EXIT Festival 2009

Sad vam i EXIT ne valja,jel?!Po našem i inostranom zakonu cene proizvoda nesmeš menjati na osnovu toga da li je npr.neko bele ili niže rase.Ne bi postojala šansa da se na sudu izvučeš u tom slučaju,pa makar dubeo na trepavici.:thumbdown:Budućnost EXIT festivala zamišljam kao slučaj Kopaonika:dolaziće"krem"domaćeg društva i naduvani siromasi sa zapada u koje zbog vlasti ipak gledamo kao u Bogove.Dok budže budu 'ladile m*da gore,ljubomorni klinci će svoje komplexe lečiti izjavama da Kopaonik(tj.EXIT)nije više"cool".:roll:Da ne mrsim puno...Ukoliko nemate para pomirite se sa tim da EXIT nije za vas i posvetite se manjim festivalima kao npr.Trench-u u Subotici,Refresh-u u Kotoru,Guči,Love Festivalu u Vrnjačkoj Banji...

Za Evropu je dobio nagradu,za svet vec ne znam....
Niko ne spori o kvalitetu...stvarno je jedan od najboljih festivala,imaju jako bogat program i masu stejdzeva,i za svakog ima po nesto....mislim,niko ne moze da ode i da kaze da se smorio i da nije nasao nesto po svom ukusu...
Ja bih dao popust domacinima....yebiga,ovi stranci imaju mnogo vise para nego mi!:D
Ili bih za strance povecao cenu....a za nas smanjio....kad mogu taksisti da deru,mogu i organizatori....:D
Ne znam dal ste primetili,ali taksisti imaju posebnu tarifu za sve...za novosadjane standardna cena,za vojvodjane malcice skuplje,za beogradjane jos skuplje,jer su navikli na skupe taksi voznje,a za strance....udri po usima!:)

Pa to, oni su u fazonu Exit je jeftiniji od Evropskih festivala (Rock am ring, pinkpop...)
I to jeste tako, ali za nas je opet skupo :)
Nek prodaju u gradovima sirom Srbije po jednoj ceni, a na netu nek bude skuplje :D

Pa to, oni su u fazonu Exit je jeftiniji od Evropskih festivala (Rock am ring, pinkpop...)
I to jeste tako, ali za nas je opet skupo :)
Nek prodaju u gradovima sirom Srbije po jednoj ceni, a na netu nek bude skuplje :D

Da...moze i tako...:)
Jack White.....ti vidim nikad nisi bio na exitu....vec sam ti rekao da odes na exit.org,pa ces naci sve sto te zanima....a sto se tice karata....ide ti po principu,ko prvi devojci-njegova je!
Mogao si da nabavis za 3900,ali se to rasprodalo....onda cena skace na 4900,ali se i to prodalo....sad mozes da kupios za 5900,ali ce se i to prodati,pa ce pred sam festival cena komplat karata biti oko 100e.Znaci,sto duze cekas,vise ces biti oderan.....:)

Da...moze i tako...:)
Jack White.....ti vidim nikad nisi bio na exitu....vec sam ti rekao da odes na exit.org,pa ces naci sve sto te zanima....a sto se tice karata....ide ti po principu,ko prvi devojci-njegova je!
Mogao si da nabavis za 3900,ali se to rasprodalo....onda cena skace na 4900,ali se i to prodalo....sad mozes da kupios za 5900,ali ce se i to prodati,pa ce pred sam festival cena komplat karata biti oko 100e.Znaci,sto duze cekas,vise ces biti oderan.....:)

Pa i nisam nikad bio na Exitu....Ali ja ni necu da idem na Exit,mogu ja da idem ali necu.....nego ja se to tako raspitujem.....:D

razumem to, ali mogu vamo da odem u vox/skc/dangubu/kst bla bla bla i da bude isto xTra zezanje, za 1000puta manje pare i da slusam nesto sto zelim... mislim gotivim ja feshte tipa exit i to, al stvarno kad nemas sta da cujes, preskupo je... al ono, za neke bi i kucu prodao da odem na koncert :)

promoteriplakat.jpg

EXIT poziva na konkurs za promotere i promoterke svojih događaja kao što su Exit festival, Tuborg Green Fest i Filmski festival Cinema City, Refresh festival i Madonin koncert na Ušću. Konkurs traje do 1. aprila 2009. godine, a pozvani su svi studenti od 18 do 23 godine.
Posao promotera/ke predviđa direktnu promociju i rad na info-deskovima u Beogradu i Novom Sadu. Kandidatima se pruža i prilika za potencijalno napredovanje i usavršavanje, prevashodno u poslovima iz oblasti marketinga, odnosa s javnošću i TV produkcije.
Potrebno je da kandidati pokažu aktivno znanje engleskog jezika, kao i poznavanje Exit festivala, te muzičke scene uopšte. Dodatno se vrednuju veština komunikacije i poznavanje Interneta, te rada na računaru uopšte.
Formular za prijavu na konkurs može da se preuzme na adresi www.exitfest.org.
Link za preuzimanje: www.hnscreative.com/upitnik.doc
Popunjen formular zajedno sa dve fotografije (portret i cela figura) i skenom (ili fotografijom) lične karte (ili indeksa), potrebno je poslati na konkurs@hnscreative.com sa imenom i prezimenom u naslovu (subject).
Svi koji žele da lično predaju čitko popunjen formular, sa dve fotografije i fotokopijom lične karte, mogu to da učine radnim danom od 15 do 17 časova u agenciji „HNS Creative“ na adresi Beogradski kej 3 u Novom Sadu. Za dodatne informacije na raspolaganju stoji broj info telefona 064 925 7537.

exitpromo.jpg

Deseti EXIT
Ove godine će se održati deseti Exit i naredno festivalsko izdanje biće posvećeno ovom, prvom velikom jubileju. Biće to prilika da na festival dođu svi koji su bili u publici tokom proteklih deset godina, kao i svi oni kojima će deseti Exit biti prvi u životu.
Zabeleženo interesovanje za deseti Exit je veće nego ikada ranije zbog čega su najjeftinije ulaznice prodate u rekordnom roku od 11 minuta. Više od deset hiljada ulaznica za ovogodišnji Exit festival prodato je po pretprodajnoj ceni od 5990 dinara u samo nekoliko sati od početka prodaje pred novogodišnje praznike. Na Gigstix.com i dalje se mogu kupiti ulaznice u pretprodaji za 5990 dinara, što iznosi 40 odsto popusta u odnosu na redovnu cenu ulaznice od 9990 dinara. Broj ovih ulaznica je ograničen.
Deseti Exit festival biće zeleni festival. Pod sloganom „Leave no trace“, udruženje 50 najvećih festivala u Evropi „Yourope“, razvilo je koncept „Green & Clean“, kojem se pridružio i Exit festival koji se ove godine održava po deseti put zaredom i to od 9. do 12. jula na Petrovaradisnkoj tvrđavi.

Poslednja izmena:
Arctic Monkeys na Exitu!

arcticmonkeys2.jpg

Britanska grupa Arctic Monkeys nastupiće na desetom Exit festivalu u četvrtak 9. jula na glavnoj bini. Popularni pank-rokeri iz Šefilda vlasnici su naprodavanije debitantske ploče svih vremena, a za ovo leto su najavili svoj novi, treći po redu studijski album.

Arctic Monkeys su nedavno primili nagradu uglednog britanskog magazina „New Musical Express“ za najbolje DVD izdanje u 2008. godini za „Live At Apollo“ na kojem je snimak njihovog koncerta u Mančesteru. Nagradu su osvojili u konkurenciji sa bendovima Rolling Stones, Muse, Foo Fighters i Kaiser Chiefs. Pored najnovije i ukupno 21 nagrade u samo tri poslednje godine, Arctic Monkeys su osvojili još deset „NME“, pet „BRIT“, i po jednu „Mercury“ i „Ivor Novello“ nagradu.

Najviše priznanja dobio je njihov prvi album „Whatever People Say I Am, That's What I'm Not“ iz 2006. godine, koji je postao najbrže prodavan debi album svih vremena. Samo u prvoj nedelji album je prodat u tiražu od preko neverovatnih 360.000 kopija! Gotovo istovremeno, bend je imao čak dva singla na prvom mestu. Tada je predstavnik najstarijeg i najupešnijeg britanskog lanca muzičkih prodavnica „HMV“ izjavio za BBC: „Nismo videli ništa slično još od pojave Bitlsa“. Drugi album „Favourite Worst Nightmare“ izdali su 2007. godine i ponovo se ime Arctic Monkeys našlo na vrhu britanske top liste albuma sa čak 225.000 prodatih primeraka već u prvoj nedelji.

Svojevrsni fenomen muzičke scene novog veka čine pevač i gitarista Alex Turner, gitarista Jamie Cook, basista Nick O’Маlley i bubnjar Matt Helders, a bend je osnovan 2002. godine na periferiji Šefilda. Neverovatnom uspehu četvorice 23-godišnjaka prethodio je izuzetno veliki broj svirki čime su privukli pažnju medija na severu Engleske. Rastuća afirmacija benda se u najvećoj meri pripisuje korišćenju Interneta gde je objavljen i njihov prvi spot, kao i prva nezvanična kompilacija demo snimaka „Beneath The Boardwalk“. što je bendu donelo veliku bazu lojalnih fanova i pre prvog zvaničnog izdanja.

Nakon maksi singla „Five Minutes With The Arctic Monkeys“ i neočekivano posećenih nastupa na Reading i Leeds festivalima, i to u terminima za manje poznate bendove, uspevaju da rasprodaju i londonsku Astoriju. Zahvaljujući svemu tome ubrzo su potpisali za kultnu nezavisnu etiketu „Domino“ za koju izdaju i Franz Ferdinand, Tricky, Animal Colective i drugi, sve zanimljiviji bendovi sa indi scene.

Arctic Monkeys trenutno rade na novom albumu za koji kažu da je skoro završen i da bi trebalo da izađe do ovog leta. Na nedavnoj turneji po Australiji i Novom Zelandu su izveli nekoliko novih pesama, dok su na jednoj australskoj televiziji uživo izveli novu pesmu „Crying Lightning“. Inače, bend je dosad nastupio u popularnim TV emisijama poput onih koje vode Jules Holland, Conan O’Brian ili David Letterman. Višestruko nominovani i nagrađivani, zanimljivo je da se nisu pojavljivali na dodelama „BRIT“ nagrada, gde su prve godine poslali snimak sa petim članom koji je jedini govorio u ime benda, a da uopšte nije bio član benda, dok su druge godine bili obučeni kao likovi iz „Čarobnjaka iz Oza“ i kao članovi grupe „Village People“.

Na koncertnim binama nastupaju bez kostima i misterioznih članova, a važe za jedan od trenutno najboljih britanskih bendova uživo što konačno mogu da pokažu i publici Exit festivala.
Deseti po redu, ovogodišnji Exit festival biće održan od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi. Ulaznice za deseti Exit mogu da se kupe u pretprodaji putem sajta Gigstix.com po ceni od 5990 dinara, što iznosi 40 odsto popusta u odnosu na redovnu cenu ulaznice od 9990 dinara.

Back