Express Entry / Expression of Interest Canada

Zdravo, opet ja :)

Hocu da vidim da stavim novac u banku kao Proof of funds, pa imam neke nedoumice.
1. Znam da su ovde govorili da im se salje izvod samo od te banke (iako su oni naveli da se posalje od svih banaka izvod), pa je moje pitanje da li i dalje mislite da je to najbolje? Pitam zato sto imam racune u 4 banke.
2. Ako saljem samo iz banke u kojoj cu drzati Proof of funds (Banca Intesa), da li da saljem oba racuna (imam i kao fizicko i kao pravno lice) ili samo ovaj racun na kome cu drzati pare?
3. Sto dovodi do toga da sam razmisljao da refinansiram kredite iz drugih banaka u Intesu. E sad ako ne bih navodio druge banke, da li mi je pametnije da sacekam sa refinansiranjem do nekog kasnijeg momenta zato sto vidim da je navedeno "list outstanding debts such as credit card debts and loans" ili oni nemaju nacin da to vide, pa samo to ignorisem?
4. Average balance for the past 6 months - Posto sam mislio da koristim racun na koji mi leze plata i koji inace koristim za sve i na njemu ce biti fluktacije svaki mesec (ali uvek ce biti pun iznos za settlement funds), da li je mozda bolje da otvorim poseban ili da koristim ovaj?

Pozdrav svima! Nisam baš mnogo upućena u celu proceduru, čini mi se sve nekako komplikovano ali planiramo da probamo. Kakve su moje šanse ako imam iskustva kao sportski trener ali od škole imam kurs završen na dif-u u trajanju od godinu dana. Da li se to računa? Našla sam i klub koji bi mi dao job offer ali ne znaju kako to tačno izgleda pa ako može neko da mi pojasni. Sa druge strane imam diplomu biologa po starom programu i bez iskustva. Unapred hvala.

Pozdrav svima! Nisam baš mnogo upućena u celu proceduru, čini mi se sve nekako komplikovano ali planiramo da probamo. Kakve su moje šanse ako imam iskustva kao sportski trener ali od škole imam kurs završen na dif-u u trajanju od godinu dana. Da li se to računa? Našla sam i klub koji bi mi dao job offer ali ne znaju kako to tačno izgleda pa ako može neko da mi pojasni. Sa druge strane imam diplomu biologa po starom programu i bez iskustva. Unapred hvala.
Ako su ti vec dali posao (job offer) onda oni trebaju da apliciraju za tebe da dodjes kao inostrani radnik na radnu vizu.

Barem koliko ja znam i dalje je takva procedura. 10ak godina vec nisam imao "susreta" sa takvim situacijama ali ja mislim da je i dalje isti proces.

Zasto ne pitas poslodavca ?

Pozdrav svima.
Pratim ovu temu vec nekoliko meseci i zaista ima korsisnih informacija. Hvala svima koji ih nesebicno dele.
Polozio sam IELTS i nostrifikovao diplomu, skoro smo zavrsili sa sakupljanem dokumenata pa ih saljemo na prevod.
Nas slucaj je malo specifican i cini mi se zahteva vise dokumentacije iz razloga sto sam ja kao nosilac aplikacije preduzetnik.
Nisam znao sta mi treba tacno od papira pa sam angazovao jednu agenciju iz Kanade. U dalji proces cemo sami. Ako neko ima slican slucaj neka se javi, mozda mogu da pomognem. S druge strane, mi nemamo dovoljno bodova (samo 336) te smo odlucili da jurimo PNP. Krenuli smo detaljno da citamo o tome. Ako je neko prosao ovaj proces voleo bih da cujem iskustva. I za kraj ako neko ima iskustva sa JOBS ACROSS THE WORLD neka podeli..

Pozdrav svima. Podelicu svoje iskustvo ovde pa mozda nekome pomogne, meni je ovaj forum, a i onaj pre ovoga mnogo pomogao pa se eto nadam da ce i moje iskustvo nekome pomoci. 2017 godine sam podneo aplikaciju preko https://www.mordenimmigration.com ( neko je na ovom forumu podelio link za ovaj program i na tom sajtu je sve lepo i detaljno objasnjeno koji su uslovi koja zanimanja traze itd ), inace sam stolar po struci, pre toga sam naravno polagao IELTS , nisam imao neke ocene ali ovaj program i ne zahteva visoke ocene. Usledilo je dopisivanje putem mejla, slanje dodatnih papira, skajp intervju pa onda ugovaranje EXPLORATORY VISIT posete u Kanadu, Manitoba, Morden, sve o mom trosku a nije bilo jeftino, tamo sam bio dve nedelje, bio sam smesten kod nekih jako dobrih i ljubaznih ljudi ( i to sam placao) obilazio poslodavce, stanove ,itd to je uostalom i svrha te posete i na kraju sam imao intervju u Winnipegu ( morao sam da iznajmim auto ponovo o svom trosku) sa imigracionim sluzbenikom koji je na osnovu te moje aktivnosti koju sam ja njemu obrazlozio doneo odluku da mi Manitoba provincija da nominaciju. Onda je stvar sa provincijskog nivoa presla na federalni, slanje papira, placanje itd da bi eto pre dva dana konacno dobio mejl spremni za vize i ja i cela moja porodica...Pasosi poslati na viziranje.... Sve sam odradio sam bez ikakve pomoci bilo kakvih agenata, mnogo mi je pomogao ovaj forum ali i drugi forumi inostrani na kojima sam kasnije pronasao mnogo korisnih info u vezi Exploratory visit....Poenta je da se covek mora sam angazovati, mora da se iscita ceo forum ovaj onda ceo cic sajt na kome je sve lepo objasnjeno kako se moze doci do kanade...Eto meni se cini da ja do sada ovde nisam imao mijedno pitanje zato sto sam lepo iscitao ceo sajt, informisao se na cic sajtu na sajtu morden immigration itd....Covek mora da se angazuje sam i da istrazuje, cesto se na mnoga pitanja koja ovde ljudi postavljaju odgovor nalazi na nekom ranijem postu, ili na nekom drugom forumu, gugl je tu zakon ukucas kljucne reci i istrazujes... ...Ako se zeli otici onda se vreme mora posvetiti tome i licno istrazivati, jer nije da ljudi nece da odgovore nego jednostavno ljudi nemaju vremena da odgovore , ja recimo puno radim i stvarno nemam puno vremena da posecujem forum ali u kad god mogu eto podelicu sa vama moje iskustvo ako vam je to potrebno. Hvala puno svima , narocito ljudima koji su ovde NESEBICNO DELILI savete i svoje znanje, milsim da je tada kada sam ja aplicirao Boske ( on je preko expresa expresno otisao a eto ja preko provincijske nominacije znatno sporije ali ipak... ) bio jako angazovan i on je sa svojim savetima MNOGO POMOGAO tu su i drugi i stvarno svima VELIKO HVALA!

Pozdrav ljudi!
U procesu sam slanja dokumentacije WES-u i spremanja IELTS-a. Iako sam iscitala dobar deo foruma, htela bih da potvrdim sa vama svoje zakljucke oko slanja dokumentacije:

Naime, imam originale diplome i dodatke diplomi na engelskom jeziku. Imam bachelor i master.
Da li mogu da iskopiram ove originale na engleskom, popunim formular sa WES-a, odnesem Fakultetu na “pakovanje” i posaljem?
znaci bez ikakve overe ili je bolje overiti sve kod notara?

Hvala unapred na odgovoru! :)

Pozdrav ljudi!
U procesu sam slanja dokumentacije WES-u i spremanja IELTS-a. Iako sam iscitala dobar deo foruma, htela bih da potvrdim sa vama svoje zakljucke oko slanja dokumentacije:

Naime, imam originale diplome i dodatke diplomi na engelskom jeziku. Imam bachelor i master.
Da li mogu da iskopiram ove originale na engleskom, popunim formular sa WES-a, odnesem Fakultetu na “pakovanje” i posaljem?
znaci bez ikakve overe ili je bolje overiti sve kod notara?

Hvala unapred na odgovoru! :)

Mi nismo nista overavali kod notara i proslo je sve bez problema, isto smo radili preko WES-a
Pozdrav i srecno :)

To je vrlo aktivna tema na canadavisa forumu, dosta se o tome pise. Bracnog partnera ne mozes da sakrijes, moras da imas odgovarajucu svotu novca bez obzira da li on/ona ide, mozes da napravis profil da samo ti ides ali je pitanje kako ces to kasnije obrazloziti. Neretko se to protumaci kao prevara, radi bodova, sto u sustini i jeste, ali ima i drugacijih iskustava. Ako nemate jaku pricu zasto jedan supruznik ide a drugi ostaje, onda bolje nemojte.
In addition, pogledajte proceduru i vremenske rokove da kasnije dovedete supruga/u. Srecno :)

Mi nismo nista overavali kod notara i proslo je sve bez problema, isto smo radili preko WES-a
Pozdrav i srecno :)

Ljudi ja sam i dalje u dilemi da li smem da samo kopiram dodatak diplomi koji je na engleskom i diplomu i posaljem (fakultet zapakuje) WES-u zbog sledece recenice u opisu Academic Records Request Form:

Please Do NOT Send:
• Personal photocopies of transcripts.
• Original documents, unless specifically requested by WES

U kom momentu je moguce, ukoliko se samostalno prijavim za EE (bez partnera), da apliciramo za partner sponsorhip (koji je naveden da traje 12 meseci)? Da li neko ima ovakva iskustva, da li partner moze preko turisticke vize doci u istom momentu kada i ja preko EE u Kanadu i nekako dobiti radnu vizu pre zavrsene procedure za partner sponsorphip program?

U kom momentu je moguce, ukoliko se samostalno prijavim za EE (bez partnera), da apliciramo za partner sponsorhip (koji je naveden da traje 12 meseci)? Da li neko ima ovakva iskustva, da li partner moze preko turisticke vize doci u istom momentu kada i ja preko EE u Kanadu i nekako dobiti radnu vizu pre zavrsene procedure za partner sponsorphip program?

To sam ja uradila, ja i klinac smo dobili PR, a muz je dosao s nama na turisticku vizu.Stigli smo pre 10 dana, tako da nemam iskustva kako dalje :) al plan mi je da apliciram za partner sponsorship cim dobijem posao, a i za open work permit s kojom muz moze da radi, imas ovde sve informacije o tome: http://www.cic.gc.ca/english/helpcentre/answer.asp?qnum=1163&top=17

Back