Европски рекордери у абортусима

Много је лажних самохраних мајки који у договору са мужем краду државу. Када би се појачала контрола верујем да би истинске самохране мајке добиле већи новац који им припада. А оно реч копиле изговарају само затуцани примитивни људи.

Kako to uspevaju?

Lažiraju muževljevu smrt?:zper:
...Ko u američkim filmovima...:mrgreen:

Po mom skromnom mišljenju, abortus bi trebao biti zakonom zabranjen. Kako kaže jedan psiholog, ne sećam mu se imena, davno sam čitao knjigu u kojoj to pominje, abortus je ubijanje deteta, što zaista i jeste. Pominje da svako biće, u tom trenutku začeća dobija dušu (tako on veruje), i da nije humano oduzimati dušu (samim tim i život) budućem živom biću.
Ima jedna anegdota: Čaušesku je zabranio abortus kako bi povećao natalitet, a ta deca (kao odrasla) koja su rođena kao zabranjeni abortusi, su ga srušila sa vlasti.

Po mom skromnom mišljenju, abortus bi trebao biti zakonom zabranjen. Kako kaže jedan psiholog, ne sećam mu se imena, davno sam čitao knjigu u kojoj to pominje, abortus je ubijanje deteta, što zaista i jeste. Pominje da svako biće, u tom trenutku začeća dobija dušu (tako on veruje), i da nije humano oduzimati dušu (samim tim i život) budućem živom biću.
Ima jedna anegdota: Čaušesku je zabranio abortus kako bi povećao natalitet, a ta deca (kao odrasla) koja su rođena kao zabranjeni abortusi, su ga srušila sa vlasti.

Не може се простим забранама решити проблем који је много дубљи, проблем је пре свега у систему вредности, односу према животу, данас је људима све важније од потомства и породице, потпуно бесмислене ствари су добиле приоритет, аутомобили, летовања, некаква каријера која обично буде једно велико ништа, једна испразна прича о људској сујети итд....

У земљама где је систем вредности другачији тих проблема нема...

Pa to je pitanje: gde, kako i od čega?
KO bi to finansirao u ovako siromašnoj zemlji?
U to ne ulazim, neka ih finansira onaj ko to morao da radi, a to je roditelj, a ako on ne može ili neće, uvek se može naći onaj koji može i hoće. Možemo pričom otići do onog dela da će deca ostati sama na ulici, ali u to ne ulazim, već sam isključivo govorio da ne treba na taj način oduzimati život.

Па јеси ти повезала сиромаштво са наталитетом или ми се само учинило?

Santjago reče da bi zabranio abortus.
To znači da bi se rađalo mnogo neželjene dece, dece koju bi država morala da zbrine po sirotištima.
Pa pitam kako bi to rešio.

A nisam ni spomenula druge realne probleme koji bi proistekli iz takve zabrane: porast broja ilegalnih i nestručnih abortusa, vraćanje na igle za pletenje...pa samim tim i porast broja zdravstvenih komplikacija, steriliteta i smrtnosti kao posledica toga...porast broja čedomorstava, beba bačenih u kontejnere...pa sve do velikog broja dece po sirotištima čije finansiranje nije beznačajna stavka za siromašnu državu...

Santjago reče da bi zabranio abortus.
To znači da bi se rađalo mnogo neželjene dece, dece koju bi država morala da zbrine po sirotištima.
Pa pitam kako bi to rešio.

A nisam ni spomenula druge realne probleme koji bi proistekli iz takve zabrane: porast broja ilegalnih i nestručnih abortusa, vraćanje na igle za pletenje...pa samim tim i porast broja zdravstvenih komplikacija, steriliteta i smrtnosti kao posledica toga...porast broja čedomorstava, beba bačenih u kontejnere...pa sve do velikog broja dece po sirotištima čije finansiranje nije beznačajna stavka za siromašnu državu...
Ubijanje rođenih beba se u odnosu na abortus kažnjava zakonom, a idiotluk je potpuno isti, samo ovaj drugi je više ljudski i humaniji (u odnosu na prvi).
Što se tiče ilegalnih abortusa, i o tome bi se poveo račun tako što bi ženske osobe imale obavezu da se pregledaju, tako da bi se trudnoća blagovremeno utvrdila, i utvrdio bi se abortus "ispod žita", a posle bi svako snosio posledice shodno svojim delima.
Takav način je mnogo gadan, i narušava privatnost, ali štiti život.
Internacionalno usvajanje dece može biti jedno od rešenja, ako je ikako moguće realizovati ga, a verujem da jeste.

Ok, izračunaj samo koliko košta po bar 6 godišnjih ginekoloških pregleda cele ženske populacije...

No, ima i boljih i već oprobanih metoda:
- pojasevi nevinosti
- zatvaranje žena u okvire kuće
- zabrana seksualnog opštenja pre braka
- zabrana svakog seksualnog opštenja koje nema za cilj začeće
...A možeš se malo i razmahati:
- uvođenje komisije za nadgledanje seksualnog čina - ne bi bilo loša ideja...
...O, ima tako mnogo metoda kojima se može kontrolisati ljudsko društvo, ljudsko telo i um....

Ok, izračunaj samo koliko košta po bar 6 godišnjih ginekoloških pregleda cele ženske populacije...

No, ima i boljih i već oprobanih metoda:
- pojasevi nevinosti
- zatvaranje žena u okvire kuće
- zabrana seksualnog opštenja pre braka
- zabrana svakog seksualnog opštenja koje nema za cilj začeće
...A možeš se malo i razmahati:
- uvođenje komisije za nadgledanje seksualnog čina - ne bi bilo loša ideja...
...O, ima tako mnogo metoda kojima se može kontrolisati ljudsko društvo, ljudsko telo i um....
Ili jednostavno edukovati mlade da se ne "mlate" u pijanom stanju, na primer, i da koriste kontracepciju i sredstva koja će ih štiti od neželjenih posledica u budućnosti.

ja ne znam Santjago u kom svetu i veku ti zivis kad ovako razmisljas :eek:
zabraniti abortus je ravno samoubistvu drzave, zivotna ironija.
Svet isti kao tvoj, vek je dvadeset prvi.
Ah, a ubiti dete nije ubistvo? Pričaj mi još...
Možda je neko odavde imao abortus, dobro, šta da se radi, ne osuđujem, ali sam protiv toga. Nameštena je greška, sprečena je na vreme, ali verujem da bi ta "greška" danas bilo živo biće koje oseća i koje može nešto korisno da učini u bilo kom smislu, ne u smislu da nađe lek za rak i sidu.
Što se naše države tiče, možda jeste samoubistvo, ali što se većine ostalih država tiče, nije ni u kom slučaju zabrana abortusa samoubistvo države.
Možda ja grešim, ali meni se ne sviđa stav: "Hej, hajde da radimo razvratne stvari, imali 16 ili 26 godina, platićemo abortus, nije problem!", ali takav stav je zastupljen (svesno ili nesvesno) među dosta ljudi. Već pomenuh gore, da ima malo preventive, ne bi bilo mnogo posledica.

Није довољна само едукација, битна је и доступност контрацепције већем делу становништва.
Нећу сада да говорим о кондомима, они увек стоје на располагању, али прича о пилулама има и две стране:
ок, жена дође код гинеколога (после чекања у просеку сат времена ако не захвати и паузу), ок гинеколог је пошаље на прегледе -анализе крви и урина се брзо обаве, али ако се чека на ултразвук у државном дому здравља минимум је да се закаже тек за месец дана, али ај узмемо и то да жена има пара да плати ултразвук код приватника. Резултати одлични, може пилула, може на рецепт, али и са рецептом не кошта занемарљиво. Добити рецепт, делује као права ситница, још и пусте те преко реда, али ако је пре тебе ушла нека жена на преглед, ипак је то још чекање 15-20 минута, колико у просеку траје преглед и тако сваког месеца. После две године, контрола и сви прегледи поново. Ово је ако се све ради са потребном предострожношћу, доста је то времена и новца, иако је пилула стварно ефикасна и корисна и за друге ствари.
Подвлачим да је боље и све ово радити, него лакомислено извршавати абортусе, не желим ни да помислим да дођем у ту ситуацију, али абортуса је увек било и, као што Хелен рече, забрана би само погоршала проблем. Наравно, једноставније је користити кондом, али осврнула сам се на најчешћи вид женске контрацепције и тог затварања очију оних који само трубе на тв-у о едукацији пред очигледним препрекама да се без ризика дође то те фамозне пилуле. Било би одлично када би успео онај систем да државне апотеке буду или умрежене или да у најближој апотеци се некако достави тај твој рецепт и да не мораш сваки пут да идеш да ти га доктор пише и правиш гужву, него ето траје годину дана, две, па га обновиш. То би сигурно дало неке резултате.
Ова бројка о абортусима је само још једна последица распада државе и незаинтересованости да се решава било који проблем.

Ako si godiste koje ti stoji u korisnickom imenu onda ti nama objasni kako si se ti i ostala deca rodjena tih godina uopste radjala...
Pa recimo tako sto su moji roditelji dali sve od sebe da naprave karijeru i omoguce mi normalan zivot...i zahvalna sam im na tome...zato i ja sada razmisljam u istom pravcu i ne bih sebi dozvolila da mi jednog dana deca placu gladna...onda ih radije necu ni imati,nego da zivotarimo....

Svet isti kao tvoj, vek je dvadeset prvi.
Ah, a ubiti dete nije ubistvo? Pričaj mi još...
Možda je neko odavde imao abortus, dobro, šta da se radi, ne osuđujem, ali sam protiv toga. Nameštena je greška, sprečena je na vreme, ali verujem da bi ta "greška" danas bilo živo biće koje oseća i koje može nešto korisno da učini u bilo kom smislu, ne u smislu da nađe lek za rak i sidu.
Što se naše države tiče, možda jeste samoubistvo, ali što se većine ostalih država tiče, nije ni u kom slučaju zabrana abortusa samoubistvo države.
Možda ja grešim, ali meni se ne sviđa stav: "Hej, hajde da radimo razvratne stvari, imali 16 ili 26 godina, platićemo abortus, nije problem!", ali takav stav je zastupljen (svesno ili nesvesno) među dosta ljudi. Već pomenuh gore, da ima malo preventive, ne bi bilo mnogo posledica.

Нисам имала намеру да се укључујем у расправу која је прежвакана толико пута и толико пута смо дошли до закључка да су ставови форумаша супротни. Да нису помирљиви и да ће тако увек бити.

Али, ово црвено: Хајде да радимо развратне ствари... :eek:

Не могу да се сетим од када је вођење љубави = разврат.

Или заиста треба да водимо љубав само када имамо овулацију, ради продужетка врсте?

У том случају, не бисмо дуго имали моногамну државу, јер који ће мушкарац бити толико фин да чека женину овулацију :mrgreen:

U to ne ulazim, neka ih finansira onaj ko to morao da radi, a to je roditelj, a ako on ne može ili neće, uvek se može naći onaj koji može i hoće. Možemo pričom otići do onog dela da će deca ostati sama na ulici, ali u to ne ulazim, već sam isključivo govorio da ne treba na taj način oduzimati život.

Pa ti u nista ne ulazis,ni zasta nemas odgovor,ali si tvrd u stavu da abortus treba zabraniti,i pri tom komletnu krivicu za abortus svaljujes verovatno na zenu!

Back