Европски рекордери у абортусима

Svet isti kao tvoj, vek je dvadeset prvi.
Ah, a ubiti dete nije ubistvo? Pričaj mi još...
Možda je neko odavde imao abortus, dobro, šta da se radi, ne osuđujem, ali sam protiv toga. Nameštena je greška, sprečena je na vreme, ali verujem da bi ta "greška" danas bilo živo biće koje oseća i koje može nešto korisno da učini u bilo kom smislu, ne u smislu da nađe lek za rak i sidu.
Što se naše države tiče, možda jeste samoubistvo, ali što se većine ostalih država tiče, nije ni u kom slučaju zabrana abortusa samoubistvo države.
Možda ja grešim, ali meni se ne sviđa stav: "Hej, hajde da radimo razvratne stvari, imali 16 ili 26 godina, platićemo abortus, nije problem!", ali takav stav je zastupljen (svesno ili nesvesno) među dosta ljudi. Već pomenuh gore, da ima malo preventive, ne bi bilo mnogo posledica.
Ti imas bas veeeeliki problem!

Mucite se i tesko zivite jer vi to i zasluzujete.

Koliko ste izvan svake humanosti potvrdjuje ova rasprava o abortusu.
Ubiti ili ne ubiti, pitanje je sad!

Kolika je to doza bestidnosti, monstruoznosti kad se neko poziva na "svoje pravo " da ubije plod.

Pitate se sto su navalile nevolje na vas?
Pa takvi ste ljudi i zene. Sami ih stvarate.
Toliko ste operisanod ljudskosti da vam UBITI nije nista strano, ma bio to i rodjeni plod.
Ko ce jos da vodi brigu o svom detetu? Pa ovo je XXI vek!
Tesko vama takvima.
Ne zaboravite da ce vam se vratiti sve sto ste cinili drugome-i dobro i lose, ako se ne pokajete.
Ko abortira i sam ce biti abortiran.

Како ово, леба ти?

Најбоље је рађати нежељену децу, нека буду казна божија својим родитељима кроз цео живот због једног тренутка непромишљености или кобног стицаја околности...и нека и родитељи и та деца цео живот проведу несрећни и одбачени од друштва и најближих...никада доста испаштања да би се заситила сујета нас безгрешних!

Узгед, зар и деца која су зачета као последица силовања немају исто право на живот као и друга нежељена деца?
Да ли би натерао своју ћерку да роди дете човека који ју је силовао и унаказио психички и физички, само зато да не ''буде абортирана''?

Мада је деце у Србији све мање, наша држава је прва у Европи по броју абортуса. Незванично их је између 150.000 и 200.000 годишње. Да се барем део жена која су решење потражиле у абортусу одлучило да роди дете, Србија данас не би имала најмање беба од Другог светског рата. Јер, економска криза тресе и друге државе па се деца ипак рађају. Тако се у Грчкој и Шпанији рађа 9,8 беба на 1.000 становника, у Аустрији долази 11,5 беба на 1.000 људи. Да се и не помиње Албанија, која је још увек по свим параметрима економије и развоја испод Србије, где се на 1.000 становника рађа 25,2 деце.

Љ. Малешевић
Što volim ove dušebrišnike i zabrinute za Srbiju koji uče druge šta treba da rade.
Pitam se da li bi tak LJ. Malešević gajio tu decu koja bi se rodila da nije bilo abortusa.
Moja žena nikad nije išla na abortus, ali zastupam pravo da svako o tome individualno odluči.
Inače što taj LJ. Malešević ne zaposli ove koji su sada nezaposleni, a hoće još. Hoće mnogoljudnu Srbiju. Ja neću. I šta sad?
Samo da se rađa, a posle da se jedu između sebe.

Mucite se i tesko zivite jer vi to i zasluzujete.

Koliko ste izvan svake humanosti potvrdjuje ova rasprava o abortusu.
Ubiti ili ne ubiti, pitanje je sad!

Kolika je to doza bestidnosti, monstruoznosti kad se neko poziva na "svoje pravo " da ubije plod.

Pitate se sto su navalile nevolje na vas?
Pa takvi ste ljudi i zene. Sami ih stvarate.
Toliko ste operisanod ljudskosti da vam UBITI nije nista strano, ma bio to i rodjeni plod.
Ko ce jos da vodi brigu o svom detetu? Pa ovo je XXI vek!
Tesko vama takvima.
Ne zaboravite da ce vam se vratiti sve sto ste cinili drugome-i dobro i lose, ako se ne pokajete.
Ne seri bre. Ti znaš šta je ubijanje i abortus? Imaš li osnovnu školu?
Radi se o odstranjivanju fetusa. Ne ubija se ličnost niti nešto što je svesno ni sebe ni okoline. Sad si ti pametniji od svih stručnih.
Moli se Bogu i ćuti kad si već neinformisan.

da jednom preuzme odgovornost za svoje postupke ne bi vise isla ali joj se moze pa sto ne bi i 20X godisnje ako treba...ima raznih frikova na ovom svetu a oni koji ih opravdavaju i pruzaju im podrsku nisu nista bolji...prosto je neverovatno koliko ljudi je spremno da ucestvuje u tudjoj nesreci...kao ma super si ti nista tebi ne fali samo tako nastavi

Poslednja izmena:
da jednom preuzme odgovornost za svoje postupke ne bi vise isla ali joj se moze pa sto ne bi i 20X godisnje ako treba...ima raznih frikova na ovom svetu a oni koji ih opravdavaju i pruzaju im podrsku nisu nista bolji...prosto je neverovatno koliko ljudi je spremno da ucestvuje u tudjoj nesreci...kao ma super si ti nista tebi ne fali samo tako nastavi
Svaki abortus je i rizik za ženu. Ko je spreman da prihvati taj rizik neka prihvati. A ti bi htela da odlučuješ za drugoga?

Imas li ti neku lektiru da citas preko raspusta ili slicno? Zasto ne budes pametna koliko si lepa i potrazis drustvo vrsnjaka. Kako se ne smoris vise majke uciti kako se radjaju deca i dede kako zaceljuje slomljen kuk?

gde sam ja napisala da bih volela da odlucujem za druge...ne opravdavam i to je to...prvi korak da resis problem je da priznas da ga imas a posto su od tebe i psihijatri digli ruke necemo se vise dopisivati
A kakve veze ti imaš sa psihijatrima i uopšte sa medicinom, sem kao pacijent.
Pošto nemaš argumente, zaista i nema svrhe da se dopisujemo.

Imas li ti neku lektiru da citas preko raspusta ili slicno? Zasto ne budes pametna koliko si lepa i potrazis drustvo vrsnjaka. Kako se ne smoris vise majke uciti kako se radjaju deca i dede kako zaceljuje slomljen kuk?

jel ti to meni iz bogatog zivotnog iskustva.....neke majke i nerodjenu decu vole i pate ako ih izgube nisu sve kao ti

jel ti to meni iz bogatog zivotnog iskustva.....neke majke i nerodjenu decu vole i pate ako ih izgube nisu sve kao ti

Da, naravno, super. :roll:
E sad kad si me spustila na mesto nema vise potrebe da demonstriras pamet i iskustvo. Idi zaljubi se kao dete, slusaj muziku, plesi, gledaj filmove, poseti prijateljicu...Prodje ti mladost sa klimaktericnim zenama i muskarcima u sumraku zivota. Bice vremena kad ces razmisljati o brakovima pedesetogodisnjaka, trudnoci, deci, svekrvi.

Како ово, леба ти?

Најбоље је рађати нежељену децу, нека буду казна божија својим родитељима кроз цео живот због једног тренутка непромишљености или кобног стицаја околности...и нека и родитељи и та деца цео живот проведу несрећни и одбачени од друштва и најближих...никада доста испаштања да би се заситила сујета нас безгрешних!

Узгед, зар и деца која су зачета као последица силовања немају исто право на живот као и друга нежељена деца?
Да ли би натерао своју ћерку да роди дете човека који ју је силовао и унаказио психички и физички, само зато да не ''буде абортирана''?

Kako cinis drugima i tebi ce drugi tako ciniti.
Najposteniji sud.
Jel ima nesto postenije od ovoga?

Nista vise nego ti u citiranom postu, razlika je u tome sto sam ja bez psovki i vredjanja rekla ono sto mislim a ti nisi znao ili mogao tako. Kakav dusevni mir izbija iz tebe. :) Vera se nazire iz svake reci!

Ukor za bestidnost i bezosecajnost.
To prevazilazi bestijalnost,jer nije mi poznato da zivotinje ubijaju svoj plod;
Znaci to je gore od zivotinjskog.To je monstruozno!

Ne seri bre. Ti znaš šta je ubijanje i abortus? Imaš li osnovnu školu?
Radi se o odstranjivanju fetusa. Ne ubija se ličnost niti nešto što je svesno ni sebe ni okoline. Sad si ti pametniji od svih stručnih.
Moli se Bogu i ćuti kad si već neinformisan.

Nemas ti veze. Po toj logici zbog cega nije dozvoljeno ubijanje tesko retardiranih osoba jer takodje nisu svesni nicega.
Ili osoba koje su u dubokoj komi?

Ukor za bestidnost i bezosecajnost.
To prevazilazi bestijalnost,jer nije mi poznato da zivotinje ubijaju svoj plod;
Znaci to je gore od zivotinjskog.To je monstruozno!

Ubijaju mladuncad i to veoma cesto, a nije ti poznato samo zbog toga sto si jos uvek neuk. Knjigu u sake.

I kakav meni ukor za podrsku abortusu!? Ja ne podrzavam abortus i da se pitam odobrila bih ga tek posto budem sigurna da je majka a i otac prosla par razgovora sa psihologom, socijalnim radnikom i lekarom.
Najezim se od saznanja da se to kod nas obavlja tako sto se pozove lekar telefonom i zakaze se intervencija za sutra ujutro...

Kriviti majke za prekide trudnoce je nepravedno u velikom broju slucajeva. Prvo, nisu same zacele dete pa samim tim i odgovornost nije samo njihova, drugo, kaznjene su vec i samim tim sto ce nositi tu traumu do kraja zivota, a o nekim rizicima, pretrpljenom bolu i sl. da i ne govorrim.

Ne podrzavam abortus, daleko od toga ali mi jako smeta kad se na tu pojavu gleda samo iz jednog ugla, muskog, verskog ili jos gore decijeg, pubertetskog.

Ubijaju mladuncad i to veoma cesto, a nije ti poznato samo zbog toga sto si jos uvek neuk. Knjigu u sake.

I kakav meni ukor za podrsku abortusu!? Ja ne podrzavam abortus i da se pitam odobrila bih ga tek posto budem sigurna da je majka a i otac prosla par razgovora sa psihologom, socijalnim radnikom i lekarom.
Najezim se od saznanja da se to kod nas obavlja tako sto se pozove lekar telefonom i zakaze se intervencija za sutra ujutro...

Kriviti majke za prekide trudnoce je nepravedno u velikom broju slucajeva. Prvo, nisu same zacele dete pa samim tim i odgovornost nije samo njihova, drugo, kaznjene su vec i samim tim sto ce nositi tu traumu do kraja zivota, a o nekim rizicima, pretrpljenom bolu i sl. da i ne govorrim.

Ne podrzavam abortus, daleko od toga ali mi jako smeta kad se na tu pojavu gleda samo iz jednog ugla, muskog, verskog ili jos gore decijeg, pubertetskog.

Ja nisam sudija da bi nekom sudio.Zna se ko sudi i cija rec je izvrsna.
Ukor nije sud.
Osudjujem sam cin abortusa.Za mene je to nesto najgnusnije sto moze uciniti jedna majka svome plodu, svom potomstvu.
Neprijateljske zivotinje jedu tudju mladuncad a majke ih brane cesto do smrti.

Zamisli da jedna zivotinja, jedna zver ima vise srca od nekog ljudskog bica.

Tebe sam samo obavestio da si promasila temu.
To sto si protiv abortusa - pozdravljam.

Jedna je stvar razumeti nekog a druga, podrzavati zlocin.
Za mene je abortus zlocin. Ali za to treba imati dovoljno savesti.

Ni slucajno da je krivica samo na zeni. NE DOLAZI U OBZIR!
Muskarac takodje snosi odgovornost kao saucesnik.

I da podsetim jos jedanput - mozda nekom probudi savest:

-Sto cinite drugima, to ce i drugi ciniti vama;(ako se ne pokajete) jer to je pravda.
Ko ima usi da cuje , nek cuje.

Ko ima mozga da misli, nek misli.

Covek bez savesti je gori od zivotinje...jer ni zivotinje nisu bez savesti.

Poslednja izmena:
Gledaj ti sebi sta ces ti;
Seti se sta si kome zlo radila. Sve ce ti se vratiti (ako se ne pokajes).

A ti muko bezgresan i plivaces samo u mekom pamuku!?:zper:
Je l se nakon kuckanja na forumu stignes svako vece iskreno pokajti za svku uvredu upucenu forumasima,pa sutra jovo nanovo,ko god ne misli ko ti,ti opleti poganim jezikom?I tako svaki dan,lajes-pa e pokajes,pa oprost,pa opet lajes,vredjas itd.
Toliko pametnih sagovornika sam "upoznala" na forumu,koji su cak i totalno suprotan stav imali od mog,od nekih sam svasta i naucila,neki su me naterali da preispatam svoj stav.Prema tome,dragi moj Gruzanine,ako zelis da ljudi uopste razmisljaju o tvom nacinu razmisljanja,promeni prezentaciju,ovako samo odbijas i bivas i smesan i zalostan!

A ti muko bezgresan i plivaces samo u mekom pamuku!?:zper:
Je l se nakon kuckanja na forumu stignes svako vece iskreno pokajti za svku uvredu upucenu forumasima,pa sutra jovo nanovo,ko god ne misli ko ti,ti opleti poganim jezikom?I tako svaki dan,lajes-pa e pokajes,pa oprost,pa opet lajes,vredjas itd.
Toliko pametnih sagovornika sam "upoznala" na forumu,koji su cak i totalno suprotan stav imali od mog,od nekih sam svasta i naucila,neki su me naterali da preispatam svoj stav.Prema tome,dragi moj Gruzanine,ako zelis da ljudi uopste razmisljaju o tvom nacinu razmisljanja,promeni prezentaciju,ovako samo odbijas i bivas i smesan i zalostan!

Potrudicu se.

Back