Evropski automobili

68Charger440+6:
Granica mozda za ljude kao sto smo ti i ja. Ali za ljude koji su milioneri i koju mogu priustiti skupe aute naravno da oni zele jaci motor.
Naravno, ali pitanje je svrhe istog. Jedino prestiž, ali realno... Ne znam. Ja jesam uvek za to da je bolje imati viška nego manjka, ali opet u nekim granicama. Ali tu već tržište i profil kupaca diktira šta se i kako pravi. I gde, naravno.

jomini - smarac! :roll:

jos jedna prednja vuca made in USA

Cadillac STS - 305 KS

Exterior2003-03.jpg

dr09-MywheelsTez-0205n_02-09-2005_KN47FO4.jpg

pa cekaj ako taj auto sa 400 ks odradjuje posao u cemu je problem, zasto ne staviti i 1000 ks na prednje tockove ako ce to odraditi posao....

jedino mi nije jasno sta taj olds radi na temi o evropskim automobilima...

@ KLL ajde mi ukazi na osnovne razlike samo gledaj da u jednacinu umuckas i cenu i velicinu motora, a ne da se hvatas za 645 ili 650 kad alfa ne radi toliko velike motore...

i imaj u vidu da sam alfi vec zamerio nedostatak zadnje vuce, mada to donekle na komercijalnim modelima kompenzuju pogonom na sve tockove

Ma ok, nisam mislio da ce biti bas ovako.........iiiiiii, da , slazem se sa Lucijem da je BMW najbolji.........:-) salim se bre ! Luci iskuliraj malo bre , sta se cimas ja sam lepo rekao sta mislim........

pa i ja sam... nije alfa za svakoga... na vozni pod dejstvom alkohola si video kako se ponasaju ti sto voze BMW, a nisam skoro cuo da se neki alfista hvali takvim stvarima... ja samo ne volim da se recimo porsche i BMW trpaju u isti kos sa itlijanskim supersportistima... a BMW objektivno jeste bolji od alfe ali za vise para.... u svakom slucaju svaki auto ima svog kupca

Ja imam varburga 16 godina i nema kvara koji nisam opravio.
Sve je jeftino i traje dugo.Vuko sam u prikolici 12 metara cementa plus 200 kila
armature u gepeku.
Nikad me nije izdo i pali na prvi zub.
Gori malo benzina sa 500 dinara odem 3 puta na pijacu i ostane jos skoro pola flase.
Kad idem u Bogatic naspem 3 flase odemi vratim se a lampa se ne upali od rezerve.

luci:
@ KLL ajde mi ukazi na osnovne razlike samo gledaj da u jednacinu umuckas i cenu i velicinu motora, a ne da se hvatas za 645 ili 650 kad alfa ne radi toliko velike motore...

i imaj u vidu da sam alfi vec zamerio nedostatak zadnje vuce, mada to donekle na komercijalnim modelima kompenzuju pogonom na sve tockove
luci:
pa i ja sam... nije alfa za svakoga... na vozni pod dejstvom alkohola si video kako se ponasaju ti sto voze BMW, a nisam skoro cuo da se neki alfista hvali takvim stvarima... ja samo ne volim da se recimo porsche i BMW trpaju u isti kos sa itlijanskim supersportistima... a BMW objektivno jeste bolji od alfe ali za vise para.... u svakom slucaju svaki auto ima svog kupca
Wuestenkoenig:
Neznam koliko si vozio Alfe?Alfa ima nesto sto druga auta nemaju.Mislim svaka cast BMW....ali....BMW je auto za svakoga...Alfa nije samo auto, to je stil zivota ;-)

BMW je stekao reputaciju i specificno mesto u auto-industriji, praveci limuzine sa nadrkanim motorima.

Alfa Romeo se proslavio svojevremeno sa roadsterima, sportskim dvosedima, kupeima i svim srodnim konceptima sportskog duha. Iako su vremenom morali da se komercijalizuju da bi opstali, Alfe su i danas u osnovi uvek sportskije mashine od drugih.

Zato kazem da nisu za poredjenje, jer su oba proizvodjaca specificna po tome sta nude kupcima. Ako mogu to ovako da vam sumiram: BMW je mashina za otvorene puteve i krstarenje velikim brzinama po auto-putevima Evrope. Udobno smestish pozadinu, nagazish i odeee. Nema tu cimanja, uletanja u krivine, trkanja, samo pichish. Alfa su za pistu, za trkanje s vremenom, vitlanje po manjim krivudavim putevima i sl.

I nemojte mi vishe porediti ovakve stvari, gume cu vam svima izbushiti.

Evo jos jednog vrhunskog auta..... Lotus Omega ili Lotus Carlton (posto se u Britaniji Opel Omega prodavala pod imenom Vauxhall Carlton)Ovaj model s pocetka devedesetih je bio stvarno brutalan 3.6l , 277 kW (377 PS), max obrtni momenat 557Nm :razz:
Lotus-Omega-1.jpg
300.jpg
lotus1.jpg

Back