Express Entry / Expression of Interest Canada

I ja se pitam zasto je stalo??? Ja jos uvek cekam WES, poslali smo dok. 5. Aprila i stoji nam evaluation in progress, slala sam im mail ali nema odgovora, da li je neko imao slicnu situaciju i kako da stupim u kontakt? Srecno, mozda bude izvlacenje sutra! Boske83, jesi li uploadovao dok... kako idu pripreme, nemoj nas zaboraviti, ti si nam jedina nada da povuces nogu... pozzzz

I mi imamo problema sa ECA-om, i dalje nam pise evaluation in progress, iako smo dokumenta poslali jos 23. marta. Meni je stigao ECA report dok mojoj zeni jos nije, a poslali smo dokumenta istog datuma. I mene zanima da li je neko imao slicnih iskustava?

P.S. Zena je predala 3 diplome (2 bachelor i 1 master) pa je moguce to problem zasto se tako dugo ceka. Meni je ECA report stigao posle nepune 3 nedelje.

Cao svima, dobili ste jos jedan novi clan, ustvari clanica :D, imam 29 god i sam profesor engleskog i nemackog po zanimanju i sve vise i vise me zanima Kanada :), pa bih da pitam nesto ako nije problem:
htela bih uskoro da posaljem dokumente WES-a ali nisam sigurna da li sam dobro razumela sta tacno saljem ja, a sta fax, ako moze neko detaljnije da odgovori bila bih veoma zahvalna.

Hvala svima unapred i sve pohvale za forum i ideju :hvala:

Cao svima, dobili ste jos jedan novi clan, ustvari clanica :D, imam 29 god i sam profesor engleskog i nemackog po zanimanju i sve vise i vise me zanima Kanada :), pa bih da pitam nesto ako nije problem:
htela bih uskoro da posaljem dokumente WES-a ali nisam sigurna da li sam dobro razumela sta tacno saljem ja, a sta fax, ako moze neko detaljnije da odgovori bila bih veoma zahvalna.

Hvala svima unapred i sve pohvale za forum i ideju :hvala:

pozdrav,

video sam tvoj post i na drugoj temi ovde, i manje/vise si sve dobro napisala...
Tvoja koverta treba da sadrzi: Diplomu ili uverenje o diplomiranju, prevod (ako je potreban, vecina se sada izdaje i na engleskom jeziku pa onda ne treba prevod), i vencani list ukoliko su se tvoji podaci tj prezime promenili...
Fakultetska diploma treba da sadrzi: dodatak diplomi ili spisak polozenih ispita, prevod (ukoliko treba), vencani list takodje i popunjen obrazac koji mozes da skines kada platis WES. Fakultetska koverta mora biti pecatirana na preklopu...
Takodje, na sve dokumente osim na obrazac sa WESa upisujes i svoj REF ID, tj onaj WES broj... plus isti taj broj na obe koverte ispod adrese...

Onda, kao finalni korak - uzimas obe koverte i pakujes ih u jednu Fedex ili slicnu kovertu i saljes u Toronto... nema potrebe da placas transport dva puta...

eto - nadam se da sam pomogao... srecno...

pozdrav,

video sam tvoj post i na drugoj temi ovde, i manje/vise si sve dobro napisala...
Tvoja koverta treba da sadrzi: Diplomu ili uverenje o diplomiranju, prevod (ako je potreban, vecina se sada izdaje i na engleskom jeziku pa onda ne treba prevod), i vencani list ukoliko su se tvoji podaci tj prezime promenili...
Fakultetska diploma treba da sadrzi: dodatak diplomi ili spisak polozenih ispita, prevod (ukoliko treba), vencani list takodje i popunjen obrazac koji mozes da skines kada platis WES. Fakultetska koverta mora biti pecatirana na preklopu...
Takodje, na sve dokumente osim na obrazac sa WESa upisujes i svoj REF ID, tj onaj WES broj... plus isti taj broj na obe koverte ispod adrese...

Onda, kao finalni korak - uzimas obe koverte i pakujes ih u jednu Fedex ili slicnu kovertu i saljes u Toronto... nema potrebe da placas transport dva puta...

Thanks a million Boske 83 :worth:....znaci ne treba i fax da salje moju diplomu, jer sam i to negde procitala :D.

Hvala jos jednom :)

E pa ljudi evo i mi smo zvanicno upali u processing... upravo smo poslali EE aplikaciju preko MyCIC-a, uspeli da platimo Processing fee i RPRF, i dobili smo AOR od sistema... sad da vidimo kako je Bec azuran za EE...

Cestitam, kako to u vasem slucaju izgleda lako i jednostavno :) Da li ima neki vremenski okvir do kog moraju da odgovore? Ali sad je definitivno laksi deo, samo jos malo da se saceka :) I o kakvoj penziji pricas, pa tek sad ocekujemo "live from Canada" info, kako preziveti prve dane :)

Pozdrav svima, moje ime je Vladimir, još jedan novajlija ovde.

Već duže vreme pokušavam da nađem način da dođem do zaposlenja u inostranstvu, pa sam u tom procesu čuo za program Express Entry, i ovo je prva domaća tema na koju sam naleteo. Počeo sam da čitam temu sa velikim entuzijasmom, ali kako sam je iščitavao entuzijasam je padao... Letimično sam predhodno pročitao home page Express entry programa, i stekao utisak (naročito zbog imena programa) da se sve obavlja elektronski, za sat vremena, bez troškova... međutim sad vidim that I could not be more wrong :( . Ono što me najviše smorilo je finansijki aspekt svega toga... Pa bi stoga molio ikog ko je prošao celu proceduru ako je vodio preciznu evidenciju o troškovima da je podeli sa nama. Pogotovo ovde mislim na člana Bosketa koji je malte ne sve odradio i koji je pred vratima Kanade (ovom prilikom mu čestitam). Dakle idealno bi bilo ako bi neko mogao po stavkama, u sitna crevca, baš sve troškove taksativno da navede, ali baš sve :) - dakle troškovi na fakultetu, kopiranje, IELTS, prevod, tumač, nostrifikacija, pa slanje fedExom u Kanadu, pa troškovi nostrifikacije toga u WES-u - i onda posebno troškovi kad se prođe draw i dobije ITA - lekarski pregledi, takse, obrada od strane ambasade, one way avionske karte za Kanadu itd... Ako bi moglo sve u evrima bilo bi najbolje, da imamo realnu predstavu koliko je to dok čitamo, da ne mora svako copy - paste u google :) . Mislim da bi ta informacija bila od velike koristi svakom ko se dvoumi da li da se upušta uopšte u to. Ja konkretno mislim da bi u mom slućaju sa platom od 350 evra a tekućim troškovima od 300 i bachelor diplomom to bilo bacanje para, mada bi svejedno voleo da znam tačnu cifru.

Pošto vidim da svi idete u paru ili sa porodicama, a koliko kapiram treba imati neku gotovinu na računu kao obezbeđenje... Da li znate kolika je ta cifra ako se ide sami? Znam da sve ovo piše negde, i izvinjavam se što sam lenj, ali imam otvorenih 50 tabova, sa job portalima i sličnim stranicama iz drugih zemalja (USA, Novi Zeland, Norveška, Švedska, Nemačka, Austrija, Australija...) a ograničeno vreme zbog posla i drugih obaveza da bunarim te informacije, pa ako neko zna napamet brojku neka mi odgovori ;) .

I još nešto... zašto ste se odlučili baš za Kanadu oni koji jesu ? Ja se premišljam ne znam zašta da se odlučim, sve ima dosta za i protiv. Najradije bi u neku zemlju gde može da se nađe posao i za mesec dana samo na osnovu ugovora dobije viza, kao što je moj drugar otišao u Katar...

Cestitam, kako to u vasem slucaju izgleda lako i jednostavno :) Da li ima neki vremenski okvir do kog moraju da odgovore? Ali sad je definitivno laksi deo, samo jos malo da se saceka :) I o kakvoj penziji pricas, pa tek sad ocekujemo "live from Canada" info, kako preziveti prve dane :)

Hvala hvala... pa nema sta - sad je na redu processing aplikacije, i to moze da traje max 6 meseci... iz svega do sada kako sam video, postoje ljudi koji su dobili vize u roku od 1 mesec od podnosenja aplikacije, pa sve do onih koji jos uvek nisu dosli na red i cekaju vec otprilike 2.5 meseca.. verovatno zavisi i od visa office-a, videcemo sta ce Bec da radi...

Pozdrav svima, novi sam u celom procesu emigracije u Kanadu pa da se prikljucim forumu.

Evo jedne lepe vesti za 400+ kandidate koji zele u Ontario: http://www.ontarioimmigration.ca/en/pnp/OI_PNP_EE_CAPITAL.html

I jos jedan savet: nikako nemojte raditi evaluaciju diplome preko ICAS-a. Iako stoje zvanicno na sajtu CIC-a veoma su neprofesionalni, blago receno. Mislim da ce mi propasti aplikacija preko njih pa cu morati WES.

Cao narode, evo ja da se javim sa jednom dobrom i jednom losom vesti... Prvo losa - upravo nam je CIC cancellovao aplikaciju sa razlogom "Canceled as incomplete"... u daljem opisu stoji da je problem u Proof of education, i nemamo nacin da se zalimo... E sad - deluje da sam ja napravio gresku posto sam uploadao samo WES report forme, a ne diplome i dodatke diplomama... ono sto me cudi jeste da nisu trazili Additional documents, vec su momentalno ponistili ITA koji smo dobili i odbili nas...
Dobra vest jeste da nas nisu banovali ni na kakav period - rade full refund processing fee i RPRF, i sve sto sam trebao uraditi jeste ponovo kreirati EE profil... sad smo opet u poolu, sa stara dobra 462 poena, i svim dokumentima spremnim za za upload (ukljucujuci diplome :) )... videcemo sta ce sada ispasti, i kako ce izgledati sledeci draws, koliko ce ovaj OOPNP uticati ili nece, i tako... jbg, glup sam ispao, ali i dalje ne mogu da poverujem da su tako direkt odbili bez pojasnjenja - mislim em imaju access na WES, em nema sanse da nostrifikujemo nesto sto ne postoji, ali ajde - izgleda da i njihovi salterasi nisu daleko odmakli od nasih... :) ostaje da vidimo koliko ce ta greska vremenski da nas kosta...

Cao narode, evo ja da se javim sa jednom dobrom i jednom losom vesti... Prvo losa - upravo nam je CIC cancellovao aplikaciju sa razlogom "Canceled as incomplete"... u daljem opisu stoji da je problem u Proof of education, i nemamo nacin da se zalimo... E sad - deluje da sam ja napravio gresku posto sam uploadao samo WES report forme, a ne diplome i dodatke diplomama... ono sto me cudi jeste da nisu trazili Additional documents, vec su momentalno ponistili ITA koji smo dobili i odbili nas...
Dobra vest jeste da nas nisu banovali ni na kakav period - rade full refund processing fee i RPRF, i sve sto sam trebao uraditi jeste ponovo kreirati EE profil... sad smo opet u poolu, sa stara dobra 462 poena, i svim dokumentima spremnim za za upload (ukljucujuci diplome :) )... videcemo sta ce sada ispasti, i kako ce izgledati sledeci draws, koliko ce ovaj OOPNP uticati ili nece, i tako... jbg, glup sam ispao, ali i dalje ne mogu da poverujem da su tako direkt odbili bez pojasnjenja - mislim em imaju access na WES, em nema sanse da nostrifikujemo nesto sto ne postoji, ali ajde - izgleda da i njihovi salterasi nisu daleko odmakli od nasih... :) ostaje da vidimo koliko ce ta greska vremenski da nas kosta...

Bas mi je zao sto vam se to desilo, i bas bas je glupo da je to razlog. Toliko ste blizu, i iskreno bas sam ocekivala samo dobre vesti od vas, tipa evo nas u Kanadi sa prvim izvestajem o istoj. Drzim fige i s obzirom da je ovo izvlacenje bilo 482 poena, mislim da ste u sledecem. Da li je moguce da je to automatizovan proces, mislim kompjuter samo odbaci ako nesto nedostaje bez daljeg objasnjenja?

Bas mi je zao sto vam se to desilo, i bas bas je glupo da je to razlog. Toliko ste blizu, i iskreno bas sam ocekivala samo dobre vesti od vas, tipa evo nas u Kanadi sa prvim izvestajem o istoj. Drzim fige i s obzirom da je ovo izvlacenje bilo 482 poena, mislim da ste u sledecem. Da li je moguce da je to automatizovan proces, mislim kompjuter samo odbaci ako nesto nedostaje bez daljeg objasnjenja?

Nije, moja je greska... imam celu aplikaciju, i lepo pise da treba diploma, a ja glumim magarca... neka, sta je tu je - bice to sve dobro... imamo sve spremno i cekamo da vidimo kad ce izvlaciti ponovo... ;)

pozdrav,

Boske veliki pozdrav i jedno pitanje u vezi dokumenata. Dali je potrebna neka ovjera ovih fotokpija?

Boske83, mnogo mi je žao, obzirom da znam po tvojim postovima koliko si detaljan... Baš šteta. Sreća u svemu jeste ta da imate dosta bodova pa niste u problemu. Sve će to biti OK, samo će se proces malo odužiti, ali ja verujem ne toliko mnogo :)
Mene interesuje da li će uopšte taj broj da se spusti do nekih 430 ili 420.

Pa ja se nadam da ce biti OK... sad sam malo citao i indijce, vidim da nisam jedini kog su odbili iz tog razloga - deluje da samo traze dlaku u jajetu... ali takodje - vidim da se indijci ne predaju tako lako, vec salju Case Specific Enquiry - i nekima od njih to prolazi... tako da cu i ja sada da se igram, pa cemo videti - imamo novi EE profil, a pokusacu i da ozivim stari sad kad im upload dokumente, tako da javljam sta se desava... nemam neku nadu da ce se odraditi reopen, ali barem da vidimo sta ce da ispadne sa tim...

Pa ja se nadam da ce biti OK... sad sam malo citao i indijce, vidim da nisam jedini kog su odbili iz tog razloga - deluje da samo traze dlaku u jajetu... ali takodje - vidim da se indijci ne predaju tako lako, vec salju Case Specific Enquiry - i nekima od njih to prolazi... tako da cu i ja sada da se igram, pa cemo videti - imamo novi EE profil, a pokusacu i da ozivim stari sad kad im upload dokumente, tako da javljam sta se desava... nemam neku nadu da ce se odraditi reopen, ali barem da vidimo sta ce da ispadne sa tim...

Boske, treba probati sa Case Specific Enquiry svakako, ali kao što je i myliyca2010 rekla ako bude izvlačenja ove ili sledeće nedelje upadate sigurno. Odlično je što imate sva dokumenta već spremna tako da čim dobijete novi ITA, uploadujete dokumenta i možete odmah da dobijete AOR. Tako da ćete. čak i da vam ne odobre Case Specific Enquiry, izgubiti vrlo malo vremena zmeđu stare i nove aplikacije. Sve će biti Ok, sigurna sam.

??? Pa ne mogu da verujem sta su vam uradili. I sta sad da im kazes, pa taj WES je i dobijen na osnovu transkripta ocena i DIPLOME ako se ne varam, mislim da ni meni ne bi palo na pamet da to opet kacim, pa logicno da ako sam vam zakacila WES znaci da mi je diploma vec proverena. Ali sta da radite, nazalost jos dodatne nervoze. Bice sve Ok, ako nista jednog dana cete moci da pricate kako ste eto vi bili izvuceni dva puta :)

I potpuno mi je neverovatno da im je lakse i refund da rade umesto da su samo trazili da se aplikaciji dodaju dokumenta. Ja razumem ako nekome bas fale dokumenta pa da otkazu ali ovde je moglo i slucajno da dodje do greske, pa dobro trazis dopunu dokumenata i kraj. I nije samo kod nas kad su u pitanju salteri, jedino sto je tamo teze doci do saltera jer te otkace jos na telefonu. Bice sve Ok, ali ako mozes zali se, pa nemas sta da izgubis po pitanju stare aplikacije.

I potpuno mi je neverovatno da im je lakse i refund da rade umesto da su samo trazili da se aplikaciji dodaju dokumenta. Ja razumem ako nekome bas fale dokumenta pa da otkazu ali ovde je moglo i slucajno da dodje do greske, pa dobro trazis dopunu dokumenata i kraj. I nije samo kod nas kad su u pitanju salteri, jedino sto je tamo teze doci do saltera jer te otkace jos na telefonu. Bice sve Ok, ali ako mozes zali se, pa nemas sta da izgubis po pitanju stare aplikacije.

Poslah sada molbu preko CSE, okacio sam im sve i napisao neki explanation, pa cemo videti... po meni - nema tu velike sanse, ali da nisam pitao ne bi bilo nikakve tako da - sto da ne...

Back