivni CIC sajt :) U sustini svako ko zeli da se pokrene povodom iseljenja treba da procita sve, jer zaista sve pise. Realno treba pohvatati sve ove skracenice :) ITA, WES, RPRF, PN, CRS i mnoge druge, da bi se znalo šta se čita... uglavnom samo da kažem da ću ja najverovatnije krenuti sledeće godine u proceduru sa svojom suprugom, masteri smo oboje, ja trenutno sa četiri godine, a ona sa tri godine radnog iskustva imamo 29, odnosno 27 godina. Krećemo ove zime da se spremam za IELTS, s obzirom da nije nimalo naivan ma koliko dobro poznaješ engleski, Čestitam svima koji su uspeli, i nemojte zaboraviti nas nove na ovom forumu :) U svakom slučaju, vidim da Boske83 ide u decembru, pa ako je za pivo, s obzirom da smo iz Novog Sada, taman da ga ispratimo kako dolikuje :)

hahaha Boske trenutno ne zna gde udara, sa mesec dana vremena da zatvori sve sto je bilo ovde i pripremi se za otvaranje svega sto ce biti tamo - i sve to uz full time posao... salu na stranu - hvala na ponudi, ali JAKO smo u frci sada... Sa druge strane, slobodno pitajte ako imate neke nedoumice i rado cu vam pomoci sa svime...

Da, IELTS je ono sto ostaje i bez cega nema nicega, tako da je bez rezultata testa sve tipicno nagadjanje... sa tim godinama, radnim iskustvom i obrazovanjem uz dobar engleski (CLB9+ na sve 4 za oboje) poeni bi trebalo da vam budu dovoljni za dobijanje ITA vrlo brzo... sa druge strane - niko ne zna sta nosi buducnost i kako ce se EE razvijati sada kada su PN skroz u igri...

Na ielts temi na australiji ovde na krstarici imate apsolutno sve linkove i iskustva ljudi iz regiona koji su polagali engleski, svi materijali isl, tako da je to dobro mesto za pocetak...

pozz i srecno,
B

hahaha Boske trenutno ne zna gde udara, sa mesec dana vremena da zatvori sve sto je bilo ovde i pripremi se za otvaranje svega sto ce biti tamo - i sve to uz full time posao... salu na stranu - hvala na ponudi, ali JAKO smo u frci sada... Sa druge strane, slobodno pitajte ako imate neke nedoumice i rado cu vam pomoci sa svime...

Da, IELTS je ono sto ostaje i bez cega nema nicega, tako da je bez rezultata testa sve tipicno nagadjanje... sa tim godinama, radnim iskustvom i obrazovanjem uz dobar engleski (CLB9+ na sve 4 za oboje) poeni bi trebalo da vam budu dovoljni za dobijanje ITA vrlo brzo... sa druge strane - niko ne zna sta nosi buducnost i kako ce se EE razvijati sada kada su PN skroz u igri...

Na ielts temi na australiji ovde na krstarici imate apsolutno sve linkove i iskustva ljudi iz regiona koji su polagali engleski, svi materijali isl, tako da je to dobro mesto za pocetak...

pozz i srecno,
B

Šta da ti kažem, sa srećom! :) Iskreno se nadam da se sledeće godine neće previše menjati, meni iskreno odgovara da ostane :) :cool:

Cestitam Boske, zelimo ti sve najbolje i da sto pre zapocnes novi zivot! :)
Posto je bilo nedoumica oko WES-a, i nacina slanja posiljke, evo da ih otklonim, iz svog iskustva. Mi slali sve u jednoj posiljci, znaci obe koverte u jednu posiljku. I nikakvih problema nije bilo, evaluacija uspesna i meni priznate diplome :) sad idemo dalje u nove pobede :)

Drugari - hvala na cestitkama, svima vam zelim ovakvu sliku uskoro... :)

Screenshot at Nov 02 13-39-20.jpg

Back