Evrovizija 2012

Poruka
9
Šta mislite kakva će biti? :whistling:
Da li ćete je gledati ove godine i mislite li da bi bilo bolje vratiti stari način odabira pesama za Evroviziju tj. vratiti stari način funkcionisanja Beovizije?

Po meni, što je više učesnika, veća je verovatnoća da će se naći neka dobra pesma, a i više mladih umetnika ima priliku da se prikaže svetu. Stara Beovizija je bila mnogo bolja. :)

Što se tiče ovogodišnje Evrovizije, jedina činjenica koja me je privukla jeste da Jedward, irski blizanci ponovo učestvuju. Inače sam odustala od gledanja ali ovog puta ću morati to da prekršim jer ovo dvoje blizanaca je toliko zabavno da je šteta propustiti taj nastup.:worth:
Sve u svemu, nadam se da ćemo ove godine poslati neku dobru pesmu na takmičenje. :cool:

Ti blizanci su mi nesto najiritantnije sto postoji. Ne znam zasto se Irci glupiraju kad mogu poslati nekog folkera i osvojiti opusteno, kao sto su Norvezani to uradili 2009. Ovako se samo brukaju.

Ko zna, mozda ja sve to shvatam suvise ozbiljno...

Poslednja izmena:
Ti blizanci su mi nesto najiritantnije sto postoji. Ne znam zasto se Irci glupiraju kad mogu poslati nekog folkera i osvojiti opusteno, kao sto su Norvezani to uradili 2009. Ovako se samo brukaju.

Ko zna, mozda ja sve to shvatam suvise ozbiljno...

Iritantni su za one koji ne zna ništa o njima. :D Meni su apsolutno fantastični. Otkad pratim njihove nastupe i videe bukvalno mi guarana ne treba, niti kafa. Njih dvoje su kao poslednji izvor beskrajne pozitivne energije...

Irska je u prethodnih šest godina imala odlične pesme! Uvek su mi bile favoriti ali na žalost nijedna nije prošla u finale osim blizanaca, i čini mi se pre dve godine one punije žene.
Inače, poslali su Dervish 2007. godine, oni su folk bend i pesma je bila odlična...nisu prošli u finale ... Kao ni Dustin the Turkey koji mi je bio favorit :(

Ubedljivo najbolje pesme od 2005. godine (redosled nebitan):

1.Boaz Mauda - The fire in your eyes (Izrael)
2.Glen Vella -.One life (Malta)
3.Dervish - they can't stop the spring (Irska)
4.Terasbetoni - Missa miehet ratsastaa (Finska)
5.Dustin the Turkey - Ireland douze pointe (Irska)
6.Christos Mylordos - San Angeloss (Kipar)
7.Jedward - Lipstick (Irska)
8.Wig wam - In my dreams (Norveška)
9.Inga & Anush - Jan jan (Jermenija)
10. Malcolm Lincoln - Siren (Estonija)
11.Witloof bay - With love baby (Belgija)
12. A friend in london - New tomorrow (Danska)
13.Laka - Pokušaj (Bosna)
14.Alexander Rybak - Fairytale (Norveška)
15.Alyosha - Sweet people (Ukrajina)
16.Eric Paplaya - Get a life (Austrija)
17.Anonymous - Let's save the world (Andora)
18.Petr Elfimov - Eyes that never lie (Belorusija)
19. Zdob si Zdub - So lucky (Moldavija)
20. Elnur and Samir - Day after day (Azerbejdžan)
21.Dima Bilan - Believe (Rusija)
22. Anna Bergendahl -This is My life (Švedska)
23.Charlotte Perrelli - Hero (Švedska)
24.Mor ve Otesi - Deli (Turska)
25. Aurela Gace - Feel the passion ( Albanija)
26.Elitsa Todorova - Water (Bugarska)
27.Eiríkur Hauksson - Valentine lost (Island)
28.Sopho - Visionary dream (Gruzija)
29.Kabat - Mala dama (Češka)
30.Hari Mata Hari - Lejla (Bosna)
31.Brian Kennedy - Every song is a cry for love (Irska)
32. Lordi - Hard rock hallelujah (Finska)
33.Ich troje - Follow my heart (Poljska)
34.Nox - Forogj, világ (Mađarska)
35.Boris Novković - Vukovi umiru sami (Bosna)
36.Raphael Gualazzi - Follia D'amore (Italija)
37.Sebastien Tellier - Divine (Francuska)
38.Blue - I can (Velika Britanija)
39.Daz Sampson - Teenage life (Velika Britanija)
40. Lena - Taken by a stranger (Nemačka)

Inače, nije čudo ako neke ne znate, pošto polovina ovih pesama nije prošla u finale... Moj ukus je tako ne-komercijalan!

Eirikur Hauksson valentine lost{island} jedna od najboljih pesama na esc.naravno nije usla u finale jer zadnjih godina ocigledno prolaze samo budalastine i glupiranja.voleo sam mnogo esc i jedva cekao maj mesec,ali zadnjih godina pratim sa manje interesovanja nego ranije.Inace sam oduvek navijao za island ili andoru{bar dok je ucesttvovala}.mozda ce sledece godine biti bolje?

Nadam se....čak sam ponekad pronalazila pesme koje su trebale otići na ESC da predstavljaju svoju državu ali su poslate neke mnogo gluplje pesme.
Npr. kao s naše Beovizije, Slobodan Trkulja je bio odličan. :)
Ili Švedska 2008 - Body without organs - Lay your love on me...predobra pesma, a poslali su neku žensku koja je inače 'kao' popularna pa ajd' da je pošalju
da sakupi što više glasova.

Npr. kao s naše Beovizije, Slobodan Trkulja je bio odličan. :)

Jeste, ali te godine je pobedila Molitva i svi znamo sta je bilo posle
nece biti da je bila gluplja ;)
One godine kad smo poslali onu nesrecnu "Cipelu" ja sam navijala za "Pozitivan Haos" al sta ces....

inace sa tvog spiska ja bih izdvojila:
8.Wig wam - In my dreams (Norveška)
18.Petr Elfimov - Eyes that never lie (Belorusija)
27.Eiríkur Hauksson - Valentine lost (Island)...meni drage, no kao sto vec rece, neke nisu prosle ni u finale...

Šta mislite kakva će biti? :whistling:
Da li ćete je gledati ove godine i mislite li da bi bilo bolje vratiti stari način odabira pesama za Evroviziju tj. vratiti stari način funkcionisanja Beovizije?

Po meni, što je više učesnika, veća je verovatnoća da će se naći neka dobra pesma, a i više mladih umetnika ima priliku da se prikaže svetu. Stara Beovizija je bila mnogo bolja. :)

Što se tiče ovogodišnje Evrovizije, jedina činjenica koja me je privukla jeste da Jedward, irski blizanci ponovo učestvuju. Inače sam odustala od gledanja ali ovog puta ću morati to da prekršim jer ovo dvoje blizanaca je toliko zabavno da je šteta propustiti taj nastup.:worth:
Sve u svemu, nadam se da ćemo ove godine poslati neku dobru pesmu na takmičenje. :cool:

Не верујем да ће вратити Беовизију јер вероватно више немају довољно пара...........а евровизија 2012 ја лично мислим да неће бити нешто посебно, биће исто као и претходних година.

Predstavlja nas Zeljko Joksimovic!!!

Sta mislite? Ja mislim da je odlican potez i da idemo sigurno u top 5 :) Naravno, jos treba cuti pesmu sto ce biti pocetkom sledece godine...Dakle, za neupucene, ove godine nema izbora zbog stednje vec je RTS poverio Zeljku da nas predstavlja. On ce i komponovati i izvoditi pesmu :)

Sta mislite? Ja mislim da je odlican potez i da idemo sigurno u top 5 :) Naravno, jos treba cuti pesmu sto ce biti pocetkom sledece godine...Dakle, za neupucene, ove godine nema izbora zbog stednje vec je RTS poverio Zeljku da nas predstavlja. On ce i komponovati i izvoditi pesmu :)

Sto brate ja mislim da je zeljko institucija i da uopste nije bitno kaka ce pesma biti..iako se izbor za pesmu evrovizije zove

Željko kada je reč o RTS-u, tamo vedri i oblači. :)
Lično veoma volim njegove pesme, i njegov osećaj za lepo. Nežne su mu pesme, ali daleko iznad kukumekanja zastupljenog kod: Ćetkovića, Marovića, i drugih.
Međutim, nisam sigurna kako će to izgledati.
Svakako, bolji mi je Željko, nego recimo Jelena Tomašević. U njoj vidim potpuno odsustvo harzime, energije i neke topline. I taj njen selo-etno glas. Peva o čobanima, a kada bi videla bilo kog čobanina, pozvala bi policiju. :)

realno, a koga drugog da šaljemo? :neutral:

Možda Željko i nije naročito osveženje, ali makar mi je način pripreme poznat. Makar se manje obrukamo no sa "Moja stara cipela pola sveta videla, gde god da stanem-tu mi dom."
Nisma ni za neko slanje novopečenih pevača, budući da njihov početnički stadijum podrazumeva mnogo više truda oko pripreme, uzjoguni se i upetlja milion ljudi. Što košta, nervira i davi.
Željko je iskusan. Mislim da ćemo makar izaći sa normalnim predstavnikom.

Možda Željko i nije naročito osveženje, ali makar mi je način pripreme poznat. Makar se manje obrukamo no sa "Moja stara cipela pola sveta videla, gde god da stanem-tu mi dom."
Nisma ni za neko slanje novopečenih pevača, budući da njihov početnički stadijum podrazumeva mnogo više truda oko pripreme, uzjoguni se i upetlja milion ljudi. Što košta, nervira i davi.
Željko je iskusan. Mislim da ćemo makar izaći sa normalnim predstavnikom.
nina je ove godine dokazala da se i potpuno nova lica mogu dobro snaci na ovako velikom festivalu i dobro predstaviti zemlju iz koje dolaze.

Meni se Ninina pesma nije dopala. Izlizana Kovač verzija pesme.
Nisu Kovač sestre išle lično, ali NIna kao kopija bila je njihovo oličenje.
NIje mi se dopalo. Kao ni NIna.
Sjajan vokal, ali nedovoljno zapažen za takmičenje.

Back