Express Entry / Expression of Interest Canada

I ja se pitam zasto je stalo??? Ja jos uvek cekam WES, poslali smo dok. 5. Aprila i stoji nam evaluation in progress, slala sam im mail ali nema odgovora, da li je neko imao slicnu situaciju i kako da stupim u kontakt? Srecno, mozda bude izvlacenje sutra! Boske83, jesi li uploadovao dok... kako idu pripreme, nemoj nas zaboraviti, ti si nam jedina nada da povuces nogu... pozzzz

I ja se pitam zasto je stalo??? Ja jos uvek cekam WES, poslali smo dok. 5. Aprila i stoji nam evaluation in progress, slala sam im mail ali nema odgovora, da li je neko imao slicnu situaciju i kako da stupim u kontakt? Srecno, mozda bude izvlacenje sutra! Boske83, jesi li uploadovao dok... kako idu pripreme, nemoj nas zaboraviti, ti si nam jedina nada da povuces nogu... pozzzz

Ma mora biti draw uskoro, nema brige... :)

Verovali ili ne - cekam da mi danas ili sutra stigne poslednji dokument - sve ostalo je vec spremno i prevedeno... oduzilo se malo sve, te dok stigne police check, te dok se odradi taj upfront medical, pa hiljadu cuda - ali imamo jos 30ak dana da podnesemo aplikaciju tako da smo dobri...

moj savet je da bukvalno sve osim medical-a pripremite unapred, i cim stigne ITA - zakazujte pregled, jer i to traje 10ak dana dok se ne dodje na red...

Super, super, samo napred, divim vam se I bas mi je drago da sve ide po planu :) Ja sam polagala u Budimpesti 9. maja ponovo, I evo sad stigose rezultati pa sam :besna: pa rekoh da podelim sa dragim forumasima. Nista od CLB9 odnosno bicemo oko 385 poena :( Mislim, bar smo napravili trodnevnu ekskurziju I obisli Budimpestu al je bilo podjednako tesko osim sto se zakazuje svega nedelju dana unapred pa je to bio razlog sto smo se odlucili za HU... situacija je sledeca:
listening 7,5 (treba 8)
reading 6,5 (treba 7)
writing 7,5
speaking 8
E sad je pitanje da li ste culi da je nekad nekome povecana ocena nakon remarka za listening I reading??? Ili da I ne pokusavam remark? To je samo po pola ocene da bih uhvatila taj cuveni transferability... Bas sam u bedaku :dash:

:( Iskreno, ni na kraj pameti mi nije bilo da moze toliko da skoci... WHY!!! Da li neko od vas ima vise informacija o PNP ajde da jurimo to, kakva je situacija, videla sam da za Albertu moras biti vec tamo, za Ontario ti treba poslodavac u Noc-u... El ima neko vise informacija I neku ideju kako se moze doci do PNP-a???

Najveci deo PNP nominacija se uglavnom izdaje TFW klasi... naravno, uvek moze da se provuce poneko sa strane, ali u Ontariu, Alberti i BC mislim da je velika vecina rezervisana za ljude koji su vec tamo, i imaju poslove...

da - skor je ocekivano porastao - upravo iz tog razloga smo mi JAKO pozurili sa pravljenjem profila, jer je bila najava da ce od aprila/maja da se aktivira PNP... i eto - kroz iglene usi smo se provukli sa nasa 462 poena...
Ono sto je dobra stvar jeste da su kvote za PNP preko EE prilicno male u odnosu na ukupan broj aplikanata koje bi ove godine EE trebao da procesira.... losa stvar je sto su to i dalje hiljade nominacija po provinciji, a da je broj izvucenih kandidata i dalje jako mali.... ovim tempom pitanje je da li ce skor pasti ispod 450 do izbora na jesen...

ne znam - mislim da treba ostati pozitivan, i da ce ove godine barem u jednom izvlacenju sigurno biti pozivani kandidati sa 420+ poena... ispod 400 ja zaista sumnjam da ce skor ikada pasti ove godine - mnogo je tu CECa, studenti koji drze PGWP vize i dalje svake godine zavrsavaju i odradjuju svoje 2-3 godine, cime dobijaju prilicno mnogo poena na kanadsko iskustvo, obrazovanje, a i jezik im je prilicno dobar... zato i mislim da je jedina sansa da FSW pariraju upravo taj glupi IELTS, i taj skill transferability bonus od barem 75 poena, ako ne i svih 100...

Cao svima, ja sam nova na forumu, pa bih da postavim jedno pitanje, trenutno sam u procesu slanja dokumente preko WES-a, e sad nisam sigurna da li sam dobro razumela:
salje se neprevedena overena fotokopija diplome,
nije mi jasno sta je academic transcripts,je li to studijski program koji treba da bude preveden ili se salje samo academic records request form od strane faksa.
razumela sam da sve prevode saljem ja.
Diplomu sredne skole, neprevedena, zajedno sa ovim academic records request salje srednja skola, a prevod diplome saljem ja.
Ako je neko slao skoro molim vas neka mi objasni :D, hvala unapred :DD

Mnoge stvari u Kanadi vise ne idu normalnim tokovima i nije bas neko vreme za zapocinjanje bilo cega, bar u Alberti. Cena nafte se strmoglavila pre skoro godinu dana i povlaci sve za sobom, polako ali sigurno. Rupa samo u provincijskom budzetu Alberte je preko 5 milijardi $... naravno daleko je to od nase balkanske krize ali ljudi gube poslove i normalno da se to sve odrazava na trziste rada.

Ocekivano je i podizanje praga, a baziraju se na ljude koji su vec u Kanadi kao strani radnici (TFW) i normalno je da ce prvo njima omoguciti da dobiju status u zemlji. Druga stvar je da se blize federalni izbori, konkretno u Alberti na provincijskim je vladajuca stranka izgubila posle 44 godine na vlasti i poljuljala i ovako poljuljano naftonosno tle na kojem se sve bazira...
Treca stvar je neizvesnost i ljudi su zadovoljni ako im posao funkcionise sa onim kapacitetima koje vec imaju i retko se ko prosiruje i zaposljava. LMO-a bukvalno nema za lek. Malobrojnim firmama kojima eventualno i treba ljudi se ne usudjuju da udju u prilicni dugu, skupu i trenutno neizvesnu proceduru LMIA( kako je vec LMO preimenovan) jer ne znaju sta ih ocekuje sutra, a kamoli za 3 meseca koliko bi procedura oko LMIA u idealnim uslovima trebala da traje...
Upucen sam jer proteklih par meseci pokusavam da pomognem prijatelju na turistickoj vizi sa High Skiled iskustvom i veoma trazenim zanimanjem da se zaposli- nemoguca misija kada cuju da vam treba LMIA, dok za kanadjane i ljude sa PR-om nije toliki problem ali opet kazem za High Skiled posao...

Licno sam poslao CEC aplikaciju za PR kroz EE pre 2 meseca (krajem marta) i osim problema sa sajtom prilikom slanja dodatnih dokumenata nista novo nema... Molim boga da u kompaniji imamo dovoljno posla i da uspem da zadrzim posao jos par meseci dok se procedura ne zavrsi, nadam se pozitivno po mene jer su svi uslovi zadovoljeni i trenutno stanje je sledece:

Application/profile details
Where is this application? Details

Application/profile status : Open
Review of eligibility : Review in Progress
Review of medical result : Passed
Review of submitted documents : Provided
Scheduling an interview : Not needed at this time
A background check is needed : In Progress
A final decision has been reached : Not Started

Pozdrav iz Edmontona!

Prođe i 9th draw- 755 poena, 1361 pozvanih. Pošto smo toliko dugo čekali na draw, bila sam sigurna da će poeni rasti...ali baš ovoliko?! Kažu da je izvučeno dosta onih koji imaju PNP. Nadam se da će u sledećem ili bar par narednih opet pasti score. A taman sam mislila skupili smo 461 poen i sad možemo da se opustimo...:(

Pozdrav, jel to bio zvaničan draw #9? Pitam zbog toga što na CIC stoji informacija da je poslednji draw #8 od 17.04. (onaj gde je bilo 453).
Možda grešim, aj neka još neko proveri

Pozdrav ljudi! :)
Dobili ste novog člana foruma :)
Zovem se Ivan 29god. po struci Elektro inženjer-master sa dve i po godine radnog iskustva. U Kanadu bih išao sa devojkom koja završava studije na političkim naukama.

Pročitao sam sajt CIC-a i dosta materijala sa Krstarice vezano za odlazak u Kanadu i planiramo da se polako uključujemo u priču. Najpre test engleskog pa ćemo ostalo polako...

Imam samo jedno pitanje za početak:
Na ovoj stranici CIC-a: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-factors.asp
pod sekcijom Education stoji sledeća NAPOMENA: "Note: Degree program must be in one of these fields of study: Medicine, Veterinary Medicine, Dentistry, Podiatry, Optometry, Law, Chiropractic Medicine, or Pharmacy."
pa me zanima da li ja kao Elektro inženjer uopšte mogu da apliciram?
Mislim, bilo bi malo glupo da primaju samo ljude iz navedenih zanimanja, ali otkud znam bolje da pitam :)

Hvala unapred na pomoći i želim svima puno sreće! :)

Pozdrav ljudi! :)
Dobili ste novog člana foruma :)
Zovem se Ivan 29god. po struci Elektro inženjer-master sa dve i po godine radnog iskustva. U Kanadu bih išao sa devojkom koja završava studije na političkim naukama.

Pročitao sam sajt CIC-a i dosta materijala sa Krstarice vezano za odlazak u Kanadu i planiramo da se polako uključujemo u priču. Najpre test engleskog pa ćemo ostalo polako...

Imam samo jedno pitanje za početak:
Na ovoj stranici CIC-a: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-factors.asp
pod sekcijom Education stoji sledeća NAPOMENA: "Note: Degree program must be in one of these fields of study: Medicine, Veterinary Medicine, Dentistry, Podiatry, Optometry, Law, Chiropractic Medicine, or Pharmacy."
pa me zanima da li ja kao Elektro inženjer uopšte mogu da apliciram?
Mislim, bilo bi malo glupo da primaju samo ljude iz navedenih zanimanja, ali otkud znam bolje da pitam :)

Hvala unapred na pomoći i želim svima puno sreće! :)

Ha - napokon neko ko cita Notes :) vec vidim ko ce da pomaze ovde ljudima kad se ja penzionisem :)

e ovako - to sto stoji u Note se odnosi samo na "OR University level entry-to-practice professional degree ", dakle - Ili master diploma, ili ovaj proffesional degree iz tih navedenih zanimanja...

Za Kanadu nije uopste bitno iz koje si struke - vazno je da odradis nostrifikaciju, tj da dobijes taj njihov ECA report kod jedne od navedenih institucija... I ja sam Elektro inzenjer - master, tako da ne brines - bice ti nostrifikovano kao master diploma...
U paraleli sa ECA, moze da se radi i test engleskog - IELTS, kao sto si naveo... ocene su vazne, i pokusaj da dobijes CLB9+ iz sva 4 dela testa...

Maksimalni CRS poeni na radno iskustvo se dobijaju sa 3+ godine iskustva... tako da - taman dok resis engleski i ECA, napunices i te 3 godine, i sve dobro...

pozz
B

Hvala Boske83 na odgovoru i na podršci. Upravo tako kako si ti savetovao sam i planirao da uradim :)

Mislim da će biti jako teško naslediti tebe na forumu :)

Planiram da engleski spremim što bolje jer imam vremena.

Samo još jedno pitanje pošto nisam primetio da je neko to pitao: Da li moram da imam diplomu koju šaljem na nostrifikaciju ili je dovoljno samo uverenje sa faksa i dodatak diplomi koje sam dobio sa informacijama o položenim ispitima?
Naime, imam bachelor diplomu sa ETF-a, ali za master i dalje čekam da je naprave, pa su mi dali samo uverenje koje bi, nadam se, mogao da koristim?

Hvala još jednom:)

Hvala Boske83 na odgovoru i na podršci. Upravo tako kako si ti savetovao sam i planirao da uradim :)

Mislim da će biti jako teško naslediti tebe na forumu :)

Planiram da engleski spremim što bolje jer imam vremena.

Samo još jedno pitanje pošto nisam primetio da je neko to pitao: Da li moram da imam diplomu koju šaljem na nostrifikaciju ili je dovoljno samo uverenje sa faksa i dodatak diplomi koje sam dobio sa informacijama o položenim ispitima?
Naime, imam bachelor diplomu sa ETF-a, ali za master i dalje čekam da je naprave, pa su mi dali samo uverenje koje bi, nadam se, mogao da koristim?

Hvala još jednom:)

moze i uverenje - samo ono treba da se prevede... dodatak diplomi verovatno imas na engleskom u originalu...
obrati paznju da se salju samo fotokopije - dakle fotokopija uverenja, i fotokopija prevoda u jednu kovertu, a fotokopija dodatka diplomi i onaj njihov formular u drugu...

Jedno pitanjce za sve koji su aplicirali tj usli u pool kroz EE. Video sam na CIC sajtu da ste regintrovani u bazu podataka Canada bank job i da odatle mogu da vas povuku poslodavci. Da li je Kandskom poslodavcu proceduralno lakse da uzme radnika iz EE pool-a u odnsou na klasicno davanje ponude posla tj LMIA i dobijanja radne vize za stranog drzavljanina?

Hvala

Jedno pitanjce za sve koji su aplicirali tj usli u pool kroz EE. Video sam na CIC sajtu da ste regintrovani u bazu podataka Canada bank job i da odatle mogu da vas povuku poslodavci. Da li je Kandskom poslodavcu proceduralno lakse da uzme radnika iz EE pool-a u odnsou na klasicno davanje ponude posla tj LMIA i dobijanja radne vize za stranog drzavljanina?

Hvala

Ukratko - nije... Job bank je samo jedna u nizu baza podataka kandidata zainteresovanih za migraciju u Kanadu... to je samo alat za povezivanje poslodavca i potencijalnih kandidata, kao sto je npr i konkurs na sajtu poslodavca, ili monster.ca, ili neki drugi sajt. kada se taj kontakt uspostavi - procedura za dobijanje LMIA je apsolutno ista.

Ukratko - nije... Job bank je samo jedna u nizu baza podataka kandidata zainteresovanih za migraciju u Kanadu... to je samo alat za povezivanje poslodavca i potencijalnih kandidata, kao sto je npr i konkurs na sajtu poslodavca, ili monster.ca, ili neki drugi sajt. kada se taj kontakt uspostavi - procedura za dobijanje LMIA je apsolutno ista.

Hvala ti. Znači dodje mu na isto. A reci mi molim te kakva je situacija za PNP da li ga juris pre ulaska u pool ili posle. Meni se čini da mogu obe vraijante ali nisam siguran.

Da li je neko analizrao PNP programe provincija?

Šta mislite koja je provincija najotvorenija za nove imigrante?

Hvala

Poslednja izmena:
Hvala ti. Znači dodje mu na isto. A reci mi molim te kakva je situacija za PNP da li ga juris pre ulaska u pool ili posle. Meni se čini da mogu obe vraijante ali nisam siguran.

Da li je neko analizrao PNP programe provincija?

Šta mislite koja je provincija najotvorenija za nove imigrante?

Hvala

Rizikovacu sada da ti dam nepreciznu informaciju - mislim da sve provincije osim Manitobe traze da imas job offer... takodje - mislim da je proces za nominaciju prilicno dugacak, i da su vecinom nominovani ljudi koji su CEC klasa, tj oni koji su unutar Kanade...

tih 600 magicnih poena koje garantuju prolaz kroz pool je jako tesko dobiti... sa druge strane - FSW moze biti konkurentna CEC klasi samo pod uslovom da su ocene iz engleskog visoke - CLB9+... put do kanade je sada vremenski kraci, ali mnogo tezi u odnosu na stari FSW program...

Rizikovacu sada da ti dam nepreciznu informaciju - mislim da sve provincije osim Manitobe traze da imas job offer... takodje - mislim da je proces za nominaciju prilicno dugacak, i da su vecinom nominovani ljudi koji su CEC klasa, tj oni koji su unutar Kanade...

tih 600 magicnih poena koje garantuju prolaz kroz pool je jako tesko dobiti... sa druge strane - FSW moze biti konkurentna CEC klasi samo pod uslovom da su ocene iz engleskog visoke - CLB9+... put do kanade je sada vremenski kraci, ali mnogo tezi u odnosu na stari FSW program...

Hvala ti na informaciji! Puno mi znaci.

Poz

Sa ovim boldovanim se apsolutno slažem!

Strašno...s' obzirom da ni juče nije bilo izvlačenja počinjem već polako da gubim nadu da će biti ove godine neki draw koji će biti 450+. Što više vremena prolazi, to se pool sve više popunjava. Pa čak i da sledeći draw ne bude CEC-based, opet nema šanse da score dođe na npr. 453, koliko je do sad najniži bio. Strpljenja nam sad treba najviše, a baš je teško održati optimizam. :(

Strašno...s' obzirom da ni juče nije bilo izvlačenja počinjem već polako da gubim nadu da će biti ove godine neki draw koji će biti 450+. Što više vremena prolazi, to se pool sve više popunjava. Pa čak i da sledeći draw ne bude CEC-based, opet nema šanse da score dođe na npr. 453, koliko je do sad najniži bio. Strpljenja nam sad treba najviše, a baš je teško održati optimizam. :(

ne brinite se za draws koji ce biti 450+, pa i 420+ krajem godine... nije tako veliki priliv ljudi u pool, tako da mora skor pasti na te cifre... veci problem su ovi rezultati ispod 400 - da li ce oni uopste ikada biti izvuceni? ... niko od nas ne ide mladji, gubi se 5 poena godisnje na to, tako da je engleski ono gde se moze napredovati i dobiti znacajan pomak u poenima...

Back