Express Entry / Expression of Interest Canada

Hteo sam jos oko necega da se konsultujem sa upucenijima. Realni mislim da su male sanse da odem kao novinar, makar i ovoliko iskusan. Da li bi bilo pametno da zavrsim stolarski ili neki slican kurs i tako podnesem prijavu? U tom slucaju teskoo da bih imao radnog iskustva. Ali je to mozda trazenije zanimanje i nije mi problem da radim u Kanadi sta god za pocetak.

Hteo sam jos oko necega da se konsultujem sa upucenijima. Realni mislim da su male sanse da odem kao novinar, makar i ovoliko iskusan. Da li bi bilo pametno da zavrsim stolarski ili neki slican kurs i tako podnesem prijavu? U tom slucaju teskoo da bih imao radnog iskustva. Ali je to mozda trazenije zanimanje i nije mi problem da radim u Kanadi sta god za pocetak.

Gde mozes vise poena da skupis ako ces ici kao iseljenik, to guraj a kad se domognes kanadskog tla niko te ne sprecava da radis sta god hoces tj. kakav god posao da nadjes. Inace se to cesce desava pa tek kasnije pocnes posao u struci ili posao koji si ovde u Srbiji radio. Mnoge profesije pa cak i zanatske moras opet da dokazujes da su u skladu sa njihovim propisima i standardima, polazu se testovi pa tek onda mozes da radis. Ali kad dobijes papire i tamo si onda se valjda i naviknes da je sve zakonski regulisano i da se to postuje.

Drustvo,
da li neko moze da mi proveri ove podatke koji se ticu potrebnih uplata u procesu dobijanja kanadske PR preko Express Entry FSW programa, za četvoročlanu porodicu(dvoje maloletne dece).
Dakle, kako sam ja shvatio:
Nakon dobijanja ITA potrebno je uplatiti process fee i to 2x550(odrasli)+2x150 (deca) CAD,
a nakon odobrenja vize :
2x490 CAD (deca ne placaju)
???

I da li neko moze da mi pojasni,sto se tice tih placanja preko neta, da li se to moze uplatiti preko npr. Intesine internet kartice, ili bas mora preko neke kreditne kartice?

HVALA UNAPRED!

drustvo samo neka mi neko odgovori jel dovoljno da se posalje samo prevod diplome ili mora i dodatak diplome...preko Wesa...

pozdrav

treba oboje, ali odgovor uopste nije tako jednostavan... jednu posiljku saljete vi, drugu vas fakultet, i svaka od tih posiljki ima razlicit sadrzaj, i bla bla... uglavnom - sve to je ispisano barem 10 puta na temi "Kako do kanadske iseljenicke vize", cak i ja sam pisao tacno sta i kako... pregledajte malo tu temu pa cete pronaci...

Pozdrav svima.

Imam pitanje u vezi vojne knjižice za civilnu službu. Da li je potrebno kopirati svaku stranu knjižice na posebnom papiru, iako su uglavnom prazne, ili je moguće na jedan papir staviti više strana knjižice? I da li je potrebno prevoditi sve strane knjižice ili samo one na kojima ima nešto popunjeno?

Hvala unapred.

Pozdrav svima...potreban mi je savet informacija...,naime predao Sam pasos I svu dokumentaciju za kanadsku vizu 3.aprila,pored dokumentacije predao Sam I LMIA I job offer...za dva Dana prolazi 6ta nedelja od kada su dokumenta u becu Ali jos nema vize I odgovora,..DA li je to normalno I koliko cu jos cekati do odgovora I vize...hvala unapred

svakako ako imas LMIA minimalne su sanse da te odbiju....
jedina moguce dve solucije su da ne znas da beknes engleski (jer ce tepozvati telefonom ili pozavati licno na razgovor) ili da nisu zadovoljni tvojim dokumentima kojima dokazujes da si kvalifikovan za posao koji si aplicirao.

Ja sam cekao 2 nedelje, ali znam neke ljude koji su cekali preko 45 dana....

...potreban mi je savet informacija...,naime predao Sam pasos I svu dokumentaciju za kanadsku vizu 3.aprila,pored dokumentacije predao Sam I LMIA I job offer...za dva Dana prolazi 6ta nedelja od kada su dokumenta u becu Ali jos nema vize I odgovora,..DA li je to normalno I koliko cu jos cekati do odgovora I vize...hvala unapred...PR koji Nam vodi aplikacije I provera govori DA moramo biti strpljivi ,..sada me je pocela hvatati nervoza

Cao svima, imam nedoumicu oko toga sta je potrebno da se nadje na potvrdi o zaposlenju koju izdaje poslodavac pa se nadam da će neko ko je imao iskustva moći da pomogne.
Povrda na memorandumu sa jasnim datumima od kada do kada je neko bio angazovan i na kojoj tačno poziciji.
Da li pisati da li je puno radno vreme, da li pisati zaradu... ima li još nešto što treba?

U proteklih 8 godina imam potvrde od 5 poslodavaca ali one po formi i tekstu variraju... ko je znao tada da će trebati za apliciranje ali dobro je da postoje :)

Hvala!

Da li neko moze da mi pomogne oko wes-a. Interesuje me da li ako sam zavrsio 4 godine osnovne studije i nakon toga domasterizaciju u trajanju od godinu dana i dobio diplomu master (ukupno 360 bodova) da li se to u wes-u prikazuje dao jedan program ili dva, kao i kad se placa fee. Hvala unapred

Da li si radio master na istom fakultetu sa kojeg imas diplomu osnovnih studija?
Ako jesi, pretpostavljam da WES nece naplacivati dve procene, pogotovo sto ce im sve stici u jednom kovertu sa jednog fakulteta.

Ja sam imao isti slucaj krajem prosle godine. Dve diplome sa istog fakulteta, dve saglasnosti da dajes pravo fakultetu da deli tvoje podatke sa WES-om, itd... ista procedura kao za jednu diplomu samo dva puta.
Sve je otislo zajedno sa fakulteta, placen jedan fee...
Na kraju se dobiju dve potvrde, za svaku diplomu odvojeno.

Nadam se da će biti od pomoći.

Srećno.

Da li si radio master na istom fakultetu sa kojeg imas diplomu osnovnih studija?
Ako jesi, pretpostavljam da WES nece naplacivati dve procene, pogotovo sto ce im sve stici u jednom kovertu sa jednog fakulteta.

Ja sam imao isti slucaj krajem prosle godine. Dve diplome sa istog fakulteta, dve saglasnosti da dajes pravo fakultetu da deli tvoje podatke sa WES-om, itd... ista procedura kao za jednu diplomu samo dva puta.
Sve je otislo zajedno sa fakulteta, placen jedan fee...
Na kraju se dobiju dve potvrde, za svaku diplomu odvojeno.

Nadam se da će biti od pomoći.

Srećno.

Hvala na info pomoci ce sigurno

Back