Evrovizija bez Izraela?

Glavno pravilo Eurosonga je da je izvan politike i političkih dešavanja. Sviđalo se to nama ili ne, ali pravilo je pravilo. Mene interesuje da li je Rusija izbačena sa takmičenja ili je sama napustila takmičenje. Ako je izbačena, onda je to licemerstvo.

Politika treba da bude, bar u ovom slučaju, izvan umetnosti...
Takođe, ako se nešto zove Evrovizija, tu bi valjda trebalo da učestvuju Evropljani. Ako se dozvoljava Australiji, onda nema razloga da se ne dozvoli svakom na svetu.

Međutim, pošto je glasanje isključivo politika (zamislite da učestvuju Palestina i Izrael, i ko bi dobio poene....), cela ova manifestacija postala je ispolitizovana i izgubila svaki smisao u kontekstu muzike.

Izrael, Turska, Jermenija, Azerbejdžan nemaju šta da traže tamo. Gruzija je upitna zbog svog položaja.
Zašto su pravili granice Evrope kada se ignorišu u svim mogućim situacijama?
Takmičenje organizuje udruženje zvano EBU i na njemu učestvuju sve njene članice plus Australija, koja je asocijativni član. Pozvali su ih jednom da učestvuju i to je bilo toliko pozitivno primljeno na zapadu da su ih posle iz Evrovizije redovno zvali jer se pokazlo kao pun pogodak, naročito finansijski za Evroviziju.

Punopravne članice EBU‑a su: Albanija, Alžir, Andora, Jermenija, Austrija, Azerbejdžan, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Češka, Danska, Egipat, Estonija, Finska, Francuska, Gruzija, Nemačka, Grčka, Mađarska, Island, Irska, Izrael, Italija, Jordan, Letonija, Liban, Libija, Litvanija, Luksemburg, Malta, Moldavija, Monako, Crna Gora, Maroko, Holandija, Severna Makedonija, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunija, San Marino, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španija, Švedska, Švajcarska, Tunis, Turska, Ukrajina, Ujedinjeno Kraljevstvo, Vatikan.

Asocijativne članice EBU‑a su: Australija, Kanada, Kina, Kuba, Gruzija, Hongkong, Indija, Iran, Japan, Malezija, Mauricijus, Novi Zeland, Oman, Južna Koreja, Kazahstan, Brazil, Bangladeš, Čile.

Glavno pravilo Eurosonga je da je izvan politike i političkih dešavanja. Sviđalo se to nama ili ne, ali pravilo je pravilo. Mene interesuje da li je Rusija izbačena sa takmičenja ili je sama napustila takmičenje. Ako je izbačena, onda je to licemerstvo.
Pa ako Evroviziju kontrolise 5 zemalja osnivaca, Nemacka, Italija, Velika Britanija, Francuska i Španija mislim da je odgovor jednostavan.
I 2015. zbog politike Rusija nije ucestvovala u Ukrajini, koja je kao i pre koju godinu tad pobedila zbog politike. I to politicki obojenom pesmom.
U zapadnom svetu Izraelu ce se sve tolerisati jer ima bezuslovnu zastitu SAD-a, pa makar se radilo o beznacajnom muzickom show programu, Evropa se nista ne pita, samo Big daddy.
A eto takmici se i Australija, preslo je to okvire Evropskog kontinenta davno. Ipak se sve vrti oko para, ne oko lokacije, to meni ne smeta.

Al mi smeta mesanje politike u muziku, sport i bilo koji drugi vid neceg dobrog i poztivnog.

Al da Evrovizija nema legitimitet, odavno vec Evrovizija forsira agendu, sad je to igrom slucaja politika, al i pre toga neprikosnoven je bio gej lobi, ako se secate.

I SR Yugoslavia nije mogla zbog politike da se takmici.

A i budimo realni, ja pratim Evroviziju ne znam jos od kad je Zeljko Joksimovic 2004. bio sa pesmom Lane moje na drugom mestu, pobedila Ruslana iz Ukrajine, to je bila Evrovizija stogod. Ovo kasnije, sve gore i gore, sve manje muzike sve vise debilisanja, sad se Evrovizija tesko moze i nazvati muzickim takmicenjem. Onda imamo potplacene zirije, koji vazda mimo publike glasaju, i tako.

Izgubila je ta Evrovizija stari sjaj, pretvorila se u rijaliti

Tako...

1000003035.gif

EDIT: Vidim da nije tema na politici, pa sam obrisao sliku...

Takmičenje organizuje udruženje zvano EBU i na njemu učestvuju sve njene članice plus Australija, koja je asocijativni član. Pozvali su ih jednom da učestvuju i to je bilo toliko pozitivno primljeno na zapadu da su ih posle iz Evrovizije redovno zvali jer se pokazlo kao pun pogodak, naročito finansijski za Evroviziju.

Punopravne članice EBU‑a su: Albanija, Alžir, Andora, Jermenija, Austrija, Azerbejdžan, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Češka, Danska, Egipat, Estonija, Finska, Francuska, Gruzija, Nemačka, Grčka, Mađarska, Island, Irska, Izrael, Italija, Jordan, Letonija, Liban, Libija, Litvanija, Luksemburg, Malta, Moldavija, Monako, Crna Gora, Maroko, Holandija, Severna Makedonija, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunija, San Marino, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španija, Švedska, Švajcarska, Tunis, Turska, Ukrajina, Ujedinjeno Kraljevstvo, Vatikan.

Asocijativne članice EBU‑a su: Australija, Kanada, Kina, Kuba, Gruzija, Hongkong, Indija, Iran, Japan, Malezija, Mauricijus, Novi Zeland, Oman, Južna Koreja, Kazahstan, Brazil, Bangladeš, Čile.

I opet to E označava Evropu a primaju svakoga ko ima pare.
Treba Srbija i ostale Evropske države da se povuku iz toga, nema smisla i služi za pranje para.

Čitam malopre da su Slovenija, Irska i Holandija otkazale učešće u Eusongu sledeće godine zbog učešća Izraela. Mnogo države najavljuju slično a prošlogodišnji pobednik se javno izjasnio da Izrael ne treba da učestvuje. Naša država se uredno prijavila, za sada.
Pametno.

Prvo da se izbace sve drzave koje NISU U EVROPI.

Drugo, cionistima zabraniti ucesce.

Čitam malopre da su Slovenija, Irska i Holandija otkazale učešće u Eusongu sledeće godine zbog učešća Izraela. Mnogo države najavljuju slično a prošlogodišnji pobednik se javno izjasnio da Izrael ne treba da učestvuje. Naša država se uredno prijavila, za sada.
izrael fura znas kakve pare u evroviziju da predstavljaju sebe kao neke pozitivce...jedina clanica koja aktivno kupuje glasove

Back